![]() |
|
(D) efectele cofeinei si cafelei in general - Printable Version +- Forumul Espressoman - In cautarea espresso-ului perfect (https://www.espressoman.ro/forum) +-- Forum: Espresso art, cafea, prajire si latte art (https://www.espressoman.ro/forum/Forum-Espresso-art-cafea-prajire-si-latte-art) +--- Forum: Cafea (https://www.espressoman.ro/forum/Forum-Cafea) +--- Thread: (D) efectele cofeinei si cafelei in general (/Thread-D-efectele-cofeinei-si-cafelei-in-general) |
(D) efectele cofeinei si cafelei in general - d2florin - 03-02-2021 Nu știu unde sa postez, Îmi vine din ce în ce mai des sa miros din punga de cafea pe le valva :)) mmm (D) efectele cofeinei si cafelei in general - Dimitriyus - 03-02-2021 Ești un voyeucafegist! :)) (D) efectele cofeinei si cafelei in general - d2florin - 03-02-2021 :)))) tare asta RE: (D) efectele cofeinei si cafelei in general - renatoa - 03-02-2021 Sniffer... RE: (D) efectele cofeinei si cafelei in general - Levo - 03-02-2021
RE: (D) efectele cofeinei si cafelei in general - renatoa - 10-02-2021 In sfarsit, toate bolile adunate la un loc... https://www.coffeeandhealth.org/ Toate pe care le cafeaua le vindeca :D RE: (D) efectele cofeinei si cafelei in general - Cosminchir - 11-02-2021 Tocmai am auzit puțin mai devreme la radio ca o pisica care a trait 38 ani, lipaia zilnic câte o cafea. Viitorul suna lung :D RE: (D) efectele cofeinei si cafelei in general - dragos.stoian - 11-02-2021 Astept un studiu care sa spuna ca 2-3 espresso pe zi previn apariția covid :) (D) efectele cofeinei si cafelei in general - d2florin - 11-02-2021 Asta da :) știre o sa fie RE: (D) efectele cofeinei si cafelei in general - Cosminchir - 11-02-2021 Previne, previne...dar e musai sa pui miere din aia sfințită :)) RE: (D) efectele cofeinei si cafelei in general - renatoa - 17-02-2021 De "ala cenusiu" am voie sa zic ceva ? ... aparent nu prea de bine... ![]() https://newatlas.com/health-wellbeing/caffeine-consumption-coffee-gray-matter-brain/ RE: (D) efectele cofeinei si cafelei in general - cradun - 17-02-2021 (17-02-2021, 13:37)renatoa Wrote: De "ala cenusiu" am voie sa zic ceva ? ... aparent nu prea de bine... Sunt niste chestii pe care nu le inteleg. Cofeina e gestionata de corp ca o otrava, existand acel "timp de injumatatire" de 5 ore. Asta inseamna ca, dc bei 18g de cafea (ok, espresso are ceva mai putina cofeina) la ora 9 dimineata, o sa avem "in sistem" 9 grame la ora 14, 4.5 g la ora 19 si 2.25 g la ora 24 (multicel pentru un somn linistit, nu?). Asta pentru cei care nu au varianta de gene care gestioneaza cafeaua ultra-rapid, aia care pot sa bea 18g la ora 19 si dorm perfect. Totusi, majoritatea studiilor indica o durata mai mare a vietii pentru cei care consuma cafea (desi se stie ca somnul este esential pentru sanatate)... RE: (D) efectele cofeinei si cafelei in general - Mihai L - 17-02-2021 Pai in primul rand nu e corect sa vorbim despre cafea, ci despre cofeina. La un espresso ar fi in jur de 25mg cofeina. La mine, un V60 de cca 360ml out din 24g cafea ar fi catre 250-300mg cofeina. Iar doza maxima este recomandat sa nu depaseasca 200-300mg de cofeina pe zi (sursa medlife). Si cam ca la toate, importanta este cantitatea. Sunt multe "otravuri" care ajuta in cantitati foarte mici, controlate. RE: (D) efectele cofeinei si cafelei in general - DanCo - 17-02-2021 Eu am tensiune si lucrul care ma afectează cu adevărat este lipsa somnului. Daca pana la ora 9 dimineata beau un espresso făcut din 18 g de cafea nu am simțit nici o neplăcere in ce privește somnul. Acuma influenta cofeinei depinde și de gabaritul fiecăruia. Daca ai 100 kg un espresso se comporta intr-un fel. Daca ai 60 kg ori bei un espresso simplu ori deloc. Cardiologul meu, care este unul din marii profesorii in domeniu din tara, mi-a spus ca o cafea băută dimineata si care sa nu aiba foarte multa cofeină, nu reprezinta nici o problema. Pentru stomac este cea mai nociva cafeaua. Mai ales pentru cei cu probleme gastrice. In special espresso care este băut de multa lume azi si aici ma refer la cafeaua prăjită light si care are aciditate mare. În alta ordine de edei, de la ceva tot trebuie sa murim. Cafeaua mi se pare o cauza rezonabila. RE: (D) efectele cofeinei si cafelei in general - dev - 17-02-2021 Cafeaua bauta pe stomacul gol are efecte nocive, altfel nu; spun asta din perspectiva unui om cu probleme gastrice de peste 20 de ani. RE: (D) efectele cofeinei si cafelei in general - Mihai L - 17-02-2021 Eu de la V60 nu am probleme, desi uzual o beau pe stomacul gol. In schimb, probleme am sesizat doar de la cafele foarte prajite (si nu extrase pe V60, evident). Arsurile as zice ca fac mult mai rau decat prajirea light. RE: (D) efectele cofeinei si cafelei in general - Levo - 17-02-2021 (17-02-2021, 15:39)DanCo Wrote: Pentru stomac este cea mai nociva cafeaua. Mai ales pentru cei cu probleme gastrice. In special espresso care este băut de multa lume azi si aici ma refer la cafeaua prăjită light si care are aciditate mare. ... + 1
RE: (D) efectele cofeinei si cafelei in general - Laddu - 17-02-2021 Anecdote și experimente n=1 Pe mine ma dor urechile când ma încalț cu teniși încă dinainte de a ma naște... :jebeti2: RE: (D) efectele cofeinei si cafelei in general - vlaicu - 17-02-2021 (17-02-2021, 15:44)dev Wrote: Cafeaua bauta pe stomacul gol are efecte nocive, altfel nu; spun asta din perspectiva unui om cu probleme gastrice de peste 20 de ani.Nu am probleme validate cu stomacul dar inevitabil ma mai deranjează. Mi-am făcut o regula sa beau espresso-ul numai după ce mănânc și ma simt mult mai ok. Evident ca e o poveste cumva diferita cu cea prăjită în stil italian [emoji12] Pe de alta parte mi-e greu sa cred ca un espresso napoletan este medicament pentru stomac. Ceva efect e posibil sa fie acolo, nu la fel ca cea acida, clar. RE: (D) efectele cofeinei si cafelei in general - dev - 17-02-2021 La mine cafeaua arsa/amara produce un efect de arsura/reflux aproape instant. Pot duce o cafea lunga de la o benzinarie dupa ce am mancat ceva dar nu am nicio sansa cu un espresso dintr-o cafea traditionala. (D) efectele cofeinei si cafelei in general - vlaicu - 17-02-2021 Nu poți sa bei nici dacă mănânci înainte? Gen mic dejun sau prânz nu doar ceva biscuiti RE: (D) efectele cofeinei si cafelei in general - allex06 - 17-02-2021 Reformulez cum inteleg eu corect afirmatia lui dev: Cafeaua bauta pe stomacul gol are efecte nocive PENTRU om cu probleme gastrice de peste 20 de ani. Eu spre exemplu beau zilnic cafea pe stomacul gol si cafeina isi face foarte rapid si placut efectul. Am mai baut uneori si cu stomacul plin, normal, dar kick-ul cafeinei a fost diminuat. (D) efectele cofeinei si cafelei in general - vlaicu - 17-02-2021 Sa ne spui cum e peste câțiva ani cu ceva gastrita. Și aici nu vorbim dacă se va întâmpla ci când. RE: (D) efectele cofeinei si cafelei in general - TVTVTV - 17-02-2021 Maică-mea bea cafea și fumează pe stomacu' gol de când o știu, și au trecut 40 de ani de atunci. Nu zic că e un exemplu demn de urmat, dar se ține bine chiar și la peste 70 de ani. Bine, totul pe barba ei, bineînțeles. Adică nu aș recomanda asta nimănui. Ideea e că femeia nu are nevoie nici de pastile pentru tensiune măcar... Mama mă-sii, o mai conta și genetica aici. RE: (D) efectele cofeinei si cafelei in general - Cosminchir - 17-02-2021 (17-02-2021, 17:16)TVTVTV Wrote: Maică-mea bea cafea și fumează pe stomacu' gol de când o știu, și au trecut 40 de ani de atunci. Nu zic că e un exemplu demn de urmat, dar se ține bine chiar și la peste 70 de ani. Bine, totul pe barba ei, bineînțeles. Adică nu aș recomanda asta nimănui. Ideea e că femeia nu are nevoie nici de pastile pentru tensiune măcar...Exact, la fel sunt unii care nu acorda nici o atenție îngrijirii dinților dar nu au nici o carie, exemplele pot continua... (D) efectele cofeinei si cafelei in general - vlaicu - 17-02-2021 De acord dar acele persoane sunt excepțiile care pot confirma regula. Poți sa îți testezi limitele asumându-ti consecințele sau poți sa previi. Fiecare pe barba lui (D) efectele cofeinei si cafelei in general - d2florin - 17-02-2021 3rd wave verganno, stomac gol, nu am nimic. Chiar parca e un pansament 1st wave blendul vieții, deja e nasol. Și am abservat la multe cafele 1sr wave ca ma deranjează stomacul dacă le beau pe stomacul gol. Sunt și multe din ele acide, mai nimerewc și dulci și e și diferența. RE: (D) efectele cofeinei si cafelei in general - Cosminchir - 17-02-2021 Pe mine o singura data m-a durat stomacul, pe o supraestrasa rău, am simțit-o ca e cam acra, dar m-am încăpățânat sa o beau. (D) efectele cofeinei si cafelei in general - d2florin - 17-02-2021 Eu extrag rație de 1:2 in 25 28 30 secunde., mai urc is temp fac vad ca e nasoala dar.. Nu mai zic nimic. Vb aia : been there done that, move on RE: (D) efectele cofeinei si cafelei in general - coffeemilk - 17-02-2021 Stai liniștit că nu ești singurul. Eu am stat cu medicamentele în buzunar după fiecare cafea de 'specialitate' cu speranța că și mâine e o zi și hai că poate e ce trebuie, și din păcate m-am chinuit câteva luni bune. Și acum am o pungă de 'Otiopia' de 'specialitate' în congelator ca să îmi aduc aminte că așa nu! :D |