• Bun venit pe forumul Espressoman
Hello There, Guest! Login Register


Cafeaua si partenerul

#1
Cum suporta partenerii vostri dorinta de investitie, documentarea si exerciciul pentru pasiunea asta numita cafea?
Extras din discutia de dimineata:
el: nu curge egal, uite o ceasca e la jumate
eu:nu ai tampat corect cafeaua
el: sti ceva eu vreau sa beau cafea si atat
eu: esti sigur? poate vrei sa te trec din nou pe ramasitele ramase prin dulap
el: pai decat sa stau sa rasnesc, ba e prea fina, ba prea grosier, nu am tampat, am pus cafea prea putina sau prea multa, prea multe operatiuni
eu: tu vrei o cafea gustoasa fara nici un efort,.. hai sa iti arat un filmulet
el: ai deja o obsesie Rolleyes

Concluzia este ca nu ar mai putea bea alta cafea, dar sa ma ocup eu si sa nu ii mai povestesc nimic ca nu il intereseaza decat cafeaua din ceasca! Big Grin
La voi cum e?
Gaggia Classic 2015, Porlex Tall, Tamper CNC, Sita IMS Competition, Moka pot Bialetti
 
Reply
#2
Simplu: soția nu bea cafea , doar odată pe luna câte un cappuccino , așa că nu avem discuții . La investiții , fiecare socotim că "o viață are omul" , deci nu comentam la "micile" plăceri ale celuilalt
Quamar Q13 E, Bezzera Strega
Bodum Bistro French Press, Hario (concediu si la munca)
 
Reply
#3
Si sotia mea comentează si este mereu nemulțumita .
De fiecare data imi reproșează ca ceasca in care ii prepar cappuccino-ul este prea mica !  Huh
LaMarzocco GS/3-AV, K30 Vario, Kinu M68, Hottop P
 
Reply
#4
Retinerile initiale ale celor din echipa, familie sau cum vrem sa ii spunem, sunt normale dpmdv.

Odata ce intelegem fenomenul legat de prepararea unui espresso, intram intr-o lume diferita, necunoscuta multora dintre noi. Uneori asta se intampla la o varsta la care de regula suntem tentati sa consideram ca au ramas putine lucruri care ar mai putea reusi sa ne surprinda. Insa odata ce incepem sa intelegem, sa percepem senzatii ale acestei zone a rafinamentului, a bunului gust, a experimentului fara sfarsit, ne bucuram de fiecare mic success (desi avem adesea tendinta sa ne grabim, sa ne supraevaluam "realizarile") si devenim tot mai greu de inteles pentru cei din jur.

Daca perseveram, daca avem in plus o baza sanatoasa de cunostinte generale careia ii putem conecta informatii noi, probabil ca fiecare, acasa, ajunge de fapt destul de departe.
Daca avem cu cine vorbi, cred ca este benefic pentru toti sa nu inaintam singuri pe o fasie ingusta. Ne putem trezi la un moment dat privind inapoi sau in jurul nostru si ... sa nu mai vedem pe nimeni ...

Pana la urma, nu cred ca este exagerat sa ne implicam la un nivel rezonabil in obtinerea fiecarui shot, poate chiar in "construirea" gustului preferat de la stadiul de cafea verde, daca avem capacitatea tehnica dar si de invatare, disponibilitatea si dorinta de a face toate astea. Altfel, cei cativa prajitori prezenti pe-aici, oameni deschisi de regula oricaror idei sau discutii, priceputi in ceea ce fac cu pasiune declarata, ne stau la dispozitie.

Odata ce reusim un espresso pe gustul nostru, poate o frotare corecta, de ce nu un latte art acolo, chiar aproximativ, satisfactiile personale sunt mari, desi de cele mai multe ori, poate o ceasca remarcabila se naste si dispare anonima in spatiul mic al bucatariei noastre. 
Pana la urma, dupa cateva rataciri prin cesti amare, la serviciu sau aiurea, este imposibil ca evidenta sa nu fie recunoscuta si inteleasa (chiar daca poate doar partial uneori) de catre toti cei de-aproape.

Probabil din acel moment, lucrurile vor deveni mai simple, limbajul comun, iar bucuria gasita in fiecare ceasca, inca si mai mare.
rasnita: Mazzer Major
espressor: Lelit PL62 (HX)
prajitor "DIY"
 
Reply
#5
si cand apari  cu ea acasa (scula noua)ce ii spui??? [Image: biggrin.gif]
lelit 41 tem powered by vladislav, sita precision competition, tamper lelit, fake OCD 3D printed, pitcher motta, rasnita msj
 
Reply
#6
Ca ai cumparat-o cu200 lei ca defecta si ai reparat-oSmile
San Remo Treviso LX, Mazzer Super Jolly, DIP DK-30, IMS 12-18gr,VST 9gr, VST 15gr,  sita dus IMS E61-200um, tamper dinamometric.
"Sa iti urmaresti termometrul nu doar cu parcel tracking number la curier ci si cu flightradar, asta inseamna sa fii espressoman!"

 
Reply
#7
(23-08-2016, 13:00)orwo Wrote: si cand apari  cu ea acasa (scula noua)ce ii spui??? [Image: biggrin.gif]

ca l-ai gasit.
sau ca il vindea cineva stricat cu 100 de lei si tu l-ai reparat cu inca 10...
sau ca ai dat lelitul ala fain si ai luat la schimb chestia asta care merge cu bota aia nu cu buton, dar e mai puternic...
sau ca l-a castigat la promotie
sau la poker
sau ii iei si niste cercelusi, si atunci nu mai intreaba de espresor
sau ii spui pur si simplu ca in loc sa bei o bere cu baietii ai economisit cate 1,095 Euro pe zi, si ca mai ai si de o rochita pentru ea...
etc
Lelit PL41TEM, Honne (stripped down)/Ceado E5P/Kinu M47, HUKY 500
 
Reply
#8
Liviu tu esti expert mode level 1000. Cati ani de casnicie ai? Smile
San Remo Treviso LX, Mazzer Super Jolly, DIP DK-30, IMS 12-18gr,VST 9gr, VST 15gr,  sita dus IMS E61-200um, tamper dinamometric.
"Sa iti urmaresti termometrul nu doar cu parcel tracking number la curier ci si cu flightradar, asta inseamna sa fii espressoman!"

 
Reply
#9
Mah... tu lucrezi la Dedeman ?! Big Grin
 
Reply
#10
Nu, de ce? Smile
San Remo Treviso LX, Mazzer Super Jolly, DIP DK-30, IMS 12-18gr,VST 9gr, VST 15gr,  sita dus IMS E61-200um, tamper dinamometric.
"Sa iti urmaresti termometrul nu doar cu parcel tracking number la curier ci si cu flightradar, asta inseamna sa fii espressoman!"

 
Reply
#11
(23-08-2016, 13:42)stefandinescu Wrote: Liviu tu esti expert mode level 1000. Cati ani de casnicie ai? [Image: smile.gif]

nu mai stiu exact nici eu Smile, dar ideea e ca oricum am o sotie foarte de treaba si nu am nevoie sa le folosesc. Preferinta ei de upgrade este GS3 Smile
Lelit PL41TEM, Honne (stripped down)/Ceado E5P/Kinu M47, HUKY 500
 
Reply
#12
Macar sa stie ca ai terminat cu investitiile. Vorbim incurand despre GS3 daca te intereseaza. Ma voi ocupa de vanzari si service pentru Artisan Coffee dealer La Marzocco.
San Remo Treviso LX, Mazzer Super Jolly, DIP DK-30, IMS 12-18gr,VST 9gr, VST 15gr,  sita dus IMS E61-200um, tamper dinamometric.
"Sa iti urmaresti termometrul nu doar cu parcel tracking number la curier ci si cu flightradar, asta inseamna sa fii espressoman!"

 
Reply
#13
beton. sunt convins ca interes exista la majoritatea celor cu user pe forum. Restul constrangerilor mai trebuiesc eliminate si gata, e simplu.
Lelit PL41TEM, Honne (stripped down)/Ceado E5P/Kinu M47, HUKY 500
 
Reply
#14
bine ca nu citesc nevestele ceea ce scriem aici pe forum ,ca altfel ne mutam toti in gazda Smile
lelit 41 tem powered by vladislav, sita precision competition, tamper lelit, fake OCD 3D printed, pitcher motta, rasnita msj
 
Reply
#15
La mine e simplu, i-am pasat soției espressorul. Doar e în bucătărie.
Trebuie să am grijă să nu mă treacă pe o comercială ce mai ocupa spațiu printr-un dulap.
Raul, consumator zilnic de cafea (si de vin rosu!)
Gaggia Classic, Home Vario Mahlkonig, tamper Concept-Art, Filtru Bezzera nepresurizat pt 2 cesti, 14g, 58mm
 
Reply
#16
misto topicul, noroc cu Liviu ca nu stiam de el[Image: smile.gif]
Eu stiu o treaba, daca nu te impui ajungi sa-ti vinzi sculele. Asa am patit cu telescopul, sculele de muzica si discurile, cursiera, tuburile de oxigen pentru scufundari....Am pastrat doar racheta de tenis. Acum Stefan vrea-mi  dea sah la Regina, ma ademeneste cu motorul, oare cat o fi chiria la o garsoniera ca sa-mi pastrez istoria[Image: smile.gif]
De ce nu pot sa-mi conving consoarta sa-mi faca cadou o Strega pe banii mei? Accept sfaturi!
Quick Mill Silvano, Quamar Q13E, cosuri 7-14-17-21g  La Marzocco Strada, accesorii Concept Art, Gene CBR 101.
 
Reply
#17
Acuma pe bune? Pai... Ii explici ce mult ar avea ea de câștigat din chestia asta. Încet, cu răbdare, mai bagi cate o pastila din cand in cand. Pana cand ajunge ea sa fie convinsă ca de fapt ea are nevoie. Si sa te roage cu disperare sa faci rost de bani de undeva...
Lelit PL41TEM, Honne (stripped down)/Ceado E5P/Kinu M47, HUKY 500
 
Reply
#18
Exact asta este si strategia mea. Trebuie pregatit din timp terenu si ii arati, si ii explici si cand e convinsa ii spui ca ai gasit o oferta foarte buna si ca nu trebuie ratata.
Izzo Alex Duetto 3,La Pavoni Europicola+PID, Mahlkonig Vario, La San Marco SM95, Kinu M68, cantar Brewista, V60, Aeropress, Hario mini  
 
Reply
#19
asta cu oferta nu mai tine [Image: smile.gif] deci trebuie lucrat la convingere, cica 3 cafele pe zi prelungesc viata cu un an! Acum ramane s-o conving ca numai ristretto a participat la test [Image: smile.gif]
S-ar putea sa am noroc, de catva timp ne intrecem la mazgaleli pe cappuccino [Image: smile.gif]
Quick Mill Silvano, Quamar Q13E, cosuri 7-14-17-21g  La Marzocco Strada, accesorii Concept Art, Gene CBR 101.
 
Reply
  


Forum Jump:


Browsing: 1 Guest(s)