Hello There, Guest! Login Register

Propuneri pentru o noua intalnire

Nu discutam neaparat data, cat ce ar fi interesant pentru voi, intr-o intalnire independenta, necomerciala?
#Lelit Bianca V3 #EK43S + SSP & Titus carrier #Honne Slim ~ Vacanta: #Kinu + #Kompresso
Past: #Expobar Brewtus IV #K30 

Reply
Reiau propunerea: degustare comparativa a unei cafele in interpretarea prajitorilor.
Aceeasi cafea prajita de fiecare prajitor in doua moduri - pentru brew si pentru espresso.
Vom alege metoda brew in avans - eg V60.
Hottop | Baratza Forte | Bosco Sorrento | Hario v60, Syphon, Chemex, Clever, Bonavita Immersion Dripper, Walkure Karlsbad, Aeropress, Frenchpress, Ibric, pahar, ceasca, lingura, apa, cafea...

Reply
Partea cu intalnirea este OK.

Partea de degustare as zice insa ca este interpretabila, pentru ca sunt prajitori care prajesc mai tare, altii mai light. Nu au nici aceeasi cafea ca sa poti compara "arta prajirii" si foarte probabil nici nu tin neaparat sa schimbe stilul, fiecare avand clientii lui.

In conditiile noastre as intelege degustarea mai degraba ca o parte de reclama sau consultare (vrea prajitorul x sa aduca un soi de cafea, pur si simplu sa faca un demo sau sa faca un blend si cere parerea unui public mai cunoascator, sa zicem).
PL41TEM, Eureka Mignon Specialita, M47 Phoenix, ibric, AeroPress, Kompresso... and V60/Hario Buono

Reply
Nu este greu sa ne asiguram ca avem aceeași cafea: fie suntem sponsorizati de cineva care vrea sa promoveze cafeaua verde vândută, fie o cumpărăm noi. Prajitori sunt cel puțin vreo zece pe forum. Nu cred ca va fi greu nici aici sa găsim cativa doritori de prajire (3-5 ar fi suficienți).
Hottop | Baratza Forte | Bosco Sorrento | Hario v60, Syphon, Chemex, Clever, Bonavita Immersion Dripper, Walkure Karlsbad, Aeropress, Frenchpress, Ibric, pahar, ceasca, lingura, apa, cafea...

Reply
Cu riscul de a reinvia un subiect abandonat...mai vorbeam de o comparatie intre ustensile, in special, dpmdv, rasnite si site...

Diferenta dintre rasnite, in ceasca, precum si cea dintre sitele vst si cele normale, pentru mine cel putin, sunt subiecte de interes major...mai ales ca vreau sa ma conving daca merita sa cumpar vst-uri..

Hai ca vine iarna si o sa fie si mai dificil sa ne punem de acord asupra unei date...
Mazzer Major RPM variabil || San Marco Flexa cu DC brew boiler

Reply
Cred ca cel mai potrivit loc este Coffe Shop-ul lui Marian Alexe de pe Mosilor, caci avem si espressor mic si DB si manual si profesional + rasnite K30, Vario, Ascaso si Porlex. Cred ca incrucisate putem face majoritatea comparatiilor posibile pe espresso, si putem aduce si ce avem pe acasa. Mai trebuie sa avem noi cafea proaspat prajita, caci acolo e doar ambalata (deocamdata! Smile ) Ar mai fi si varianta showroom-ului Perfectespresso, dar trebuie sa ne spuna chetiv ce aparate are desfacute si disponibile la folosire.
#Lelit Bianca V3 #EK43S + SSP & Titus carrier #Honne Slim ~ Vacanta: #Kinu + #Kompresso

Reply
Fara sa fiu rautacios... mi se pare ciudat sa mergem cu cafea sa testam aparate pe care la un moment dat le putem achizitiona.Dodgy
(astept cu nerabdare sa ducem apa, servetele, lingurite, cesti si eventual un mic generator)

Cati dintre voi ati fost la un drive test cu canistra de benzina in mana...?Big Grin
PL41TEM, Eureka Mignon Specialita, M47 Phoenix, ibric, AeroPress, Kompresso... and V60/Hario Buono

Reply
Hai ca esti putin...Tongue

Eu nu am o problema in a veni cu cafea de acasa...mai ales ca in locul respectiv nu vom gasi decat ambalata. Ori scopul principal este in interesul nostru...de ce, pentru 20 - 30 de lei, sa mi se impuna reguli ca, de exemplu, sa testam numai rasnitele pe care le are in showroom? Plus ca nu vorbim de un om care testeaza 2 aparate...or sa se consume cantitati importante de cafea/lapte. Nici la test drive nu te duci cu un autobuz plin cu oameni care vor vrea sa foloseasca fiecare masina de mai multe ori...As fi recunoscator daca ne-ar pune la dispozitie spatiul si aparatele pe care le are...macar s-o faca..Big Grin

Reply
Ideea este ca si lor le e mai simplu sa prezinte unui grup de oameni. Si pe urma cum procedam? Aduce fiecare 1-200g, se amesteca cu altele. Ba vin si cu o sticluta de 200ml lapte...Big Grin
Si vorbim de ce suma pana la urma la consumabile?... 100-150 lei???

As zice ca daca vreau eu sa vad ceva anume ma pot duce in orice zi, cu cafeaua mea ca sa pot face o comparatie relevanta. Dar aici as zice ca se doreste ceva combinat: testare/prezentare/dialog.
Este un castig de ambele parti: noi vedem mai multe utilaje in acest domeniu, ei ajung mai direct la potentialul client, discuta cu el intr-un cadru mai familiar.

In fine, asta e ideea mea.

Reply
Poate se oferă vreun prajitor sa sponsorizeze evenimentul cu cafea proaspăt prajita Smile

Reply
Eventual, este si asta o idee. Constructiva pana la urma.

Problema ar fi alta: ei vand si cafea din ce am inteles, asa ca isi bat singuri cuie in talpa procedand asa...Big Grin

Reply
Eu nu zic nu la a asigura organizatorul consumabilele...doamne fereste...Angel doar ca nu e un factor hotarator.

In ceea ce priveste modalitatea de achizitionare consumabile...in nici un caz nu vine fiecare cu ele de acasa. Ne hotaram asupra tipului cafelei si prajitorului (un singur tip care, tinand cont de scopul intalnirii, nu conteaza FOARTE mult)...stabilim cantitatea in functie de numarul participantilor si discutam despre un discount sau o sponsorizare...Tongue

Cu laptele la fel...tip, cantitate si sursa. Iar mai apoi cheltuielile se impart. Eu nu vad mai mult de 50 de lei de persoana...iar castigul va fi mult mai important.

Ideea e ca eu, cel putin, si sunt convins ca si multi altii, vreau sa imi pun o ordine in idei...vreau sa stiu unde sunt si unde trebuie sa ajung.. Nu ma dau banii afara din casa dar nici nu vreau sa ma impiedic de 50 de lei...renunt la o masa in doi la kfcTongue

Liviu...daca poti discuta cu marian alexe ca sa stim ce ne poate pune la dispozitie si de unde trebuie sa preluam noi...vorbim de o data peste cel putin 3 sapt - o luna si asteptam sa vedem cine si cu ce vine. Eu o sa vin cu rasnita deoarece, din cate stiu, este unicat pe forum, si cu sitele faema(daca, bineinteles, considerati ca este cazul). Espressorul nu l.as aduce deoarece e foarte greu si nu cred ca sunt diferente mari intre doua hx-uri cu grup e61. Si, din cate am inteles, marian alexe are asa ceva.

Ideea e ca nu trebuie sa ne imaginam degustarea perfecta...imperfecta este mai buna decat inexistenta.

Reply
Mihai L este cumva in asentimentul postarii mele de pe topicul de degustari, unde spuneam ca e aiurea ca un producator de cafea sa te cheme sa-i degusti cafeaua si sa-ti ceara taxa pentru asta (apropo de evenimentul Gourmet / Cafe Tabiet).

Dar aici e putin alta treaba. Pana la urma, oamenii astia sunt intr-o concurenta in piata si e greu sa-i faci frati de cruce, asta chiar daca pentru noi cunoscatorii, cafeaua ambalata nu e o concurenta pentru cafeaua proaspat prajita. Ganditi-va ca nu am reusit noi (sau altii) nici macar sa facem o reuniune a prajitorilor, in care fiecare sa-si prezinte cafeaua, dar sa mai unesti interese de business diferite...

Desigur, orice showroom ar fi de acord sa venim cu orice cafea proaspat prajita, dar in conditiile in care ei au la vanzare diverse cafele ambalate, nu cred ca ar fi de acord ca prajitorul sa vina si sa tina o disertatie despre cafea proaspat prajita. Pana la urma, ca sa ne ofere cafea gratis, si prajitorul are interesul de a se promova intr-un fel sau altul.

Insa scoateti din calcul posibilitatea ca proprietarul showroom-ului sa se duca la prajitorie si sa ne cumpere noua cafea de 200 de lei Smile

Ca si planuri de viitor, ar fi de vizitat/testat ambele showroom-uri, caci putem compara HX-urile cu E61 si fara E61 intr-o parte, sau putem face comparatii mai extinse cu manuale/profesionale/SBDU in cealalta parte.

Reply
Nu este un capăt de tara sa punem mana de la mana si sa cumpărăm noi cafeaua proaspăt prajita. Țin minte ca am văzut pe site-ul www.caffea.ro la un moment cafea de la PJ (sper sa nu-mi joace memoria feste - acum n-am mai văzut).

Reply
In niciun caz Smile Poate ai vazut pe kafea dar nu pe caffea

Reply
E posibil sa le fi încurcat.
Bun, cand facem evenimentul ? Punem noi mana de la mana pentru niște cafea si lapte.

Reply
Hai mai intai sa stabilim care va fi scopul...in functie de asta stabilim unde...si, imediat dupa, stabilim data...Smile

Un maxim de aparate pe care le putem testa...in functie si de numarul participantilor, cred ca va fi undeva intre 6 si 10...de exemplu 4 - 5 rasnite si 3 - 4 espressoare. Rasnitele le testam cu un singur espressor si espressoarele cu o singura rasnita. La butoane ar trebui sa fie o singura persoana pe tip de aparat...(una cand testam rasnite si una pt espressoare) pentru a nu fi diferente foarte mari intre modul de operare. Eventual cineva mai priceput....

Eu as vrea sa vad o comparatie intre vario, pl043mm, mini i2 si una mai mare...gen mazzer super jolly....sau de ce nu major. Eventual si a mea daca nu se strang prea multe...asta la rasnite. Desi i2 presupun ca nu e departe le lelit.

Ias ca aparate...un hx cu e61, unul fara, un db cu e61, un sbdu mai maricel si unul mai mititel..

Exprimati-va punctul de vedere referitor la ceea ce va doriti de la aceasta intalnire pentru a sti de unde plecam.

Reply
Legat de showroom, o sa va anunt eu cand o sa pot orgainza ceva, deocamdata mai am de finalizat unele detalii organizatorice.

Pot pune la bataie doar aparate ale marcilor pe care le import eu (evident nu toate), dar intentionez ca pe viitor, la fiecare aparat nou, sa va chem sa-l testati si sa va spuneti parerea.

Cafea nu am decat ambalata. Daca este vre-un prajitor dispus sa facem sindrofia impreuna, il rog sa ma contacteze.

Anul asta ma duc la expozitia de de la Host 2013 si in functie de cum o sa decurga intalnirile pe care mi le-am programat acolo, o sa va pregatesc niste surprize. Nu va pot spune mai multe acum.

Reply
O sa vorbesc si cu Marian Alexe sa vedem cand ne-ar putea lasa magazinul pe mana Smile

Reply
Smile 
In octombrie avem o surpriza pentru voi. Un coffee shop concept store, cu multe cafele bune si proaspat prajite, metode de preparare alternative, cafele de origini diferite care va vor delecta simturile, folosind echipamente care sa asigure un nivel de calitate ridicat si plus ca o sa ma aveti pe mine in spatele unui espressor si mai ales ca va voi convinge sa incercati atat espresso cat si metodele alternative de preparare a cafelei. Plus multe alte surprize. Cafeaua va fi prajita de mine si vom incerca sa diversificam originile pentru a oferi o experienta unica si educativa consumatorului si pasionatilor de cafea.

Mai multe detalii voi oferi la sfarsitul saptamanii. Sper ca o sa va placa si o sa va bucurati de cafea alaturi de mine.

Reply
Am eu locatia potrivita Smile. Dar va trebui sa fie dupa 1 oct. Pot face eu rost de cafea (sa o prajesc eu) si deasemenea avem un LaMa Fb70 acolo plus echipamente de brew pentru a vedea diferenta dintre prajiri pe aceasi origine. Spatiu e incapator si o sa se deschida ca si concept coffee shop. Momentan nu pot sa vad dau date privind locatia dar la sfarsitul saptamanii pot sa va ofer toate detaliile. Cum suna?

Reply
I'm in !

Reply
Suna bine! Vin si eu.
Brewtus, Honne, Mazzer Major, Kinu M47 Classic

Reply
Suna bine Smile
Expobar Office Leva EB-61 1 GR +Quamar M80E + Hario Mini Mill + Latiera Motta 50cl +  IMS 16/20g +IMS E61 200IM + 17g strada La Marzocco

Reply
Super. Nu-i o problema ca este dupa 1 oct...de fapt, dupa ce stii clar ca se poate, ideal ar fi sa avem 2-3 saptamani pentru ca fiecare sa isi aranjeze treburile si sa poata veni.

Scopul acestei intalniri era diferenta dintre ustensile...daca o vei organiza tu, pastram scopul pentru intalnirea asta sau...pentru alta?

Reply
Putem sa o pastram pentru asta. Mai avem de rezolvat niste mici detalii si va anunt si o data exacta pe la sfarsitul saptamanii.

Reply
Si uite asa, am mai pus-o de o intalnire! Eu zic sa le facem pe toate Smile Sunt diferite... De exemplu cea de la Marian Alexe e fara barista, adica totul pe mana noastra, scule casnice si scule profi. Cea propusa de Mr. Barista e si mai interesanta, pentru ca avem un profesionist la butoane care ne povesteste o zi intreaga despre cafea... Abia astept!

Reply
A mai trecut o luna...Sad

Reply
A fost toata lumea plecata la Host...

Am vorbit astazi. Ce spuneti de sambata, 9 noiembrie, ora 14 dupa inchiderea programului, la Coffe Shop-ul de pe Mosilor?

Reply
Este ok si, bineinteles, eu vin.

Hai...faceti-va planurile si confirmati sau infirmati...ar fi pacat sa ramana si asta in aer.

Liviu, nu ar fi rau sa stim ce echipamente putem folosi de acolo si ce mai putem aduce noi. De consumabile vorbim mai tarziu...cand vom sti cine si cu ce vine

Reply

Forum Jump:

Browsing: 1 Guest(s)