![]() |
|
Propuneri pentru o noua intalnire - Printable Version +- Forumul Espressoman - In cautarea espresso-ului perfect (https://www.espressoman.ro/forum) +-- Forum: Comunitatea de espressomani (https://www.espressoman.ro/forum/Forum-Comunitatea-de-espressomani) +--- Forum: Evenimente si intalniri (https://www.espressoman.ro/forum/Forum-Evenimente-si-intalniri) +--- Thread: Propuneri pentru o noua intalnire (/Thread-Propuneri-pentru-o-noua-intalnire) |
RE: Propuneri pentru o noua intalnire - Lyvyoo - 25-10-2013 Pai avem acolo rasnite Porlex, Ascaso Imini i2 (I1 nu se mai aduce in Romania decat pe comanda), Vario, K30, espressor Expobar Diamant, accesorii Concept Art de toate felurile, espressoare manuale La Pavoni si ROK si cam atat... Re: Propuneri pentru o noua intalnire - nickso - 25-10-2013 Ok...deci toate astea le putem folosi, nu? Rasnite sunt cateva...eu o aduc pe a mea, daca se doreste, si mi-ar mai placea, foarte mult, sa vad un mazzer sj si un major. Alte modele care sa si fie in posesia unor utilizatori nu mai imi vin in cap. Pe parte de espressoare stam mai slab...un classic, un sbdu cu boiler mai mare, un hx cu si fara e61, un db cu si fara e61 ar fi ideal sa avem. Expobarul de acolo va fi punctul de referinta profesional... Sunt constient ca sunt multe si nu vom avea timp toti sa trecem prin toate...hai sa vedem ce aduce fiecare. RE: Propuneri pentru o noua intalnire - Pascalau - 25-10-2013 Intrebarea e cum am putea face o comparatie obiectiva intre rasnite. Re: Propuneri pentru o noua intalnire - nickso - 25-10-2013 Vor fi numai subiective...:) RE: Propuneri pentru o noua intalnire - RaduCarutasu - 25-10-2013 (25-10-2013, 16:59)Pascalau Wrote: Intrebarea e cum am putea face o comparatie obiectiva intre rasnite. La modul de mai sus greu spre imposibil ! Sunt prea multe echipamente . Dupa parerea mea trebuiesc alese doar 2 rasnite . Se foloseste un tip de cafea , max doua , de preferat una aromata ( Ethiopia Yrga ) pentru a evidentia aciditatea citrica de lamaie , aromele florale , dulceata nucilor , alunelor si Papua ,de ex , cu dulceata de ciocolata si aciditate de fructe coapte , usor condimentata . Cu acelasi espresor se executa mai multe shoturi cu macinatura provenind de la cele doua rasnite . Se folosesc gramaje diferite , temperaturi diferite , chiar si timpi de extractie diferiti mergand pana 30-35 sec . Se analizeaza , pe rand , gustul care rezulta si se trag concluziile referitoare la rasnite. Dar dureaza ! Cam asa am facut la BSOC ! Am avut 2 rasnite , 2 tipuri de cafele si chiar am putut analiza o multime de variante de gust . Rasnita BSOC , cu cutite de 65 mm a facut , constant , shoturi mai aromate si mai parfumate decat Vario-ul meu , de la acea data . Am folosit doar Expobarul , dupa ce am vazut ca diferentele de gust au aparut doar din rasnita . Este doar o parere ! RE: Propuneri pentru o noua intalnire - nickso - 25-10-2013 asa ar fi ideal... dar cum facem sa avem o astfel de intalnire o data pe saptamana sau macar la doua saptamani? RE: Propuneri pentru o noua intalnire - TudorP - 25-10-2013 M-as simti cam aiurea sa apar si eu pe acolo cu gaggia al meu, dar asa cred ca ar fi cel mai bine, ca sa inteleg si eu cum sta treaba, poate mai fur si putina meserie cum se spune. Deci, eu cu sotia venim, nu e problema, daca ne primiti :) Re: Propuneri pentru o noua intalnire - nickso - 04-11-2013 Cum a ramas? In picioare? Reusim sa ne strangem? Mai sunt 5 zile...si ar fi cateva aspecte de discutat. Eu plec din bucuresti miercuri si ma intorc sambata...sau duminica, inca nu m-am hotarat ![]() Poate nu ar strica sa vedem cine e interesat... Tudor, pe tine te intereseaza cum se comporta echipamentul tau raportat la alte tipuri...ca pe toti ceilalti. E normal sa vii si sa afli ce te intereseaza... RE: Propuneri pentru o noua intalnire - Pascalau - 04-11-2013 Eu vin sigur. Si mai vin cu cineva care vrea sa vada ceva echipamente mai performante. RE: Propuneri pentru o noua intalnire - Cosminp - 04-11-2013 Distractie placuta pentru sambata. Voi rata si intalnirea aceasta. Plecat din Bucuresti RE: Propuneri pentru o noua intalnire - Lyvyoo - 04-11-2013 Mai cer si eu maine o confirmare RE: Propuneri pentru o noua intalnire - TudorP - 05-11-2013 Eu cu sotia venim 100%, aduc dupa mine aparatul si manometrul, ca oricum trebuia sa il dau inapoi. RE: Propuneri pentru o noua intalnire - Lyvyoo - 05-11-2013 Am cerut si confirmarea finala si intalnirea ramane in picioare. Atat ca s-a schimbat locatia, undeva unde sa avem mai mult spatiu de manevra - The Coffee Shop Banu Manta, magazin inca nedeschis dar dotat cu tot ce trebuie. Deci sa nu vina cumva vreun user pe Mosilor :) Revin cu adresa exacta in curand. Cafea ambalata avem acolo dar nu as vrea sa ne influenteze testele de aceea ramane in picioare cheta pentru cafea. Ma rog, daca primim o sponsorizare de la vreun prajitor, ar fi binevenita. Daca nu, cu 1kg ne descurcam. In cazul in care puteti, veniti cu sculele din dotare pentru a putea face comparatii directe. Cum spuneam vom avea pe mana Ascaso I-mini, Mahlkonig Vario, Mahlkonig K30, Expobar Diamant, La Pavoni Europicola, accesorii Concept Art. Va ascult cu sugestii si sper sa venim in numar cat mai mare. RE: Propuneri pentru o noua intalnire - TudorP - 07-11-2013 Ce inseamna cheta? Vin pur si simplu la intalnire cu bani la mine si atat? Daca e nevoie, ajut si cu achizitia in sine, maine sunt liber si astfel pot sa ajut. Asteptam locatia exacta si ora, in caz ca este alta decat cea de mai sus (10:00). Stima. Re: Propuneri pentru o noua intalnire - nickso - 07-11-2013 Parca era 14:00..sau nu am retinut eu bine? Si totusi...nu mi se pare ca aceasta intalnire genereaza mult interes...la fel ca ultimele doua degustari la care am participat. Imi scapa mie ceva? RE: Propuneri pentru o noua intalnire - Lyvyoo - 07-11-2013 ‎Adresa: General Vladoianu nr 2-4, langa fosta Primarie a sectorului 1, zona Banu Manta. Parca vorbisem de ora 14 RE: Propuneri pentru o noua intalnire - Lyvyoo - 07-11-2013 Ai dreptate, foarte putini amatori! Deocamdata am fi eu, nickso, decadurabolin si Pascalau cu o cunostinta. RE: Propuneri pentru o noua intalnire - TudorP - 08-11-2013 Eu vin cu sotia. Sa anuntati aici daca ne mai vedem sau nu, tinand cont de participarea redusa. Stima. RE: Propuneri pentru o noua intalnire - RaduCarutasu - 08-11-2013 Toate intalnirile la care am participat au fost interesante si au avut partea lor de contributie , mai mare sau mai mica , in lamurirea unor aspecte neclare din procesul de preparare , legate de un echipament sau altul , fie de descoperirea unor noi gusturi . Si socializarea prilejuita de aceste evenimente a fost foarte placuta si a reprezentat un mare plus . Chiar este pacat ca interesul este atat de scazut , tinand cont de cate probleme se dezbat pe forum cate nedumeriri , necunoscute si dezamagiri au unii colegi in legatura cu rezultatul final din ceasca cu cafea din fiecare dimineata . Poate unii considera ca stiu cam tot depre ce inseamna un espresso perfect insa mereu apar aspecte care pot imbunatati tehnica si modul de abordare a prepararii unui shot sau a unei compozitii cu crema de lapte . In aceasta directie schimbul de experiente , pozitive sau negative , ale fiecaruia pot aduce un plus pentru fiecare dintre noi . As veni cu placere si cu interes dar nici in aceasta sambata nu voi fi in Bucuresti . RE: Propuneri pentru o noua intalnire - axy76 - 08-11-2013 RaduCarutasu a punctat foarte bine scopul acestor intalniri. Voi incerca sa ajung maine. RE: Propuneri pentru o noua intalnire - TudorP - 08-11-2013 Eu cum am mai spus, vin cu sotia si cu espressor-ul in spate. Am multe de invatat de la voi, ceva nu imi iese deloc bine si vreau sa stiu ce. Ramane maine la 14:00. RE: Propuneri pentru o noua intalnire - Lyvyoo - 08-11-2013 Vesti bune, Contego este de acord cu sponsorizarea in cafea!!! Re: Propuneri pentru o noua intalnire - nickso - 08-11-2013 Super! Ne mai trebuie ceva? Eu aduc rasnita. Espressorul nu cred ca are rost...este si greu al naibii. RE: Propuneri pentru o noua intalnire - TudorP - 08-11-2013 Daca vrei sa aduci espresso-rul te ajut eu cu masina si cu caratu. Re: Propuneri pentru o noua intalnire - nickso - 08-11-2013 Multumesc tudor. Vin cu el doar daca vrea cineva in mod deosebit sa il vada. Interesul meu este axat pe comparatia dintre rasnite...iar un espressor profesional, cum este expobar diamond, va un punct comun excelent pentru asta. Daca mai aduce cineva un hx fara e61 sau un db/sbdu cu e61, pentru comparatie, atunci se merita... RE: Propuneri pentru o noua intalnire - TudorP - 08-11-2013 Stai lin. Mi-e rusine cu Gaggia al meu, am sa aduc si rasnita sa va arat la ce macinatura am ajuns. Poate ma ajutati si pe mine sa ajung la o calitate mai buna. Chiar va rog :) RE: Propuneri pentru o noua intalnire - Lyvyoo - 08-11-2013 Baieti, schimbare de ultim moment!!!! Pentru ca noua locatie din Banu Manta nu va putea fi amenajata in timp util, maine la ora 14 ne vedem in locatia The Coffee Shop de pe Mosilor!!! Pentru cine nu stie, magazinul se afla la intersectia Mosilor cu Eminescu/Dacia, vis a vis de Pizza Hut. RE: Propuneri pentru o noua intalnire - TudorP - 08-11-2013 Nicule, daca vrei sa vin sa te iau cu sotia, trec pe la tine inainte sa merg acolo. Sa imi spui ora si ne vedem la tine la bloc. Ciao Re: Propuneri pentru o noua intalnire - nickso - 08-11-2013 Multumesc. Vorbim maine dar, cel mai probabil, o sa vin cu masina. Cred ca o sa vin eu si cu cafeaua de la Contego si, posibil, cu inca o persoana. Ne mai trebuie ceva? Pahare, servetele? Apa de baut intre degustari? RE: Propuneri pentru o noua intalnire - Lyvyoo - 08-11-2013 Are chiuveta acolo :)) |