![]() |
|
Barazza Sette 270 (i, w), cutite Etzinger de 40 mm, grind by weight - Printable Version +- Forumul Espressoman - In cautarea espresso-ului perfect (https://www.espressoman.ro/forum) +-- Forum: Espressoare, rasnite si accesorii (https://www.espressoman.ro/forum/Forum-Espressoare-rasnite-si-accesorii) +--- Forum: Rasnite (https://www.espressoman.ro/forum/Forum-Rasnite) +--- Thread: Barazza Sette 270 (i, w), cutite Etzinger de 40 mm, grind by weight (/Thread-Barazza-Sette-270-i-w-cutite-Etzinger-de-40-mm-grind-by-weight) |
RE: Barazza Sette 270 (i, w), cutite Etzinger de 40 mm, grind by weight - cpintilei - 27-04-2023 (18-04-2023, 17:03)Darsidius Wrote: Dupa ce probati o rasnita cum trebuie, va dati seama cat de jucarie e sette. Chiar si versiunea cheala la 2000 ron e o gluma. Un plastic ieftin la suprapret, cutitele costa 10 euro, mai bine lasa. @Darsidius, Ipotetic vorbind, unde ar trebui să caute cineva prețul mai mic pentru Niche? :D RE: Barazza Sette 270 (i, w), cutite Etzinger de 40 mm, grind by weight - daan981 - 05-06-2023 In caz ca aveti probleme cu Sette 270 si nu stiti unde sa o trimiteti la reparat, colegul @renatoa va poate ajuta. A mea s-a stricat si am vrut sa o dau la piese de schimb. I-am trimis-o si intr-o saptamana deja era inapoi reparata perfect functionala. RE: Barazza Sette 270 (i, w), cutite Etzinger de 40 mm, grind by weight - tektbar - 05-06-2023 Un motiv in plus ca sa iau un sette :D RE: Barazza Sette 270 (i, w), cutite Etzinger de 40 mm, grind by weight - laurstef - 07-06-2023 Hateri vor fi indiferent de model. Acum, dacă pentru unii este suficientă și îndeplinește cerințele și așteptările, de ce să ieșim aiurea să dăm cu pietre de genul plasticăraie ieftină, porcărie chinezească, cuțite ieftine, toată râșnița nu face 30$ etc? Până la urmă, cum e vorba aia? „Nu-i frumos ce e frumos. E frumos ce-mi place mie!” Dacă oamenii sunt mulțumiți de gustul din ceașcă și de comoditatea funcțiilor pe care le are Sette, inclusiv de prețul la care o pot cumpăra, ce rost are acum să ne contrazicem aiurea? RE: Barazza Sette 270 (i, w), cutite Etzinger de 40 mm, grind by weight - Vlad Soare - 07-06-2023 E într-adevăr o plăsticăraie și este într-adevăr zgomotoasă. Dar este extraordinar de confortabil de folosit, extrem de ușor de curățat, retenție atît de aproape de zero cît se poate, popcorning zero, iar cu cuțitele S2 (pentru brew) face un V60 mai bun decît Niche Zero. Deci nici un fel de plîngere din partea mea. Poate o să mă plîng peste doi ani, cînd va crăpa cutia de viteze. Dar pînă atunci sînt mulțumit. RE: Barazza Sette 270 (i, w), cutite Etzinger de 40 mm, grind by weight - tektbar - 07-06-2023 După multe teste am rămas la concluzia, kinu îmi place cel mai mult pt espresso, dar când ai 5-6 musafiri si vor flat :D pot să sar peste antrenamentul de workout. Așa ca varianta Sette cu cantar(W) e ce-mi trebuie pentru ca o sa fac numai băuturi cu lapte. Am găsit-o la 2700 lei noua pe Melarox si-mi face cu ochiul. RE: Barazza Sette 270 (i, w), cutite Etzinger de 40 mm, grind by weight - Vlad Soare - 07-06-2023 Îmi place foarte mult la Baratza și faptul că te încurajează să-ți repari și să-ți upgradezi singur rîșnița. E construită astfel încît să fie ușor de desfăcut și de umblat în ea acasă, cu scule obișnuite, iar ei îți dau instrucțiuni foarte clare și-ți vînd toate piesele de schimb de care ai nevoie, la prețuri foarte decente. Și răspund rapid la orice fel de întrebări, chiar și de natură tehnică. O atitudine atît de deschisă nu prea mai vezi în ziua de azi. Astăzi majoritatea fabricaților nu știu cum să-și încapsuleze aparatele mai bine, cît mai strîns, ca să nu umble nimeni în ele - componente lipite, carcase care crapă cînd le desfaci, șuruburi cu capete ciudate, documentație zero, totul numai ca să te duci la ei la service, iar ei să-ți vîndă alt aparat nou. Or Baratza nu numai că nu-ți pune bețe-n roate, dar chiar dimpotrivă, te încurajează și te ajută. Barazza Sette 270 (i, w), cutite Etzinger de 40 mm, grind by weight - Mihai L - 07-06-2023 Mai degraba solutiile de care zici confera o viata mai lunga. Si da, compactarea confera un pret mai mic la service, cunostinte reduse. Si in loc de un inginer de service cu experienta si tinut 8 ore sa schimbe o roata dintata si sa calibreze echipamentul este un marunt om de service care inlocuieste un subansamblu. Cate din rasnite au nevoie de service in maxim 2 ani…? [emoji12] Cati dintre utilizatori (nu vorbim doar de forumul asta) s-ar descurca sa demonteze si sa alinieze niste cutite? Cati au aparatura necesara? RE: Barazza Sette 270 (i, w), cutite Etzinger de 40 mm, grind by weight - Vlad Soare - 07-06-2023 Probabil nu mulți. Dar pentru cei care se descurcă e plăcut să știe că au șansa asta. Plus că nu-i vorba numai de reparații. Dacă vrei să upgradezi de la 270W la 270Wi, de exemplu, ei îți vînd separat ecranul și electronica aferentă, la un preț decent, și-ți dau instrucțiuni clare cum s-o faci, inclusiv update-ul de firmware aferent. Cine mai face așa ceva astăzi? Îți imaginezi Apple explicîndu-ți cum să-ți mărești spațiul de stocare din telefon și vînzîndu-ți componenta necesară? Sau Volkswagen explicîndu-ți cum să-ți instalezi pe mașină și să activezi din calculator opțiuni pe care nu le-ai bifat la cumpărare? Nu prea.
Barazza Sette 270 (i, w), cutite Etzinger de 40 mm, grind by weight - d2florin - 07-06-2023 Eu zic sa realizați ca sette Is the best :) Barazza Sette 270 (i, w), cutite Etzinger de 40 mm, grind by weight - Mihai L - 07-06-2023 (07-06-2023, 16:09)Vlad Soare Wrote: Probabil nu mulți. Dar pentru cei care se descurcă e plăcut să știe că au șansa asta. Plus că nu-i vorba numai de reparații. Dacă vrei să upgradezi de la 270W la 270Wi, de exemplu, ei îți vînd separat ecranul și electronica aferentă, la un preț decent, și-ți dau instrucțiuni clare cum s-o faci, inclusiv update-ul de firmware aferent. Cine mai face așa ceva astăzi? Îți imaginezi Apple explicîndu-ți cum să-ți mărești spațiul de stocare din telefon și vînzîndu-ți componenta necesară? Sau Volkswagen explicîndu-ți cum să-ți instalezi pe mașină și să activezi din calculator opțiuni pe care nu le-ai bifat la cumpărare? Nu prea. De cele mai multe ori nu exista aceste upgrade-uri. La Apple poti sa te duci si la ei acasa ca tot nu-ti fac upgrade la nimic. Asa cum nici la Porsche nu ai optiune de break, indiferent cati bani ai sau cum te cheama. [emoji23] Sunt chestii care tin de procesul de fabricatie. Ai impresia ca poti modifica o placa de baza astfel incat sa adaugi inca 1-2 sloturi de memorie? In momentul in care e mai ieftin sa arunce o placa defecta decat sa o repare? In momentul in care face clientul operatiile astea e clar ca echipamentul nu este unul foarte precis. Poate de aceea Sette este si una din rasnitele care au constanta nevoie de inlocuit piese/subansamble? [emoji23] Si la Lenovo poti inlocui anumite componente (baterie, memorie unde este cazul), dar nu placa de baza, display. RE: Barazza Sette 270 (i, w), cutite Etzinger de 40 mm, grind by weight - renatoa - 07-06-2023 Ba se schimba si la Lenovo, nu are nimic deosebit, chiar daca mosteneste de la IBM niste metehne. Cauta "lenovo laptop mainboard replacement" si gasesti destule. Barazza Sette 270 (i, w), cutite Etzinger de 40 mm, grind by weight - Mihai L - 07-06-2023 Ma refeream la piesele de schimb pe care le trimit ei in garantie. Asa numitele CRU. S-a stricat bateria, o schimbi singur. Alte piese le schimba ei doar in service. In afara garantiei, e treaba ta ce faci si cum. RE: Barazza Sette 270 (i, w), cutite Etzinger de 40 mm, grind by weight - Vlad Soare - 07-06-2023 (07-06-2023, 16:30)d2florin Wrote: Eu zic sa realizați ca sette Is the best Eh... Nici una nu e ză best, oricît ar costa. Toate au bube, trebuie doar să alegi una cu bube care contează mai puțin pentru tine și cu calități care contează mai mult pentru tine. Nici măcar EK43 nu e ză best. Are și ea bubele ei. Pentru mine 270Wi cu cuțitele S2 pare cea mai potrivită deocamdată, luînd în calcul toate aspectele, și bune și rele. Deși cam trag cu ochiul la Niche Duo și Sculptor 078...
Barazza Sette 270 (i, w), cutite Etzinger de 40 mm, grind by weight - Mihai L - 07-06-2023 Nu cred ca ajunge vreun EK43 in service dupa 2 ani si 20kg cafea macinate… [emoji23] Barazza Sette 270 (i, w), cutite Etzinger de 40 mm, grind by weight - d2florin - 07-06-2023 (07-06-2023, 18:40)Vlad Soare Wrote:(07-06-2023, 16:30)d2florin Wrote: Eu zic sa realizați ca sette Is the best Care sunt Cuțitele S2? Ms Sent from my iPhone using Tapatalk RE: Barazza Sette 270 (i, w), cutite Etzinger de 40 mm, grind by weight - coffeemilk - 07-06-2023 (07-06-2023, 18:58)Mihai L Wrote: Nu cred ca ajunge vreun EK43 in service dupa 2 ani si 20kg cafea macinate… [emoji23] Să nu exagerăm. A mea are +40kg măcinate și încă merge. Acum e drept că folosesc Arco, îmi place mai mult ca design, la rezultatul din ceașcă și zgomot sunt similare, dar ca ușurință în utilizare Sette rămâne etalon. Barazza Sette 270 (i, w), cutite Etzinger de 40 mm, grind by weight - Mihai L - 07-06-2023 [emoji23] Alea macina 40kg/zi… RE: Barazza Sette 270 (i, w), cutite Etzinger de 40 mm, grind by weight - Vlad Soare - 07-06-2023 (07-06-2023, 18:58)Mihai L Wrote: Nu cred ca ajunge vreun EK43 in service dupa 2 ani si 20kg cafea macinate… [emoji23] N-am zis că are aceleași bube ca Sette. Are altele. ![]() (07-06-2023, 19:51)d2florin Wrote: Care sunt Cuțitele S2? E numai cuțitul conic. Cel mobil, exterior, rămîne același, doar conul se schimbă. Se numea BG mai demult, iar cel standard montat din fabrică se numea AP. Acum le zice S1 și S2. S2 este optimizat pentru filtru. Produce mai puține fines, sacrificînd în schimb partea de espresso. Era și un articol pe blogul lor, însă nu-l mai găsesc acum. O să-l caut mîine. Eu l-am luat de aici: https://www.himmelpfort-kaffee.de/products/baratza-sette-bg-cone-burr-holder-s067 RE: Barazza Sette 270 (i, w), cutite Etzinger de 40 mm, grind by weight - coffeemilk - 07-06-2023 (07-06-2023, 21:14)Mihai L Wrote: [emoji23] Nu te contrazic, doar că acasă nu am moară de cafea. :D RE: Barazza Sette 270 (i, w), cutite Etzinger de 40 mm, grind by weight - Darsidius - 07-06-2023 Ek43 este marketata ca rasneste 240kg/zi (asta e optim dat de manual). RE: Barazza Sette 270 (i, w), cutite Etzinger de 40 mm, grind by weight - coffeemilk - 07-06-2023 Poftim, râșneste pentru o comună întreagă. :) )) Barazza Sette 270 (i, w), cutite Etzinger de 40 mm, grind by weight - Mihai L - 07-06-2023 (07-06-2023, 22:10)Darsidius Wrote: Ek43 este marketata ca rasneste 240kg/zi (asta e optim dat de manual). Asta e treaba de 5 Sette pe zi… Daca sunt perfecte. [emoji23][emoji23][emoji23] RE: Barazza Sette 270 (i, w), cutite Etzinger de 40 mm, grind by weight - icegrandpa - 11-07-2023 Buna ziua, Sette 270 wi de ieri face asa https://youtube.com/shorts/Vtuc4EtKjl4?feature=share . (cei drept a avut 3 ani de glorie in care n-a facut nicio figura) Am curatat cutitele pus la loc degeaba, parca face mai rau. Pot sa fac eu ceva sau trebuie trimisa in service ? multumesc RE: Barazza Sette 270 (i, w), cutite Etzinger de 40 mm, grind by weight - coffeemilk - 11-07-2023 Service! Alt gear box. Dacă nu ai două mâini stângi, il poți schimba singur, e mai ieftin și mai rapid. :) RE: Barazza Sette 270 (i, w), cutite Etzinger de 40 mm, grind by weight - icegrandpa - 11-07-2023 Merci de reply, i am dat capacul jos, cred ca o sa ma descurc, aveti ceva recomandare de unde sa comand? RE: Barazza Sette 270 (i, w), cutite Etzinger de 40 mm, grind by weight - adiszep - 11-07-2023 (11-07-2023, 15:00)icegrandpa Wrote: Merci de reply, i am dat capacul jos, cred ca o sa ma descurc, aveti ceva recomandare de unde sa comand? Barshaker RE: Barazza Sette 270 (i, w), cutite Etzinger de 40 mm, grind by weight - renatoa - 11-07-2023 Sau rasfoieste topicul in urma putin, sa vezi cum s-au descurcat altii. RE: Barazza Sette 270 (i, w), cutite Etzinger de 40 mm, grind by weight - Vlad Soare - 11-07-2023 Am pus undeva instrucțiunile de înlocuire a cutiei de viteze și un link de unde se poate cumpăra. Dar nu mai țin minte dacă aici, în topicul ăsta, sau în altul. O să caut cînd am un pic de timp. Edit: am găsit. https://www.espressoman.ro/forum/Thread-Service-Sette-270?pid=191905#pid191905 RE: Barazza Sette 270 (i, w), cutite Etzinger de 40 mm, grind by weight - icegrandpa - 12-07-2023 (11-07-2023, 19:20)Vlad Soare Wrote: Am pus undeva instrucțiunile de înlocuire a cutiei de viteze și un link de unde se poate cumpăra. Dar nu mai țin minte dacă aici, în topicul ăsta, sau în altul. O să caut cînd am un pic de timp. Iti mulțumesc. După concediu revin cu rezolvarea. |