![]() |
|
Eureka Mignon Specialita sau G-iota DF64? - Printable Version +- Forumul Espressoman - In cautarea espresso-ului perfect (https://www.espressoman.ro/forum) +-- Forum: Espressoare, rasnite si accesorii (https://www.espressoman.ro/forum/Forum-Espressoare-rasnite-si-accesorii) +--- Forum: Sfaturi la cumparare (https://www.espressoman.ro/forum/Forum-Sfaturi-la-cumparare) +--- Thread: Eureka Mignon Specialita sau G-iota DF64? (/Thread-Eureka-Mignon-Specialita-sau-G-iota-DF64) Pages:
1
2
|
RE: Eureka Mignon Specialita sau G-iota DF64? - TVTVTV - 20-04-2021 (20-04-2021, 15:06)cradun Wrote: Da, asta. Ye-ye, frumos hopperașul ăla. Mic, discret, numa' bun pt. o zi. Acuma dacă i-ar monta și un capac cu foale, ca ăla pt. Atom, ar fi superb. RE: Eureka Mignon Specialita sau G-iota DF64? - adiphunk - 20-04-2021 Posibil sa fie Zeus de aici? Desi e posibil sa nu fie, e mentionat acolo ca hopper-ul ar tine 1.5kg. Cel din poza pare mai mic si decat cel uzual https://www.eureka.co.it/en/eureka_oro.aspx#39 RE: Eureka Mignon Specialita sau G-iota DF64? - distrugatorul - 20-04-2021 Nu este Zeus. Zeus are 630 mm inaltime si 25 kg. Zeus pare a fi un mic monstru conceput pt uz comercial.Cutite de 83. Hopper de 1.5 kg RE: Eureka Mignon Specialita sau G-iota DF64? - TVTVTV - 20-04-2021 Zeus. RE: Eureka Mignon Specialita sau G-iota DF64? - renatoa - 20-04-2021 Asta da "ghiocel" ! :D Daca au pe verde cu alb, poate ma gandesc... RE: Eureka Mignon Specialita sau G-iota DF64? - adiszep - 20-04-2021 (20-04-2021, 14:15)TVTVTV Wrote:(20-04-2021, 14:06)adiszep Wrote: Pana la urma voi înțelegeți prin râșnița single dose? O râșnița care nu are retenție? Dacă înclini mignon xl la 45 grade devine râșnița single dose? Și atunci giota cum e pe lângă rasnitele râvnite de fanii sd? Ma refer la ek43 sau bentwood? Și alea au hopper oare nu sunt single dose? RE: Eureka Mignon Specialita sau G-iota DF64? - miro - 20-04-2021 Dupa ce si-au facut mana cu bentwood, quamar vine cu versiunea lor, sirio-q. https://quamar.com/en RE: Eureka Mignon Specialita sau G-iota DF64? - rzvnppsc - 20-04-2021 (20-04-2021, 10:22)dev Wrote: Daca vrei conica electrica single dose, de ce sa nu alegi Sette 270? Oricum, la ce pret a ajuns ajuns Niche acum, poti cumpara doua rasnite electrice cu doua tipuri de cutite. Niche era o optiune decenta la aprox. 500 de euro, nu acum. Citisem ca este ceva mai stricacioasa in timp, iar comparativ cu Eureka, calitatea materialelor este mai slaba. (20-04-2021, 14:54)cradun Wrote: In legatura cu prima afirmatie, chiar as zice felicitari celor de la Eureka pt ca se gandesc sa faca Eureka Mignon Oro SD (sau cum se va numi in final) cu cutite inclinate SI cu hopper. Ca nu au pus hopper la DF64 ca sa sublinieze ca se vrea a fi SD mi se pare o pierdere, dar, dpdv al marketing-ului, se pare ca strategia da rezultate. Exista vreo informatie despre release date sau pret aproximativ? _________________________________________________________ Ati spus mai multi de acel model 3D pentru single dose pe Eureka Mignon Specialita. Vazusem treaba asta, nu sunt chiar fan improvizatii, dar ar putea fi ok. Exista cineva care aici pe forum care face asa ceva, bineinteles contra cost? RE: Eureka Mignon Specialita sau G-iota DF64? - cradun - 20-04-2021 (20-04-2021, 18:53)miro Wrote: Dupa ce si-au facut mana cu bentwood, quamar vine cu versiunea lor, sirio-q. 3.350 Euro pe un site... RE: Eureka Mignon Specialita sau G-iota DF64? - allex06 - 20-04-2021 (20-04-2021, 19:04)cradun Wrote: 3.350 EuroSpargi visele de 500-1000Eur Totusi sa fim realisti, succesul comercial al gioatai (cel putin asa pare) va duce si la alte copii ale rasnitelor sd sau sd wanna be, poate si a asteia. Ceea ce e bine, mai multa concurenta, bla-bla. RE: Eureka Mignon Specialita sau G-iota DF64? - rzvnppsc - 20-04-2021 Cei care aveti Eureka sau Niche, la cat timp ii faceti curatare pentru retentie (chiar daca la Niche este spre 0) si cum o faceti, scotand cutitele? RE: Eureka Mignon Specialita sau G-iota DF64? - dev - 21-04-2021 (20-04-2021, 19:43)allex06 Wrote:(20-04-2021, 19:04)cradun Wrote: 3.350 EuroSpargi visele de 500-1000Eur Exista o strategie de marketing prin care e suficient sa folosesti cateva cuvinte cheie, sa ai un pret considerat acceptabil si sa faci galagie in comunitatile de profil. Apoi iti freci mainile inainte sa numeri banii. Nici nu mai conteaza ca afara e vopsit gardul... RE: Eureka Mignon Specialita sau G-iota DF64? - Lyvyoo - 21-04-2021 Asa offtopic si Macap Chamy are premise pentru a se bate la categoria SD, cutite verticale (70mm), retentie zero. Proiectul s-a nascut de cand Macap a fost achizitionata de grupul Ryoma din care fac parte Astoria, CMA, Wega etc si dupa multiple amanari ar trebui sa vedem anul asta rasnita finalizata, pare-se la un pret omenesc. RE: Eureka Mignon Specialita sau G-iota DF64? - distrugatorul - 21-04-2021 Arata foarte misto Chamy asta. Acum depinde si la ce pret va veni. Nu pare ieftin deloc RE: Eureka Mignon Specialita sau G-iota DF64? - sirpet2001 - 22-04-2021 (19-04-2021, 21:50)rzvnppsc Wrote: Dupa cum indica si titlul, nu ma pot decide intre o Eureka Mignion Specialita 15BL si "chinezaria noua" G-iota DF64 Ce sa faci cu o chinezarie, fie ea si noua... ![]() Voiam sa-ti recomand niste rasnite mai scumpe de vreo 2-3 ori dar au facut-o deja colegii. Asa ca m-am gandit sa te ajut altfel. Pentru ca esti la inceput poti sa iei linistit 15BL. Are un design placut, e solida si te va servi loiala multi ani. Atunci cand sunt indecisi cei tineri aleg intotdeauna pe principii emotionale dar nu dai gres cu 15BL. Pe masura ce te mai experimentezi iti vei educa si gustul si iti vei reconsidera anumite alegeri dar mai ales vei deveni din ce in ce mai priceput la a citi printre randuri ![]() Cateva exemple: - despre Eureka exista multe posturi pe HB si CG referitor la gradul de amarui din ceasca. Chiar si in acest topic un coleg face referire la asta. Alte posturi vorbesc despre extractii bune (ne referim la 15BL). Astea sunt mai importante decat ca este construita in Italia - Am aflat de curand ca Kinu produce destul de mult amar in ceasca. Pentru mine a fost un soc, rasnita fiind printre premiante la nivel international si recomandarea permanenta si absoluta aici pe forum. Oamenii nu spun ca o rasnita nu face ce trebuie pentru ca se tem sa nu fie ei responsabilii pentru rezultatul esuat sau se tem de oprobiul public. - Pe de alta parte, chinezaria apare pe masa lui JH la o luna de la lansare. Lol, habar n-are el ce copios ne-am amuzat noi pe tema asta :D - DaveC spune despre ea, dupa 2 luni de folosinta, citez "Grind quality was at least equal to that of other common 64mm burr grinders on the market". Omul, englez elegant, nu a vrut sa supere monstrii sacri dar citeste putin printre randuri ... Si nici macar nu a facut referire la pret. - E adevarat insa ca nimeni nu poate sa confirme fiabilitatea unui produs complet nou! In sfarsit, incearca sa elimini din start pareri de genul "nu cunosc produsul dar...", "desi nu detin niciuna sunt sigur ca...", etc. Si incearca sa compari produse din aceeasi zona de pret (+- 5%) altfel nu vei putea fi obiectiv cu adevarat! Succes in alegerea rasnitei potrivite pemtru tine! RE: Eureka Mignon Specialita sau G-iota DF64? - dev - 22-04-2021 (21-04-2021, 11:25)Lyvyoo Wrote: Asa offtopic si Macap Chamy are premise pentru a se bate la categoria SD, cutite verticale (70mm), retentie zero. Proiectul s-a nascut de cand Macap a fost achizitionata de grupul Ryoma din care fac parte Astoria, CMA, Wega etc si dupa multiple amanari ar trebui sa vedem anul asta rasnita finalizata, pare-se la un pret omenesc. Nu stiu cat de "omenesc" e pretul dar mecanismul de reglaj si macinare par sa fie "adaptate" dupa EK43. Ceea ce merge contra curentului propus de Mazzer ZM, Bentwood, Sirio-Q. RE: Eureka Mignon Specialita sau G-iota DF64? - rzvnppsc - 22-04-2021 (22-04-2021, 02:05)sirpet2001 Wrote:(19-04-2021, 21:50)rzvnppsc Wrote: Dupa cum indica si titlul, nu ma pot decide intre o Eureka Mignion Specialita 15BL si "chinezaria noua" G-iota DF64 Multumesc pentru sfaturi si pareri! Din ce am mai citit pana acum, observ ca un hopper cu niste cafea in el este recomandat pentru flat burrs in gama asta de pret, dar o problema ridicata de mine este cum si la cat timp ii fac curatarea pentru retentie? Uitandu-ma la videouri "how to clean eureka burrs" vad ca nu este nici complicat, dar nu-i nici o placere sa desurubez toate acele componente o data la cateva zile/saptamani. Am inteles eu gresit si este suficient curatarea periodica doar cu un blow? Edit: as adauga in discutie si un vs. Macap M42M RE: Eureka Mignon Specialita sau G-iota DF64? - bogy - 22-04-2021 (22-04-2021, 08:39)dev Wrote: mecanismul de reglaj si macinare par sa fie "adaptate" dupa EK43. Ceea ce merge contra curentului propus de Mazzer ZM, Bentwood, Sirio-Q. Si asta e de bine sau de rau? RE: Eureka Mignon Specialita sau G-iota DF64? - cradun - 22-04-2021 Nu e cazul sa te stresezi cu curatarea. Da, cu un burduf se rezolva sa elimini ce ramane prin camera cutitelor. Dar nici vorba de curatarea cutitelor zilnic sau saptamanal, ci poate o data la doi ani. Curatarea cutitelor se face cu niste bobite, Grindz, pe care le rasnesti. Dar nu cred ca am facut decat o singura data curatarea cu Grindz si nu era cazul. La Niche niste colegi spuneau ca e necesara curatarea la cateva saptamani, dar nu am facut niciodata o curatare si nu simt nevoia. RE: Eureka Mignon Specialita sau G-iota DF64? - rzvnppsc - 22-04-2021 (22-04-2021, 11:28)cradun Wrote: Nu e cazul sa te stresezi cu curatarea. Da, cu un burduf se rezolva sa elimini ce ramane prin camera cutitelor. Dar nici vorba de curatarea cutitelor zilnic sau saptamanal, ci poate o data la doi ani. Curatarea cutitelor se face cu niste bobite, Grindz, pe care le rasnesti. Dar nu cred ca am facut decat o singura data curatarea cu Grindz si nu era cazul. La Niche niste colegi spuneau ca e necesara curatarea la cateva saptamani, dar nu am facut niciodata o curatare si nu simt nevoia. Multumesc pentru timpul acordat! RE: Eureka Mignon Specialita sau G-iota DF64? - sirpet2001 - 23-04-2021 (22-04-2021, 11:06)rzvnppsc Wrote: Am inteles eu gresit si este suficient curatarea periodica doar cu un blow? Aici depinde foarte mult de pretentiile tale. Plus ca se nasc alte intrebari: schimbi des cafeaua? lucrezi cu boabe in hopper sau o folosesti SD? Iti permiti o curatare comoda (Grindz + Cafeaua buna de macinat si aruncat dupa) sau preferi sa umbli in ea si sa o cureti in detaliu? In timp, vei vrea sa o cureti de fiecare data cand ti se pare potrivit sau necesar. Nu recomand sub nici o forma curatarea rasnitei la 1 an sau mai mult!!! In functie de tipul si cantitatea cafelei folosite iti recomand o curatire superficiala (aspirator, pensula, pompita) la fiecare 50-100 de cafele si una de detaliu la cel mult 3 luni! Succes! RE: Rasnita G-iota DF64 single dose, cuțite plate 64mm Italmill, sub 450€?! - RazvaNNN - 18-06-2021 Salutare, incep prin a-mi cere scuze daca sunt prea insistent... (pun intrebari pe toate threadurile, sa fac un research cat mai complet si corect) Am decis sa incep drumul care un espresso corect cu primul espressor si grinder. La capitolul espressor cred ca m-am hotarat la Lelit PL41TEM (nu cred ca merita PL81T doar pentru aspect si pentru timer, deoarece oricum o sa folosesc un cantar pentru a contoriza extractia si o sa am si acolo timer, dar ma puteti contrazice si aici) La capitolul grinder este o alegere mai dificila: Eureka Mignon Specialita vs DF64. Eureka am inteles ca este o firma mult mai consacrata si fiabila insa tind sa cred ca pentru nevoile mele DF64 ar fi mai potrivita. Doresc sa incerc sa fac espressoul cat mai perfect, in detrimentul comoditatii, de aici Hopperul de la eureka ar fi inutil, deoarece as dori sa cantaresc oricum boabele pentru fiecare cafea facuta (din ce am citit pe aici nu se recomanda pastrarea boabelor in hopper deoarece isi pierd din calitati). Deci nu as folosi touch screenul si optiunea de rasnire pe o perioada de timp. In concluzie intrebarea mea este care din cele 2 rasneste efectiv mai bine. Multumesc RE: Eureka Mignon Specialita sau G-iota DF64? - Talisker - 18-06-2021 Espressorul pe care il ai tu in vedere eu l-am cuplat cu Lelit PL72. Inainte sa te intrebi de ce iti zic una cand intrebi alta, pot sa iti spun ca eu apreciez ca mod de lucru posibilitatea pe care ai amintit-o tu de a rasni cu timer, in sensul ca eu apuc portafiltrul, il pun in furca, apas "dublu click" pentru a macina o doza dubla, ridic portafiltru si il scutur putin si apoi mai dau un click pentru a rasni restul de cafea. Este un proces eficient, elegant, de care eu sunt foarte multumit si datorita reglajului de unghi la care sta portafiltru in furca, cafeau macinata cade chiar in sita si nu pe langa. Am vazut recent recenzia lui James Hoffmann asupra rasnitei DF64 si ca flux de lucru in mod cert nu pot sa spun ca mi-a placut, dar presupun ca acest aspect depinde de la persoana la persoana. RE: Eureka Mignon Specialita sau G-iota DF64? - sirpet2001 - 18-06-2021 Dincolo de detalii mai mult sau mai puțin importante, DF64 este cu mult peste așteptările unui începător și mult dincolo de așteptările rezonabile în zona asta de preț. Despre fiabilitate nu știe nimeni nimic rasnita fiind foarte nouă... Succes în alegerea ta! RE: Eureka Mignon Specialita sau G-iota DF64? - orwo - 20-06-2021 Mai pui 1000 si iei xl RE: Eureka Mignon Specialita sau G-iota DF64? - RazvaNNN - 22-06-2021 pe premisa asta mai puin inca 1000 si iti iei niche zero.. si tot asa. XL deja e cu 50% mai scumpa decat cele 2 indicate mai sus |