![]() |
|
Cafea verde, comanda de grup... pe dos ! - Printable Version +- Forumul Espressoman - In cautarea espresso-ului perfect (https://www.espressoman.ro/forum) +-- Forum: Comunitatea de espressomani (https://www.espressoman.ro/forum/Forum-Comunitatea-de-espressomani) +--- Forum: Marketplace (https://www.espressoman.ro/forum/Forum-Marketplace) +---- Forum: Propuneri achizitii de grup si proiecte DIY (https://www.espressoman.ro/forum/Forum-Propuneri-achizitii-de-grup-si-proiecte-DIY) +---- Thread: Cafea verde, comanda de grup... pe dos ! (/Thread-Cafea-verde-comanda-de-grup-pe-dos) |
RE: Cafea verde, comanda de grup... pe dos ! - renatoa - 13-02-2019 Escu...bar
RE: Cafea verde, comanda de grup... pe dos ! - Beowulf - 13-02-2019 Expobar! RE: Cafea verde, comanda de grup... pe dos ! - lracu - 13-02-2019 esspro9bar RE: Cafea verde, comanda de grup... pe dos ! - Fane - 13-02-2019 renatoa, ti-am schimbat Custom User Title. :) maine ti-l pun inapoi pe cel vechi, daca n-o faci tu inainte. :) RE: Cafea verde, comanda de grup... pe dos ! - lracu - 13-02-2019 Scuze, inca o data pentru offtopic, da' tre' sa observ ca Fane a venit cu propria lui propunere si chiar a aplicat-o! :D Cafea verde, comanda de grup... pe dos ! - dev - 13-02-2019 Mergea și un "Don" in față. Are omul o vârstă...[emoji38] RE: Cafea verde, comanda de grup... pe dos ! - Fane - 13-02-2019 "Don" sa fie... :) RE: Cafea verde, comanda de grup... pe dos ! - renatoa - 13-02-2019 Alintari de SV... Adica Sf.Valentin
RE: Cafea verde, comanda de grup... pe dos ! - r1r2000 - 13-02-2019 Baieti, sfat prietenesc, cei care aveti datorii la Don Pablo.....platiti-le! RE: Cafea verde, comanda de grup... pe dos ! - Levo - 13-02-2019 (13-02-2019, 19:58)Fane Wrote: "Don" sa fie... ... Apelativul " Don " se foloseste mai ales in sudul Italiei , atunci cand te adresezi unei persoane onorabile , a carei functie nu o cunosti ... ( asta , ... daca nu vrei sa incasezi ceva , ce nu ai comandat ... :D ... deci @renatoa se incadreaza cu brio ... :D ... ) RE: Cafea verde, comanda de grup... pe dos ! - Fane - 13-02-2019 (13-02-2019, 20:33)renatoa Wrote: Alintari de SV... Dap. Ma antrenez intens pt Sf.Valentin. Trag cu arcul compound. :)) RE: Cafea verde, comanda de grup... pe dos ! - renatoa - 13-02-2019 Incearca o Lupara :D RE: Cafea verde, comanda de grup... pe dos ! - lracu - 13-02-2019 Pai daca a trecut de la "Máximo Líder" la "Don" propun si trecerea la "Tai-Pan", e mai inglish... :D RE: Cafea verde, comanda de grup... pe dos ! - baloozzy - 13-02-2019 Gata cu bășcălia, sau primiți cadou o cravată... columbiană. RE: Cafea verde, comanda de grup... pe dos ! - lracu - 14-02-2019 Am citit primele trei cuvinte si mi-am zis: Ups, a intrat careva pe contul lui @baloozzy si scrie in locul lui... (13-02-2019, 23:28)baloozzy Wrote: Gata cu bășcălia, ... am continuat sa citesc si m-am linistit, e tot el. :D (13-02-2019, 23:28)baloozzy Wrote: ... sau primiți cadou o cravată... columbiană. RE: Cafea verde, comanda de grup... pe dos ! - Fane - 14-02-2019 gata, i-am schimbat custom user tile inapoi. sa nu vina dupa mine cu sabia, ca-i din Craiova. :P :) RE: Cafea verde, comanda de grup... pe dos ! - renatoa - 20-02-2019 Intrari noi februarie, ultimele recolte, si un nivel un pic mai ridicat decat am fost obisnuiti pana acum. De asta am lasat needitate si observatiile (cupping notes) la unele dintre ele. 65 Rwanda FW (15+) Mugonero - outstanding lot absolutely the best on the cupping table Black cherry , citrus, cointreau complex sweet finish 62 Ethiopian Limu G1 Said Yassin unusual cup very very good - Earl grey, orange character 56 Colombian Finca Santa Helena 100% Castillo Varietal Supremo 62 Peru Organic Pedernales La Coipa -think Cream Vanilla brown sugar 56 El Salvador Miravalle Honey Process 56 Brazil Fazenda Passeio 100% Bourbon Natural - going quick, small batch 53 Brazil Fazenda Passeio Catuai Pulped Natural RE: Cafea verde, comanda de grup... pe dos ! - dev - 20-02-2019 (20-02-2019, 17:18)renatoa Wrote: 65 Rwanda FW (15+) Mugonero - outstanding lot absolutely the best on the cupping table Puteau la fel de bine sa scrie @Levo pe asta. :D RE: Cafea verde, comanda de grup... pe dos ! - renatoa - 20-02-2019 Asta imi suna ca o ultima comanda pre-Brexit... cate o punga din fiecare :D RE: Cafea verde, comanda de grup... pe dos ! - Laddu - 26-02-2019 Cei care ati luat Brazil Ipanema Premier Cru Grano Segreto A40 red Acacia cum arata boabele voastre? A mea nu e fully washed in mod cert, nici dupa cum arata verde, nici dupa cum s-a prajit. Sa fiu sincer, imi pare o amestecatura intre ceva washed si natural... Verde: ![]() ![]() ![]() Si prajita: ![]()
Cafea verde, comanda de grup... pe dos ! - dev - 26-02-2019 Prăjești afară? Arata ok daca nimerești profilul:
RE: Cafea verde, comanda de grup... pe dos ! - Laddu - 26-02-2019 Boabele tale verzi arata ca ale mele? RE: Cafea verde, comanda de grup... pe dos ! - dev - 26-02-2019 Din moment ce sunt din aceeasi punga... Pune si un profil fiindca sunt sigur ca ceva e putred acolo. RE: Cafea verde, comanda de grup... pe dos ! - renatoa - 26-02-2019 Da, sunt din aceeasi punga de 3kg, eu le-am impartit. Despre prajit... poate era necesara mai multa documentare, pare sa fie un soi rarisim, cultivat doar in cateva ferme din Brazilia. Nu vad ceva rusinos sa puneti o intrebare chiar la ferma, din moment ce originea este certa. Puteti fi siguri ca nu e maturatura de pe jos... daca e scumpa nu inseamna ca trebuie sa arate impecabil, nu neaparat culesul bob cu bob reprezinta valoarea. Am avut africane care aratau prajite mai rau ca asta, dar cu un gust incredibil. La indoneziene asta e chiar o regula ![]() PS; era sa uit... mirosul... nu cred ca am simtit pana acum ceva asa de patrunzator la o cafea... Nu cred ca o procesare in multe ape mai lasa pe boabe foitza aia rosietica si un asemenea miros de visina putreda. Deci eu as fi tratat-o ca o naturala. De fapt mi-ar fi zis si dupa cum tragea caldura la prima uscare... cata putere ar fi cerut ca sa se tina de profilul standard cu care abordez intotdeuna o cafea necunoscuta. RE: Cafea verde, comanda de grup... pe dos ! - Laddu - 26-02-2019 (26-02-2019, 16:27)dev Wrote: Pune si un profil fiindca sunt sigur ca ceva e putred acolo. Mie nu imi pare nimic dubios la prajire, nu stiu ce anume nu-ti place. Mi se pare ca seamana cu ceva uscat natural si nu spalat, de asta am intrebat. ![]() Vedem maine gustul. :) RE: Cafea verde, comanda de grup... pe dos ! - dev - 26-02-2019 Cupla ta "citeste" cu fix 30 de grade mai mult decat a mea. :D Ai stat prea mult in uscare si prea putin in maillard.
RE: Cafea verde, comanda de grup... pe dos ! - renatoa - 26-02-2019 Cum puteti avea atata rabdare pana maine... nici 3 ore nu ii dadeam timp sa rasufle si era in ceasca... :DPreparata de cupping, evident... RE: Cafea verde, comanda de grup... pe dos ! - Laddu - 26-02-2019 (26-02-2019, 16:48)dev Wrote: Cupla ta "citeste" cu fix 30 de grade mai mult decat a mea. :D Logica mea a fost s-o iau mai incet din cauza densitatii scazute. O fi bine, o fi rau, nu am idee inca :)) RE: Cafea verde, comanda de grup... pe dos ! - Laddu - 27-02-2019 (26-02-2019, 17:42)renatoa Wrote: Cum puteti avea atata rabdare pana maine... E buna, imi place. Aduce a Kenya. Merita 100 de lei/kg? Nu stiu... inclin spre nu. Cafea verde, comanda de grup... pe dos ! - dev - 27-02-2019 Tocmai ce-am tras un V60, după ce dimineață am incercat un espresso. V60-ul foarte plăcut, ușor acid dar nu transmite aromele pe care le are cafeaua prăjită și apoi măcinată. Espresso în schimb e o combinație de prăjitură cu rom si marțipan de m-a acuzat soția că pun arome artificiale în cafea. Mi se pare cea mai bună cafea prăjită de mine. |