Welcome Back Log In Create Account

Barazza Sette 270 (i, w), cutite Etzinger de 40 mm, grind by weight

@ptz
Cum ai rezolvat problema? Spune-ne și nouă.
Și de ce a devenit mai silențioasă? Nu este aceșași ansamblu? Ce s-a schimbat în bine?
A fost grea montarea respectivului ansamblu? Cât timp ți-a luat?

Hai...luminează-ne.
Lelit PL81T+Ascaso Precision Competition Filter+tamper Lelit PL100+nivelator Lelit PL121, Baratza Sette 270 [b]Wi [/b]și Ascaso iSteel I1+Bialetti Fiametta

Reply
Am comandata piesa de pe linkul de mai sus si am inlocuit-o. Pe cel vechi era ciupite si deformate dinti de pe rotile dintate. Aparent este aceasi ansamblu, o reductie cu roti planetare, insa rasinita este mult mai silentioasa. Ori cum pana acum era extram de galagioasa si vibra destul de tare (este asa de vreo 1,5 ani, de cand a fost in service in garantie).
Schimbul piesei nu a durat mult si nu este complicat. 
https://baratza.com/wp-content/uploads/2...cement.pdf

Reply
Salutare,
Intru și eu in clubul ce au făcut înlocuirea planificata a ansamblului de roti dințate.
Comandat la Himmelpfort, sosit in cca o săptămâna.
Acum râșnița merge ca noua, constanta in turații, mult mai silențioasă. Cred ca zgomotul a crescut gradual, odată cu uzarea in timp a angrenajului, fără sa îmi dau seama
Trebuie in schimb sa scot cele doua șaibe de pe rozeta, am găsit granulația ideală de espresso pe la gradația 8. La 12-13 deja îmi macină de ibric.

Sent from my iPhone using Tapatalk
La Pavoni Europiccola 2006 | NAKED Profiling Kit | IMS all the way | Arco (de vanzare) | Baratza Sette 270 v2 | Brewista Smart Scale 1 | Concept-Art tampers | To be continued...

Reply
Hello!

A sosit momentul sa inlocuiesc rasnita Ascaso Mini, care si-a facut cu brio treaba cca 12 ani!

Am gasit rasnita Baratza Sette 270wi la un pret dubios de mic aici: https://www.melarox.ro/baratza-11270wi-230v
Oare sa ma risc, cum o fi cu garantia?

Altfel, aveti alta recomadnare de rasnita la acest buget?

Multumesc.
Lelit 41 TEM + Baratza Sette 270W

Reply
Într-adevăr, prețul e dubios de bun. Nu cred însă că e țeapă, pentru că am mai cumpărat de la Melarox și n-am avut niciodată probleme; au fost mereu serioși. Cine știe, poate c-o au de mult timp în stoc și vor să scape de ea.
Sette 270Wi, Niche Zero, Kinu M47 Classic, Comandante C40. Plus un V60 pentru ele.

Reply
Nu mai credeți că tot ce este ieftin este țeapă.

Spre exemplu aici (https://www.olx.ro/d/oferta/rasnita-bara...h4E4D.html), lasă w la 1800lei și 270 la 1500, ce vrei mai bine de atât?

Trimis de pe al meu SM-S908B folosind Tapatalk
Home kit: Lelit Bianca V2, Eureka SD.
​​​​​​Remote kit: Staresso Mirage Pro, kinu m47 classic.

Reply
Daca +3000 e dubios de bun, cand era sub 2000 cum era Huh :s

Reply
E modelul Wi. Nu cred că a fost vreodată sub două mii. E vreo șase sute de dolari la mama lui acasă.
Sette 270Wi, Niche Zero, Kinu M47 Classic, Comandante C40. Plus un V60 pentru ele.

Reply
De la 350$... odata... n-am zis ca ieri...

Attached Files Thumbnail(s)

Reply
Aaa, bine, acum șase ani... Așa da, și benzina era patru lei odată... :D

Reply
3000 lei pe o petarda care crapa odata la 2 ani? Cred ca e nevoie de inca o zi de revenire dupa bauta de la sarbatori.
5 rasnite kinu+POB, Fellow Aiden, Roest Ultra

Reply
Crăpa o dată la doi ani. Acum cică nu mai crapă, cică ar fi făcut niște schimbări la cutia de viteze din 2019-2020 încoace. O fi așa... n-o fi... asta rămîne de văzut.
În orice caz, cînd crapă, cutia de viteze e relativ ieftină și se schimbă ușor, acasă.
Dacă vrei cîntărire automată, retenție zero, întreținere/curățare ultra-simplă și posibilitate de lucru atît cu hopper cît și single dose, totul într-un pachet compact, elegant și extrem de confortabil de folosit, eu nu știu nimic sub trei mii de lei.

Reply
Cantarirea automata e beleaua... adica comoditatea unora :D
Daca tai de pe lista W-ul, situatia se schimba radical.

Reply
Daca si cu Parca …..
Espressor: Lelit PL41TEM ,  Rasnita: Baratza Sette 270wi, Sita : Ascaso 

Reply
Fără W cred că poți s-o scoți și la două mii de lei, ceea ce nu-i o afacere tocmai rea. Are cuțite bune, face espresso bun (din ce zice lumea), macină foarte rapid și curat, fără popcorning, fără retenție... Desigur că fiecare calitate în parte se poate găsi și la concurență, însă toate la un loc...

Reply
O am de 4 ani … , de 2 ani versiunea cu cântar. E prea tare râșnița .

Reply
Dupa ce probati o rasnita cum trebuie, va dati seama cat de jucarie e sette. Chiar si versiunea cheala la 2000 ron e o gluma. Un plastic ieftin la suprapret, cutitele costa 10 euro, mai bine lasa.

La 3700 lei iti iei niche (sau exista si o varianta alternativa unde pretul devine mult mai mic pt niche, cine cauta gaseste), si daca nu vrei single dose (unii nu vor, okay)gasesti mazzere second hand la pret bun (electronic cu dozaj in PF in functie de timp) sau alte rasnite (eureka, casadio). Rasnite adevarate, nu plastice cu motor de blender unde piese nu fac 30 $ total.
5 rasnite kinu+POB, Fellow Aiden, Roest Ultra

Reply
Niche nu e nici ea perfectă, plus că numai ieftină nu e. Și nu toată lumea vrea second-hand.

Reply
Ultimul fellow, Opus, e practic un Sette, la pret corect, de 199$.
Fara angrenaj planned obsolescence, care sa se duca la fiecare 2 ani.
Si, in plus, poti face in aceeasi sesiune si brew si espresso, fara sa umbli cu saibe.

Reply
Iaca eu nu am umblat cu șaibe :) , chiar dacă este plastic , se mapeaza exact pe nevoile
Mele , apăs un buton și am fix 15g cafea , single doze sau hopper , cu ce m ar încânta un sette de fier ? Plus ca reglarea e super easy . Ce dacă la 2 ani ii schimbi o piesa :)

Reply
Eu la Sette am schimbat "o piesă" după patru ani... este o râșniță care duce bine, eu cel puțin sunt super mulțumit, singurul minus ar fi zgomotul. Este de lăudat și la fel de ok ca Vario Home care duce și acum, nu am și cred ca nu o sa am nici un motiv să "scap" de ele! Atâta timp cat se pot repara ieftin și repede înseamnă ca sunt un "must keep"!
ꟼₚᵣₒ ₈₀₀/ VOSTOK 1Gr/ Hoᴎᴎɘ Ꙅlim // Atom W65 //ꙄɘTTɘ WI //M47 Titan ₘₐₙ ₐₜ wₒᵣₖ

Reply
(18-04-2023, 19:03)d2florin Wrote: ...apăs un buton și am fix 15g cafea , single doze sau hopper , cu ce m ar încânta un sette de fier ? Plus ca reglarea e super easy . Ce dacă la 2 ani ii schimbi o piesa Smile
Intrebarea ar fi cat de coerenta este pe durata celor 2 ani, cand ajungi sa schimbi o piesa ca nu mai merge. Ca de fapt problemele apar din timp, uzura nu apare dupa 2 ani fix.
Bezzera Aria, PL41TEM, G-IotaVS, Eureka Mignon Specialita, M47 Phoenix, ibric, AeroPress, Kompresso... and V60/Hario Buono

Reply
(18-04-2023, 20:17)Mihai L Wrote: Intrebarea ar fi cat de coerenta este pe durata celor 2 ani, cand ajungi sa schimbi o piesa ca nu mai merge. Ca de fapt problemele apar din timp, uzura nu apare dupa 2 ani fix.

Din ce-am mai citit, se pare că cutia de viteze crapă destul de brusc. Devine întîi mai zgomotoasă decît de obicei (dar încă merge normal), după care brusc, într-o zi, nu mai merge deloc.

Reply
Corect , cu o luna înainte de expirarea garanției a început sa dacă zgomot , am trimis o in service și s-a rezolvat, când începe sa facă zgomot , o sa comanda eu piesa și o schimb :) . E super mega Wife friendly

Reply
A vorbi de Vario drept termen de comparatie aici e de rau augur... :D
Cand am aterizat acum ceva ani aici forumul era plin de plangeri la adresa lui vario, care parea cea mai scumpa plasticarie despre care o tabara zicea ca e grozava, si totusi altora le crapa pe la toate incheieturile...
Cand am desfacut-o pe prima, si am vazut pe ce dau unii carutza aia de bani, a fost primul semn ca in bransa asta valorile sunt cu fundu in sus.
Un an mai tarziu nu mai era nici o postare despre vario pe forum... :D

Reply
Acuma, ca să fim cinstiți, nici Fellow Opus nu-mi pare a fi vreun monument de robustețe, din ce văd aici.
Poate că la nivelul ăsta toate-s așa. Putem să le criticăm cît vrem, dar dacă alte opțiuni nu sînt... Cred că trebuie să ne resemnăm cu gîndul că sub o mie de euri nu există decît plastic. Chiar și Niche are numai plastic în motor. Iar Sette ajunge scumpă la noi din cauza transportului și a taxelor noastre. Nu e vina ei că avem politicieni lacomi. La ea acasă e ieftină.

Reply
Pai exact de Opus spunea si Renato mai sus. E tot Sette dar la pret corect. [emoji23]
Bezzera Aria, PL41TEM, G-IotaVS, Eureka Mignon Specialita, M47 Phoenix, ibric, AeroPress, Kompresso... and V60/Hario Buono

Reply
A, am înțeles acum. Citisem greșit, credeam că recomandă Opus ca fiind mai bună, dar de fapt prețul era ideea. Mea culpa. Blush

Reply
Nu este numai pretul, pe langa avantajul pretului a mentionat ca nu trebuie sa schimbi nu stiu ce componente din 2 in 2 ani si nu trebuie sa mai ai grija saibelor cand treci de la brew la espresso. Totusi fiabilitatea este deocamdata o necunoscuta pentru ca Opus inca nu a fost folosita intens de un numar mai mare de utilizatori.
Subiectiv Opus arata mult mai bine decat Sette cu cosul ala mare pentru boabe, caruia nu-i inteleg utilitatea pentru uz casnic cu cafea de specialitate.

Reply
(19-04-2023, 11:57)edri Wrote: Totusi fiabilitatea este deocamdata o necunoscuta pentru ca Opus inca nu a fost folosita intens de un numar mai mare de utilizatori.

Tocmai. Și fiind tot plăsticăraie, cred că putem să-i acordăm prezumția de vinovăție pînă la proba contrarie. :D
Pentru Sette există și hopper single dose dacă vrei. Mult timp și-au făcut oamenii singuri printuri 3D, dar acum vinde chiar Baratza unul, oficial. Hopperul mare are sens în combinație cu cîntărirea automată.

Reply

Forum Jump:

Browsing: 1 Guest(s)