Welcome Back Log In Create Account

sorin2505

(24-11-2012, 21:31)sorin2505 Wrote: Inca nu stiu, as vrea sa le pastrez pt. varul meu care cred ca o sa intre-n "gasca" noastra cat de curand ;)
Daca nu face pasul, o sa ajunga la Bursa. :D

Si totusi, cum a fost primul espresso cu noul espressor?
Expobar Office Leva EB-61 1 GR +Quamar M80E + Hario Mini Mill + Latiera Motta 50cl +  IMS 16/20g +IMS E61 200IM + 17g strada La Marzocco

Reply
Pai ca totdeauna primul...mai slabut.
Mai am putin de lucru sa "imprietenesc" rasnita cu espressorul ca doar sunt facute de aceeasi mama ;)
Fiind gaurile de la sita mai mici decat la VST, trebuie sa rasnesc putin mai mare. Nu prea am avut timp azi, vedem zilele urmatoare.
Expobar Brewtus IV, HONNE, Kinu M-47, pitcher + tamper Motta + tamper dinamometric Concept-Art, site VST + IMS
In trecut: Gaggia Pure, Lelit PL41 TEM, Lelit PL 043MM

Reply
FELICITARI!!!

sunt tare ochioase, mi-au placut dintotdeauna!
sa le folosesti cu placere si sa-ti iasa cafeaua asa cum ti-o doresti! :)
BEZZERA MAGICA | EUREKA MIGNION SPECIALITA | BEHMOR 2020SR PLUS

Reply
Merci frumos.
Arata tare bine, dimineata pot sa ma si barbieresc in timp ce fac cafeaua, ca ma reflect in ele :D
E totusi si un dezavantaj. Unde pui mana, raman amprente ;)
Am reusit sa le "imprietenesc" si azi dimineata am obtinut un espresso excelent, f. multa crema.
Cu laptele ma mai chinui, cand iese, cand nu prea iese, mai am de exersat.
Nici cu Pure-ul n-a iesit din prima.
Expobar Brewtus IV, HONNE, Kinu M-47, pitcher + tamper Motta + tamper dinamometric Concept-Art, site VST + IMS

Reply
Dupa ce m-am chinuit 3 zile cu porcaria aia de tamper cu care vine espressorul, aseara, de plictiseala, am vrut sa vad care-i diferenta dintre tamperul Motta (folosit la Pure) si sita de la Lelit.
Surpriza, tamperul a intrat perfect in sita. Nu are 58 mm, e putin mai mic, are cam 57,6 - 57,7, ma rog...ideea e ca am tamper pt. Lelitza :D

Reply
(27-11-2012, 16:35)sorin2505 Wrote: Dupa ce m-am chinuit 3 zile cu porcaria aia de tamper cu care vine espressorul, aseara, de plictiseala, am vrut sa vad care-i diferenta dintre tamperul Motta (folosit la Pure) si sita de la Lelit.
Surpriza, tamperul a intrat perfect in sita. Nu are 58 mm, e putin mai mic, are cam 57,6 - 57,7, ma rog...ideea e ca am tamper pt. Lelitza :D

De ce nu ai intrebat :), am creat o "mica" discutie la bursa cu dimensiunea tamperului pe care urma sa-l comand de la Alex pentru lelitul meu iar baietii mi-au recomandat 57.5mm. Oricum e bine ca te-a scutit de o achizitie in plus si ai scapat dupa cum bine ai spus de "porcaria aia de plastic".
Expobar Office Leva EB-61 1 GR +Quamar M80E + Hario Mini Mill + Latiera Motta 50cl +  IMS 16/20g +IMS E61 200IM + 17g strada La Marzocco

Reply
Sigur n-am vazut discutia respectiva....
Bine ca am incercat inainte sa cumpar ;)

Reply
15 gr. cafea
92 grade
30 de sec.
60 ml espresso

http://www.youtube.com/watch?v=Iw1_XYhyU38&feature=youtu.be

Reply
"Carafa aia de vin" strica tot farmecul :) Cauta un paharel de 60ml
#Lelit Bianca V3 Black #EK43S + SSP & Titus carrier #Honne Slim #Kinu Titan #Barbro Tamper

Reply
:D
O folosesc pe aia cand vreau sa masor. Aia e gradata, de fapt i-am facut eu semne. ;)
Aspect / curgere, ce zici ?
O sa mai cresc temperatura. La 92 de gr. parca e prea "soft"

Reply
Pana la 25s a curs frumos, echilibrat pe ambele brate (ceea ce inseamna ca probabil nu aveai channeling), cu destul de multa crema. Cu un pahar de 60ml (chiar si de tequila daca ar fi) s-ar vedea mai bine rezultatul extractiei.
#Lelit Bianca V3 Black #EK43S + SSP & Titus carrier #Honne Slim #Kinu Titan #Barbro Tamper

Reply
Nu ai posibilitatea sa iti achizitionezi/confectionezi un pf bottomless? Eu cred totusi ca e putin channeling acolo. Prea violent se misca jeturile pe o parte si pe alta. Si, chiar daca curgerea e simetrica, nu inseamna ca nu ai niste probleme de extractie.
Ce cafea ai folosit? Mi se pare ca s-a "imblonzit" cam devreme.
Espresso: Londinium-R
Râșnițe: Hedone Honne Slim, Kinu M47
Site: VST 18g ridgeless, IMS 21g
Duș: IMS Precision µ200
Brew: GOAT STORY GINA - Smart, Brewista Artisan Kettle, Aeropress
Misc: Motta Distribution Tool, Londinium Distribution Tool, Londinium Dosing Funnel, Espazzola

Reply
Cafeaua este amestecul facut de B.F. - Sarkis
O sa incerc sa cresc putin temperatura.

Reply
Sorine, daca vrei am eu de dat un bottomless de la Lelit(ma gandeam sa-l fac surpriza la vanzare masinariei dar, inca nu se inghesuie nimeni).
Dimineata nu am rabdare/timp cu el decat, cand am chef de joaca :)
Pentru inceput te ajuta... apoi dupa mine, e doar spectacol.

Reply

Ai PM

Reply
Ultima achizitie, tamper dinamometric Concept-Art de 57 mm:

[Image: img0647vm.jpg]

Reply
Frumooos!! Sa-l stapanesti sanatos.

Reply
(16-02-2013, 14:58)astinga Wrote: Frumooos!! Sa-l stapanesti sanatos.

Merci frumos ;)

Reply
(16-02-2013, 14:55)sorin2505 Wrote: Ultima achizitie, tamper dinamometric Concept-Art de 57 mm:
Sa tampezi constant! Frumoasa bijuterie. E luata de pe, cu ... espressoman? Cat a costat?
Izzo Alex Duetto III|La Pavoni Pro|Cafflano® Kompresso|Aero Press|Honne|Anfim Lusso|Kinu M47|MYY47 Aerolite|Sözen Değirmen|Aillio R1 Bullet|.

Reply
(16-02-2013, 15:06)baloozzy Wrote:
(16-02-2013, 14:55)sorin2505 Wrote: Ultima achizitie, tamper dinamometric Concept-Art de 57 mm:
Sa tampezi constant! Frumoasa bijuterie. E luata de pe, cu ... espressoman? Cat a costat?

Raducarutasu m-a convins ca e ceva util, iar achizitia propriu-zis am facut-o cu ajutorul lui KAWA (multumesc Ovidiu ;) )
Calitate f. buna si lucrat impecabil.
Si cu ocazia asta am ajuns la concluzia ca eu tampam mult prea tare pana acum ;)

Reply
Sa vezi acum shot-uri :). Cat a costat bijuteria, ca am o senzatie de mancarime? E reglabila forta de tampare?
Vario + Gaggia Classic "tunat" la 9 bar, PID si teava Rancilio + VST 18g

Reply
Da, este reglabil (21 - 46 lbs)
Vorbeste cu KAWA, vezi daca i-a mai ramas ceva ;)
Pretul ~ 360 ron

[Image: img0651co.jpg]

Reply
Tamperul tău, este la fel cu acesta
http://www.concept-art.de/tamper-griffe_hta.html ?
CREAM ONE 2B R-LFPP | HONNE | VST | FELICITA ARC | KRIBLI-GRABLI

Reply
Da, dar in link-ul tau este doar manerul, fara talpa din inox.

Reply
Am testat tamperul cu cantarul ;)
Incredibil, dar chiar "se pupa" unul cu altul :D

Reply
Unitatile aratate pe reglajul de forta reprezinta kg sau lbs? De unde stii?

Reply
(18-02-2013, 23:42)Lyvyoo Wrote: Unitatile aratate pe reglajul de forta reprezinta kg sau lbs? De unde stii?

In Kg este marcat, pana la max. 20 kg. (ei zic 21 kg, dar eu vad 20)
In lbs este de la 21 la 46 lbs.
Vezi ca scrie in prospectul ala care era in cutia manerului.

Reply
Ultimile achizitii:
- Pitcher 600 ml, pereti f. grosi (290 gr greutate)
- Termometru
- Timer - are magnet pe spate, sta perfect pe carcasa espressorului.

[Image: img0686je.jpg]

[Image: img0688uk.jpg]

Reply
foarte frumoase ... cronometru de asta cred ca-mi iau si eu ... chiar de acolo le-ai c-dat?

cat ai dat pe transport?
BEZZERA MAGICA | EUREKA MIGNION SPECIALITA | BEHMOR 2020SR PLUS

Reply
Ai facut o slabicune pt. concept-art? Sa le stapanesti sanatos.

Reply

Forum Jump:

Browsing: 1 Guest(s)