Forumul Espressoman - In cautarea espresso-ului perfect
Rasnita manuala Kinu M68 2026 (cilindrica) - Printable Version

+- Forumul Espressoman - In cautarea espresso-ului perfect (https://www.espressoman.ro/forum)
+-- Forum: Espressoare, rasnite si accesorii (https://www.espressoman.ro/forum/Forum-Espressoare-rasnite-si-accesorii)
+--- Forum: Rasnite (https://www.espressoman.ro/forum/Forum-Rasnite)
+--- Thread: Rasnita manuala Kinu M68 2026 (cilindrica) (/Thread-Rasnita-manuala-Kinu-M68-2026-cilindrica)

Pages: 1 2

Rasnita manuala Kinu M68 2026 (cilindrica) - Lyvyoo - 23-04-2026

Am creat un thread separat pentru noua varianta de rasnita manuala M68 2026 a celor de la Kinu. Pastram aici discutiile generale iar ce tine de reducerile comunitatii la fabrica Kinu discutam pe topicul dedicat. Momentan 

Mai jos aveti fotografiile oficiale 

[Image: LUB5uZL.jpeg][Image: kRDTqHm.jpeg][Image: ZY6HkcQ.jpeg][Image: KsnhXhZ.jpeg][Image: HfPmo1b.jpeg][Image: PoX45rg.jpeg][Image: 7n0Sga3.jpeg][Image: v6jqz0d.jpeg][Image: KARHH3R.jpeg][Image: UV8DZJP.jpeg]

RE: REDUCERE RASNITA MANUALA KINU PHOENIX, TRAVALER, SIMPLICITY, REBEL - adrian1 - 24-04-2026

Se poate vedea la festivalul SCA de weekendul asta. Au la stand si un DC Studio, deci probabil se va putea si gusta.

RE: REDUCERE RASNITA MANUALA KINU PHOENIX, TRAVALER, SIMPLICITY, REBEL - renatoa - 24-04-2026

Si pe ce baza atatea asteptari si sperante, daca are aceleasi cutite ca originalul sferic, despre care s-a spus cam tot in topicul dedicat... Confused
In special super-confesiunea de la #283... Huh

RE: REDUCERE RASNITA MANUALA KINU PHOENIX, TRAVALER, SIMPLICITY, REBEL - rdumitrescu - 24-04-2026

(24-04-2026, 12:16)adrian1 Wrote: Se poate vedea la festivalul SCA de weekendul asta. Au la stand si un DC Studio, deci probabil se va putea si gusta.

Este de fapt sora mai mare a lui Studio, Mina.

RE: REDUCERE RASNITA MANUALA KINU PHOENIX, TRAVALER, SIMPLICITY, REBEL - Mihai L - 25-04-2026

(24-04-2026, 12:55)renatoa Wrote: Si pe ce baza atatea asteptari si sperante, daca are aceleasi cutite ca originalul sferic, despre care s-a spus cam tot in topicul dedicat... Confused
In special super-confesiunea de la #283... Huh
Ce e ciudat este ca in final omul e multumit, desi folosea aceeasi rasnita cu aceleasi cutite…?
Problema a fost totusi in alta parte.

RE: Rasnita manuala Kinu M68 2026 (cilindrica) - Lyvyoo - 25-04-2026

S-au schimbat cutitele de atunci. Testasem si eu cu Radu Carutasu cateva variante, in perioada aceea.

RE: Rasnita manuala Kinu M68 2026 (cilindrica) - GeorgianM - 25-04-2026

De ce uneori căutați câte unii nuanțe de gri când totul e alb sau negru ? Rasnita veche a fost superbă, dar prețul ridicat a fost un factor de decizie evident pentru multă lume; rasnita nouă vine cu aceleași beneficii doar ca la un preț mult mai mic, și cu o formă diferită . De ce trebuie să fie cuțitele “de vina” pentru ceva anume ? Au fost bune, au rămas bune;foarte bine și bravo lor !  
Eu unu cochetez cu ideea de a cumpăra una, am încredere în Kinu și în ceea ce fac, și mă amuză teribil ca în ceea ce privește prețul, l-am cam ghicit :)).
Astept insa poate alt entuziast mai mare decât mine sa facă primul pas și sa lase o vorbă aici despre ea. Colegii de forum ce au timp sa o testeze zilele astea la Fratelli, poate oferă câteva perspective în privința ei.

RE: Rasnita manuala Kinu M68 2026 (cilindrica) - vladdooo - 25-04-2026

La final de 2016 am cumparat un M68 de la fabrica cu suma de 2585 lei adica aproximativ 575 eur la vremea aceea
Rasnita noua e mai ieftina, dar mai scumpa
decat versiunea initiala
Inflatie si restul, stim
Daca ne raportam la preturile in eur impactul
inflatiei e mult mai mic
Suntem mandri de Kinu, dar ei nu sunt mandri de noi. Pe marketing, Kinu e o firma din Germania.
Nu scrie made in Romania pe nicaieri, din ce am vazut eu. Poate nu m-am uitat destul de atent.

RE: Rasnita manuala Kinu M68 2026 (cilindrica) - Sorin0311 - 26-04-2026

Poate ajunge totusi o versiune de test si catre noi. Eu as fi tentat sa vad ce ofera in plus fata de M47 pe partea de gust si in plus sunt curios daca achizitionezi versiunea manuala si va aparea vreodata si versiunea motorizata , trecerea se va putea face plug & play sau va trebui sa cumperi alta.

RE: Rasnita manuala Kinu M68 2026 (cilindrica) - bx3m - 27-04-2026

Daca s-ar da spre testare rasnita asta, si eu as fi foarte dornic sa o testez :)
@vladdooo - si eu am observat ca aici pe forum Kinu este marketat ca un produs romanesc, dar in afara forumului se prezinta ca Made in Germany. Si de multe ori mi se face parul maciuca atunci cand aud asta, am experienta la prima mana cu produse Made in Germany :)

RE: Rasnita manuala Kinu M68 2026 (cilindrica) - edri - 27-04-2026

Pana la urma important este faptul ca sunt rasnite de calitate si noi cei de pe forumul din Romania beneficiem de un mic discount. Daca se fabrica in Germania poate nu era asa de bine facuta si nici nu aveam acest discount espressoman.  Tongue

RE: Rasnita manuala Kinu M68 2026 (cilindrica) - GeorgianM - 29-04-2026

Foarte mult zgomot de fond pe acest topic și din păcate zero păreri și impresii. Chiar așteptam cu interes câteva feedbackuri din comunitate.Insa ne-am împotmolit la…. e făcută în Coreea de Nord

RE: Rasnita manuala Kinu M68 2026 (cilindrica) - vladdooo - 29-04-2026

vrei pareri si impresii despre un produs lansat de cateva zile...si daca au fost forumisti care au comandat in prima zi maxim abia sa fi primit rasnita

RE: Rasnita manuala Kinu M68 2026 (cilindrica) - GeorgianM - 29-04-2026

Care parte din “a fost prezentă la festivalul SCA din weekend” n-ai prins-o ?  Ca s-a scris “românește” să nu fie cineva deranjat

RE: Rasnita manuala Kinu M68 2026 (cilindrica) - Lyvyoo - 29-04-2026

Sunt constient ca prea multe nu avem de discutat aici pt ca detinatori sunt putini (eu stiu de un singur espressoman de la targ, poaet doreste sa scrie), dar va rog sa lasati offtopic-ul  deoparte caci transforma thread-uri potential interesante in unele lungi si goale de continut. Discutii generale despre Kinu puteti purta aici.

RE: Rasnita manuala Kinu M68 2026 (cilindrica) - vladdooo - 29-04-2026

E inchis acel thread

La festival inteleg ca a fost putina lume
In plus, nu prea e rezonabil sa crezi ca cineva poate testa un produs pe indelete la un festival astfel incat sa aiba o opinie relevanta

RE: Rasnita manuala Kinu M68 2026 (cilindrica) - rdumitrescu - 30-04-2026

Ca idee, genul acesta de cârcoteli sunt motivul pentru care evit să intru pe forum. În momentul în care scopul discuției este de a afla lucruri unul de la celălalt, conversația are un rol și este benefică. Dar dacă scriem doar ca să ne contrazicem, nu știu sincer la ce ajută energia investită. 

Așa, ca disclaimer, pentru cine nu a prins aici anii trecuți: din 2019 merg la târgurile de cafea cu cei de la Kinu. Mă ocup de prepararea cafelei pentru cei care se opresc la standul Kinu și vorbesc, vrând nevrând, cu multă lume din industria cafelei. Nu mă plătește Kinu să-i fac nici marketing, nici să îi vorbesc de bine. Din 2017 am o relație comercială cu ei, în ideea în care le fac fotografiile pe care le vedeți pe site, dar părerile mele sunt ale mele și nu sunt constrâns în niciun fel să cosmetizez ceva anume.

O să iau cumva în ordine cât am apucat să citesc. În primul rând, suntem în 2026. Kinu M68 a fost lansată în mai 2018. @renatoa, un post de-al lui AlinT din martie 2017 nu are cum să fie relevant pentru modelul de M68 care a fost pus la vânzare. Faptul că un model anterior a circulat și a fost folosit de diverși membri ai forumului nu înseamnă că este relevant pentru modelul pus la vânzare în prezent. Și spun asta trecând peste progresul pe care noi toți, inclusiv Alin, l-am făcut în prepararea pucului, de exemplu, și schimbările care au apărut în modul în care este prăjită cafeaua în toți acești ani. Ce credeam atunci că este o preparare corectă de puc s-ar putea să fie "un pic" diferită față de cum facem în prezent acest lucru.  

Toate râșnițele Kinu au primit mici îmbunătățiri de-a lungul timpului. M47 scos în 2016, cu o-ring la butucul de reglaj și pahar nu a fost la fel ca cel pus pe site în 2017, cu pahar magnetic și contrașurub de blocare. Iar M47 Classic de acum nu este la fel cu versiunea scoasă în 2017. Diverse componente au fost îmbunătățite, lucru care se observă și în ceașcă. Același lucru este valabil și pentru M68, iar versiunea cilindrică de M68 este ultima iterație. Ce a fost la Alin acasă în 2017 seamănă cu M68ul de acum doar prin diametrul cuțitelor și prin faptul că are o manivelă pe lateral. 

Trecând mai mult la subiectul ultimelor posturi, eu folosesc râșnița asta (M68 cilindric) de 2 luni. Este similară cu M68 sferic actual, dar cu o diferență de raport de demultiplicare (care acum este ceva de genul 3,7 la 1 - se macină mai ușor acum, dar un pic mai lent) și prin faptul că baza este mai mică. Stă foarte bine pe masă, tot folosind pompa de vacuum, dar faptul că este mai mică amprenta ajută la depozitare. 

La Bucharest Coffee Festival (weekendul trecut) am măcinat numai pe M68. Am folosit Etiopia Megadu de la Bob cu apa filtrată pusă la dispoziție de organizator și am primit feedback destul de bun. 4 secunde de debit mai mic (3 g/s) pe Mina, apoi am crescut treptat până la 8 g/s, 19-33g. De pe forum am vorbit doar cu Cip, dar sigur au mai fost membri în vizită. Dacă vor, vă pot da ei feedback despre cum a ieșit cafeaua.

Eu, personal, am folosit multe râșnițe. Acasă încă folosesc M68 pentru că îmi place, nu pentru că nu am cu ce altceva să macin. 

Am luat un pic site‐ul la frunzărit și nu văd unde este trecut "Made in Germany". Nu este specificat clar că este în România produsă, dar nici nu este ascuns acest lucru. Ca idee, de 7 ani de zile, la târguri, spun tuturor celor care întreabă faptul că râșnițele sunt produse în România și nu țin minte să fi fost primită informația în vreun fel negativ. Faptul că ele sunt produse în Europa este un lucru în general apreciat. 

Nu există o echipă, nici măcar un om, de marketing la Kinu, iar site‐ul lor este făcut pentru a putea vinde direct râșnițele. Este destul de funcțional, din punctul meu de vedere, dar evident că se pot îmbunătăți multe aspecte. De pe margine este foarte ușor. Eu nu cred că ne ajută la ceva să fim supărați că nu scrie pe toate paginile faptul că este fabricată la Reghin. Le doresc să aibă la un moment dat resursele necesare pentru un branding corespunzător, dar până una-alta, cred că mai important este produsul.

RE: Rasnita manuala Kinu M68 2026 (cilindrica) - bx3m - 04-05-2026

Salutare! 
@rdumitrescu - ai perfecta dreptate, eu am facut greseala cand am scris "Made in Germany". Nu este scris nicaieri asta, si acum lucrurile au sens, cand ne povestesti "dinauntru". 
Oricum, eu nu am vrut sa spun nimic rau despre Kinu ca si rasnite, doar despre modul putin deficitar de marketare.
Acum, daca tot esti aici si ai pile, poate convingi fabrica sa ne dea si noua un M68 nou spre testare :)

RE: Rasnita manuala Kinu M68 2026 (cilindrica) - rdumitrescu - 09-05-2026

Eu pot pune o întrebare, dar sincer la cât de mare este costul de producție, nu știu dacă sunt dispuși să sacrifice o râșniță. Nu cred că traversăm nici cea mai bună perioadă, din punct de vedere economic. Nu mă refer doar la România acum, ci peste tot. Revin dacă am vreo noutate.

RE: Rasnita manuala Kinu M68 2026 (cilindrica) - renatoa - 09-05-2026

Nu supara pe maria sa clientul, ca te trezesti ca vor comanda unii numai de ambitz, ca sa o testeze si sa o returneze in intervalul legal... nah, ca le-am dat idei ... Tongue

Acum, ca sa fiu avocat si pentru Kinu... evident, ca exista ac si de cojocul unei astfel de practici... nu faci nici un stoc, ci scoti la vanzare doar la modul cu precomanda, de 2 saptamani, cat e perioada de retur legala, si la primul retur anulezi toate comenzile si o retragi de la vanzare.

RE: Rasnita manuala Kinu M68 2026 (cilindrica) - GeorgianM - 09-05-2026

Ce-ți mai merge mintea la gogoșerii :)) 

Eu unu sincer de-asta ceream păreri; ca nu ma dureau butoanele sa cumpar repede una și in caz de nu îmi place, sa o returnez negreșit.Dar am zis să fiu fair-play și sa astept ceva impresii; însă bineînțeles ca mi-a sărit forumul in cap,  domnle’ ca de unde atâtea păreri ? 
Dar fie la ea acolo; dacă nu zice nimeni nimic de ea, degeaba atâta efervescență de lansare nouă! Rămânem la Classic M47 și toate bune !

(04-05-2026, 10:59)bx3m Wrote: Salutare! 
@rdumitrescu - ai perfecta dreptate, eu am facut greseala cand am scris "Made in Germany". Nu este scris nicaieri asta, si acum lucrurile au sens, cand ne povestesti "dinauntru". 
Oricum, eu nu am vrut sa spun nimic rau despre Kinu ca si rasnite, doar despre modul putin deficitar de marketare.
Acum, daca tot esti aici si ai pile, poate convingi fabrica sa ne dea si noua un M68 nou spre testare :)

Si sa zicem ca ar da fabrica, ce s-ar intampla ulterior?
Îți spun eu ce s-ar întâmpla: fix același lucru ca și cu tamperul cu vibrații.Il plimba toată lumea de la un easybox la altul, ca doar nu ratam noi ocazia sa testam ceva pe gratis?Bai nene dar măcar unu să zică ceva de el !? Câte impresii ai găsit pe topicul dedicat, de când se plimba acel tamper printre membri de forum ?Ar fi trebuit să fie săptămâna și recenzia; din februarie nu a mai scris nimeni nimic, și atunci era vorba doar de dimensiuni custom pentru Pavoni. Eu unu sincer nu ca m-aș simți obligat, dar ar fi ceva de bun simț să lași și tu o părere personală din moment ce oamenii ăștia sunt așa cumsecade și oferă spre testare produsul lor.Dar na’ suntem în RO și e ușor să uităm câteodată !

RE: Rasnita manuala Kinu M68 2026 (cilindrica) - rdumitrescu - 09-05-2026

Eu am mai lăsat păreri vis-a-vis de ele, dar am fost acuzat în repetate rânduri că sunt plătit să le laud. Pentru mine M68 este în continuare una din râșnițele preferate (și am plimbat destul de multe râșnițe pe acasă). Este diferență observabilă de gust față de M47. Shoturile sunt mai dulci și cu claritate mai mare. Aromele mai separate între ele. Și pentru filtru este mai asemănătoare la gust de cuțitul de brew decât de cel standard. 

Mai mult ca sigur că trebuie să le ai în paralel pentru a simți diferența, dar eu între ele nu stau să mă gândesc. N-am mai pus mâna pe M47 pentru espresso de foarte mult timp. La vreun târg când m-a mai rugat cineva s-o vadă pe espresso, dar cam atât. Sincer, la cât este diferența de preț dintre cele două modele de M68, chair mi se pare că modelul cilindric e exact ce trebuie. Nu este ca la Phoenix să ai un compromis față de celelalte modele (interior de ABS) în schimbul diferenței de preț. M68 cilindric este complet realizată din metal, doar aspectul exterior fiind cel care diferă.

RE: Rasnita manuala Kinu M68 2026 (cilindrica) - GeorgianM - 09-05-2026

Aș vrea să încep prin a-ți mulțumi frumos pentru cuvintele împărtășite din experiența ta; în sfârșit mi-a fost dat ochilor să pot citi și eu câteva vorbe cinstite.
Vis-a vis de ce ziceai legat de corp full metal, eram curios dacă ai idee din ce material sunt confecționate detaliile exterioare de culoare neagră, dar și baza râșniței ?
Comparând cu cea grasă, e clar ca prețul celei noi vine ca un mod de a deschide rasnita către o plajă mai mare de clienți, și ca oferă aceeași calitate la un preț exponențial mai mic; cei de la Kinu merită pe această cale doar cuvinte de apreciere.

RE: Rasnita manuala Kinu M68 2026 (cilindrica) - rdumitrescu - 10-05-2026

(09-05-2026, 22:22)GeorgianM Wrote: Aș vrea să încep prin a-ți mulțumi frumos pentru cuvintele împărtășite din experiența ta; în sfârșit mi-a fost dat ochilor să pot citi și eu câteva vorbe cinstite.
Vis-a vis de ce ziceai legat de corp full metal, eram curios dacă ai idee din ce material sunt confecționate detaliile exterioare de culoare neagră, dar și baza râșniței ?
Comparând cu cea grasă, e clar ca prețul celei noi vine ca un mod de a deschide rasnita către o plajă mai mare de clienți, și ca oferă aceeași calitate la un preț exponențial mai mic; cei de la Kinu merită pe această cale doar cuvinte de apreciere.

Piesele de care zici tu sunt făcute din aluminiu. Și baza, și pâlnia, și capacul pompei. Tot ce e negru este de aluminiu, mai puțin (cred) fundul paharului. Mă pot uita când ajung la studio. Partea de sus a paharului, cea care ține magneții, este sigur din aluminiu și ea. Este foarte solidă și închegată râșnița. 

Varianta mea de M68 sferică, cea din 2018, are baza de plexiglas, dar acum cele sferice tot din aluminiu sunt. Inițial am crezut că va fi o problemă în timp cu baza de pleci, dar nu am nici cea mai mică problemă cu ea.

RE: REDUCERE RASNITA MANUALA KINU PHOENIX, TRAVALER, SIMPLICITY, M68c, REBEL, TITAN - distrugatorul - 28-05-2026

Nici eu nu inteleg tot hype-ul asta cu o rasnita cu cutite conice de 68 la care dai la manivela pentru banii aia…multi bani

RE: REDUCERE RASNITA MANUALA KINU PHOENIX, TRAVALER, SIMPLICITY, M68c, REBEL, TITAN - GeorgianM - 29-05-2026

Folosești Kinu m47? Dacă da, vei înțelege hype-ul. Dacă nu folosești, probabil nici nu te va atrage acest gen de workflow .Nu mă deranjează efortul când gustul este sublim.

RE: Rasnita manuala Kinu M68 2026 (cilindrica) - Lyvyoo - 29-05-2026

Nu e dom'le niciun hype, doar o preferinta a unor pasionati. Suntem diferiti in preferinte si echipamente si asta face forumul frumos.

RE: Rasnita manuala Kinu M68 2026 (cilindrica) - distrugatorul - 29-05-2026

Pai eu asta spuneam kinu ala mic am folosit si eu si comandante am folosit si de asta vorbesc. Pe mine nu m -au impresionat ca sa nu mai spun de munca manuala in plus
Ce au in plus cutitele de 68 fata de cele mai mici pe care le am incercat deja de costa atat de mult? De asta ii spun hype

Este adevarat ca avem preferinte diferite si asa trebuie sa fie ca de aia e forum dar totusi…ce are special o rasnita conica manuala de este atat de scumpa?

RE: Rasnita manuala Kinu M68 2026 (cilindrica) - cristian.h - 29-05-2026

Am folosit in paralel, pe aceleasi cafele, kinu m47, kinu m68 si bentwood. Pentru filtru, la fiecare test am preferat bentwood.
Pentru espresso insa au fost multe ocazii in care mi-a placut mai mult ce a iesit din kinu m68. Iar intre cele doua kinu, am preferat de fiecare data rezultatul din m68.
Legat de pret si de intrebarea daca merita diferenta, asta depinde de fiecare. Probabil si costul de productie este considerabil intre cele doua. La cea sferica numai forma carcasei adauga un cost care nu era justificat cu nimic in gust.

RE: Rasnita manuala Kinu M68 2026 (cilindrica) - edri - 29-05-2026

(29-05-2026, 00:29)distrugatorul Wrote: .....

Este adevarat ca avem preferinte diferite si asa trebuie sa fie ca de aia e forum dar totusi…ce are special o rasnita conica manuala de este atat de scumpa?

Scump, ieftin, depinde referinta fiecaruia.
Te uti la rasnita asta https://weberworkshops.com/products/hg-2  si Kinu M68 devine ieftina  Smile

Reducerile de pret sunt o optiune a producatorilor, distribuitorilor, etc. nu o obligatie fata de membrii forumului.