![]() |
|
Site 58mm cu diametru interior mai mic - Printable Version +- Forumul Espressoman - In cautarea espresso-ului perfect (https://www.espressoman.ro/forum) +-- Forum: Espressoare, rasnite si accesorii (https://www.espressoman.ro/forum/Forum-Espressoare-rasnite-si-accesorii) +--- Forum: Accesorii si intretinere (https://www.espressoman.ro/forum/Forum-Accesorii-si-intretinere) +--- Thread: Site 58mm cu diametru interior mai mic (/Thread-Site-58mm-cu-diametru-interior-mai-mic) |
RE: Site 58mm cu diametru interior mai mic - renatoa - 12-05-2026 (12-05-2026, 10:27)bx3m Wrote: ... Da, gandesti bine, valul asta de site a aparut ca sa usureze extractia din cafele light, la care apa trecea prea lejer prin pucul subtire de 58. Chiar la cafele solubile, ce e rau sa rasnesti mai grosier, preferi amar unei aciditati mai usoare ? Dulceata... e ceva poetic zis, poate mai curand corp. Nu mai exista zaharuri la o cafea prajita peste medium, caramelizarea se termina la 182 grade. La sitele BiT te-ai uitat ? Linia BOB sunt pentru extractii traditionale. RE: Site 58mm cu diametru interior mai mic - bx3m - 12-05-2026 Sincer da, prefer amar decat acid la espresso. De asta nici nu beau vin alb... Dulceata - o chestie surprinsa de cateva ori in ceasca, repetabil dar doar aleator si nu neaparat stiind ce fac :)))) Nu consum nimic de multa vreme peste mediu prajit. M-am uitat si la BoB, dar 1) nu gasesc de capacitate mai mare cum vreau eu si 2) inteleg ca de fapt o diferenta se vede doar la ratii mai mici de extractie, iar eu ma cam duc spre 1:2.5 cu 24-24.5 pudra, ca sa scot un 60 de ml. Nu functionez cu mai putin :D RE: Site 58mm cu diametru interior mai mic - CatalinH - 12-05-2026 Eu am convexa 58/32 de la 9 Panda si domoleste acidiatea destul de pronuntat. O compar cu Sworks step down standard flow si 9 panda 58/49 high flow. Conteaza destul de mult si gradul de restrictie dar in general nu cere macinatura mut mai grosiera fata de alea 58/49. Pos spune ca este foarte eficienta in a sterge aciditatea prezentata de niste rasnite foarte acidity forward. RE: Site 58mm cu diametru interior mai mic - bx3m - 12-05-2026 Sa inteleg ca sunt sanse bune sa scot mai apropiat de "dulce" (chiar si ala teoretic) prajeala mea "medium" sau "medium-light"? Pot sa incerc chiar si light? RE: Site 58mm cu diametru interior mai mic - CatalinH - 12-05-2026 Eu folosesc cafele pe care le consider light umezeala ramasa in bobele prajite intre 6%-7.5%. Folosesc convexa pe unele cafele care imi prezinta defecte,de obicei le taie intensitatea aromelor si le domoleste aciditatea,prezentarea fiind corpolenta.In general bag 19g si scot undeva la 36-39g , de obicei cu tds de 12-13%. Pe limba mea apreciez ca este dulceata, Si cu astfel de cafele light ,pe rasnite cu low fines sita asta are tendinta de choke pe final,e posibil sa nu iti iasa ratia de 1:2.5 RE: Site 58mm cu diametru interior mai mic - bx3m - 12-05-2026 Rasnita e MK E64WS. Nu sunt inca la nivelul de a aprecia nivelul de fines prezentat, mai ales pe mai multe cafele, avand in vedere ca nu o am de doua luni. Dar, daca as putea sa domolesc pe astea light, sincer, m-as bucura, am incercat cateva de-a lungul timpului si mi-au placut ele ca si capacitate, nu neaparat ce am scos eu in ceasca, stiind ca rasnita de la momentul respectiv nu prea putea scoate altceva. RE: Site 58mm cu diametru interior mai mic - CatalinH - 12-05-2026 Eu sunt iubitor de arome si aciditate in cafea,cand am pe mana niste cafele deosebite preferinta mea e mereu pe sita billet de 58 standard flow de la sworks,asta imi lasa paleta cea mai larga si clara de arome,vine cu aciditate la pachet,in ciuda macinaturii fine pe care o prezinta. Exista niste cafele care prezinta aromele la macinaturi mai grosiere si pentru astea aleg 58/49 ,pat de cafea mai inalt mai iertatoare dar in acelasi timp nu asa de complex ca pe 58. Convexa de 58/32 face totul mai omogen si anihileaza aciditatea pe care o apreciez eu. O scot pe asta cand accept infrangerea. Pe cafele cu densitate joasa,naturale nefericite,anaerobe murate, are un fel de ale face baubile,dar nimic nu straluceste. Unii ar zice echilibru, eu zic plictisitor,fiecare cu preferinta lui. RE: Site 58mm cu diametru interior mai mic - CatalinH - 12-05-2026 Uite asa arata cosuletul convex de la 9 Panda. ![]() Am incaract cu 19,5g. ![]() Folosesc accesorii de 58mm. ![]() Atat headspace las. ![]() Cam asa a iesit cafeaua. ![]() ![]() Boabele folosite o Etiopia spalata ,nivel de prajire nordic de filtru. ![]() ![]() Nu e prima optine step down pentru asa cafea grea, o sita rapida extrage mai mult ,dar am zis sa arat cum iese.
RE: Site 58mm cu diametru interior mai mic - FlorinO - 12-05-2026 https://www.aliexpress.com/item/1005011919096049.html Deci la varianta asta pot rămâne la același tamper de 58? La restul trebuie alt tamper? https://a.aliexpress.com/_EGXRrik nici ăsta nu e rău la preț cu tot cu tamper RE: Site 58mm cu diametru interior mai mic - Mendra - 14-05-2026 (12-05-2026, 17:22)FlorinO Wrote: https://www.aliexpress.com/item/1005011919096049.htmlEu le am pe ambele, ikape (aia de 24g) si alikisscafe. Scot rezultate similare, insa mi se pare mai fara batai de cap cea de la ikape, fara tamper nou, fara arcuri. Un plus ce il are cea de la ali este ca poti folosi si doze mici (12, 15) fara probleme, pe cand la cea ikape cam 19-21. Este si varianta mai mica de la ikape, de 18 grame, unde cred eu ca ar merge si cu 16, daca asta de 24 merge cu 20. Sa iti raspund pe scurt la intrebare, la cea alikisscafe ai nevoie de tamper si puck screen de 49, iar apoi un arc pt a comensa distanta de la puc la grup. Poti tampa si cu tamper de 58, daca pui puck screen si arc direct peste cafeaua netampata. N-am simtit vreo diferenta intre tampat cu 49 si cu 58 (direct pe arc). La ikape merge direct cu 58 (eu am de 58.5 si merge perfect). RE: Site 58mm cu diametru interior mai mic - renatoa - 14-05-2026 Cei de la Ikape sustin ca, cel putin pentru cafele mai solubile, merge si cantitati mai mici, cu o tampare aproximativa, cu alte metode, sau chiar fara, pentru ca forma favorizeaza o comprimare sub presiunea jetului de apa. Si ii cred, am experimentat si eu cu conice unde la 14g tamperul atingea metalul, in care am pus 12g si am lasat-o asa tampata aproximativ, dar a rezultat o curgere buna si puc compact. RE: Site 58mm cu diametru interior mai mic - Mendra - 14-05-2026 Am vazut pe youtube la un moment dat pe cineva care zicea ca nu tampeaza deloc in sita asta, dar sincer n-am incercat inca. Merita sa fac iar teste, daca tot ai mentionat de tampare aproximativa. RE: Site 58mm cu diametru interior mai mic - bx3m - 14-05-2026 Am comandat si eu zilele trecute Ikape, vedem ce iese. Tare sunt curios :) RE: Site 58mm cu diametru interior mai mic - altposesor - 17-05-2026 Salut. La sugestia/semnalarea lui @renatoa, #27 in topicul acesta si pentru ca eram intr.o cautare de o astfel de sita, imi lipsea scanteia, am comandat.o. A venit zilele trecute, arata ok, solida, am incercat cu retinere vreo doua shot.uri cu ea, inca nu ma pronunt deocamdata. Retinerea mea este legata de ce am gasit in sita, nu stiu ce e, mizerie, ceva puncte de opturare... Am incercat sa curat cu apa fiarta, solutie de backflush, otet, bicarbonat, am lasat sa stea un timp in solutie, nu se curata, sau mai bine zis, parca s.au mutat, sa nu radeti de mine, nu stiu ce sa spun... atasez cateva poze... Am contactat selerul, sa vedem daca raspunde. Voi ati mai intalnit asa situatie ? ![]() ![]()
RE: Site 58mm cu diametru interior mai mic - Mihai L - 17-05-2026 Dupa ultima poza, unele gauri par a nu fi strapunse. RE: Site 58mm cu diametru interior mai mic - altposesor - 17-05-2026 (17-05-2026, 19:54)Mihai L Wrote: Dupa ultima poza, unele gauri par a nu fi strapunse. Multumesc, atasez ultima poza facuta acum...
RE: Site 58mm cu diametru interior mai mic - renatoa - 17-05-2026 Pare fake, cel Ikape original este "semnat", vedeti aici: https://www.home-barista.com/tips/ikape-variable-diameter-convex-filter-basket-t102914.html Cutie a avut ? RE: Site 58mm cu diametru interior mai mic - cyrusct82 - 17-05-2026 https://a.aliexpress.com/_Ey9oY3Y Asta e originala direct din magazin IKAPE (03-05-2026, 14:29)renatoa Wrote: Semnalez aceasta ocazie celor interesati de sita "trompeta" Ikape, al carui pret normal este in zona 200 lei +/-. Cea de aici duce la alt magazin RE: Site 58mm cu diametru interior mai mic - renatoa - 17-05-2026 Acum vad ca nici pe laterala nu are gravura... La cea primita de @altposesor ma refer. (17-05-2026, 21:43)cyrusct82 Wrote:(03-05-2026, 14:29)renatoa Wrote: Semnalez aceasta ocazie celor interesati de sita "trompeta" Ikape, al carui pret normal este in zona 200 lei +/-. Deci eu sunt de vina, am indus in eroare... asta era explicatia pretului mic... Si in imagini se vede clar gravat alta eticheta... Kates..., nicaieri nu apare Ikape. Deci nu poti reclama decat executia imperfect, nu ca ar fi falsa. Contrafacere poti cel mult atentiona Ikape store oficial. RE: Site 58mm cu diametru interior mai mic - altposesor - 17-05-2026 (17-05-2026, 21:40)renatoa Wrote: Pare fake, cel Ikape original este "semnat", vedeti aici: da, una simpla fara nici un fel de pretentie de brand dedicat. RE: Site 58mm cu diametru interior mai mic - FlorinO - 18-05-2026 S-a schimbat gustul în ceașcă? RE: Site 58mm cu diametru interior mai mic - bx3m - 18-05-2026 (17-05-2026, 21:46)renatoa Wrote: Acum vad ca nici pe laterala nu are gravura... Inseamna ca si eu am luat-o... :))) RE: Site 58mm cu diametru interior mai mic - CatalinH - 18-05-2026 Inseamna ca aveti niste gauri mici produse cu laserul ,usor de infundat sau uneori ramane lichid in ele si da falsa senzatie ca sunt obturate sau neperforate. Dupa ce le speli apar altele:). "Problema" asta apare si la site de 200 USD si la alea de 10. Sworks original e produs tot in China, Ikape original e un oximoron. RE: Site 58mm cu diametru interior mai mic - Mihai L - 18-05-2026 In poza asta se vede ca nu exista acele gauri: https://i.imgur.com/UQoJbyn.jpeg RE: Site 58mm cu diametru interior mai mic - alin1970 - 18-05-2026 Ati incercat sa suflati in trompeta ? Nu glumesc, eu asa procedez pentru a desfunda toate gaurile. Si oare chiar aveti nevoie de toate gaurile ? Chiar ne-a explicat Renato ca ajută putina presurizare. RE: Site 58mm cu diametru interior mai mic - altposesor - 18-05-2026 ...ma consolez cu ideea ca macar nu sunt singurul tepuit... ![]() Am facut doua shot.uri, baut asa cu retinere, ceva ceva schimbat era dar nu ma pot pronunta. RE: Site 58mm cu diametru interior mai mic - bx3m - 18-05-2026 Eh, important e sa iasa ce trebuie in ceasca ;) RE: Site 58mm cu diametru interior mai mic - altposesor - 18-05-2026 (18-05-2026, 10:07)alin1970 Wrote: Ati incercat sa suflati in trompeta ? Nu glumesc, eu asa procedez pentru a desfunda toate gaurile. Urmeaza sa merg la un service auto sau la o vulcanizare sa incerc cu ceva presiune de aer... RE: Site 58mm cu diametru interior mai mic - renatoa - 18-05-2026
RE: Site 58mm cu diametru interior mai mic - CosminN - 18-05-2026 (18-05-2026, 10:07)alin1970 Wrote: Ati incercat sa suflati in trompeta ? Nu glumesc, eu asa procedez pentru a desfunda toate gaurile. Si cum reusiti sa ghidati presiunea de aer exact pe gaurile infundate? Era un banc/poanta pe vremuri... daca-ti pui un ciur in dreptul c.....i, prin ce gaura iese ... |