![]() |
|
cum sa alegi un tamper - Printable Version +- Forumul Espressoman - In cautarea espresso-ului perfect (https://www.espressoman.ro/forum) +-- Forum: Espressoare, rasnite si accesorii (https://www.espressoman.ro/forum/Forum-Espressoare-rasnite-si-accesorii) +--- Forum: Accesorii si intretinere (https://www.espressoman.ro/forum/Forum-Accesorii-si-intretinere) +--- Thread: cum sa alegi un tamper (/Thread-cum-sa-alegi-un-tamper) |
RE: cum sa alegi un tamper - mishu3113 - 23-02-2015 (23-02-2015, 00:06)Alin T. Wrote: Nu e. Am incercat eu sa iau doar manerul si sa folosesc baza, dar nu sunt compatibile, din pacate [emoji20] Pfff, speram sa nu spui asta... :( RE: cum sa alegi un tamper - gusti1976 - 03-03-2015 Salutare ...un tamper bun pt un lelit 41 tem imi recomanda cineva ?..multumesc frumos cum sa alegi un tamper - Vladislav - 03-03-2015 Orice tamper de 57 mm , ori de la Lelit , ori altă firmă. RE: cum sa alegi un tamper - dobro_c - 03-03-2015 Salut. Am eu tampere, ori sa modific din cele handmade la FI 57.5mm ori cel de la Concept-ART de FI 57mm Eu folosesc la Lelit unul asemanator de FI 57mm tot de la Concept-ART Numai bine RE: cum sa alegi un tamper - chitsro - 03-03-2015 Ma poate ajuta cineva cu o recomandare de un tamper pentru Gaggia Clasic? Ma gandeam la acesta, e ok de 58? se potriveste? www.perfectespresso.ro/ro/produs/tamper-cafea-motta-easy--58-mm--596/ RE: cum sa alegi un tamper - vica - 03-03-2015 Se potriveste ca diametru insa e destul de mic. Stiu, pretul e tentant, insa manerul scurt il face greu de utilizat de cei cu mana mai mare (cazul meu) si parca e mai usor. Eu as pune diferenta pana la 128 lei si l-as lua pe cel de inox cu maner de lemn. RE: cum sa alegi un tamper - Lyvyoo - 04-03-2015 Corect! RE: cum sa alegi un tamper - chitsro - 04-03-2015 L-am luat chiar la 2 ore dupa postare, deocamdata ma impac ok cu el. RE: cum sa alegi un tamper - kum - 11-03-2015 Vad ca se tot bate moneda ca pentru Lelit 41 TEM trebuie tamper de 57mm. Nu domnilor, dimensiunea corecta pentru talpa este 57,5 mm. Tamperul ala care vine la oferta cu espresorul are 57 mm, dar nu este perfect pentru sita aparatului. Talpa 57,5mm Maner tamper sau varianta dinamometrica maner dinamometric RE: cum sa alegi un tamper - Zaheyu - 11-03-2015 Am avut eu Motta Easy de 53 si acum am de inox de 58 (al aparat). Nu mi s-a parut mare diferenta. RE: cum sa alegi un tamper - Adrian T - 11-03-2015 Pentru Lelit PL62 am ales 58,45mm si mi se pare mult mai potrivit decat originalul Lelit 58mm. Pentru Lelit 41E, 57 mm este prea putin. 57,5-57,7mm e mult mai bine. Dintr-o eroare a rezultat unul de 57,9mm, care desi cam mare pe finalul de cursa, inca este preferabil celui de 57mm. cum sa alegi un tamper - AlexBB - 30-03-2015 [Image: 3118dcf55266d504d36df931e35607ea.jpg] Cam asa arata un tamper lelit care a cazut pe gresie ... Eu zic ca se mai poate folosii ... , voi? RE: cum sa alegi un tamper - organon - 30-03-2015 (11-03-2015, 07:27)Adrian T Wrote: Pentru Lelit PL62 am ales 58,45mm si mi se pare mult mai potrivit decat originalul Lelit 58mm. Da,vad si eu ca un mic spatiu ramane la tampare,deci e diametrul este mai mare de 58 de mm cu cativa mm.Voi incerca sa masor.Problema este ins a de unde se pot procura astfel de tampere perfect adaptate sitei?Ma enereveaza sa tot mesteresc dupa fiecare presare pentru a nu avea cafea ramasa pe peretii sitei..O zi buna. RE: cum sa alegi un tamper - baloozzy - 30-03-2015 (30-03-2015, 17:36)Cam asa arata un tamper lelit care a cazut pe gresie ... Wrote: Eu zic ca se mai poate folosii ... , voi?... dar prietena lui, gresia, cum se simte? cum sa alegi un tamper - AlexBB - 30-03-2015 E inca virgina :)) RE: cum sa alegi un tamper - RaduCarutasu - 30-03-2015 (30-03-2015, 18:29)organon Wrote:(11-03-2015, 07:27)Adrian T Wrote: Pentru Lelit PL62 am ales 58,45mm si mi se pare mult mai potrivit decat originalul Lelit 58mm. Trebuie avut in vedere ca sita are forma unui trunchi de con , cu baza mare in sus si baza mica jos , fundul sitei . Tamperul este gandit sa poata culisa pe inaltimea conului si , in consecinta , nu poate avea un diametru prea mare , deoarece s-ar bloca in peretele lateral al sitei si nu s-ar mai realiza presarea . Unii folosesc mai multa macinatura , altii mai putin . Sitele , de la furnizori diferiti au inclinatii diferite . Tamperele sunt concepute sa poata fi folosite in oricare dintre sitele cu acelasi diametru . Pe comanda , se pot realiza tampere personalizate , care sa aiba un diametru cat mai apropiat de zona unde s-ar obtine presarea dorita a pucului . Exista insa riscul ca acesta sa se blocheze in cazul in care se foloseste mai putina cafea , iar tamperul ar trebui sa culiseze mai jos in interiorul sitei . RE: cum sa alegi un tamper - Lyvyoo - 30-03-2015 Quote:Trebuie avut in vedere ca sita are forma unui trunchi de con Si totusi tamperele convexe nu au succes la fel de mare :) RE: cum sa alegi un tamper - coffeesnob - 31-03-2015 (30-03-2015, 18:29)organon Wrote: Da,vad si eu ca un mic spatiu ramane la tampare,deci e diametrul este mai mare de 58 de mm cu cativa mm.Voi incerca sa masor.Problema este ins a de unde se pot procura astfel de tampere perfect adaptate sitei?Ma enereveaza sa tot mesteresc dupa fiecare presare pentru a nu avea cafea ramasa pe peretii sitei..O zi buna. Exista tampere facute sa intre perfect in site VST. De exemplu: http://dibartoli.com.au/reg-barber-tamper , poti alege dimensiunea bazei sa fie 58.4. Sau unul si mai precis, facut in colaborare cu Matt Perger, prohibitiv de scump :s . http://sensorylabproshop.com.au/products/pullman-tampers . Sau vorbesti cu colegul dobro_c sa-ti faca unul de fix 58.4. Nu e bine nici sa fie prea fix. Poate crea un efect de vacuum daca il scoti rapid din sita, dupa tampare, si sa ridice pucul. RE: cum sa alegi un tamper - organon - 31-03-2015 Cred ca raman la Lelit-ul meu.La urma urmei nu presez praf de aur sa fiu nevoit sa adun cateva fire ramase pe margine.Le pot aranja foarte usor si cu asta fara sa deranjez pucul. RE: cum sa alegi un tamper - Medevac106 - 22-04-2015 buuuun... upgrade! după studii aici pe forum și măsurători mai mult sau mai puțin precise va prezint tamper-ul meu home made. pentru ca nu am găsit inox baza este din dural 58,5mm/9mm cu maner din lemn de nuc.
RE: cum sa alegi un tamper - Zaheyu - 22-04-2015 Tamperul potrivit cu sita scade șansele de presare oblica, eu asta am observat. Iar sa dai bani grei pe un VST "precision basket" si sa nu folosești tamper fix nu mi se pare OK. Gata, ai pus cititorul in acțiune? RE: cum sa alegi un tamper - Medevac106 - 22-04-2015 Să știi că un tamper potrivit te "obligă" la o tampare corectă fără să mai fi foarte atent sau să mai depui efort conştient!!! aproape că face singur treaba... cât despre cititor... să mă ... in el! naiba știe de ce dar nu-l vede siui-ul... off... aproape la fel de complicat ca atunci când vrei să obții un espresso perfect!? cum sa alegi un tamper - Celu - 27-01-2016 (03-03-2015, 10:49)chitsro Wrote: Ma poate ajuta cineva cu o recomandare de un tamper pentru Gaggia Clasic? Eu mi-am comandat unul de 58 mm pentru Gaggia Classic. Poți să-mi spui daca este ok ca diametru? Am văzut ca mai sunt variante de 58,5 mm si 58,4 mm. cum sa alegi un tamper - Celu - 27-01-2016 (04-03-2015, 23:47)chitsro Wrote: L-am luat chiar la 2 ore dupa postare, deocamdata ma impac ok cu el.Eu mi-am comandat unul de 58 mm pentru Gaggia Classic. Poți să-mi spui daca este ok ca diametru? Am văzut ca mai sunt variante de 58,5 mm si 58,4 mm. cum sa alegi un tamper - Celu - 27-01-2016 (04-03-2015, 23:47)chitsro Wrote: L-am luat chiar la 2 ore dupa postare, deocamdata ma impac ok cu el. Eu mi-am comandat unul de 58 mm pentru Gaggia Classic. Poți să-mi spui daca este ok ca diametru? Am văzut ca mai sunt variante de 58,5 mm si 58,4 mm. cum sa alegi un tamper - claudiur - 17-11-2018 Despre tamperul de mai jos ce părere aveti http://barshaker.ro/Tamper-Dinamometric-Negru-Reglabil Sau mai bine îl iau pe cel Mota? http://barshaker.ro/Tamper-Motta-Red-584?keyword=Tamper&category_id=0 Deocamda va fi folosit cu sita de la gaggia classic 2019 dar poate in viitor voi schimba sita cu ims/marzocco.. Sent from my SM-G960F using Tapatalk RE: cum sa alegi un tamper - Kontrast - 20-07-2022 Salut, Știți cumva, de unde se poate comanda mai avantajos tamperul Pullman? RE: cum sa alegi un tamper - flipu2k - 20-07-2022 Cred ca la squaremile e cel mai bun pret, eu de-acolo l-am luat. RE: cum sa alegi un tamper - Kontrast - 20-07-2022 Hm..., nu văd bigstep-ul sau nu-l găsesc eu? L-am găsit intre timp, mersi de informație. Cum este treaba cu transportul acum după brexit de la sqare miles? RE: cum sa alegi un tamper - flipu2k - 20-07-2022 Este sigur, parca il alegeai intr-un dropdown din pagina celui "normal". |