Am studiat mult, mult problema având o zona lombara cu probleme. Am înțeles ce înseamnă scaun ergonomic și din păcate in romania si scaunele și-n sălile de așteptare se vând la magazine cu titlu “ergonomic”. Total fals. Criteriile sunt multe ca sa pori numi ergonomic.
Ca sa o țin scurt, cel mai ieftin ergonomic cu adevărat și care sa merite:
Producator: Vitra
Model: Meda Pal
Atenție: cred ca e recomandat pana in 95 sau 90 kg max.
Vitra e la nivel de H Miller, dar are in segmentul de entry pret mai accesibil. Am doua scaune (acasă și la birou) de 10 ani.
Atenție la legarea rotilelor / roților ! Pt. Parchet / gresie se comanda de cauciuc, pt covor/ mocheta plastic.
La modelul propus mânerele su susținerea lombara specială sunt optionale și trebuiesc luate ca dotări extra. ( a nu se uita sa se bifeze pe site-URI)
Dacă se dorește amănunte cu drag va pot Răspunde, fie și pe PM.
Confirm ca Stealcase sunt și ele bune.
Alegerea as face-o pe una din firmele astea 3.
Scaune.ro nu sunt profesioniști ( sau nu erau atunci și nici ulterior când am revenit pt un prieten cu aceeași problema ) Am pus câteva întrebări și e ca si cum ai merge la un magazin de espresoare și iti oferă doar automate.
Prețuri bune și scaune ergonomice găsiți aici.
www.einrichten-design.de ( la vremea aceea transportul a fost 40€ pana in romania / Cluj).
(02-09-2020, 20:34)alexandrul Wrote: Embody: http://www.workspaces.ro/ro/contact
Steelcase: https://cos.ro/ro/contact-ro/
Cos este distribuitorul Stealcase. prompt și de bun simt! Cunosc pe cineva care a lucrat Cu ei pt amenajare interioara și au fost așa cum te aștepți și cum promit, f ok!
La kalenda nici nu mi-as pierde vremea pt scaun ergonomic. Fara sa ofensez, dar cuvântul ergonomic a deventi prea uzual/încetățenit și a pierdut din esența, din ergonomie.
Test simplu pt a vedea calitatea, pui câteva întrebări printre care:
Garanție, cati ani? Vitra dădea 2 ani și apoi in următorii 10 aveai 50% reducere la piese de schimb. (In 10 ani am comandat doar roti se schimb, caci am pus mocheta acasă și trebuia sa le schimb)
Piese de schimb (nu roti, deși mulți nu aduc nici roti) dacă au pe stoc? ( Adică mergi și zici, am modelul x, vreaua cutare ca s-a stricat; dacă intrebi ipotetic, toți îți zic ca or sa întrebe la momentul acela sau ca se rezolva).
Un scurt îndrumar pt (home)Office,in germana, dar are exemplificări. Acasă poți sa faci cum dorești, la birou îl Primești de-a gata și nu neaparat bun.
https://tu-dresden.de/tu-dresden/gesundheitsmanagement/ressourcen/dateien/gesundheitsdienst/ergonomie/unterweisungshilfe-bildschirmarbeitsplaetze?lang=de&set_language=de
PS: de foarte multe ori nu e necesar sa inventam apa calda, doar sa fim îndeajuns de curioși ca sa punem repetitiv întrebarea “De ce”, și sa căutam răspuns pana suntem lămuriti.
Ex:
Î: Dece se numește un scaun: ergonomic?
R: Pai are roti, spatar etc.
Î: De ce? (Ce trebuie sa aibă rotile, spătarul etc).
2017.11 Lelit Victoria, Kinu M47 ► 2018.09 Profitec Pro 300, Kinu M47 + Niche ► 2019.09 Dalla Corte S + u ⋑ ı o, Niche