Espressoman fresh
Posts: 2
Joined: Dec 2012
Bucuresti
Dragii mei am si eu o mare problema si sunt sigur ca la voi o sa gasesc macar cateva sfaturi. Stiu ca moka pot nu face un espresso autentic dar rezultatele ar trebui sa se apropie intr-o oarecare masura. Am cumparat cafea boabe Irma Forte si am rasnit-o cu Hario Mini. Ca si atunci cand foloseam cafea ambalata gustul este mereu spre acru. Am incercat sa o rasnesc mai grosier insa acelasi rezultat. Apa este Bucovina plata. Am citit multe pareri dar nu stiu care poate fi cauza. Aparatul este din aluminiu si brand no name de prin Cora.
Orice sugestie va fi apreciata.
Multumesc si sarbatori fericite!
Espressoman infocat
Posts: 758
Joined: Jun 2012
Bucuresti
Pt. inceput, incearca niste cafea proaspat prajita. Fiind din Buc. ai de unde alege.
Expobar Brewtus IV, HONNE, Kinu M-47, pitcher + tamper Motta + tamper dinamometric Concept-Art, site VST + IMS
In trecut: Gaggia Pure, Lelit PL41 TEM, Lelit PL 043MM
Espressoman fresh
Posts: 2
Joined: Dec 2012
Bucuresti
am incercat cu Irma Torres Forte de la nea Florescu. nu stiu cat de proaspat prajta e . o sa incerc si altceva.
Espressoman
Posts: 190
Joined: Mar 2012
B
Incearca tehnica de preparare de
aici, adica umple sita cu varf dar nu presa cafeaua cu lingurita sau altceva.
La moka pot functionarea este cumva rasturnata, adica apa curge de jos in sus. De aceea cafeaua trebuie sa atinga sita de sus pentru a nu curge prea repede si astfel sa iasa acra.
Succes si sa ne spui cum ti-a iesit.
Rasnite: La Cimbali Junior, PeDe Dienes, BeHa, Leinbrock's Ideal
Espressor: Gaggia Evolution cu OPV si PID
Espressoman infocat
Posts: 758
Joined: Jun 2012
Bucuresti
Pe youtube vad ca fiecare isi lauda "metoda" sa, practic difera doar cantitatea de cafea.
Eu am invatat de la un italian, sa pun cafea exact pana la marginea sitei, adica rasa. Spunea ca aia e cantitatea optima.
Cred ca cel mai bine e sa testezi, sa vezi exact cum iti place. Testele pt. cantitate e bine sa le faci cu aceeasi marca/tip de cafea - cafea proaspat prajita. ;)
P.S. A vazut cineva garnituri pt. moka pe undeva prin Buc ?
Expobar Brewtus IV, HONNE, Kinu M-47, pitcher + tamper Motta + tamper dinamometric Concept-Art, site VST + IMS
In trecut: Gaggia Pure, Lelit PL41 TEM, Lelit PL 043MM
Espressoman infocat
Posts: 1.672
Joined: Mar 2012
SV
la selgros erau acu o bucata.
Expobar Leva DB pompa rotativa, Mühle M68, Mazzer Major, Huky 500
Home coffee roasting is as fun and easy, or as exacting and technical, as you want to make it.
Espressoman Administrator
Posts: 12.820
Joined: Mar 2012
Bucuresti
De ce spuneti ca nu se preseaza? Eu am folosit tamperul de plastic cu cap mic si a iesit multumitor, dar MUUUUUUUUUUUUUUUUUULT sub ceea ce inseamna un espresso.
#Lelit Bianca V3 Black #EK43S + SSP & Titus carrier #Honne Slim #Kinu Titan
Espressoman infocat
Posts: 53
Joined: Nov 2012
Bucuresti
Eu am mai multe aparate moka, din inox dar si din aluminiu, de diferite dimensiuni.
La toate, incarc sita de cafea cu varf si apoi infiletez. Asa mi-a explicat un tip in Italia
ca se face. Nu stiu daca avea dreptate dar in sita pucul de cafea ramane ca la
espressorul electric, gustul e apropiat. A, si ridic de pe foc inainte de a scoate aburi
cu presiune, cateodata in functie de temperatura focului ramane si spuma deasupra.
Isomac Venus+Cunill Tranquilo 2
Espressoman
Posts: 190
Joined: Mar 2012
B
(01-01-2013, 23:49)Lyvyoo Wrote: De ce spuneti ca nu se preseaza? ...
E ca si cum ai presa cafeaua pe sita de la dus la un espressor si ti-ar ramane un mic spatiu intre cafea si sita portfiltrului. Cum ar fi extractia? :P
Rasnite: La Cimbali Junior, PeDe Dienes, BeHa, Leinbrock's Ideal
Espressor: Gaggia Evolution cu OPV si PID
Espressoman infocat
Posts: 1.672
Joined: Mar 2012
SV
sunt si aparate care au o supapa ce lasa sa iasa apa abia dupa ce atinge o anumita presiune. iese ceva de genul
asta. am cumparat la un moment dat un astfel de aparat, dar n-am putut sa-l pun in functiune sa vad cam ce face fiindca era pt dat cadou si imi era sa nu ramana urme de folosire.
Expobar Leva DB pompa rotativa, Mühle M68, Mazzer Major, Huky 500
Home coffee roasting is as fun and easy, or as exacting and technical, as you want to make it.
Espressoman
Posts: 190
Joined: Mar 2012
B
Seamana cu un espressor cu site presurizate. :)
Rasnite: La Cimbali Junior, PeDe Dienes, BeHa, Leinbrock's Ideal
Espressor: Gaggia Evolution cu OPV si PID
Espressoman Administrator
Posts: 12.820
Joined: Mar 2012
Bucuresti
Acum realizez mai bine faza cu presarea :)
Eu am un
Bialetti Mini Express.
#Lelit Bianca V3 Black #EK43S + SSP & Titus carrier #Honne Slim #Kinu Titan
Espressoman infocat
Posts: 23
Joined: Jan 2013
Suceava
(02-01-2013, 12:04)Lyvyoo Wrote: Eu am un Bialetti Mini Express.
De unde ai achiziționat aparatul?
Espressoman Administrator
Posts: 12.820
Joined: Mar 2012
Bucuresti
E de la o matusa din Italia...
#Lelit Bianca V3 Black #EK43S + SSP & Titus carrier #Honne Slim #Kinu Titan
Espressoman infocat
Posts: 23
Joined: Jan 2013
Suceava
În cazul ăsta trebuie să-mi sun soacra, poate mă pricopsesc și eu cu unul :)
Espressoman infocat
Posts: 369
Joined: May 2012
Cluj-Napoca
Sau
aici la 28 de lire cu transportul inclus in Romania.
Profitec Pro 700, Eureka Olympus 75E, GeneCafe CBR 101