![]() |
|
Recomandari scaun de birou - Printable Version +- Forumul Espressoman - In cautarea espresso-ului perfect (https://www.espressoman.ro/forum) +-- Forum: Comunitatea de espressomani (https://www.espressoman.ro/forum/Forum-Comunitatea-de-espressomani) +--- Forum: Cafeneaua Off-topic (https://www.espressoman.ro/forum/Forum-Cafeneaua-Off-topic) +--- Thread: Recomandari scaun de birou (/Thread-Recomandari-scaun-de-birou) Pages:
1
2
|
Recomandari scaun de birou - paul20vd - 02-09-2020 Salutare tuturor, Poate ca multi dintre noi muncim de acasa in perioada asta si, evident, munca la birou presupune si sa stai pe un scaun confortabil (ergonomic). Si cum confortul oferit de unele firme nu poate fi reprodus intotdeauna si acasa, ma gandeam sa intreb aici daca aveti ceva recomandari, atat de modele, cat si de site-uri de unde se pot cumpara scaune ergonomice bune. Orice sugestie/recomandare e bine-venita. Poate ca subiectul e de interes si pentru altii :) Multumesc. Zi frumoasa :) RE: Recomandari scaun de birou - Vlad80 - 02-09-2020 Salut. Am vorbit cu cei de la Antares (scaune.ro) si mi-au recomandat sa ma duc la ei pentru a testa ce scaune au. O alta varianta ar fi Kalenda (sus in Central). RE: Recomandari scaun de birou - eduard - 02-09-2020 Salut. Timp de 8 ani am folosit scaunul Leap de la Steelcase iar anul acesta mi am luat Embody de la Herman Miller. Foarte bune amandoua, diferite ca concept, si totusi acum ma gandesc ca as fi preferat sa fi achizitionat Embody-Herman Miller inca de acum 8 ani :) Cred ca ma pot uita prin emailuri dupa numele reprezentantilor din Romania pt cele doua firme. Ambii sunt din Bucuresti daca nu ma insel. RE: Recomandari scaun de birou - flipu2k - 02-09-2020 +1 pentru Steelcase Leap daca bugetul nu e problema. Au si in Cluj sucursala, parca si showroom. RE: Recomandari scaun de birou - alexandrul - 02-09-2020 Embody: http://www.workspaces.ro/ro/contact Steelcase: https://cos.ro/ro/contact-ro/ Recomandari scaun de birou - N3cks - 03-09-2020 Am studiat mult, mult problema având o zona lombara cu probleme. Am înțeles ce înseamnă scaun ergonomic și din păcate in romania si scaunele și-n sălile de așteptare se vând la magazine cu titlu “ergonomic”. Total fals. Criteriile sunt multe ca sa pori numi ergonomic. Ca sa o țin scurt, cel mai ieftin ergonomic cu adevărat și care sa merite: Producator: Vitra Model: Meda Pal Atenție: cred ca e recomandat pana in 95 sau 90 kg max. Vitra e la nivel de H Miller, dar are in segmentul de entry pret mai accesibil. Am doua scaune (acasă și la birou) de 10 ani. Atenție la legarea rotilelor / roților ! Pt. Parchet / gresie se comanda de cauciuc, pt covor/ mocheta plastic. La modelul propus mânerele su susținerea lombara specială sunt optionale și trebuiesc luate ca dotări extra. ( a nu se uita sa se bifeze pe site-URI) Dacă se dorește amănunte cu drag va pot Răspunde, fie și pe PM. Confirm ca Stealcase sunt și ele bune. Alegerea as face-o pe una din firmele astea 3. Scaune.ro nu sunt profesioniști ( sau nu erau atunci și nici ulterior când am revenit pt un prieten cu aceeași problema ) Am pus câteva întrebări și e ca si cum ai merge la un magazin de espresoare și iti oferă doar automate. Prețuri bune și scaune ergonomice găsiți aici. www.einrichten-design.de ( la vremea aceea transportul a fost 40€ pana in romania / Cluj). (02-09-2020, 20:34)alexandrul Wrote: Embody: http://www.workspaces.ro/ro/contact Cos este distribuitorul Stealcase. prompt și de bun simt! Cunosc pe cineva care a lucrat Cu ei pt amenajare interioara și au fost așa cum te aștepți și cum promit, f ok! La kalenda nici nu mi-as pierde vremea pt scaun ergonomic. Fara sa ofensez, dar cuvântul ergonomic a deventi prea uzual/încetățenit și a pierdut din esența, din ergonomie. Test simplu pt a vedea calitatea, pui câteva întrebări printre care: Garanție, cati ani? Vitra dădea 2 ani și apoi in următorii 10 aveai 50% reducere la piese de schimb. (In 10 ani am comandat doar roti se schimb, caci am pus mocheta acasă și trebuia sa le schimb) Piese de schimb (nu roti, deși mulți nu aduc nici roti) dacă au pe stoc? ( Adică mergi și zici, am modelul x, vreaua cutare ca s-a stricat; dacă intrebi ipotetic, toți îți zic ca or sa întrebe la momentul acela sau ca se rezolva). Un scurt îndrumar pt (home)Office,in germana, dar are exemplificări. Acasă poți sa faci cum dorești, la birou îl Primești de-a gata și nu neaparat bun. https://tu-dresden.de/tu-dresden/gesundheitsmanagement/ressourcen/dateien/gesundheitsdienst/ergonomie/unterweisungshilfe-bildschirmarbeitsplaetze?lang=de&set_language=de PS: de foarte multe ori nu e necesar sa inventam apa calda, doar sa fim îndeajuns de curioși ca sa punem repetitiv întrebarea “De ce”, și sa căutam răspuns pana suntem lămuriti. Ex: Î: Dece se numește un scaun: ergonomic? R: Pai are roti, spatar etc. Î: De ce? (Ce trebuie sa aibă rotile, spătarul etc). RE: Recomandari scaun de birou - renatoa - 03-09-2020 Vad ca si aici discutia o da in aceeasi directie ca la saltele... daca e sub 2000 lei, il poti arunca... Deci o industrie intreaga de IT care sta 8 ore pe zi in continuu pe scaune de maxim 800 lei sunt niste sinucigasi... ![]() Nu ar trebui sa se vada asta la controalele anuale de sanatate, ca apar probleme cu spatele mai multe ca in alte domenii Firmele de asigurari cam fac studii din astea, ca pe ele isi bazeaza tarifele... ;)Nu e mai simplu de dedus ca scaunele din tara respectiva au pretul de 500 euro pentru ca se adreseaza unor clienti platiti cu 5000 pe luna? Ceeace, prin ricoseu duce la concluzia ca aceleasi scaune fabricate in piete unde media este 3000 lei ar trebui sa coste .... socotiti singuri... Daca e sa punem intrebari... cei care ati studiat mult domeniul, lamuriti-ma ce ii lipseste de exemplu unui Aero Pro, care acum se gaseste si sub 1000 lei. De ce nu e suficient de ergonomic ? RE: Recomandari scaun de birou - flipu2k - 03-09-2020 (03-09-2020, 10:05)renatoa Wrote: Deci o industrie intreaga de IT care sta 8 ore pe zi in continuu pe scaune de maxim 800 lei sunt niste sinucigasi... Exact asa e, controalele anuale de sanatate sunt mai mult de forma. Daca le spui ca te doare spatele ti se spune sa te ridici odata pe ora si sa te intinzi :) RE: Recomandari scaun de birou - eduard - 03-09-2020 (03-09-2020, 10:05)renatoa Wrote: Vad ca si aici discutia o da in aceeasi directie ca la saltele... daca e sub 2000 lei, il poti arunca... O da in aceeasi directie ca si la saltele, rasnite, espresoare, samd. Dar desigur, se poate incepe o polemica si pe acest thread. Care poate tine pana ne plictisim cu totii. Recomandari scaun de birou - d2florin - 03-09-2020 Salutare, Sunt si eu interesat de un scaun de birou dar nu chiar la 1000 euro :(. Nu toți ne permitem Bianca.. Și alte lucruri la fel de scumpe. Ms Sent from my BLA-L29 using Tapatalk RE: Recomandari scaun de birou - laurstef - 03-09-2020 Din prorie experiență recomand Scaunul MARKUS de la Ikea. E robust, greu (aproape 20kg) pt că are mult metal (oțel) plin (nu țeavă) prin părțile esențiale, are și garanție 10 ani, spătar aerisit, suport lombar, formă anatomică, testat pentru 110kg, roți care se blochează dacă nu stai pe el, șezut cu burete gros și care nu se deteriorează în timp... Plus alte etc-uri. Au fost cei mai bine cheltuiți 5 milioane din viața mea. Nu regret absolut nicio secundă. Forjez scaunul zilnic la birou, cel puțin 8 ore pe zi și nu sunt vreun subțirel (183cm și 96kg). L.E. Îl am de aproape 9-10 ani și nu s-a uzat (în condițiile de mai sus) decât puțin la perna de reazem al capului și la zona lombară, acolo unde se freacă de cureaua pantalonilor. RE: Recomandari scaun de birou - Cofescu - 03-09-2020 (03-09-2020, 12:08)laurstef Wrote: Din prorie experiență recomand Scaunul MARKUS de la Ikea. La birou am si eu tot un Markus - un scaun rezistent si comod. De cand a venit COVID si lucrez de acasa am luat JÄRVFJÄLLET tot de la Ikea. E asemanator cu Markus dar are in plus sezutul reglabil inainte-inapoi si suport lombar reglabil - se simte parca mai bine decat Markus. In zona scaunelor mai scumpe mai gasisem Ergohuman v1 si v2 - din pacate nu le-am putut testa. Ideal ar fi sa ii poti face un test inainte de achizitie. RE: Recomandari scaun de birou - Vlad80 - 03-09-2020 Fiecare scaun/firma mentionata aici au pro & contra (da, si pretul poate fi un motiv contra). Pe mine personal ma intereseaza un scaun pana in 1500 lei (~300 EUR) si cel mai probabil, la banii astia nu ma pot apropia de Steelcase, HM, ED. Inteleg bine ce aduc acele scaune ca si avantaje, dar sar de bugetul propus. Merci anticipat de eventualele idei, propuneri, etc. RE: Recomandari scaun de birou - Levo - 03-09-2020 (03-09-2020, 12:24)Vlad80 Wrote: Pe mine personal ma intereseaza un scaun pana in 1500 lei (~300 EUR) ... Dintre astea nu prezinta interes nimic ?
RE: Recomandari scaun de birou - renatoa - 03-09-2020 As zice ca gamerii au alte cerinte de ergonomie si postura de "lucru" decat restul lumii office, de asta au si categorie separata de scaune. Nu stiu de ce scaunele lor au drept caracteristica latirea exagerata in zona omoplatilor, un gamer sta intins pe spate, gen pilot auto, sau care-i pozitia ? ![]() PS: eu caut ceva total mesh, inclusiv sezutul... simt nevoia sa fiu aerisit pe toate partile... :) Plus suport lombar, musai... De asta am dat exemplu Aero. RE: Recomandari scaun de birou - Levo - 03-09-2020 (03-09-2020, 14:05)renatoa Wrote: Nu stiu de ce scaunele lor au drept caracteristica latirea exagerata in zona omoplatilor, un gamer sta intins pe spate, gen pilot auto, sau care-i pozitia ? ... Da , asa este ... ptr. ca in general o sesiune de gaming are o durata mai mare de timp , in care rar ... jucatorul mai ia si cate o pauza :D ... ( sa bea apa ! ) iar in zona omoplatzilor , cea care este usor marita , permite instalarea unei pernutze cervicale ( ... pe diferite inaltzimi / cf. statura ) facand astfel posibila mentzinerea unei posturi de joc confortabila un timp indelungat ... diferentza intre lumea office si cea a gamerilor - k timp de statzionare in aceeasi postura " de lucru " - cred ca inclina balanza , de partea gamerilor. Acum , doar utilizatorul poate alege ce crede ca i se potriveste ... si sunt vreo 6 pagini cu scaune available .
RE: Recomandari scaun de birou - Kontrast - 03-09-2020 (03-09-2020, 12:08)laurstef Wrote: Din prorie experiență recomand Scaunul MARKUS de la Ikea. Mă uitam și eu la scaunul respectiv, căutam o soluție mai de buget deoarece nu petrec mult timp în fața PC-ului, poate aproximativ 2h/zi. Ce versiune ai, ce-a de imitație de piele sau pânză? Pe care ai recomanda-o? RE: Recomandari scaun de birou - Levo - 03-09-2020 (03-09-2020, 17:12)Kontrast Wrote: ... ce-a de imitație de piele ... ... Nuuuuu ... sa nu va luatzi nimic din imitatzie de piele , se va coji in catziva ani ( aprox. 2-3 ani ) ... plus ca se incinge k draq la spate si transpiri pe mushamaua aia ... ...
RE: Recomandari scaun de birou - fmmirel - 03-09-2020 (03-09-2020, 10:05)renatoa Wrote: Vad ca si aici discutia o da in aceeasi directie ca la saltele... daca e sub 2000 lei, il poti arunca... Nu e chiar asa negru dracul Eu lucrez la o firma de IT cu 2000+ angajati doar in Iasi care ofera tuturor scaune Herman Miller (eventual si solutii mai scumpe pentru cei cu probleme) si ma indoiesc ca e asa o raritate in firmele de IT.As vrea sa vad si eu statisticile la care te referi, sunt destule statistici care arata ca exista o legatura destul de stransa intre statul pe scaun si probleme cu spatele (si nu numai). Chiar si cu scaune cat se poate de ok, atat eu cat si multi alti colegi au probleme confirmate (in special hernii de disc in zona lombara). Atat de comun incat toata lumea cam stie ce inseamna L5 L6 S1 In special acum ca am ajuns sa am probleme, sincer, cred ca orice investitie intr-un scaun ok (si intr-o saltea ok daca tot veni vorba) mi se pare justificata.Ontopic: recomand si eu Herman Miller (am testat mai multe modele si au fost toate ok). De cand cu pandemia si lucratul acasa, eu sincer am trecut pe o solutie de part stand up desk, part kneeling chair si ma simt mai ok. Asta nu inseamna ca solutia asta o sa fie ok pentru toata lumea, doar ceva de investigat. RE: Recomandari scaun de birou - Radu Liviu - 03-09-2020 Recomand și eu Steelcase (Think 2, în cazul meu), în sensul că își face foarte bine treaba (face suportabile niște protruzii și hernii apărute din cauza statului îndelungat la birou). Pot furniza pe pm datele de contact al celor de la COS cu care am lucrat, dacă simte cineva nevoia. (off topic - scaunul singur nu ajută în lipsa gimnasticii/yoga/stretching) RE: Recomandari scaun de birou - Lyvyoo - 04-09-2020 Pentru mine s-a dovedit foarte important ca scaunul sa aiba o umplutura mai moale gen spuma / burete , mai ales sezutul, astfel incat pulpa piciorului sa stea pe ceva mai moale. La birou am avut un scaun de la Ikea, nu il mai vad acum pe site, dar cu forma anatomica pt coloana si usor mai moale. Stateam si 10h cand aveam de lucru mai intens si nu simteam ca am stat pe scaun. In schimb, acasa am unul tot de Ikea, cel cu sezut tapisat, mai tare si spatar din panza gaurita, pe care simt si 3 ore de activitate de birou, atat de incomod e, mai ales in zona picioarelor, plus ca te ridici intepenit. RE: Recomandari scaun de birou - Klaus71 - 05-09-2020 Eu il am pe acesta http://qmagazin.ro/scaune/scaune/scaune-ergonomice/scaun-ergonomic-ergo-line-pro-stofa de 2 ani si sunt multumit. RE: Recomandari scaun de birou - paul20vd - 07-09-2020 Va multumesc pentru recomandarile facute. Desigur, discutia poate sa continue caci se pare ca nu sunt singurul interesat de un scaun de birou ergonomic, in care sa poti sta linistit cam 8 h/zi si sa nu ai dureri de spate de la el. Am inceput sa fac un research vis-a-vis de modalitatea de achizitionare insa m-am lovit de o problema: din pacate Steelcase (prin COS) si H. Miller nu vand decat persoanelor juridice, iar eu nu sunt si nici nu cunosc o persoana juridica dispusa sa faca o asemenea achizitie pentru mine. Voi cum ati rezolvat problema asta? Este cineva din Cluj care ar putea sa ma ajute in aceasta directie? Si, daca se face achizitia pe persoana juridica, respectivul bun nu intra pe inventar (nu prea ma pricep la astea)? Iar, daca fac o comanda din strainatate, transportul este destul de costisitor (avand in vedere ca scaunele nu sunt tocmai usoare). Stiti voi vreun site de pe care se poate comanda si sa aiba costurile de transport mai ok? Voi merge sa incerc si scaunele de la Antares pentru a avea un termen de comparatie. Oricum, voi mai studia si voi mai urmari ofertele ce mai apar si sper ca, intr-un viitor nu foarte indepartat, sa reusesc sa si fac o achizitie. RE: Recomandari scaun de birou - Levo - 07-09-2020 ... Mult spor !!! Recomandari scaun de birou - micrenda - 07-09-2020 Ai încercat sa i întrebi? Este posibil sa facă o excepție... sau, cel puține, sa îți dau numele unei firme care comercializează la persoane fizice. RE: Recomandari scaun de birou - eduard - 07-09-2020 (07-09-2020, 11:21)paul20vd Wrote: Va multumesc pentru recomandarile facute. Atat de la cos.ro (Steelcase) cat si de la workspaces.ro (Herman Miller) eu am facut achizitia ca persoana fizica, trimitand un email la adresele lor oficiale de pe site. Evident, nu-i exclus ca intre timp sa-si fi modificat regulile. RE: Recomandari scaun de birou - Radu Liviu - 07-09-2020 Steelcase vinde și persoanelor fizice. Ți-am dat prin pm datele de contact. Succes. RE: Recomandari scaun de birou - renatoa - 07-09-2020 (07-09-2020, 11:21)paul20vd Wrote: Voi merge sa incerc si scaunele de la Antares pentru a avea un termen de comparatie. Ce bafta ca ai showroom Antares in Cluj... mi-e asa frica sa iau un scaun pe neincercate... Ne spui si nou daca Aero Pro e convingator, raportat la pretul de 800 lei. RE: Recomandari scaun de birou - paul20vd - 07-09-2020 (07-09-2020, 14:48)renatoa Wrote:(07-09-2020, 11:21)paul20vd Wrote: Voi merge sa incerc si scaunele de la Antares pentru a avea un termen de comparatie. Sigur... dupa ce voi merge la ei si voi testa modelele ce le au acolo, va voi impartasi din experienta pe care o sa o am la ei
RE: Recomandari scaun de birou - Deraiatu - 10-09-2020 Ce parere aveti despre acest scaun? https://neuechair.com/?fbclid=IwAR3ixzLBZTiOvq42bpd8woZ_KCPi3KywEeDXzQi3npgYurXLHJ5OAr9ydv0 |