![]() |
|
Cafeaua prajita in stil italian (1st wave coffee) - Printable Version +- Forumul Espressoman - In cautarea espresso-ului perfect (https://www.espressoman.ro/forum) +-- Forum: Comunitatea de espressomani (https://www.espressoman.ro/forum/Forum-Comunitatea-de-espressomani) +--- Forum: Marketplace (https://www.espressoman.ro/forum/Forum-Marketplace) +---- Forum: Prajitorii de cafea si cafenele de specialitate (https://www.espressoman.ro/forum/Forum-Prajitorii-de-cafea-si-cafenele-de-specialitate) +---- Thread: Cafeaua prajita in stil italian (1st wave coffee) (/Thread-Cafeaua-prajita-in-stil-italian-1st-wave-coffee) |
RE: Cafele comerciale - Levo - 30-11-2017 ... Da, da ... pai de aici am luat si eu , pentru ca pana vine pachetul din Italia , mai trebuie sa astept o sapt. cred , ... mereu gaseste sotia cate ceva de adaugat ... ... si mai intarzie "un pic " ... si inca un pic ... ...
RE: Cafele comerciale - tecsi78 - 30-11-2017 @Levo Vreau sa incerc cateva cafele din zona asta, inclusiv Passalacqua Harem, intrebare: care Kimbo si care Izzo? RE: Cafele comerciale - Levo - 30-11-2017 ... In cazul meu ... prefer Izzo / Silver , Kimbo - Top Flavour / Superior Blend , dar mai sunt si celelalte ... .
RE: Cafele comerciale - Damian The Man - 30-11-2017 (30-11-2017, 17:15)Levo Wrote: Bine mai arata. Mai ales ca stiu si gustul, aproape salivez. p.s.: @Levo, cestile alea ce gramaj au? Imi par maricele si vazand ca le-ai umplut la capacitate maxima ma intreb ai tras oare 60-70 ml intr-o ceasca sau doar par asa mari? RE: Cafele comerciale - Denis - 30-11-2017 Acolo nu e doar cafea, iti poti da seama dupa textura. RE: Cafele comerciale - Levo - 30-11-2017 (30-11-2017, 21:15)Damian The Man Wrote: cestile alea ce gramaj au? Imi par maricele si vazand ca le-ai umplut la capacitate maxima ma intreb ai tras oare 60-70 ml intr-o ceasca sau doar par asa mari? ... Nu atat incape , cestile sunt de 80 ml si extragerea este facuta pe un cilindru aprope plin ... cca. 65 ml ( ...si fara blondire ) ... al sotiei ( in partea dreapta foto ) contine un vf. de lingiritza mica de miere de rapita , drept pentru care a si gustat din ea k sa nu dea pe-afara ... :D , insa asa arata ele , pline dar si cu linguritele in ele ... ( daca scot lingurita isi revin la normal , insa ... inaite de a bea / gusta le amestecam spuma / caimacul fiecare ... . ( este usor amarui , dar nu de speriat ! )Denis ... trebuie sa te dezamagesc , dar astea nu contin nici alcool nici scortisoara ... nimic ( doar un vf. de cutit de miere la sotie , pentru ca asa vrea ea ...) RE: Cafele comerciale - tecsi78 - 30-11-2017 Am comandat un Passalacqua...@Levo, comentariul de pe emag sigur sigur nu e al tau :)
RE: Cafele comerciale - MyR - 30-11-2017 dupa pareri in mod sigur trebuie sa cumperi capsule nespresso -link- ![]() :D :D :D RE: Cafele comerciale - Levo - 01-12-2017 (30-11-2017, 22:54)tecsi78 Wrote: Am comandat un Passalacqua...@Levo, comentariul de pe emag sigur sigur nu e al tau ... Sigur nu este al meu , ... eu o consider o cafea exceptionala ... , DAR ... este obligatoriu sa-ti placa stilul napoletan de prajire , altfel n-are rost ...Calitatea la care fac ei ( comentatorii ) referire , provine din 10 origini de cafea , inclusiv Jamaica / Blue Mountain ... nu oricine si in orice , adauga Jamaica in opinia mea ... tot la capitolul asta intra si cum au extras-o si ce fel de cafele au mai baut ( o minima informare / cultura a cafelei , pentru a putea face o comparatie ) si mai apoi ( vad ca este unul si acelasi user care afirma negativ ! ) , daca respectivul a fost crescut ( obisnuit sa bea ) , ness sau alintarome ( romanisme ) , iar s-ar putea sa nu-i placa ... pentru ca lipseste mirosul ala de priza incinsa cu care s-a obisnuit ... in fine ... cand cumperi cafea prajita in stil wiener , french , dar mai ales napoletan ... se presupune ca stii in ce te bagi / sau ce doresti sa iasa ... in caz contrar totul se rezuma la o proba / incercare nereusita ... ( cum mi-ai da mie carne de oaie sa mananc , spunandu-mi ca este excelenta si ministrului Daia ai place , pe cand mie ... nici dupa doua sticle de J&B sau Glenfiddich , nu ma poti convinge ca e buna ... :D ... si ca sa citez din clasici in viata ... " Gusturile vor fi intotdeauna subiective si trebuiesc respectate " - herr@Lyvyoo ... nu trebuie acuzat nimeni pentru un lucru ce exista , anume facut , cu un rost / special intr-un sens , cu destinatie precisa ... atata timp , cat utilizatorul lui , nu-l foloseste pentru scopul pentru care a fost creat ... n-o mai lungesc - cumpara putina cafea ( era bine sa fi baut / incercat in alta parte / o cafenea prin Milano , ca tot ai fost pe acolo ) si daca nu-ti place ... nu sunt / locuiesc chiar asa departe si curierii inca se misca cu talent ... :D ... RE: Cafele comerciale - tecsi78 - 01-12-2017 @Levo Am reusit sa ajung in ultima zi si la Lavazza Coffee Design, o locatie foarte faina unde am incercat blendul casei, foarte buna; deasemenea, in prima zi am baut la Motta un Kimbo, la fel, foarte buna, sunt sigur ca si Passalacqua o sa-mi placa. Ps. cu carnea de oaie ma alergi si pe mine, n-o pot suferi nici eu. :D Cafele comerciale - micrenda - 01-12-2017 Dacă cineva este interesat de cafele comerciale, astăzi am găsit asta la Ikea. Este o cafea organica si are indicat data de producție (prăjire?). Are cam 3 luni... Și costa aproximativ 15 Ron/250g. Personal nu l-am încercat, asa ca nu pot sa spun nimic despre gustul. Are un sortiment hard roast si unul mai light, dar nu știu exact origine. ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
RE: Cafele comerciale - Levo - 01-12-2017 ... si tot o comerciala ... de pranz ... ( Denis , shotul simplu are 55 - 60 ml fara lingurita , pentru ca asta s-a blonzit mai repede pe final ... , iar al sotiei are scortisoara din belsug , miere de rapita juma' de lingurita , dar ... e complect fara alcool )
Cafele comerciale - dev - 01-12-2017 @micrenda E cam mult 3 luni pentru un ambalaj nevidat. Eu am băut varianta măcinată, la ibric, și a fost foarte ok, adică peste mizeriile uzuale de supermarket. RE: Cafele comerciale - Beowulf - 11-12-2017 Topic-ul asta si postarile dl-ului @Levo in general m-au facut sa vreau sa incerc si cafele comerciale si imi fac o lista de cumparaturi - Harem, Izzo si Kimbo sunt pe ea deja. Sunt curios daca a mai incercat cineva si asta - https://www.kfea.ro/catalog/product/view/id/2417/s/new-york-extra-1kg-cafea-boabe-cu-blue-mountain/category/46/ RE: Cafele comerciale - dev - 16-12-2017 (25-11-2017, 23:19)renatoa Wrote: E posibil sa fie, am mai pomenit de ea, dar nimeni nu are curaj sa o incerce... Este in Carrefour si are undeva la o luna de la prajire/ambalare. Pe ambalaj apare totusi 100% arabica. RE: Cafele comerciale - Costa79 - 17-12-2017 Nu stiu ce sa zic de cafelele comerciale, dar sigur iau o sticla de Cointreau Noir din ultimul aeroport, datorita lui Levo! RE: Cafele comerciale - maki - 17-12-2017 de Illy ce spuneti? RE: Cafele comerciale - adif - 17-12-2017 Daca tot nu am mai incercat comerciale de vreo 4 ani, am zis sa incerc si eu Ethiopia din Kaufland. Din pacate nu am ramas cu aceeasi impresie pozitiva, poate am prins un lot mai slab, nu stiu. Boabe mate, cu un aspect tras, umed, ranced. In ceasca a rezultat un lichid cu o vaga trimitere la fructele unei Ethiopii veritabile. In schimb, o nota dominanta de cacao (!), nici nu imi dau seama cum au reusit asa ceva. Am facut-o cadou soacrei. :D RE: Cafele comerciale - Zaheyu - 17-12-2017 Eu am prins o punga cu iasomie si una fara. Curat produs artizanal. RE: Cafele comerciale - Denis - 17-12-2017 Are deja 1 luna jumatate spre doua de la prajire, pe putin. Ce pretentii poti sa mai ai. RE: Cafele comerciale - dev - 17-12-2017 Si eu sunt la a doua punga, din alt lot, care nu e la fel de ok ca prima. Parca difera boabele si prajirea mai mult decat vechimea. E oricum baubila si a doua punga. RE: Cafele comerciale - Levo - 17-12-2017 ... Si eu am facut cadou cafelele luate din Kaufland ... am vazut despre ce era vorba , ne erau rele , insa nu erau ce doream eu ... ( si asta pentru ca tin la colegul nostru @Denis care le-a recomandat ) , ... iar in alta ordine de idei , eu nu mai cumpar vreodata cafea din Kauf. sau Lidl ... si apropos am luat sapt. trecuta doua buc. cutii de Camembert - DeLuxe ... :D - azi le-am aruncat , ... fac si poza in cosul de gunoi daca doriti ... nu se puteau consuma ... raman totusi la idea mea , aici se " spala " toate imputziciunile care nu se vand prin alte parti ... imi pare rau sa o spun ... insa , este doar parerea mea ... si sunt convis de ea ... , intr-o tara de mana a doua , se vand / aduc produse de mana a treia ... :D ... ( nu-mi doresc sa-mi dati dreptate , dar as fi bucuros daca tineti cont si de parerea mea , fiind atenti de doua ori la ce anume cumparati , sa nu va pomeniti pe la camera de garda ... ) - platiti mai putin pe ceva bun cu adevarat , decat pe ceva indoielnic sau comun - intr-o economie de banditzi - ieftin si pe urma cheltuiti dublu cel putzin , cu " reparatiile " + suferintza ...
Cafele comerciale - dev - 17-12-2017 Se știe de ceva timp ca produsele ce ajung la noi difera de cele vândute sub același brand afara. Se aplica de la cafea comercială pana la hârtie igienica. RE: Cafele comerciale - renatoa - 18-12-2017 (16-12-2017, 22:42)dev Wrote:(25-11-2017, 23:19)renatoa Wrote: E posibil sa fie, am mai pomenit de ea, dar nimeni nu are curaj sa o incerce... Vin de acolo si nu gasii... o sa vad si la KaufL, acolo este permanent, poate au aprovizionat din acelasi lot. RE: Cafele comerciale - maki - 18-12-2017 ca tot n'am incercat Illy niciodata, am luat de test. mai ales ca aparent e fabricat in 11.2017, adica o luna in urma. ![]()
RE: Cafele comerciale - vdub - 18-12-2017 Cowfland
RE: Cafele comerciale - renatoa - 18-12-2017 (18-12-2017, 15:29)maki Wrote: ... Bine zis aparent... te bazezi probabil pe ideea ca ar avea 2 ani de garantie, dar cine mai poate garanta ceva... RE: Cafele comerciale - maki - 18-12-2017 @renatoa exact :) RE: Cafele comerciale - Levo - 18-12-2017 @maki - Daca ai ocazia pe unde mergi sa testezi ... Tre Forze! - o cafea siciliana cum n-am mai baut ... si ai sa ma pomenesti ... ...
RE: Cafele comerciale - maki - 18-12-2017 putine sanse sa o gasesc prin Moldova, dar cum o zaresc pe undeva... in alta ordine de idei, la cafele din astea mai italiene, ce doza folositi? |