![]() |
|
Rasnite manuale moderne, capabile espresso - Printable Version +- Forumul Espressoman - In cautarea espresso-ului perfect (https://www.espressoman.ro/forum) +-- Forum: Espressoare, rasnite si accesorii (https://www.espressoman.ro/forum/Forum-Espressoare-rasnite-si-accesorii) +--- Forum: Rasnite (https://www.espressoman.ro/forum/Forum-Rasnite) +--- Thread: Rasnite manuale moderne, capabile espresso (/Thread-Rasnite-manuale-moderne-capabile-espresso) |
RE: Rasnite manuale moderne, capabile espresso - cosmin_mac - 08-07-2018 Dar de HG-1 nu ziceti nimic ? :)) https://lynweber.com/products/hg-1/ https://www.youtube.com/watch?v=wYHa5oHCNcs Am un coleg pasionat de v60 care si-a luat din China tot setul Timemore si i-am imprumutat Comandatele pentru comparatie iar rezultatul a fost unul foarte similar se pare. De Helor stiam de 101 .. pare interesant Flux.. dar totusi.. Rasnite manuale moderne, capabile espresso - dev - 08-07-2018 Poate sunt in minoritate, dar o râșniță conica manuală la 1000 de euro mi se pare cam mult. RE: Rasnite manuale moderne, capabile espresso - Levo - 08-07-2018 (08-07-2018, 12:28)renatoa Wrote: Pretul, de 749$, pare sa se incadreze in limitele "normalului" in bransa asta ... Intre 749 - 935 $ ... pe o manuala ... deja e o investitie in sport ... :D ... ( dar e faina chestia ... ... Thx! )
RE: Rasnite manuale moderne, capabile espresso - baloozzy - 08-07-2018 Poți spune o mie cu minus, că dăm VAT la canguri. Ce să zic și eu? RE: Rasnite manuale moderne, capabile espresso - baloozzy - 05-08-2018 Nu am testat, dar sigur la prețul ăsta, nu are rival. RE: Rasnite manuale moderne, capabile espresso - renatoa - 05-08-2018 Daca desenul ala in sectiune este la scara, atunci s-ar parea ca are cutite de 52, cum sugereaza si numele, iar cercul de iesire ar fi de 43mm, comparativ cu 47/38 la Kinu. Mai ramane de vazut ce profil au cutitele, majoritatea chinezoaicelor sunt echipate implicit cu cutite de brew, in 5 coltzuri, doar la cerere iti pun de espresso. Dar la 220 lei, ar merita um glonte... Intrand insa in magazinul lor... au cam prea multe ca sa le faca bine pe toate :D RE: Rasnite manuale moderne, capabile espresso - lracu - 05-08-2018 Se pare ca BYUAN HOME produce si MYY47 Aerolite. RE: Rasnite manuale moderne, capabile espresso - baloozzy - 05-08-2018 Da și le-am reproșat că nu e stepless. Asta ar fi replica lor. RE: Rasnite manuale moderne, capabile espresso - lracu - 05-08-2018 Ai obtinut ceva decent cu MYY47 Aerolite? Macar prin metodele alternative? RE: Rasnite manuale moderne, capabile espresso - sochaux_ - 22-08-2018 Pare promițătoare și această râșniță Kazak Tura. Model apărut recent cred și oarecum copiat design-ul de la Kinu. Totuși dacă am calculat bine probabil ajunge în zona 800-850 RON cu transport(LE: presupunând că sunt dispuși să livreze în România). RE: Rasnite manuale moderne, capabile espresso - renatoa - 22-08-2018 Lol, Kinu nu pare sa fie singura inspiratie, aceleasi cutite de am folosit si eu la Porche47... MYM52, semnalata de balloo mai sus pare un pariu mai interesant. RE: Rasnite manuale moderne, capabile espresso - dev - 22-08-2018 Mai interesant e suportul pentru rasnita si tamperul cu "autonivelare". RE: Rasnite manuale moderne, capabile espresso - maki - 23-08-2018 (05-08-2018, 12:30)baloozzy Wrote: Nu am testat, dar sigur la prețul ăsta, nu are rival. rusii stiu ca le folosesc, pot sa ii intreb pareri, eventual. RE: Rasnite manuale moderne, capabile espresso - sochaux_ - 23-08-2018 (22-08-2018, 22:08)renatoa Wrote: MYM52, semnalata de balloo mai sus pare un pariu mai interesant. Parcă e prea bun prețul să fie atât de bună pe cât pare. După ce a fost postată aici am mai căutat râșnițe pe aliexpress/ebay și mai vând și alții modele care arată similar chiar la preț mai mic. Deși în unele anunțuri sunt imagini cu cuțite din oțel iar descrierea face referire la cuțite ceramice(descrierea seamănă la mai multe anunțuri, s-o fi perpetuat o greașeală la mai mulți vânzători sau poate în realitate chiar nu arată ca în imaginile de prezentare). Postez mai multe link-uri de pe ebay: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8(6, 7 și 8 sunt în UK la 24-22-16$ livrate acolo) și probabil cele mai ieftine cu livrare în RO inclusă la 23$: 9, 10. Mi-ar plăcea mie o râșniță la 20-50$, să fie "aproape" capabilă espresso. Nu dețin espressor și încă nu-l consider necesar pentru cât de des consum cafea, dar și așa aș încerca acasă râșnirea boabelor de cafea deocamdată pentru moka (Bialetti Brikka care nu vrea să facă "spumă" cu cafea măcinată de alții) și eventual pentru un Cafflano Kompresso care mi se pare foarte interesant și l-aș achiziționa. Dar prima dată să găsesc o râșniță decentă la preț bun. (23-08-2018, 09:03)maki Wrote: rusii stiu ca le folosesc, pot sa ii intreb pareri, eventual. Chiar te rugăm. Cred că ar fi și alții interesați.
RE: Rasnite manuale moderne, capabile espresso - renatoa - 23-08-2018 Imaginea atasata, gasita intr-una din paginile rasnitei prezentata mai sus, aceeasi in toate cele 10 link-uri postate, ne spune cu siguranta ca nu e de espresso, si din pacate, nici de brew prea optimala ... Avem odata forma cutitului rotativ, cu 5 colturi, pentru espresso trebuie minim 6.. Apoi, modul cum se face ajustarea gradului de rasnire, mai exact glisarea rotorului, a carui gaura nu este rotunda, ci hexagonala, pe axul de asemenea hexagonal, nu se poate face fara jocuri mult prea mari ca sa nu se produca fines in exces. Am vazut acelasi mecanism la Zass Panama, si rezultatul era o... pana-mea de macinatura... De fapt, asta este primul semn al unei rasnite de evitat: reglajul de macinatura in partea de jos. Stiu ca aici intra si Commandante, si fanii se vor revolta, dar pur si simplu nu ai cum sa faci mecanic o culisare fara jocuri la precizia necesara unei macinaturi espresso. Plus ca zona de reglaj este in calea macinaturii... Rotorul trebuie solidar cu axul si reglajul sus, deasupra camerei de alimentare cu boabe, ca sa putem vorbi de o rasnita competitiva. Ce nu se vede si iarasi poate avea o influenta masiva in calitatea macinaturii, este prinderea axului. Daca nu se sprijina obligatoriu in doi rulmenti, ci se invarte intr-un tub rotund, ca la Pana-rasnita pomenita mai sus, este de aruncat dupa cateva luni. Muchiile hexagonului vor rascheta tubul pe interior, rezultand un shpan, care daca nu curge in cafea, va gripa mecanismul cu siguranta. Alegeti voi care din variante e mai buna In ambele cazuri tubul port ax se va largi in timp pana la ...Presupunand ca axul este pe rulmenti, rasnita ar putea avea potential de modare pentru cine este dispus si are acces la un atelier mecanic. Se fixeaza rotorul definitiv pe ax prin lipire intr-o pozitie fara bataie, si se adauga in partea de sus un mecanism de reglaj cu surub micrometric, in care sa vina manivela. RE: Rasnite manuale moderne, capabile espresso - renatoa - 24-08-2018 (22-08-2018, 22:47)dev Wrote: Mai interesant e suportul pentru rasnita si tamperul cu "autonivelare". Oare cine o fi fost "oul" cu suportul... kazacii, sau... https://www.crushgrind.com/products/brazil-coffee-grinder RE: Rasnite manuale moderne, capabile espresso - dev - 24-08-2018 E total irelevant cine a facut prima data dar nu ar fi stricat nici la Kinu un accesoriu de genul asta. Oricum la cum se chinuie tipul sigur nu are cutite pentru espresso: https://www.youtube.com/watch?v=t-D6zDpLp-M RE: Rasnite manuale moderne, capabile espresso - renatoa - 24-08-2018 Nu stiu de unde concluzia asta, dar pot sa iti zic ca am si eu cutite din alea si efortul e similar ca la un M38. Ca si macinatura... RE: Rasnite manuale moderne, capabile espresso - dev - 24-08-2018 Eu nu m-am chinuit nicioadata asa cu o cafea prajita mediu+. S-ar parea ca au dat drumul la Hiku: https://www.home-barista.com/grinders/hiku-premium-hand-coffee-grinder-kickstarter-t49850-60.html Not bad. RE: Rasnite manuale moderne, capabile espresso - sochaux_ - 24-08-2018 @renatoa Nu mai citez întreg postul la care mă refer, dar sper că se înțelege, mă refer la discuția de mai sus cu râșnița "minune" de pe Aliexpress / eBay. Mai rămâne speranța ca modelele de pe Aliexpress care sunt mai scumpe ~ 55$, să fie de calitate mai bună. (cea postată de baloozzy - Yuhang Byuan Home MYM52 și eventual cea de la GXYAYYBB AA-551) Altfel dacă toate sunt la fel, nu știu cum se poate justifica diferența de preț. Sau am mai găsit la preț apropiat aceste variante, care măcar au poze/imagini mai detaliate. De ieri până azi le-a crescut prețul cu aproximativ 5$: XEOLEO M450 45mm 15g XEOLEO M500 50mm 25g RE: Rasnite manuale moderne, capabile espresso - renatoa - 24-08-2018 Singura chestie care mai e un colac de salvare la MYM52 este ca ei scriu acolo ca ar avea 7 cm diametru, iar cele de pe ebay au 51-52mm... trebuie scris la vanzator si clarificat, de regula raspund rapid. Dar cum si MYM52 are reglajul tot jos, desi axul se vede ca e pe rulmenti... tot cam loterie ramane. Rasnite manuale moderne, capabile espresso - dev - 24-08-2018 Este vreuna sub 100$ care să fie ok pentru metode alternative? RE: Rasnite manuale moderne, capabile espresso - florind67 - 07-09-2018 Am vazut astazi undeva o manuala care se numeste Akirakoki care arata foarte profi si pe care proprietarul o prezenta ca fiind super. Stie cineva ceva de ea. Eu am gasit informatii doar pe siteuri asiatice. Se pare ca e produsa in Japonia. shopee.tw/波雷克堤+Akirakoki+%28正晃行)手搖鍍鈦錐刀磨豆機+咖啡豆+BlackTea+coffee-i.7549843.680541389 RE: Rasnite manuale moderne, capabile espresso - cradun - 07-09-2018 Manuala Akirakoki pe care am gasit-o eu pe net are cutite de ceramica, deci nu e ideala pt espresso. Iar electrica Akirakoki are cutite de 35 si e stepped. A scris renatoa pe un thread de ce nu sunt ok cutitele de ceramica, eu am citit ceva legat de o distributie a particulelor cu prea mult praf din cauza ca cele de ceramica mai mult sparg decat taie. Update: Oops, scuze, am accesat link-ul tau si pare intr-adevar profi, seamana destul de mult cu Aergrind. RE: Rasnite manuale moderne, capabile espresso - renatoa - 08-09-2018 Fara sa stim dimensiuni, nu prea putem sa comparam, Aergrind este realmente mica, pana nu o vezi e greu de imaginat... daca intra in Aeropress... Puteti incerca cu incredere asta, cu asa ceva am inceput :D https://www.aliexpress.com/item/Stainless-steel-manual-Coffee-Mill-stand-operation-home-Hand-Coffee-Bean-sesame-Grinder/32597647485.html RE: Rasnite manuale moderne, capabile espresso - geosm - 09-09-2018 (08-09-2018, 08:23)renatoa Wrote: Fara sa stim dimensiuni, nu prea putem sa comparam, Aergrind este realmente mica, pana nu o vezi e greu de imaginat... daca intra in Aeropress... La ce preturi sunt afisate, nici nu merita sa comparam ! Akirakoki 5,000 $, Timemore 2,999 $, etc. Trebuiesc luate engros la preturile alea, si apoi incercate pe rand. Sau ce o fi cu site-ul ala oare, aberatii cred. Un Skeron e la 749 $ ? Porlex 1,480 $ ? Sau virgula e punct ? Sa ne traduca cineva cine stie chineza. RE: Rasnite manuale moderne, capabile espresso - florind67 - 09-09-2018 Site-ul este taiwanez. Preturile sunt in dolari taiwanezi. 5000 twd = 650 lei aprox. RE: Rasnite manuale moderne, capabile espresso - geosm - 10-09-2018 Ok, e clar acum. Mersi de info ! RE: Rasnite manuale moderne, capabile espresso - florind67 - 11-09-2018 Revin cu niste poze ale rasnitei de care pomeneam mai sus. Feeling-ul este de lucru bine facut, de calitate comparabila cu Kinu (pe care nu-l am inca, insa l-am "mozolit" un pic la Claro, multumita lui raducanu). Despre cum lucreaza nu pot sa spun nimic pentru ca nu am avut ocazia sa le testez si chiar daca as fi avut-o, nu cred ca era relevanta comparatia facuta de mine. ![]() ![]() ![]() ![]()
RE: Rasnite manuale moderne, capabile espresso - dev - 11-09-2018 Pana la urma de unde ai cumparat-o si cat a costat? |