(17-10-2015, 13:12)ĂMariano Wrote: Merci Radu, asa da comparatie. M-ai lasat fara cuvinte. Asta inseamna ca, ce-i sub 1000E, sunt defapt jucarii.
In niciun caz nu sunt jucarii .
La capitolul jucarii punem automatele , fie ele cele din plastic sau cele full option , cu cutie automata , cu tracțiune integrala spălătoare de faruri si oglinzi pentru orbire ( nu anti )samd . Acestea sunt niste jucarii care vor livra in ceasca doar ce le-au invatat din fabrica sa prepare.
De la acestea nu poti cere nimic conform dorintelor si asteptarilor personale ele stiind una si buna ; sa toarne ceva colorat in ceasca indiferent cu ce sunt alimentate .
Imaginați-va ca cineva palateste cateva sute sau cateva mii de euro pe un superautomat si , dupa ce apasa un buton , extractia nu are loc si asta , deoarece rasnita a fost reglata sa macine prea fin blocand aparatul .
Dezastru !
Doar un service mai poate rezolva dilema !
In concluzie , daca dpdv calitativ lichidul colorat este apropiat de zero , macar cantitativ sa curga 30/60 ml in 7-10 sec .
La un automat se cheltuie o multime de bani pentru acele mecanisme care se pun in miscare si fac sa se intample curgerea lichidului , evacuarea reziduurilor si curatirea aparatului printr-o singura apasare de buton . Calitatea extractiei nu are loc in aceasta mașinărie , ci doar calitatea si fiabilitatea mecanismelor . Deci se plateste pentru o jucarie mai mult sau mai putin performanta .
Acestea nici nu ar trebui numite expresoare , deoarece nu prepara o bautura care se numeste espresso .
Cu un semiautomat SBDU sub 1000 de euro , chiar si sub 500 , si o rasnita buna se pot scoate shoturi si combinatii cu lapte peste majoritatea locurilor de fițe de prin orașele noastre sau de pe afara. Bineînțeles cu cafea proaspata si o rasnita potrivita .
La aceste aparate , cheltuiala se face pentru stabilitatea si controlul parametrilor , care sa conduca la un rezultat maxim in ceasca .
Produsul obtinut cu aceste expresoare se numeste espresso , deoarece lichidul extras din cafeaua macinata , respecta parametrii care definesc aceasta bautura .
Aici este vorba de implicare , buget si de asteptari .
Nu degeaba multi am inceput de la un buget , considerat oricum , atunci , prea mare si am ajuns in acest moment ( si nu am zis in final ) la bugete pe care , la acea data , le-am fi considerat indecente , ca sa nu zic chiar absurde .