Espressoman fresh
Bucuresti
(24-02-2016, 15:46)Gozmin Wrote: O să fim nemuritori daca bem apă vie ? Dacă da, vreau vreo 5000 buc. de filtre, dar de prost ce sunt, cred ca mai bine stric banii pe muieri si alcool.
Apropo, apa vie nu a inventat-o niciun japonez, ea a fost inventată cam prin vremea lui Harap Alb de vreun român de-al nostru.
Doar atat ai inteles? in nici un caz nimeni nu aimparatit pamantul si in nici un caz nu iti trebuiesc 5000 , doar unul si apropo de femei si alcool , femeile fac bine la tonus iar alcoolul si mai bine baut cu moderatie , dar ia bea tu alcoolul trecut prin prostia asat de gav sa vezi cat de repede te matrafocsezi , pe incercate vi tu cu sticla si eu cu gav-ul si apoi stam la povesti
Espressoman Administrator
Bucuresti
Ne-am mai intalnit noi preafericite si pe
topicul de filtre de pe Softpedia. Enoriasi sa ai, ca biblii despre invierea apei se gasesc destule pe site-ul tau.
In calitate de vanzator de pe acel site, te rog sa postezi doar daca ai ceva relevant, stiintific de spus, despre acea bucata de fier.
#Lelit Bianca V3 Black #EK43S + SSP & Titus carrier #Honne Slim #Kinu Titan #Barbro Tamper
Tudor B.
Timisoara
ori se sterg mesajele, ori se lasa in pace
nu cred ca este pe forumul asta cineva care sa creada balivernele astea
nici nu stiu de ce se incearca treaba asta pe un astfel de forum
// i-steel-1 , m7k-c83-r |T| cellini-evo-2 \\
Espressoman infocat
Großwardein
(24-02-2016, 17:19)Lyvyoo Wrote: Ne-am mai intalnit noi preafericite si pe topicul de filtre de pe Softpedia. Enoriasi sa ai, ca biblii despre invierea apei se gasesc destule pe site-ul tau.
In calitate de vanzator de pe acel site, te rog sa postezi doar daca ai ceva relevant, stiintific de spus, despre acea bucata de fier.
Amin.
Acum: /Espresso/ ACS Minima DB, Eureka Atom Specialty 65 White; /Brew/ Kinu M47 Phoenix (cuțit pour-over), Hario V60 Ceramic, Hario Drip Kettle Buono 1,2 L, Hario Range Server Glass
Anterior: Gaggia Classic 2015/Gaggia Baby Millenium 2001, Fiorenzato F5 GT 64/Lelit PL043MMI
Espressoman infocat
Cârcea- Dolj
Bucovina plata aproape stoc zero in Craiova !!! De-abia am gasit in Sel.... , stoc la ei aproape un palet, in rest zero. :@
ꟼₚᵣₒ ₈₀₀/ VOSTOK 1Gr/ Hoᴎᴎɘ Ꙅlim // Atom W65 //ꙄɘTTɘ WI //M47 Titan ₘₐₙ ₐₜ wₒᵣₖ
Espressoman infocat
Großwardein
Sa stii ca nu numai in Cv sunt probleme. De un timp stocurile de Bucovina tind spre zero in mai toate magazinele din Oradea. De abia pe la Kaufland mai găsesc. Nu stiu ce e cu ei, nu or fi având capacitate de productie ?
Acum: /Espresso/ ACS Minima DB, Eureka Atom Specialty 65 White; /Brew/ Kinu M47 Phoenix (cuțit pour-over), Hario V60 Ceramic, Hario Drip Kettle Buono 1,2 L, Hario Range Server Glass
Anterior: Gaggia Classic 2015/Gaggia Baby Millenium 2001, Fiorenzato F5 GT 64/Lelit PL043MMI
Espressoman infocat
Banat
Poate (iar) schimbă ambalajele. Oricum ultimele sticle de 2l îs groaznice.
Raul, consumator zilnic de cafea (si de vin rosu!)
Gaggia Classic, Home Vario Mahlkonig, tamper Concept-Art, Filtru Bezzera nepresurizat pt 2 cesti, 14g, 58mm
Espressoman infocat
BUCURESTI
Atentie pentru cei ce folosesc apa plata la espressor , am masurat , BORSEC si are 14 grd germane !!!!!!!!
Vibiemme Domobar Super 2B PID , Eric Termometru , Mahlkonig K30 Vario , Kinu M38 , Tamper dinamometric Macap CPM 2, 57.5mm (14kg forta) , Hottop kn 8828p 2k , BWT bestmax SOFT | Coffee & Vending , Brewista Smart Scale , French Press , Brewista Smart pour kettle , Chemex .
Espressoman infocat
Oradea
(26-02-2016, 14:13)Bcc Wrote: Atentie pentru cei ce folosesc apa plata la espressor , am masurat , BORSEC si are 14 grd germane !!!!!!!!
Bucovina cum sta?
ECM Synchronika Antracit, Eureka Olympus 75HS, Comandante - C40 MK4 Nitro Blade
Espressoman infocat
BUCURESTI
(26-02-2016, 14:24)CosminC Wrote: (26-02-2016, 14:13)Bcc Wrote: Atentie pentru cei ce folosesc apa plata la espressor , am masurat , BORSEC si are 14 grd germane !!!!!!!!
Bucovina cum sta?
Ia-ti tester si masoara ca calcifiezi aparatul !
Vibiemme Domobar Super 2B PID , Eric Termometru , Mahlkonig K30 Vario , Kinu M38 , Tamper dinamometric Macap CPM 2, 57.5mm (14kg forta) , Hottop kn 8828p 2k , BWT bestmax SOFT | Coffee & Vending , Brewista Smart Scale , French Press , Brewista Smart pour kettle , Chemex .
Good espresso addicted - shot M!
Targoviste
26-02-2016, 15:20
(Edited 26-02-2016, 15:25 by baloozzy.)
Borsecu' e intre cele mai dure. S-a discutat pe aici. Nu e reclama, dar in afara Bucovinei (25-30 ppm, grade nu stiu, dar putine) nu avem cifre pentru alta la fel, sau mai buna.
Izzo Alex Duetto III|La Pavoni Pro|Cafflano® Kompresso|Aero Press|Honne|Anfim Lusso|Kinu M47|MYY47 Aerolite|Sözen Değirmen|Aillio R1 Bullet|.
Espressoman infocat
Großwardein
Oare apa de masa care se vinde pe la Carrefura nu o fi mai buna ca platele ?
Bucuresti
Orice apa poate fi buna daca are o duritate de aprox. 3 grade germane.
#Lelit Bianca V3 Black #EK43S + SSP & Titus carrier #Honne Slim #Kinu Titan #Barbro Tamper
Espressoman infocat
Cârcea- Dolj
Apa plata buco(bate-o)vina ! Ca nu mai este!!!
ꟼₚᵣₒ ₈₀₀/ VOSTOK 1Gr/ Hoᴎᴎɘ Ꙅlim // Atom W65 //ꙄɘTTɘ WI //M47 Titan ₘₐₙ ₐₜ wₒᵣₖ
Bucuresti
Si cu ce lejeritate au spus la telefon ca nu este absolut nicio problema cu distributia :)
Espressoman infocat
Bucuresti
27-02-2016, 19:19
(Edited 27-02-2016, 19:24 by MANU.)
V-am spus eu

! Dc mai gasesc o sa-mi fac provizii pana identificam vreo alternativa la Bucovina.
PS: In mod normal schimbarea ambalajului se face fara afectarea distributiei. NU de alta, dar in contractele cu marile magazine, ca furnizor, iti asumi obligatia de asigura o anumita cantitate tot timpul iar orice schimbare poate duce la anularea contractului.
Lelit Bianca V3// Compak E8 // Eureka Atom 64// Kinu m47 Phoenix // Cafflano Kompresso
History: Gaggia Classic, Isomac Venus, Eureka Mignon, Mazzer MiniE with SuperJolly burrs, Expobar Brewtus IV
Espressoman infocat
Bucuresti
Nu știu de unde luați voi Bucovina de 5l, da io o găsesc relativ ușor la Mega-ul de peste drum de mine. Fusese lipsă vreo 2-3 zile acum vreo lună și ceva, dar am dat vina pe cei din magazin ca nu știu să-și faca aprovizionarea.
Lelit Bianca, Honne Home, Kinu 47, Kompresso
Past:Gaggia Clasic, VBM Domobar Jr, Vario home
Espressoman infocat
Campina
Am gasit Bucovina astazi dimineata la Carrefour Market. Acum cateva zile nu mai era, dar astazi raftul era plin. Termen de valabilitate februarie 2017. Aseara am intrebat la Auchan si mi-au spus ca de doua saptamani nu mai aprovizioneaza cu Bucovina, fara a cunoaste detalii.
Vibiemme Domobar Piccolo, Eureka Mignon, Kinu M47 Phoenix, Reneka 16 g, VST 18 g, Bodum Frenchpress, Aeropress, Pour over
Priviți spre orizont, nu spre pământ
Craiova
Bucuresti
M-a impresionat la Campionatul de aeropress o faza: Marius Nica, un campion veritabil pe partea de sensory, il cheama pe un concurent si ii spune "ce apa ai folosit ca bautura preparata este
flat , fara nimic iesit in evidenta. Gandul lui era spre o apa soft. Si ce crezi? Vine omul cu sticla de Bucovina in mana!!!!
Apoi am vorbit separat cu Marius si mi-a spus ca la un seminar international despre apa, un trainer foarte bun sustinea ca TDS-ul apei pentru prepararea cafelei nu are ce cauta spre 50-60ppm ci trebuie sa fie intre 70 si 130ppm. 1 ppm = 0.056 German degrees, deci o valoare medie de 100ppm inseamna 5.6 grade germane. De unde rezulta calcifiere usoara, de unde rezulta mai departe ca nu trebuie sa ne fie frica de calcar si decalcifiere si ca este de preferat ca la un an / doi sa mai dam o fuga la service pentru o decalcifiere, ca si cost asumat pentru o cafea mai buna, decat sa folosim apa cu 2-3 grade germane, respectiv TDS de 50ppm.
M-a pus pe ganduri si clar ca dupa ce trec pe Balance (everpure
m-a cam speriat) voi sta cu testerele in mana pentru plimba bypass-ul atat in directia unei ape foarte soft cat si in directia unei ape de 5-6 grade.
Espressoman infocat
Rm Valcea
24-04-2016, 08:57
(Edited 24-04-2016, 08:59 by gicugg.)
[Image: b9f97e44bf9744a94ffa5a913efcb39c.jpg]
De apa din Rm Valcea ce părere aveți? Folosesc un filtru bestmaxSOFT S de la Bwt cu by pass-ul în poziția 3 ( toată apa trece prin întregul cartus).
Expobar Brewtus IV Rotary Pump, Fiorenzato F4E Nano
Bucuresti
Puteai sa nu ne chinui cu pozitia asta a scan-ului :)
La doua grade germane duritatea totala (probabil, caci nu precizeaza daca e temporara sau totala), nicin nu ai nevoie de acel filtru. Trebuie sa verifici neaparat pH-ul din acest moment si duritatea, dupa filtrare (dar nu cu apa iesita din espressor) ca sa vezi daca nu cumva s-au modificat prea mult in jos valorile. La doua grade germane nu pui decat filtru de sedimente si carbune activ si ai terminat povestea. Mai ales in contextul discutiei cu Marius Nica despre care povesteam mai in spate.
Espressoman infocat
Banat
La apa din rețeaua locală trebuie să te uiți și după conținutul de clor nu doar după duritate. Apa timișoreană era foarte puțin dura, în nordul orașului, dar avea clor, la sat e dură dar fără clor. Cu siguranță o prefer pe ultima...
Gaggia Classic, Home Vario Mahlkonig, tamper Concept-Art, Filtru Bezzera nepresurizat pt 2 cesti, 14g, 58mm
Espressoman infocat
Rm Valcea
25-04-2016, 08:34
(Edited 25-04-2016, 08:34 by gicugg.)
Voi cumpara un tester de ph și voi testa apa pentru diverse setări ale by pass - ului. Ce tester tester 3,4,5 în 1 îmi trebuie? Sau iau separat pt ph, clor..
[Image: 64219ff96ae4ea7970db3e12c4ad2347.jpg]
Espressoman infocat
Rm Valcea
(25-04-2016, 08:13)amarok Wrote: La apa din rețeaua locală trebuie să te uiți și după conținutul de clor nu doar după duritate. Apa timișoreană era foarte puțin dura, în nordul orașului, dar avea clor, la sat e dură dar fără clor. Cu siguranță o prefer pe ultima...
Care sunt valorile optime pt clor?
Espressoman infocat
Banat
Optim e fără, dar conform normelor e altceva.
Good espresso addicted - shot M!
Targoviste
27-04-2016, 19:49
(Edited 27-04-2016, 19:49 by baloozzy.)
Asta cum vi se pare? Macar cartusul de remineralizare ar fi de probat. Am vazut ca folosesc la Frudisiac.
Izzo Alex Duetto III|La Pavoni Pro|Cafflano® Kompresso|Aero Press|Honne|Anfim Lusso|Kinu M47|MYY47 Aerolite|Sözen Değirmen|Aillio R1 Bullet|.
Espressoman infocat
Constanta
Da, ar fi de stiutcum si cat remineralizeaza. Eu ambl osmoza cu PP, GAC, CTO, remineralizarev si scot apa la 56ppm. La robinet am 560ppm in Constanta.
La Marzocco GB5, La Marzocco Vulcano, Eureka Mythos, La Marzocco GS3, La Spaziale Mini Vivaldi II
Bucuresti
@
baloozzy Osmoza oricum e controversata, iar in cafea, uite ce spunea Marius Nica
mai sus despre apa prea soft.
Espressoman infocat
Constanta
Da. Nu folosesc la espressor aceasta apa. Am un water softner cu sare (8litri). Din pacate ppm indica 860 din cauza sarii. Nu face diferenta la conductivitate intre sare si calciu-magneziu.
La Marzocco GB5, La Marzocco Vulcano, Eureka Mythos, La Marzocco GS3, La Spaziale Mini Vivaldi II