Welcome Back Log In Create Account

upgrade rasnita

salut colegii. Ma gandesc la un upgrade la rasnita, cred ca acolo as mai putea lucra la calitatea cafelei. In momentul actual am un Lelit PL72 si un Lelit P92. Ma gandeam la un Eureka Mignon Libra 55 16CR. Sau ce imi recomandati? Pana in 4000 de lei aproximativ.

Lelit Wiliam PL72
EUREKA MIGNON LIBRA All Purpose 65

Reply
Eu am trecut de la PL72 la DF83V si mi se pare un upgrade clar din punct de vedere al gustului. Probabil forma cutitelor are de a face, cat si mai ales controlul turatiei, adica sunt elemente "palpabile" cu adevarat la nivel de gust, nu fineturi.

Parti contra: nu imi place deloc modul de lucru care te forteaza catre macinat in complet alt recipient in loc de direct portafiltru, iar chiar controlul turatiei ma incurca uneori pentru ca e o variabila in plus si au fost situatii in care nu imi dadeam seama care extrema o prefer pentru o cafea anume (turatie mica vs mare).
Lelit Anna, William

Reply
(17-12-2025, 01:10)mihaipop83 Wrote: salut colegii. Ma gandesc la un upgrade la rasnita, cred ca acolo as mai putea lucra la calitatea cafelei. In momentul actual am un Lelit PL72 si un Lelit P92. Ma gandeam la un Eureka Mignon Libra 55 16CR. Sau ce imi recomandati? Pana in 4000 de lei aproximativ.

Salut,
Depinde ce doresti single dose sau sa fie cafeaua in hopper? Vrei grind by weight? Vrei cutite plate sau conice :). Bazat raspunsurile date pot sa vin cu cateva recomandari :).
Essenza Modena | F74 Navigator MHW-3Bomber | Barbro Equilibrium
EX: Lelit PL41TEM | Sette 270

Reply
(17-12-2025, 12:00)AdrianArdelean Wrote:
(17-12-2025, 01:10)mihaipop83 Wrote: salut colegii. Ma gandesc la un upgrade la rasnita, cred ca acolo as mai putea lucra la calitatea cafelei. In momentul actual am un Lelit PL72 si un Lelit P92. Ma gandeam la un Eureka Mignon Libra 55 16CR. Sau ce imi recomandati? Pana in 4000 de lei aproximativ.

Salut,
Depinde ce doresti single dose sau sa fie cafeaua in hopper? Vrei grind by weight? Vrei cutite plate sau conice :). Bazat raspunsurile date pot sa vin cu cateva recomandari :).

Eureka Mignon Libra 65 ALL PURPOSE  la asta m-am gandit. 

Nu vreau single dose si vreau sa macin direct in portafiltru . Daca are cantar , m-ar ajuta putin. Si vreau sa se vada si diferenta intre PL72 ( de care nu pot sa zic ca sunt foarte multumit )

Lelit Wiliam PL72

Reply
Eureka Mignon Libra 65 ALL PURPOSE  am facut comanda la modelul asta. Sunt curios daca va fi peste PL72

Lelit Wiliam PL72

Reply
Păi văd ca ți-ai recomandat și cumpărat singur :)) să îți fie de folos și să îți aducă ce cauți ! Eu unul aș fi recomandat Fiorenzato Sense, însă dacă te-ai grăbit să cumperi, înseamnă ca te-a atras aia, așa ca spor la măcinat !
Pavoni Esperto by Coffe Sensor • Kinu Classic
Ceado Hoop Brewer • Comandante C40 MK4

Reply
(17-12-2025, 21:16)GeorgianM Wrote: Păi văd ca ți-ai recomandat și cumpărat singur :)) să îți fie de folos și să îți aducă ce cauți ! Eu unul aș fi recomandat Fiorenzato Sense, însă dacă te-ai grăbit să cumperi, înseamnă ca te-a atras aia, așa ca spor la măcinat !

Dau retur daca nu e ce trebuie, am intrebat mai multe persoane inainte de a face comanda

Lelit Wiliam PL72

Reply

Forum Jump:

Browsing: 1 Guest(s)