Forumul Espressoman - In cautarea espresso-ului perfect
Rasnita Kinu M47 Classic (ex. prototip Che) - impresii in utilizare - Printable Version

+- Forumul Espressoman - In cautarea espresso-ului perfect (https://www.espressoman.ro/forum)
+-- Forum: Espressoare, rasnite si accesorii (https://www.espressoman.ro/forum/Forum-Espressoare-rasnite-si-accesorii)
+--- Forum: Rasnite (https://www.espressoman.ro/forum/Forum-Rasnite)
+--- Thread: Rasnita Kinu M47 Classic (ex. prototip Che) - impresii in utilizare (/Thread-Rasnita-Kinu-M47-Classic-ex-prototip-Che-impresii-in-utilizare)

RE: Rasnita Kinu M47 (prototip Che) - impresii in utilizare - renatoa - 23-12-2016

Si cel mai mult de punctul de zero... inteleg ca nu la toti se realizeaza atingerea cutitelor in acel punct ;)

RE: Rasnita Kinu M47 (prototip Che) - impresii in utilizare - RaduB - 23-12-2016

(23-12-2016, 22:17)Alin T. Wrote: Nu iti bate prea mult capul cu diferenta de setare fata de alti colegi, pentru ca ea e data de tipul de sita, de aparat, de doza folosita.

Important e sa iti curga bine la setarea gasita de tine.

Nu postam ca o problema ci ca o constatare, oricum si de la 0,75 pana la 0 este o plaja foarte mare spre fin,
0,75 e setarea optima din toate punctele de vedere, poate cu mici ajustari accentuez aromele.
Ca doza folosesc 18 grame, raport de extractie 1:2 , site ims si la dus si in portafiltru pe un Rocket Appartamento cu termometru Eric.

RE: Rasnita Kinu M47 (prototip Che) - impresii in utilizare - mamamushiu - 06-01-2017

Ieri am primit si eu rasnita, ma declar invins de sistem, in vara am primit un exemplar de la Livio si m-a zapacit cum termina 20g in mai putin de 1 minut, spre comparatie ma kinui cu un Hario Skerton de vreo 2 ani....nu are nicio treaba cu espresso, sa revin in prezent, am asteptat din vara pana acum sa apara varianta ieftina a M38, pe urma am crezut ca o sa gasesc vreuna second pusa pe bursa, trebuie sa recunosc am o problema cu pretul acestei rasnite sau am avut ....pe 28.12 am dat comanda si cu amabilitatea doamnei Ioana pe 4.01 mi-a expediat rasnita, nu am mai avut chef sa astept 10 ian sau cand apar pe stoc m38
Acum urmeaza part2. schimbarea espressorului din Gaggia Classic in ...Expobar de exemplu, voi cum rezolvat chestia asta cu...nevasta, eu m-am gandit sa i spun ca e vreo 250 euro unu nou :s

RE: Rasnita Kinu M47 (prototip Che) - impresii in utilizare - Lyvyoo - 06-01-2017

Sa mai revii cu impresii pe parcurs [Image: smile.gif] 
Despre "cum sa-ti fentezi consoarta"  exista un topic separat  [Image: smile.gif]))))))))))

Mai nou a ajuns si la baietii de la European Coffee Trip! Asta poate si pt ca au venit in Romania, cand prezentam un concurs de barista in mai, Barmaniada, si intrebandu-ma ce sa viziteze in Cluj, le-am spus de Yume, iar acolo tocmai se testa un Kinu M47. Razvan le-a zis ca "veti auzi multe de rasnita asta..."  :) Si acum e la ei pe masa.

RE: Rasnita Kinu M47 (prototip Che) - impresii in utilizare - renatoa - 06-01-2017

"... first come from Germany..." :(

RE: Rasnita Kinu M47 (prototip Che) - impresii in utilizare - adipanaitiu - 06-01-2017

Buna seara,

in speranta ca si cei de la Kinu urmaresc acest topic si poate vor si raspunde, as dori sa repostez aici observatiile si dorinta mea referitor la M47:

o achizite foarte inspirata. pretul este mare pentru o rasnita manuala, dar calitatea risnirii , a fabricatiei si relativa usurinta in manevrare justifica din plin pretul cerut. Devine mai greu de folosit pentru cafele mai dure si recipientul de colectare tinde sa se desprinda daca din greseala il freci de corpul tau in timpul rasnirii (mi s-a intamplat de doua ori la inceput dar acum am corectat prin  atentie sporita aceasta problema).

Un sfat pentru cei de la Kinu ar fi sa doteze acest model si M38-ul cu filet pentru acest recipient (nu cu acea garnitura) si cel mai important, sa ofere ca si accesoriu optional acel maner de proptire/sustinere pe antebrat care apare in filmulteul de prezentare facut cu domnisoara de la Yume din Cluj. acel accesoriu il consider esential mai ales in cazul doamnelor care doresc sa foloseasca acesta rasnita dar si in cazul domnilor cu stamina mai redusa asa ca mine.

in alta ordine de idei, adaptorul pentru bormasina este foarte greu de folosit, deoarece ai nevie de o bormasina de cel putin 12v pentru a misca rasnita cu orice tip de cafea. la 12v o bormasina este destul de voluminoasa, zgomotoasa si greu de manevrat in contextul dat (rasnire de cafea). 

La momentul asta simt nevoia pentru upgrade la M68 in principal pentru usurinta in manevrare si stabilitate in cazul in care ai nevoie intr-o sesiune de 2-3 rasniri de loturi a 15g asa cum e cazul la mine aproape zilnic...

Multumesc si un an bun,

Adrian

RE: Rasnita Kinu M47 (prototip Che) - impresii in utilizare - renatoa - 06-01-2017

Daca dai la un meserias sa iti faca un suport trepied, ceva genul unui picior de pom de craciun, si sa rasnesti cu ea avand recipientul de colectare pe masa si rasnita trecuta pana la inelul superior prin acel suport, ai rezolvat toate inconvenientele descrise mai sus, si salvezi banii de un M68. ;)

Pretul mare... ar fi bine sa existe una mai ieftina la aceiasi parametrii, dar eu nu stiu, ca as lua... imi dai vreun pont ?

RE: Rasnita Kinu M47 (prototip Che) - impresii in utilizare - adipanaitiu - 06-01-2017

Nu-i rau sfatul, multumesc. Totusi suportul din filmulet mi se pare mai buna idee. Mai ales ca apare intr-un clip de prezentare Kinu ...

Cat despre pret, raportarea venea fata de nivelul tarii noastre in general si despre cat ar putea cheltui un incepator(ca mine) in special. Asa cum ai vazut in continuarea comentariului meu, aduc si argumentele mele pt care gasesc pretul corect, chiar si asa "mare".

Gaggia Classic 2012 mod w/ PID & RS steam wand; Kinu M47 grinder; 15g VST basket; 58mm naked portafilter; tamper 58.4mm; Hario V60 drip scale

RE: Rasnita Kinu M47 (prototip Che) - impresii in utilizare - fmmirel - 12-01-2017

Ieri am primit si eu rasnita. Sunt impresionat. E foarte solida si da impresia de lucru bine facut. Ani lumina diferenta fata de Porlex-ul din dotare. Singura chestie care imi da putine emotii e piulita cu care se fixeaza manivela. Pare putin cam subtire pentru fortele la care e expusa. Dar asta e doar impresia mea.

Nici la mine nu se ating cutitele in punctul 0 si rasnita pare sa-si pastreze reglajul, n-am vazut sa se miste. Cum mentionau si alti colegi, la 0.75 ating un raport de extractie 1:2 in ~27 secunde.

Intr-adevar, pe o cafea prajita light antebratul e intrebuintat serios. Dar pentru un barbat, o doza de 17 g la macinatura de espresso mi se pare acceptabila. Sotia mea nu prea reuseste sa o folosesasca dar nici nu avea in plan [Image: smile.gif] Am testat mai mult de curiozitate. Pentru una doua duble mi se pare o varianta foarte ok. Daca va vin prieteni in vizita cred totusi ca trebuie sa se inarmeze cu rabdare si eventual sa si puna mana sa ajute [Image: smile.gif]

Inca nu am reusit sa sa-mi dau seama de diferente de gust notabile fata de rasnita pe care deja o aveam dar mai trebuie sa testez. Nu am putut sa-mi fac o impresie clara pentru ca am ajuns tarziu acasa si am evitat sa beau prea multa cafea. Dar chiar daca nu va fi o imbunatatire notabila tot ma declar multumit. Upgrade-ul l-am facut in principal pentru economie de spatiu in bucatarie [Image: smile.gif]

Am sa revin cu alte impresie pe masura ce ma obisnuiesc cu ea. Multumesc Espressoman/Kinu pentru discount-ul obtinut/oferit!

RE: Rasnita Kinu M47 (prototip Che) - impresii in utilizare - renatoa - 14-01-2017

Pentru cei care au incercat actionare electrica, imi puteti confirma daca 4Kg.cm la 2 rotatii pe secunda este suficient pentru actionarea M47 ?

RE: Rasnita Kinu M47 (prototip Che) - impresii in utilizare - Gabriel.P - 15-01-2017

Nu am vazut nici o discutie pe forum referitoare la, fiabilitatea cutitelor de pe rasnita Kinu m47.Ce parere aveti, in regim uz casnic, o sa ne duca cat are garantia,adica 10 ani  [Image: biggrin.gif]  ?

RE: Rasnita Kinu M47 (prototip Che) - impresii in utilizare - baloozzy - 15-01-2017

Cuțitele sunt consumabile, nu au a face cu garanția. E totuși interesant de știut câte kilograme pot râșni.

RE: Rasnita Kinu M47 (prototip Che) - impresii in utilizare - cyrusct82 - 15-01-2017

650kg

http://www.espressoman.ro/forum/Thread-Rasnita-manuala-de-cafea-Kinu-die-Muhle-prototip-Che

RE: Rasnita Kinu M47 (prototip Che) - impresii in utilizare - baloozzy - 15-01-2017

[Image: 77.gif]

RE: Rasnita Kinu M47 (prototip Che) - impresii in utilizare - renatoa - 16-01-2017

Nimeni ? Parca pentru asta argumentati ca luati M47, ca sa fie gata de motorizare... :s Huh

(14-01-2017, 12:28)renatoa Wrote: Pentru cei care au incercat actionare electrica, imi puteti confirma daca 4Kg.cm la 2 rotatii pe secunda este suficient pentru actionarea M47 ?

RE: Rasnita Kinu M47 (prototip Che) - impresii in utilizare - baloozzy - 16-01-2017

Așa credeam atunci, dar după primul test mi-a trecut. Acum nu mai sunt curios. Și dacă ai cuplu suficient, o să vrei apoi capac la boabe. Astea de valul 3 sunt mai zglobii la curent.

RE: Rasnita Kinu M47 (prototip Che) - impresii in utilizare - adipanaitiu - 16-01-2017

Nu stiu cum se traduce 4kg astea in volti. 3v nu o misca, 7 cu greu, 12 e ok daca nu e foarte lejer prajita cafeaua. Eu nu am luat-o in vederea motorizarii. Aroma boabelor abia sparte e fenomenala...plus ca e un obicei placut rasnitul asta manual ...

Gaggia Classic 2012 mod w/ PID & RS steam wand; Kinu M47 grinder; 15g VST basket; 58mm naked portafilter; tamper 58.4mm; Hario V60 drip scale

RE: Rasnita Kinu M47 (prototip Che) - impresii in utilizare - cradun - 16-01-2017

La mine in instructiuni scria minim 10Nm si maxim 400 de rotatii pe minut. Tin asta minte, desi foaia cu instructiuni nu o mai am...

RE: Rasnita Kinu M47 (prototip Che) - impresii in utilizare - renatoa - 16-01-2017

La 2 rotatii pe secunda, adica 120 rpm, nu cred ca sare afara, sa necesite capac... :s

in schimb 10Nm = 102 kgcm... m-a daramat... si ma confuzeaza extrem... acel motor de 4kg.cm eu nu il pot opri cu mana, cum sa necesite M47 atata forta ca sa rasnesti... :s Huh
Pai inseamna ca o surubelnita electrica care poate 10Nm daca ii blochez axul pleaca cu tine si iti roteste mana in loc ?!

Rasnita Kinu M47 (prototip Che) - impresii in utilizare - adipanaitiu - 16-01-2017

[Image: 148ee381de83949f4c71f53f62b23ab8.jpg]

RE: Rasnita Kinu M47 (prototip Che) - impresii in utilizare - Liviu.Mihu - 16-01-2017

(16-01-2017, 12:48)renatoa Wrote: La 2 rotatii pe secunda, adica 120 rpm, nu cred ca sare afara, sa necesite capac... [Image: confused.gif]

in schimb 10Nm = 102 kgcm... m-a daramat... si ma confuzeaza extrem... acel motor de 4kg.cm eu nu il pot opri cu mana, cum sa necesite M47 atata forta ca sa rasnesti... [Image: confused.gif] [Image: huh.gif]
Pai inseamna ca o surubelnita electrica care poate 10Nm daca ii blochez axul pleaca cu tine si iti roteste mana in loc ?!

pai nici M47 nu il poti invarti tinand cu mana de ax (cu boabe evident) [Image: smile.gif]

Nu cu mana de ax am incercat sa opresc acel motor, ci cu o surubelnita introdusa in gaura care o are in ax.
Nu de lungimea manivelei de Kinu, dar oricum...

RE: Rasnita Kinu M47 (prototip Che) - impresii in utilizare - baloozzy - 16-01-2017

Mie (despre asta vorbesc) era să-mi arunce râșnița din mână - ar trebui fixate ambele. Mie unul mi se pare urât și incomod; numai de acumulatorul pentru râșniță nu aveam grijă să fie full sau alte fire cu care să agăț shot-urile.

RE: Rasnita Kinu M47 (prototip Che) - impresii in utilizare - Lyvyoo - 16-01-2017

PLus ca daca aveti copii mici, exista un risc mare sa ramana masina la indemana si sa se loveasca / raneasca. Mie mi-a tras-o de pe blatul din bucatarie la un moment dat, noroc ca am fost atent. Asta pe langa rasnita in sine, care e destul de masiv construita si e de evitat sa o lasi in preajma unui copil mic.

Stai linistit, nu vorbeam de improvizatii :)

RE: Rasnita Kinu M47 (prototip Che) - impresii in utilizare - cradun - 16-01-2017

Surubelnita electrica de la Ikea, cu 5Nm si 7.2V nu face fata, am incercat cu acumulatorul incarcat.

RE: Rasnita Kinu M47 (prototip Che) - impresii in utilizare - mcrasus - 18-01-2017

Folosesc rasnita deja din mai 2016 si sunt multumit de ea. Doar ca s-a rupt o-ringul de la paharul colector; am pus cel de rezerva.. Trebuie sa vad unde gasesc rezerve. Ar stii careva sa imi indice ceva detalii marime, material? Intr-adevar ar fi mult mai bine daca paharul ar avea filet in loc de o-ring. Mersi

RE: Rasnita Kinu M47 (prototip Che) - impresii in utilizare - bogy - 18-01-2017

Ai incercat sa contactezi producatorul? Sunt convins ca vinde si consumabile pentru rasnitele produse.

RE: Rasnita Kinu M47 (prototip Che) - impresii in utilizare - mcrasus - 18-01-2017

(18-01-2017, 18:32)bogy Wrote: Ai incercat sa contactezi producatorul? Sunt convins ca vinde si consumabile pentru rasnitele produse.

Nu, ma gandeam ca gasesc in ceva magazin local, gen Dedeman.. Daca nu gasesc, il voi contacta.

RE: Rasnita Kinu M47 (prototip Che) - impresii in utilizare - renatoa - 18-01-2017

Elastic genul de prins banii sau gemurile ? :s Huh