Forumul Espressoman - In cautarea espresso-ului perfect
Comanda grup - Printable Version

+- Forumul Espressoman - In cautarea espresso-ului perfect (https://www.espressoman.ro/forum)
+-- Forum: Comunitatea de espressomani (https://www.espressoman.ro/forum/Forum-Comunitatea-de-espressomani)
+--- Forum: Marketplace (https://www.espressoman.ro/forum/Forum-Marketplace)
+---- Forum: Tranzactii incheiate (https://www.espressoman.ro/forum/Forum-Tranzactii-incheiate)
+---- Thread: Comanda grup (/Thread-Comanda-grup)

Pages: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22

RE: Comanda grup Expobar Brewtus IV - organon - 24-11-2016

Pai ce credeati ca treaba cu locomotiva era doar o gluma? :D Atarna serios.

Comanda grup Expobar Brewtus IV - Fireworker - 24-11-2016

Da, am urmat pașii descriși de Mihnea, nimic...tot așa rămâne la presiunea de 2 bar pe brew.

RE: Comanda grup Expobar Brewtus IV - mihneasusan - 24-11-2016

(24-11-2016, 17:40)Fireworker Wrote: Da, am urmat pașii descriși de Mihnea, nimic...tot așa rămâne la presiunea de 2 bar pe brew.
Important! Ai avut urme de apa in filtru/rezervor? La mine livrarea a fost făcută de magazin nu de curier si bănuiesc că au făcut setup-ul inițial.

RE: Comanda grup Expobar Brewtus IV - alexac - 24-11-2016

(24-11-2016, 17:40)Fireworker Wrote: Da, am urmat pașii descriși de Mihnea, nimic...tot așa rămâne la presiunea de 2 bar pe brew.
Incearca te rog sa postezi un filmuleț, poate ne dam seama ce poate fi asta.. Eu, inafara de reglat presiunea din șurubul de după sertarul de apă, nu știu ce se mai poate face decât de trimis în service aparatul...

RE: Comanda grup Expobar Brewtus IV - mihneasusan - 24-11-2016

Pai aia trebuie făcut dacă nu vrea deloc să urce...

Pune blind-ul si pune presiune pe pompa. Cat urca?

RE: Comanda grup Expobar Brewtus IV - alexac - 24-11-2016

(24-11-2016, 16:57)alexac Wrote: Tocmai am primit sms că va ajunge espressorul intre orele 16-17. Mă grăbesc să ajung de la serviciu acasă la timp pentru curier
Mda... Când eram entuziasmat că vine comanda, iată că la Cargus nu au primit decât 1 pachet din 3 câte are comanda. Prin urmare mai încearcă și mâine, poate vin și celelalte 2 pachete lipsă... Pentru moment îmi făcusem impresia că au devenit serioși, dar..

RE: Comanda grup Expobar Brewtus IV - dantt - 24-11-2016

E doar o iluzie deseriozitate din pacate...Cel mai slab curier din cati exista,de departe.Hei,sa le stapaniti sanatosi si cat mai multe extractii reusite! :)

Acolo chiar ca nu am umblat, la acel reglaj de după sertar. Am vorbit cu băieții din grupul Coffe afficionados-Constanta de pe whatsup si mi-au promis ca vin la mine si ma vor ajuta sa il punem pe roate.

RE: Comanda grup Expobar Brewtus IV - Fane - 24-11-2016

cu o cheie inelara cu clichet am modificat usor presiunea.

Voi încerca , ii aștept pe colegii de grup.
M-am uitat acum si văd ca se poate regla cu o șurubelnița - .[Image: 96a5adc527d4ee1dc77ada8394825c3d.jpg]

RE: Comanda grup Expobar Brewtus IV - Mariano - 24-11-2016

in 20min suntem la tine cu Stefan, Nicusors sta in asteptare...Am vorbit si cu Radu(Hhanu)

OK, mulțumesc mult !

Comanda grup Expobar Brewtus IV - vladdooo - 24-11-2016

Foarte tare! :) espressoman interventii

Comanda grup Expobar Brewtus IV - Rachim - 24-11-2016

Asa cum banuiam, espressor-ul a ajunz rasnita nu. Sper sa nu zaca cu saptamana prin depozitul Cargus.
Tare greu am mai ajuns cu el la etaj. :)
Le multumesc celor care au facut posibil aceasta achizitie de grup.
Sa le folositi cu placere baieti!

Mulțumim!

Comanda grup Expobar Brewtus IV - gremy - 24-11-2016

Dupa lupte seculare pe la ora 16 am gasit personal espresorul in depozit. De la ora 11:30 pana la 16 am stat la Urgent Cargus incercand sa il revendic.
[Image: 87ce34fc2056fcb85e4e6b959df0043f.jpg]
Am reusit sa reglez presiunea la 10 bari cu sita blind, 9 cu cafea, si sa scot o extractie de Ethiopia Kochere, 21g cafea, 42 lichid in aproximativ 30 secunde, pe naked, fara sa ma murdaresc :)

RE: Comanda grup Expobar Brewtus IV - Ovidiu85 - 24-11-2016

[Image: IMG_3587.jpg]
Am reusit si eu sa-l montez, conform pasilor din topic. Am reglat si presiunea la 10 Bar cu sita oarba.
Presiunea la abur sta intre 0.8 si 0.9.
Acum trebuie sa treaca noaptea sa fac si prima cafea. [Image: biggrin.gif]

RE: Comanda grup Expobar Brewtus IV - Lyvyoo - 24-11-2016

Cred ca Fireworker se referă la presiunea de idle, care nu contează.

http://www.espressoman.ro/forum/Thread-Brewtus-IV-presiune-idle-si-efecte

Presiunea se verifica prin montarea sitei oarbe sau cu acel cauciuc din pachet.

Mulțumesc colegilor de forum, problema a fost rezolvată. Marian si Ștefan, mi-au reglat mașinăria cu sita oarba. Problema pe care ma loveam, singur in prima faza era: gradul de rasnire. Marian si Ștefan, mi-au setat bineînțeles si râșnița pe setarea potrivită.
Mulțumesc mult celor doi colegi pentru ajutor! Mulțumesc si lui Liviu ptr trimiterea către link. Mulțumesc!

RE: Comanda grup Expobar Brewtus IV - mihneasusan - 25-11-2016

Ca idee. Știți ce am observat? Noi avem toți aproape carcasa de Brewtus cu pompa vibratoare care poate fi conectat si la rețeaua de apă. Avem picioare înalte și tăviță scoasă în afară. În schimb sub expresor nu este switch-ul si nici racordul de apa. Am dreptate? Mă bucur că steam wand-ul este no burn.
Nu e o problema asta dar mă întreb de ce au pus carcasa de R pe un dual boiler cu vibratoare.

RE: Comanda grup Expobar Brewtus IV - gremy - 25-11-2016

Multumesc colegilor pentru aceasta initiativa de comanda de grup. Cred ca mai departe continuam discutiile in thread-ul "Aproape totul despre Expobar Brewtus IV"

https://youtu.be/NL7vIqvkdmY

Aici avem o extractie de Ethiopia Kochere Gr. 1 de la Sun Coffee Roastery, Timisoara, prajita pe 22 Noiembrie 2016. Nu e foarte odihnita dar merge.

RE: Comanda grup Expobar Brewtus IV - alexac - 25-11-2016

Mie tot nu mi-a venit espressorul. Nu îmi găsesc un pachet de 40 de kg (adică espressorul) . Și-au dat seama că sunt 4 pachete nu 3 cât au crezut ieri că sunt, după ce inițial știau ca au doar un singur pachet pentru mine ... Nu pot sa îmi spună dacă mâine sau dacă poimâine îl vor avea și nici când vor face livrarea... Interesant!

(25-11-2016, 12:06)gremy Wrote: Multumesc colegilor pentru aceasta initiativa de comanda de grup. Cred ca mai departe continuam discutiile in thread-ul "Aproape totul despre Expobar Brewtus IV"

https://youtu.be/NL7vIqvkdmY

Aici avem o extractie de Ethiopia Kochere Gr. 1 de la Sun Coffee Roastery, Timisoara, prajita pe 22 Noiembrie 2016. Nu e foarte odihnita dar merge.
Frumos!

RE: Comanda grup Expobar Brewtus IV - Semaca007 - 25-11-2016

Nici la mine nu a ajuns.  :(

Mi-a scris Cargus ca o sa-mi livreze maine sau poimaine coletele.

RE: Comanda grup Expobar Brewtus IV - gremy - 25-11-2016

@alexac hmm, credeam ca are doar vreo 25kg, dar nu l-am cantarit. Oricum mi-a fost foarte greu sa il urc singur pana la etajul 5.

@Semaca007 Daca vrei espresorul weekendul asta posteaza-te in fata depozitului la ora 9 si ridica-l personal. Cel putin in perioada asta de "Black Friday". Poate merg mai bine lucrurile la Bucuresti in general, dar totusi e "Vinerea Neagra".

RE: Comanda grup Expobar Brewtus IV - Semaca007 - 25-11-2016

@ alexac
Cf manual: 28.3 kg.  :)

@gremy
M-am uitat la ei pe site, au 5 sedii in Bucuresti.  [Image: sad.gif]

Comanda grup Expobar Brewtus IV - gremy - 25-11-2016

Incearca sa mergi la sediul cel mai apropriat. Intrebi in care depozit este, ii rogi sa nu il dea la livrare, si mergi unde te trimit ei. Asta daca ai timp liber.

RE: Comanda grup Expobar Brewtus IV - dantt - 25-11-2016

Asta daca pe colet scrie livrare sambata.Daca nu,se va livra luni.Am patit-o la Pitesti asa...

Comanda grup Expobar Brewtus IV - vladdooo - 25-11-2016

Sunt 2 furtunase in rezervor: unul cu filtru, unul fara. E ok? Ca mai e un filtru in pachet separat

Observ si ca picura putin prin grup si prin teava aia care se scurge in gaura din tava

Pare a fi totul ok totusi :)

RE: Comanda grup Expobar Brewtus IV - mihneasusan - 26-11-2016

(25-11-2016, 20:19)vladdooo Wrote: Sunt 2 furtunase in rezervor: unul cu filtru, unul fara. E ok? Ca mai e un filtru in pachet separat

Observ si ca picura putin prin grup si prin teava aia care se scurge in gaura din tava

Pare a fi totul ok totusi :)
Tur-retur. Al doilea e rezervă.

RE: Comanda grup Expobar Brewtus IV - vladdooo - 27-11-2016

al meu a venit fara protectie anti burn