Espressoman fresh
Sibiu
Salut,
De ceva timp tot cochetez cu ideea de a-mi lua un espressor, dat fiind faptul ca de la inceputul pandemiei beau cafea la ibric si ma simt ca un caveman.
Stiu ca se majoritatea dintre voi o sa-mi spuneti sa-mi iau si rasnita, dar momentan vreau sa iau espressor din motive financiare. Poate pe viitor, o sa investesc si intr-o rasnita.
Espresorul va fi folosit 90% pentru preparearea de latteuri - 2-3 pe zi si ocazional espresso.
Din investigatiile mele am ajuns la urmatoarele concluzii:
- sa fie un expressor semi-automat, exclus cele cu capsule sau cu ESE Pods
- sa am posibilitatea de a face 1 singura cafea. Am vazut ca la multe din cele prezentatea sunt obligat sa fac 2 espressouri deodata
- sa aiba teava metalica pentru prepararea corespuzatoare de latteuri
- porafiltru cu gaurele multe si nu doar cu 1 pe centru
- nu am nimic impotriva sa iau ceva SH.
- buget 1300-1500 RON.
- mi-ar placea sa nu astept o vesnicie sa pot sa fac o cafea
Cred ca un LELIT PL41 s-ar potrivi nevoilor mele insa m-am pierdut in modele Anna, Tel, Lem , EM - habar nu am inteles care e diferenta intre ele.
Sper ca dupa investitia asta sa nu raman dezamagit daca nu o sa reusesc sa fac o extractie completa si corecta, dupa ce oricum aleg sa cheltuiesc mai mult decat am planificat initial.
Orice sfat/recomandare sunt bine primite.
Va multumesc !
Espressoman infocat
Bucuresti
Pai daca nu incepi cu o rasnita capabila in mod sigur vei fi dezamagit indiferent de espresor...tot zeama lunga va iesi.
Espressoman infocat
Iasi
(11-11-2021, 13:14)ockty Wrote: Salut,
De ceva timp tot cochetez cu ideea de a-mi lua un espressor, dat fiind faptul ca de la inceputul pandemiei beau cafea la ibric si ma simt ca un caveman.
Stiu ca se majoritatea dintre voi o sa-mi spuneti sa-mi iau si rasnita, dar momentan vreau sa iau espressor din motive financiare. Poate pe viitor, o sa investesc si intr-o rasnita.
Espresorul va fi folosit 90% pentru preparearea de latteuri - 2-3 pe zi si ocazional espresso.
Din investigatiile mele am ajuns la urmatoarele concluzii:- sa fie un expressor semi-automat, exclus cele cu capsule sau cu ESE Pods
- sa am posibilitatea de a face 1 singura cafea. Am vazut ca la multe din cele prezentatea sunt obligat sa fac 2 espressouri deodata
- sa aiba teava metalica pentru prepararea corespuzatoare de latteuri
- porafiltru cu gaurele multe si nu doar cu 1 pe centru
- nu am nimic impotriva sa iau ceva SH.
- buget 1300-1500 RON.
- mi-ar placea sa nu astept o vesnicie sa pot sa fac o cafea
Cred ca un LELIT PL41 s-ar potrivi nevoilor mele insa m-am pierdut in modele Anna, Tel, Lem , EM - habar nu am inteles care e diferenta intre ele.
Sper ca dupa investitia asta sa nu raman dezamagit daca nu o sa reusesc sa fac o extractie completa si corecta, dupa ce oricum aleg sa cheltuiesc mai mult decat am planificat initial.
Orice sfat/recomandare sunt bine primite.
Va multumesc !
Salut,
Bine ai venit!
Sfatul meu este sa incerci intai cu un espressor foarte ieftin(un DeLonghi gasesti la 3-400 de lei, este mai spre "goanga", dar nu e ibric) si sa folosesti cafea macinata direct de prajitor(ai zis ca inca nu iei in calcul rasnita).
Avantajul este ca te poti "juca" ca sa vezi daca-ti place ce iese si daca te-ar prinde microbul, pentru ca lumea in care vrei sa patrunzi poate fi destul de "complexa" si costisitoare. Cel mai mare avanataj al solutiei propuse de mine, este ca poti returna aparatul intr-o luna(nu dau nume de magazine online, dar te prinzi tu) si sa mergi spre ceva mai "profi" daca consideri ca te-a prins microbul.
Toate bune!
Lelit Bianca V2, Honne, Kinu M47 Phoenix, Bravo Tools, Felicita Arc, VST baskets
Espressoman infocat
Corbeanca
Hai ca zic eu primul: fara rasnitia iti iei degeaba orice expressor. Nu va merge ok nici cu cafea deja rasnita din comert, nici cu cafea rasnita la prajitorie, nu vei avea decat frustrari si sentimentul ca ai aruncat banii pe geam.
Si cu o rasnita ieftina de 50-200 lei nu cred ca faci nimic. Am trecut prin astea si cam asa au stat lucrurile la mine.
Eu in locul tau as cauta acum o rasnita mai buna (e la moda kinu, eu am o electrica sh pe care am dat 600 lei), un Bialetti si un aparat de facut spuma. Nu e varianta ideala dar cred ca ai sa si mai multe satisfactii.
DUO DE/XL/KINU/BRAVO/KRIBLI
past:SAB HX E61/ANFIM
Espressoman infocat
Otopeni
Avand in vedere faptul ca esti inscris pe forum de 8 luni, cred ca ai avut timp suficient sa afli parerile espressomanilor referitor la importanta rasnitei. Totusi, tinand cont de faptul ca bugetul este redus, rasnita lipseste, iar 90% din cafele vor fi cu lapte, eu cred ca cea mai buna alegere este Gaggia Classic Pro.
Lelit Anna PL41TEM, Eureka Mignon Specialita, Gene CBR101R, KinGrinder K4.
Espressoman infocat
Bucuresti
11-11-2021, 13:51
(Edited 11-11-2021, 13:59 by distrugatorul.)
Nu face incercari cu espresoare ieftine. Nu e idee buna. O sa risipesti inutil banii si vei fi in mod sigur nemultumit. Decat un espresor cu site presurizate la 4-500 lei mai bine iti iei unu cu capsule :))))Nu e mare diferenta.
Pt o varianta de buget ia o rasnita manuala kinu/comandante si un espresor lelit.
Fara rasnita buna poti sa iti iei si La Marzocco ca tot zeama lunga va iesi
Da uite idee buna Kinu/comandante + gaggia clasic pro si ai iesit ieftin si bun
Espressoman Administrator
Bucuresti
Daca nu reusesti sa te intinzi la un pachet cu PL41EM sau Gaggia Classic cu rasnita (cam 2200 va fi) atunci poti combina un AVX EMTB1 - V2.0 si o rasnita pe care ti-o permiti (nu cea AVX, altceva din ce va afisa importatorul in forum azi la 23.59)
#Lelit Bianca V3 Black #EK43S + SSP & Titus carrier #Honne Slim #Kinu Titan #Barbro Tamper
Espressoman infocat
Corbeanca
11-11-2021, 14:11
(Edited 11-11-2021, 14:12 by brotundu.)
(11-11-2021, 13:51)distrugatorul Wrote: Nu face incercari cu espresoare ieftine. Nu e idee buna. O sa risipesti inutil banii si vei fi in mod sigur nemultumit. Decat un espresor cu site presurizate la 4-500 lei mai bine iti iei unu cu capsule :))))Nu e mare diferenta.
Pt o varianta de buget ia o rasnita manuala kinu/comandante si un espresor lelit.
Fara rasnita buna poti sa iti iei si La Marzocco ca tot zeama lunga va iesi
Da uite idee buna Kinu/comandante + gaggia clasic pro si ai iesit ieftin si bun
La buget 1300-1500 RON cred ca e cam greu cu Kinu + gaggia classic pro, chiar si la sh...
Poate o varianta mai ok ar fi kinu+avx emtb1, dar nu se preteaza la lapte...
Kinu sh e cam 600 lei si nu stiu daca am vazut espressoare mai jos de 900 lei sh...
DUO DE/XL/KINU/BRAVO/KRIBLI
past:SAB HX E61/ANFIM