Forumul Espressoman - In cautarea espresso-ului perfect
Rasnita Kinu M47 Classic (ex. prototip Che) - impresii in utilizare - Printable Version

+- Forumul Espressoman - In cautarea espresso-ului perfect (https://www.espressoman.ro/forum)
+-- Forum: Espressoare, rasnite si accesorii (https://www.espressoman.ro/forum/Forum-Espressoare-rasnite-si-accesorii)
+--- Forum: Rasnite (https://www.espressoman.ro/forum/Forum-Rasnite)
+--- Thread: Rasnita Kinu M47 Classic (ex. prototip Che) - impresii in utilizare (/Thread-Rasnita-Kinu-M47-Classic-ex-prototip-Che-impresii-in-utilizare)

RE: Rasnita Kinu M47 (prototip Che) - impresii in utilizare - Lyvyoo - 06-03-2017

Cu retentia nu stiu cum a calculat, dar 1g au unele electrice. M47 daca o avea 0.2g si alea usor de colectat de pe exteriorul cutitului.

RE: Rasnita Kinu M47 (prototip Che) - impresii in utilizare - mmariusc - 06-03-2017

Retentia este de 0.1g (nu a mai trecut zero inainte de punct), e ok :)

RE: Rasnita Kinu M47 (prototip Che) - impresii in utilizare - andreibalas - 24-03-2017

Poate cineva sa impartaseasca experientele cu Kinu M38/M47 pe partea de brew: Aeropress, V60, Chemex etc.? Sunt curios cat de bine se comporta la rasnire mai grunjoasa decat cea de espresso.

RE: Rasnita Kinu M47 (prototip Che) - impresii in utilizare - DanMladin - 24-03-2017

Pai daca iti spun ca mie imi place,nu te ajuta cu nimic.Dar saptamana viitoare,ne putem vedea la Florin la Claro Coffee Shop si facem niste cafele!Eu aduc rasnita,tu macini cafeaua,ca sa-ti faci o părere, iar de băut o bem toti si ne dam cu părerea!

RE: Rasnita Kinu M47 (prototip Che) - impresii in utilizare - andreibalas - 25-03-2017

@DanMladin daca e vorba de weekend-ul viitor, atunci cu cea mai mare placere. Cu ocazia asta as bifa si prima vizita la Claro, de unde am avut placerea sa gust un Peru Cajamarca (cumparat din Sibiu de la Arhiva de Ceai si Cafea) pe care si acum mi-l amintesc cu drag.

RE: Rasnita Kinu M47 (prototip Che) - impresii in utilizare - CF77E4BDC0 - 30-03-2017

A incercat cineva sa duca o M47 in bagajul de cabina al unui avion?

RE: Rasnita Kinu M47 (prototip Che) - impresii in utilizare - bogy - 30-03-2017

http://www.espressoman.ro/forum/Thread-Kinu-m47-la-bagaj-de-mana?highlight=bagajul+avion vezi aici

RE: Rasnita Kinu M47 (prototip Che) - impresii in utilizare - CF77E4BDC0 - 30-03-2017

(30-03-2017, 20:26)bogy Wrote: http://www.espressoman.ro/forum/Thread-Kinu-m47-la-bagaj-de-mana?highlight=bagajul+avion vezi aici

Thanks, parca imi aminteam eu ceva. Ma-ntreb totusi de ce nu a aparut la search.

RE: Rasnita Kinu M47 (prototip Che) - impresii in utilizare - renatoa - 31-03-2017

Alternativa la surubelnita...

http://www.insaterm-scule.ro/masini-de-gaurit/insurubat-cu-acumulator/masina-de-gaurit-si-insurubat-cu-acumulator-2570aa

parca sa zic ca vad mai ergonomica pozitia de actionare cu asa ceva, rasnita pe masa, tinuta cu o mana, si scula asta la orizontala, cu cealalta mana... parca e apucarea mai zdravana decat sa apesi de sus cu o surubelnita electrica... :s Huh

RE: Rasnita Kinu M47 (prototip Che) - impresii in utilizare - flipu2k - 06-04-2017

La sfaturile colegilor de pe forum am mers si eu pe varianta M47, ca upgrade de la Porlex, si sunt foarte multumit de alegere. Abia acum incep sa simt ca beau si eu ceva ce se apropie de espresso acasa.

Timpul si efortul de rasnire mi se pare chiar lejere pentru 2 duble de cate 18g consecutive, mai ales comparand cu vechea rasnita. Am comandat si adaptorul pentru masina de insurubat electrica dar inca n-am simtit nevoia sa-l folosesc.

RE: Rasnita Kinu M47 (prototip Che) - impresii in utilizare - manu86 - 07-04-2017

odata plasata comanda, care este timpul de livrare la m47?.

RE: Rasnita Kinu M47 (prototip Che) - impresii in utilizare - StefanF - 07-04-2017

La mine a ajuns pachetul a doua zi. Era pe stoc.

Rasnita Kinu M47 (prototip Che) - impresii in utilizare - manu86 - 07-04-2017

Ok. Multumesc

RE: Rasnita Kinu M47 (prototip Che) - impresii in utilizare - Bcc - 15-04-2017

(06-05-2016, 15:20)CatalinNegrila Wrote: Reglajul la cafeaua de vreo 2 săptămâni a mea a fost cam 2 rotiri complete si vreo 6 unitati.
A mea nu este zgâriat.

Ce spui tu ma deruteaza , am luat si eu m38 si dupa ce mai auzisem pe forum dau 3 ture ,,, a iesit extrem de grosiera , de nefolosit .Abia la 5 din prima tura a chinuit un espresso in 20 de secunde (ratie 3;1) si crema deloc 
Cred cu gradatia 3 din prima tura (adica extrem de putin de la 0) face espresso .

RE: Rasnita Kinu M47 (prototip Che) - impresii in utilizare - renatoa - 15-04-2017

Atata timp cat la zero nu se ating cutitele, nu mai are rost sa dati ture, va fi numai deruta reciproca :)
Pacat ca a disparut posibilitatea initiala de a face zero la atingerea cutitelor, aia e referinta adevarata...

Rasnita Kinu M47 (prototip Che) - impresii in utilizare - Zaheyu - 15-04-2017

Ar trebui respectat un standard, gen 0=atingere + 0,6. Nu stiu cat de dificil e dpdv tehnic, dar ar exista o referinta. Daca ai noroc de niste cutite departate si nu poti folosi o cafea comerciala veche? Tot cafea e si aia.

RE: Rasnita Kinu M47 (prototip Che) - impresii in utilizare - Bcc - 15-04-2017

Foarte sensibila la reglaj la 5 a curs in 20 de secunde 60 de ml iar la 2 abia vreo 20 de ml in 30 de secunde ,

RE: Rasnita Kinu M47 (prototip Che) - impresii in utilizare - renatoa - 15-04-2017

Si inca e bine... la Pavoni evoluam doar intr-o gradatie, intre 1.2 si 1.3, adica o tura si nu ma puteam juca decat intre 2 si 3.
Acolo din cantitate faceam tuningul, 0.5 grame echivalau cu o gradatie de Che.

RE: Rasnita Kinu M47 (prototip Che) - impresii in utilizare - Lyvyoo - 19-04-2017

Pai e cale lunga de la 2 la 5 :)

RE: Rasnita Kinu M47 (prototip Che) - impresii in utilizare - Bcc - 20-04-2017

(19-04-2017, 14:15)Lyvyoo Wrote: Pai e cale lunga de la 2 la 5 [Image: smile.gif]

Asa e , insa ce tot vorbeau unii de 2-3 TURE , la cat de mic si fin e totul as fi inclinat dupa intuitie ca reglajul e de ordinul turelor insa nu-i asa si cu toate ca PIULITA E MICA "calea e lunga de la 2 la 5 "   !!! [Image: biggrin.gif]
 Imi place rasnita , vreau s-o iau la pescuit , cu o cana mocca si un pic de foc , m-am facut de un espresso

RE: Rasnita Kinu M47 (prototip Che) - impresii in utilizare - flipu2k - 24-04-2017

Mi se pare ca e putina confuzie cu reglajul, unii zic de gradatii, altii de ture. Oare e diferit reglajul la prototip fata de produsul final? La rasnita mea, in functie de boabe, pentru espresso, optim e undeva intre 2 si 3,5 (gradatii dupa reglajul la zero).

In alta ordine de idei, parca a mai patit cineva pe forum sa i se rupa garnitura ce tine paharul de colectare in corpul rasnitei. Mi s-a intamplat si mie ieri, la mai putin de 2 luni de folosire. A gasit cineva vreun workaround, afara de garnitura de rezerva primita in cutie?

RE: Rasnita Kinu M47 (prototip Che) - impresii in utilizare - renatoa - 24-04-2017

Vedeti ce s-a scris zilele astea la M38... toata confuzia este de la reglajul de referinta, ce inseamna zero de fapt ?
Mi-e greu sa cred ca la M38 acesta se poate realiza, si la M47 nu... cand la prototip puteam face asta... :s

RE: Rasnita Kinu M47 (prototip Che) - impresii in utilizare - Mihai L - 24-04-2017

(24-04-2017, 14:58)flipu2k Wrote: In alta ordine de idei, parca a mai patit cineva pe forum sa i se rupa garnitura ce tine paharul de colectare in corpul rasnitei. Mi s-a intamplat si mie ieri, la mai putin de 2 luni de folosire. A gasit cineva vreun workaround, afara de garnitura de rezerva primita in cutie?

Eu de fiecare data dau cu pensula pe langa cutite si sterg cu degetele marginea interioara a rasnitei. Si capacul pe langa garnitura.
Astfel evit sa ramana particule dure de cafea care pot afecta garnitura.

In 2-3 luni face un an rasnita, si nu am avut probleme deloc cu garnitura.

Cat despre punctul de 0, eu zic ca au scurtat voit piulita ca sa evite contactul cutitelor. Dar asta reduce avantajul experientei comunitatii, practic nu mai exista ceva comun intre doi posesori de M38/M47.
Ca si la PL043MMI, de pilda.

RE: Rasnita Kinu M47 (prototip Che) - impresii in utilizare - flipu2k - 25-04-2017

Intre timp am vorbit la fabrica, imi vor trimite cateva garnituri de schimb si mi-au recomandat sa ung cu f putin ulei/vazelina garnitura, si sa fac o miscare de rotatie cand scot paharul, sa nu trag direct.

Am inteles ca modelul "upgradat" va avea filet in loc de garnitura, deci nu va mai fi problema asta.

Rasnita Kinu M47 (prototip Che) - impresii in utilizare - manu86 - 25-04-2017

Vaselina alimentara

De la mag pro

Sao kafea. Ro

RE: Rasnita Kinu M47 (prototip Che) - impresii in utilizare - renatoa - 25-04-2017

unt, din frigider ;)

(25-04-2017, 08:47)manu86 Wrote: Vaselina alimentara

De la mag pro

Sao kafea. Ro

RE: Rasnita Kinu M47 (prototip Che) - impresii in utilizare - Cafeist - 25-04-2017

(25-04-2017, 08:37)flipu2k Wrote: Intre timp am vorbit la fabrica, imi vor trimite cateva garnituri de schimb si mi-au recomandat sa ung cu f putin ulei/vazelina garnitura, si sa fac o miscare de rotatie cand scot paharul, sa nu trag direct.

Am inteles ca modelul "upgradat" va avea filet in loc de garnitura, deci nu va mai fi problema asta.

Pai si noi cobaii initiali ce facem? Mergem la strungar?

RE: Rasnita Kinu M47 (prototip Che) - impresii in utilizare - Lyvyoo - 25-04-2017

La inceput a fost filet, in faza de prototip, am avut si eu acel model, si prefer de 100 de ori garnitura, asa cum am in prezent. Se depunea cafea pe filet si trebuia sa ai grija mereu sa cureti. Ce-i drept, pe ultimile modele am simtit mai lejer rezervorul la scoatere, probabil tot la cererea publicului, dar mie tot mi-a placut mai mult rezervorul cu garnitura mai ferma si putin mai greu de scos.

Despre reglaj...domnilor, vorbim de cafea artizanala, de peste 40 de prajitori in Romania, fiecare cu stilul sau, fiecare cu X sortimente de cafea diferite. Deci fiecare cafea noua este o provocare, iar espresso mai ales e un experiment continuu. Dam rasnita la o tura completa, facem un espresso si vedem ce iese, apoi reglam macinatura mai departe. Eu cand mi-am luat K30 Vario (1800E costa de noua) am stricat cafea pana am gasit plaja de reglaje potrivite in espresso.  Suntem pe Espressoman, experimentam, gresim, corectam, nu facem in niciun caz economie la cafea sau lapte :)

RE: Rasnita Kinu M47 (prototip Che) - impresii in utilizare - Mihai L - 26-04-2017

(25-04-2017, 23:22)Cafeist Wrote: Pai si noi cobaii initiali ce facem? Mergem la strungar?
Nu te mai poate ajuta niciun strungar acum. Pe diametre aproximativ egale (rasnita/pahar) nu se poate face filet functional...
Si mie mi se pare foarte OK solutia cu garitura, iar miscarea de rotatie o folosesc oricum pentru a usura extractia lina a paharului. Dar asa faceam si la Porlex.

RE: Rasnita Kinu M47 (prototip Che) - impresii in utilizare - mmariusc - 26-04-2017

Eu am rasnita de mai bine de 5 luni si nu am avut probleme cu garnitura pana acum, desi initial am avut unele indoieli. Folosesc aceeasi miscare de rotatie usoara pentru a extrage sau fixa la loc paharul, intr-un regim de cca 3 cafele pe zi.