Forumul Espressoman - In cautarea espresso-ului perfect
Aero Press - Printable Version

+- Forumul Espressoman - In cautarea espresso-ului perfect (https://www.espressoman.ro/forum)
+-- Forum: Espresso art, cafea, prajire si latte art (https://www.espressoman.ro/forum/Forum-Espresso-art-cafea-prajire-si-latte-art)
+--- Forum: (Alte) Moduri de preparare a cafelei (https://www.espressoman.ro/forum/Forum-Alte-Moduri-de-preparare-a-cafelei)
+--- Thread: Aero Press (/Thread-Aero-Press)

Pages: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31

RE: Aero Press - kcosmin1985 - 30-04-2017

Pe alte site.uri poti alege prajire cafea pt espresso sau pt filtru...care din cele 2 e mai ok pt aeropress ?

RE: Aero Press - ramadri - 30-04-2017

Filtru

Sent from my SM-G935F using Tapatalk

RE: Aero Press - kcosmin1985 - 02-05-2017

In general la cat a.ti setat rasnita si a.ti avut cele mai bune rezultate la.cafea ? Eu de exemplu la 3 rotatii complete scoasa in aprox 40 sec cu o masura de cafea si 150 ml apa mi.a iesit putin slaba dar a avut cel mai bun gust

RE: Aero Press - ramadri - 02-05-2017

Hario Skerton la 5 (merge si la 4). 17g cafea, 200 ml apa merge si pana la 260. Apa o adaug în 2 etape, cu totul de la prima picătură imi ia cam 2 minute. Cu Columbia am scos cel mai bun retrogust

RE: Aero Press - renatoa - 02-05-2017

Prea multi parametri in joc, si chiar daca reproducem totul, ramane factorul final... "cele mai bune rezultate" ce e aia ? :s

RE: Aero Press - organon - 02-05-2017

Vreau si eu un sfat.Plec in concediu si evident nu imi car expresorul cu mine.Si cum nu mai vreau sa beau fierea produsa la suprapret de prin restaurante, ce imi recomandati sa incerc ca metoda alternativa de preparare,aeropress sau presa franceza?Bineinteles ca ma intereseaza si usurinta prepararii in conditii de camera de hotel.

RE: Aero Press - Baldur - 02-05-2017

(02-05-2017, 16:32)kcosmin1985 Wrote: In general la cat a.ti setat rasnita si a.ti avut cele mai bune rezultate la.cafea ?

Hario Skerton la click-ul 6.
Cafea 18 g, apa la 80 grade, timp maxim de brew 2 minute, cu tot cu presare.
A, şi aeropress-ul pre-încălzit câteva minute.

(02-05-2017, 17:22)organon Wrote: ...ce imi recomandati sa incerc ca metoda alternativa de preparare,aeropress sau presa franceza?...

Vasul de frenchpress, dacă este din sticlă, este mai vulnerabil la transport. Aeropress-ul este mult mai rezistent.
Cafeaua de la frenchpress mi se pare mai corpolentă, dar cea de la aeropress este mai fină.
Comparând dificultatea de preparare în condiţii de cameră de hotel a celor două metode, parcă aeropress-ul e un pic mai complicat, dar nu implică cine-ştie-ce filosofie suplimentară.
Personal, prefer aeropress-ul.

(02-05-2017, 17:22)organon Wrote: Vreau si eu un sfat.Plec in concediu si evident nu imi car expresorul cu mine.Si cum nu mai vreau sa beau fierea produsa la suprapret de prin restaurante, ce imi recomandati sa incerc ca metoda alternativa de preparare,aeropress sau presa franceza?Bineinteles ca ma intereseaza si usurinta prepararii in conditii de camera de hotel.

As fi spus French Press, dar mi-am adus aminte ca am spart unul acum câteva zile, cand m-am lăsat pe el fara sa vreau. Aeropress-ul clar se preteaza pentru travel, intra in el lingurița, capacul (in care bagi câteva filtre), imi mai trebuie într-un borcănel cafeaua rasnita pentru câteva zile, iar daca e hotel, o fi si cana termica, mai trebuie un termometru.

Ok.Multumesc.

Am avut la mini in minivacanta de 1 Mai atat aeropress cat si minipresso, fiecare cu extractia lui, le-am alternat dupa pofta de moment.
Daca esti consumator exclusiv de espresso, atunci minipresso este solutia, daca insa stii sa apreciezi un brew bun, atunci Aeropress.
Au aproximativ acelasi volum, minipresso este dublu atat la pret cat si la greutate.
La ce rasnita te gandesti ?

O sa razi :) ,dar imi iau Vario cu mine.Sau daca o vand pana atunci(asta daca Ceado va termina fabricarea si expdierea lui E37S),imi voi rasni petru 7 zile .Si oxidata, in cutie ,va fi mai buna fata de fierea livrata prin baruri si restaurante.

Nu rad, dar pentru asa ceva as lua in calcul o clona Porlex la 70 lei noua.
http://www.ebay.co.uk/sch/i.html?_from=R40&_sacat=0&_sop=15&_nkw=stainless+steel+grinder+coffee+manual&rt=nc&LH_PrefLoc=3

O sa vad .Apropo cate grame folositi pentru o cafea si cata apa?

Vine cu "polonicul" lui, pe post de masura 16-18g, depinde de densitatea/prajire/soi.
Iar apa, pui dupa ce vrei sa iasa, oficial in baruri si la campionat este 200ml, dar 16/200 este cam diluat... pe limba mea :)
Un lucru cert este ca retetele gen 16g/9bar/25-30 sec nu isi au locul aici, este scula de hipsteri prin excelenta :)

Cum zice și renatoa, polonicul iti da cam 16-18g. Apa (daca mergi pe metoda inverted) poți sa pui inițial pana in 2 (de fapt, mi se pare ca și la metoda normala, tot in 2 se recomanda). Lasi 15 secunde sa facă o preinfuzie, amesteci si apoi te poți juca între 15 și 45 secunde). O "pompezi" iar apoi adaugi apa după gust. Eu asa fac cu invitații. Si am observat toți spun același lucru, doar cu apa aia (apreciez eu la 110 ml) cafeaua are gust acru. Insa apoi eu pun apa (la aceeași temperatura) in cana pana la... Si aici curios... Bărbații au preferat maxim 200-220, doamnele 220-260. Daca sunteți doi, evident isi pune fiecare după gust. Daca vreunul e amator de capucino poți completa cu lapte in loc de apa (desi as reduce apa inițiala chiar sub 100 ml)

RE: Aero Press - Fanfan - 07-05-2017

(02-05-2017, 17:56)renatoa Wrote: Nu rad, dar pentru asa ceva as lua in calcul o clona Porlex la 70 lei noua.
http://www.ebay.co.uk/sch/i.html?_from=R40&_sacat=0&_sop=15&_nkw=stainless+steel+grinder+coffee+manual&rt=nc&LH_PrefLoc=3
Am o clona Porlex, n-am folosit-o mai mult de doua luni. Nu-si mentine reglajul, de vina sunt niste piese de plastic de proasta calitate. Acum, nu stiu cat difera constructia de la producator la producator.

RE: Aero Press - SIM78 - 07-05-2017

http://www.flairespresso.com
La categoria clone, nu putea să fie simplu ca aeropressul.

RE: Aero Press - renatoa - 07-05-2017

Daca te referi la jocuri, asta e valabil cam la majoritatea cu cutite ceramice genul asta, mecanismul e la fel si la Hario.
Se pot face diverse modari, gen banda scotch in mai multe straturi pana cand nu mai exista jocuri.

Dar ca sa ai reglaj al rotorului prin deplasare pe ax, fara joc nu prea ai cum... decat cu fixarea rotorului jos definitiv si mutarea reglajului sus. Daca reduci jocul sub o limita, canalul se va incarca cu praf cafea si apare blocaj al reglajului destul de rapid, ramanand fixata pe o singura gradatie.

(07-05-2017, 12:32)SIM78 Wrote: http://www.flairespresso.com

Iti pot spune de acum de unde se va rupe ala... :)
Era viabil daca mai erau adaugate doua picioare la 120 grade, sa formeze un trepied cu suportul masiv din spate.

RE: Aero Press - kcosmin1985 - 07-05-2017

(02-05-2017, 18:19)ramadri Wrote: Cum zice și renatoa, polonicul iti da cam 16-18g. Apa (daca mergi pe metoda inverted) poți sa pui inițial pana in 2 (de fapt, mi se pare ca și la metoda normala, tot in 2 se recomanda). Lasi 15 secunde sa facă o preinfuzie, amesteci si apoi te poți juca între 15 și 45 secunde). O "pompezi" iar apoi adaugi apa după gust. Eu asa fac cu invitații. Si am observat toți spun același lucru, doar cu apa aia (apreciez eu la 110 ml) cafeaua are gust acru. Insa apoi eu pun apa (la aceeași temperatura) in cana pana la... Si aici curios... Bărbații au preferat maxim 200-220, doamnele 220-260. Daca sunteți doi, evident isi pune fiecare după gust. Daca vreunul e amator de capucino poți completa cu lapte in loc de apa (desi as reduce apa inițiala chiar sub 100 ml)

Si macinatura la cat de exemplu prin pasii care i.ai scris aici?

Foarte tare ....mai tare ca rok ?

RE: Aero Press - ramadri - 07-05-2017

Pe rasnita Hario Skerton, am pus si la 4 si la 5 (nu am sesizat diferențe prea mari). La 6 MIE mi s-a părut ca iese ceai, un gust subdezvoltat; probabil trebuie sa-l coreleaz si cu timpii de infuzie (dar n-am avut răbdare)

RE: Aero Press - SIM78 - 07-05-2017

(07-05-2017, 12:34)renatoa Wrote:

Iti pot spune de acum de unde se va rupe ala... :)
Era viabil daca mai erau adaugate doua picioare la 120 grade, sa formeze un trepied cu suportul masiv din spate.
Să fie SIMPLU că aeropressul, nu vreau trepiedul, siliconul, tamperul, inelul, și geanta. Doar piesa care se așează pe trepied ( sita, tubul, pistonul și rezervorul de cafea).

RE: Aero Press - renatoa - 07-05-2017

Presa este esentiala, nu poti face presiunea doar prin apasare pe baza greutatii.
Parghia din mecanismul ala ti-o inzeceste.
Poti face ceva similar cu un pic de manufactura simpla, dintr-un aeropress si o presa de suc de fructe, care e 100 lei.

RE: Aero Press - MyR - 08-05-2017

(07-05-2017, 12:22)Fanfan Wrote:
(02-05-2017, 17:56)renatoa Wrote: Nu rad, dar pentru asa ceva as lua in calcul o clona Porlex la 70 lei noua.
Am o clona Porlex, n-am folosit-o mai mult de doua luni. Nu-si mentine reglajul, de vina sunt niste piese de plastic de proasta calitate. Acum, nu stiu cat difera constructia de la producator la producator.
Nu stiu daca te intereseaza dar poti utiliza si o "sita".
Nu-i ieftin si nu intra in budget cu clona Porlex, dar imi place idea: kruveinc.com

RE: Aero Press - ramadri - 12-06-2017

Ce ziceti ... o alternativa la iubitul nostru Aeropress:

https://youtu.be/UGVkeRqIXvk

Aero Press - cyrusct82 - 12-06-2017

@renatoa ce zici de-o pompa de bicicletă și un portafiltru modificat? [emoji23]

RE: Aero Press - renatoa - 12-06-2017

S-a povestit in topicele de espresso de voiaj.
Eu am optat pentru minipresso ca "alternativa", dar le iau pe ambele cand plec undeva.

Aero Press - vladdooo - 27-06-2017

Are rost sa inlocuiesc filtrele de hartie cu Kohi?

RE: Aero Press - jdlaurentiu - 30-06-2017

(27-06-2017, 11:24)vladdooo Wrote: Are rost sa inlocuiesc filtrele de hartie cu Kohi?

Salut, eu chiar am folosit de curand in paralel filtrul Kohi si cel de hartie si mi s-a parut cafeaua facuta cu cel Kohi mai echilibrata si cu note (ceva) mai complexe in conditii de apa/cafea/macinaturi identice ... este putin mai complicat dpdv intretinere - si nu e chiar atat de indestructibil pe cat e marketat, eu am reusit sa il "sifonez" putin la o spalare usoara. 

Daca vrei, ti-l pot imprumuta pentru cateva zile ca sa iti faci o idee singur daca merita sau nu investitia. Da-mi un pm cu numarul tau si vedem cum facem sa ne intalnim daca esti interesat.

RE: Aero Press - Lyvyoo - 26-07-2017

Interesant accesoriu pentru aeropress

Doar azi e 12$ in loc de 20, la precomanda pt octombrie. Eu mi-as lua de curiozitate dar e 68$ transportul prin Fedex, fara alte optiuni. Daca ne gasim 10 insi, poate ar merita.

RE: Aero Press - flipu2k - 26-07-2017

Eu as fi interesat. FYI sunt si alte servicii de transport US - RO, cu care am iesi undeva la 20-30$ poate.