![]() |
|
Apa pt espressor (apa plata, filtre de apa, solutii de dedurizare a apei) - Printable Version +- Forumul Espressoman - In cautarea espresso-ului perfect (https://www.espressoman.ro/forum) +-- Forum: Espressoare, rasnite si accesorii (https://www.espressoman.ro/forum/Forum-Espressoare-rasnite-si-accesorii) +--- Forum: Accesorii si intretinere (https://www.espressoman.ro/forum/Forum-Accesorii-si-intretinere) +--- Thread: Apa pt espressor (apa plata, filtre de apa, solutii de dedurizare a apei) (/Thread-Apa-pt-espressor-apa-plata-filtre-de-apa-solutii-de-dedurizare-a-apei) |
RE: Apa pt espressor (apa plata, filtre de apa, solutii de dedurizare a apei) - CatalinFr - 24-02-2016 (24-02-2016, 15:46)Gozmin Wrote: O să fim nemuritori daca bem apă vie ? Dacă da, vreau vreo 5000 buc. de filtre, dar de prost ce sunt, cred ca mai bine stric banii pe muieri si alcool. Doar atat ai inteles? in nici un caz nimeni nu aimparatit pamantul si in nici un caz nu iti trebuiesc 5000 , doar unul si apropo de femei si alcool , femeile fac bine la tonus iar alcoolul si mai bine baut cu moderatie , dar ia bea tu alcoolul trecut prin prostia asat de gav sa vezi cat de repede te matrafocsezi , pe incercate vi tu cu sticla si eu cu gav-ul si apoi stam la povesti RE: Apa pt espressor (apa plata, filtre de apa, solutii de dedurizare a apei) - Lyvyoo - 24-02-2016 Ne-am mai intalnit noi preafericite si pe topicul de filtre de pe Softpedia. Enoriasi sa ai, ca biblii despre invierea apei se gasesc destule pe site-ul tau. In calitate de vanzator de pe acel site, te rog sa postezi doar daca ai ceva relevant, stiintific de spus, despre acea bucata de fier. RE: Apa pt espressor (apa plata, filtre de apa, solutii de dedurizare a apei) - TudorB - 24-02-2016 ori se sterg mesajele, ori se lasa in pace nu cred ca este pe forumul asta cineva care sa creada balivernele astea nici nu stiu de ce se incearca treaba asta pe un astfel de forum RE: Apa pt espressor (apa plata, filtre de apa, solutii de dedurizare a apei) - Gozmin - 24-02-2016 (24-02-2016, 17:19)Lyvyoo Wrote: Ne-am mai intalnit noi preafericite si pe topicul de filtre de pe Softpedia. Enoriasi sa ai, ca biblii despre invierea apei se gasesc destule pe site-ul tau. Amin. RE: Apa pt espressor (apa plata, filtre de apa, solutii de dedurizare a apei) - sebas - 24-02-2016 Bucovina plata aproape stoc zero in Craiova !!! De-abia am gasit in Sel.... , stoc la ei aproape un palet, in rest zero. :@ RE: Apa pt espressor (apa plata, filtre de apa, solutii de dedurizare a apei) - Gozmin - 24-02-2016 Sa stii ca nu numai in Cv sunt probleme. De un timp stocurile de Bucovina tind spre zero in mai toate magazinele din Oradea. De abia pe la Kaufland mai găsesc. Nu stiu ce e cu ei, nu or fi având capacitate de productie ? RE: Apa pt espressor (apa plata, filtre de apa, solutii de dedurizare a apei) - amarok - 25-02-2016 Poate (iar) schimbă ambalajele. Oricum ultimele sticle de 2l îs groaznice. Apa plata este DURA , atentie ! - Bcc - 26-02-2016 Atentie pentru cei ce folosesc apa plata la espressor , am masurat , BORSEC si are 14 grd germane !!!!!!!! RE: Apa plata este DURA , atentie ! - CosminC - 26-02-2016 (26-02-2016, 14:13)Bcc Wrote: Atentie pentru cei ce folosesc apa plata la espressor , am masurat , BORSEC si are 14 grd germane !!!!!!!! Bucovina cum sta? RE: Apa plata este DURA , atentie ! - Bcc - 26-02-2016 (26-02-2016, 14:24)CosminC Wrote:(26-02-2016, 14:13)Bcc Wrote: Atentie pentru cei ce folosesc apa plata la espressor , am masurat , BORSEC si are 14 grd germane !!!!!!!! Ia-ti tester si masoara ca calcifiezi aparatul ! RE: Apa plata este DURA , atentie ! - baloozzy - 26-02-2016 Borsecu' e intre cele mai dure. S-a discutat pe aici. Nu e reclama, dar in afara Bucovinei (25-30 ppm, grade nu stiu, dar putine) nu avem cifre pentru alta la fel, sau mai buna. RE: Apa pt espressor (apa plata, filtre de apa, solutii de dedurizare a apei) - Gozmin - 26-02-2016 Oare apa de masa care se vinde pe la Carrefura nu o fi mai buna ca platele ? RE: Apa pt espressor (apa plata, filtre de apa, solutii de dedurizare a apei) - Lyvyoo - 26-02-2016 Orice apa poate fi buna daca are o duritate de aprox. 3 grade germane. RE: Apa pt espressor (apa plata, filtre de apa, solutii de dedurizare a apei) - sebas - 27-02-2016 Apa plata buco(bate-o)vina ! Ca nu mai este!!! RE: Apa pt espressor (apa plata, filtre de apa, solutii de dedurizare a apei) - Lyvyoo - 27-02-2016 Si cu ce lejeritate au spus la telefon ca nu este absolut nicio problema cu distributia :) RE: Apa pt espressor (apa plata, filtre de apa, solutii de dedurizare a apei) - MANU - 27-02-2016 V-am spus eu ! Dc mai gasesc o sa-mi fac provizii pana identificam vreo alternativa la Bucovina.PS: In mod normal schimbarea ambalajului se face fara afectarea distributiei. NU de alta, dar in contractele cu marile magazine, ca furnizor, iti asumi obligatia de asigura o anumita cantitate tot timpul iar orice schimbare poate duce la anularea contractului. RE: Apa pt espressor (apa plata, filtre de apa, solutii de dedurizare a apei) - CatalinNegrila - 27-02-2016 Nu știu de unde luați voi Bucovina de 5l, da io o găsesc relativ ușor la Mega-ul de peste drum de mine. Fusese lipsă vreo 2-3 zile acum vreo lună și ceva, dar am dat vina pe cei din magazin ca nu știu să-și faca aprovizionarea. RE: Apa pt espressor (apa plata, filtre de apa, solutii de dedurizare a apei) - daniel - 28-02-2016 Am gasit Bucovina astazi dimineata la Carrefour Market. Acum cateva zile nu mai era, dar astazi raftul era plin. Termen de valabilitate februarie 2017. Aseara am intrebat la Auchan si mi-au spus ca de doua saptamani nu mai aprovizioneaza cu Bucovina, fara a cunoaste detalii. RE: Apa pt espressor (apa plata, filtre de apa, solutii de dedurizare a apei) - renatoa - 19-03-2016 5 ape de evitat ! http://www.hotnews.ro/stiri-esential-20877209-protectia-consumatorilor-gasit-supermarketurile-din-bucuresti-cinci-tipuri-apa-nu-corespund-microbiologic-depasiri-enorme-ale-parametrilor-unele-cazuri.htm RE: Apa pt espressor (apa plata, filtre de apa, solutii de dedurizare a apei) - Lyvyoo - 24-04-2016 M-a impresionat la Campionatul de aeropress o faza: Marius Nica, un campion veritabil pe partea de sensory, il cheama pe un concurent si ii spune "ce apa ai folosit ca bautura preparata este flat , fara nimic iesit in evidenta. Gandul lui era spre o apa soft. Si ce crezi? Vine omul cu sticla de Bucovina in mana!!!! Apoi am vorbit separat cu Marius si mi-a spus ca la un seminar international despre apa, un trainer foarte bun sustinea ca TDS-ul apei pentru prepararea cafelei nu are ce cauta spre 50-60ppm ci trebuie sa fie intre 70 si 130ppm. 1 ppm = 0.056 German degrees, deci o valoare medie de 100ppm inseamna 5.6 grade germane. De unde rezulta calcifiere usoara, de unde rezulta mai departe ca nu trebuie sa ne fie frica de calcar si decalcifiere si ca este de preferat ca la un an / doi sa mai dam o fuga la service pentru o decalcifiere, ca si cost asumat pentru o cafea mai buna, decat sa folosim apa cu 2-3 grade germane, respectiv TDS de 50ppm. M-a pus pe ganduri si clar ca dupa ce trec pe Balance (everpure m-a cam speriat) voi sta cu testerele in mana pentru plimba bypass-ul atat in directia unei ape foarte soft cat si in directia unei ape de 5-6 grade. Apa pt espressor (apa plata, filtre de apa, solutii de dedurizare a apei) - gicugg - 24-04-2016 [Image: b9f97e44bf9744a94ffa5a913efcb39c.jpg] De apa din Rm Valcea ce părere aveți? Folosesc un filtru bestmaxSOFT S de la Bwt cu by pass-ul în poziția 3 ( toată apa trece prin întregul cartus). RE: Apa pt espressor (apa plata, filtre de apa, solutii de dedurizare a apei) - Lyvyoo - 25-04-2016 Puteai sa nu ne chinui cu pozitia asta a scan-ului :) La doua grade germane duritatea totala (probabil, caci nu precizeaza daca e temporara sau totala), nicin nu ai nevoie de acel filtru. Trebuie sa verifici neaparat pH-ul din acest moment si duritatea, dupa filtrare (dar nu cu apa iesita din espressor) ca sa vezi daca nu cumva s-au modificat prea mult in jos valorile. La doua grade germane nu pui decat filtru de sedimente si carbune activ si ai terminat povestea. Mai ales in contextul discutiei cu Marius Nica despre care povesteam mai in spate. RE: Apa pt espressor (apa plata, filtre de apa, solutii de dedurizare a apei) - amarok - 25-04-2016 La apa din rețeaua locală trebuie să te uiți și după conținutul de clor nu doar după duritate. Apa timișoreană era foarte puțin dura, în nordul orașului, dar avea clor, la sat e dură dar fără clor. Cu siguranță o prefer pe ultima... RE: Apa pt espressor (apa plata, filtre de apa, solutii de dedurizare a apei) - gicugg - 25-04-2016 Voi cumpara un tester de ph și voi testa apa pentru diverse setări ale by pass - ului. Ce tester tester 3,4,5 în 1 îmi trebuie? Sau iau separat pt ph, clor.. [Image: 64219ff96ae4ea7970db3e12c4ad2347.jpg] RE: Apa pt espressor (apa plata, filtre de apa, solutii de dedurizare a apei) - gicugg - 25-04-2016 (25-04-2016, 08:13)amarok Wrote: La apa din rețeaua locală trebuie să te uiți și după conținutul de clor nu doar după duritate. Apa timișoreană era foarte puțin dura, în nordul orașului, dar avea clor, la sat e dură dar fără clor. Cu siguranță o prefer pe ultima...Care sunt valorile optime pt clor? RE: Apa pt espressor (apa plata, filtre de apa, solutii de dedurizare a apei) - amarok - 25-04-2016 Optim e fără, dar conform normelor e altceva. RE: Apa pt espressor (apa plata, filtre de apa, solutii de dedurizare a apei) - baloozzy - 27-04-2016 Asta cum vi se pare? Macar cartusul de remineralizare ar fi de probat. Am vazut ca folosesc la Frudisiac. RE: Apa pt espressor (apa plata, filtre de apa, solutii de dedurizare a apei) - stefandinescu - 27-04-2016 Da, ar fi de stiutcum si cat remineralizeaza. Eu ambl osmoza cu PP, GAC, CTO, remineralizarev si scot apa la 56ppm. La robinet am 560ppm in Constanta. RE: Apa pt espressor (apa plata, filtre de apa, solutii de dedurizare a apei) - Lyvyoo - 27-04-2016 @baloozzy Osmoza oricum e controversata, iar in cafea, uite ce spunea Marius Nica mai sus despre apa prea soft. RE: Apa pt espressor (apa plata, filtre de apa, solutii de dedurizare a apei) - stefandinescu - 27-04-2016 Da. Nu folosesc la espressor aceasta apa. Am un water softner cu sare (8litri). Din pacate ppm indica 860 din cauza sarii. Nu face diferenta la conductivitate intre sare si calciu-magneziu. |