• Cafeaua, jumatate din motivul pentru care ma trezesc dimineata!
Hello There, Guest! Login Register


recomandare espresor & rasnita - buget 2000 de lei

#1
Salut ,
Sunt nou in acest domeniu si doresc sa achizitionez un espresor manual si o rasnita dar nu stiu ce sa aleg.
Citind prin forum oscilez intre un espresor Gaggia Clasic sau Gaggia Evolution si o rasnita Ascaso i mini . Gaggia Evolution are un aspect mai modern fata de Clasic . Alte recomandari fata de cele mentionate care ar fi ?
Buget 2000 lei .
 
Reply
#2
Bun venit Ovidiu,

Ar fi fost bine ca Evolution sa mai existe dar de la sfarsitul anului nu se mia fabrica. Urmasul lui ar ramane Baby Black http://gaggia.com.ro/15c.html (in niciun caz Twin ca are probleme de fiabilitate), care are interior aproape identic + electrovalva (pentru evitarea stropirii la scoaterea portafiltrului). De fapt aceasta electrovalva urca pretul sau de la 765 cat era Evo la 1000 de lei. Urmatorul salt este Gaggia Classic, la 1160 de lei, care pe interior seamana mult cu Baby Black / Evolution, dar e mia bine facut, cu piese metalice mai multe, de exemplu valva de supraresiune (OPV) ce permite coborarea la 9bar dintr-un surub. Din ce vad, Classic are si tava de incalzire a cestilor, teava si buton de apa fierbinte, roata de aburi si butoane mai fiabil si mai ergonomic construite, carcasa de inox, e mai greu si mai stabil la infiletarea portafiltrului, teava de aburi se inlocuieste mai usor cu una de pe Rancilio Silvia.

Tamper ti-as recomanda Knock de la Concept Art. Cu tot cu reducerile forumului cred ca ajunge cam la 140 de lei. Inelul acela de cauciuc s-ar putea sa salveze multe pucuri de cafea de la crapare iar faptul ca este format din baza si maner separate, pe filet, te poate ajuta in viitor daca vei face vreun upgrade, caci vei putea folosi alta baza de marimea potrivita sau vei putea adauga un maner dinamometric aceleiasi baze.

Peste Classic, ar trebui sa cresti bugetul la 1600 de lei, acolo unde se afla Lelit PL41E http://espresso.lelit.com/modello/pl41e-...me-al-bar/ , care vine cu boiler dublu (200ml), de alama, piesele si fiabilitatea fiind cam la acelasi nivel. Ma rog, Classic are multa istorie in spate si mii de review-uri pe forumuri. Lelit sunt ceva mai tineri.

Rasnita - daca mergi pe Classic / Baby Black + tamper, atunci te incadrezi perfect in buget cu un Ascaso Imini I2 (680 de lei) sau Lelit PL43MM (712 lei). Daca mergi pe Lelit, atunci depasesti putin cu cele doua variante si te-ai indrepta catre o manuala Porlex, dar merita clar efortul spre o rasnita electrica.

Daca mai cresti bugetul, variantele se mai diversifica. De exemplu Lelit PL41TEM http://espresso.lelit.com/modello/pl41tem/ + rasnita.
Expobar Brewtus IV, Mahlkonig Vario K30, manuala Kinu M47, nivelator Lelit PL121, IMS-uri,  Cafflano Kompresso in vacanta 
 
Reply
#3
classic, aspectul nu conteaza, doar gustul cafelei.
Raul, consumator zilnic de cafea (si de vin rosu!)
Gaggia Classic, Home Vario Mahlkonig, tamper Concept-Art, Filtru Bezzera nepresurizat pt 2 cesti, 14g, 58mm
 
Reply
#4
Ok , cred ca o sa raman la Classic + Ascaso Imini I2 + tamper Knock de la Concept Art . Ce dimensiune imi trebuie la tamper ? Din ce am inteles imi trebuie si o sita nepresurizata pentru un espreso cremos .

VST de 14 si 7 gr .
 
Reply
#5
58mm
cu siguranta trebuie si o sita nepresurizata. Macar asa scapi de sita de la Gaggia. Cel putin a mea a venit usor ovala.
Raul, consumator zilnic de cafea (si de vin rosu!)
Gaggia Classic, Home Vario Mahlkonig, tamper Concept-Art, Filtru Bezzera nepresurizat pt 2 cesti, 14g, 58mm
 
Reply
#6
Odata cu rasnita si tamperul poti lua si o sita dubla. Culmea, nu aduce importatorul Gaggia dar aduce importatorul Ascaso Smile Costa vreo 25 de lei. Tumburusul de plastic nu va mai fi folosit atunci cand vei avea noua sita.
Expobar Brewtus IV, Mahlkonig Vario K30, manuala Kinu M47, nivelator Lelit PL121, IMS-uri,  Cafflano Kompresso in vacanta 
 
Reply
#7
Mulțumesc, o sa va tin la curent dupa ce o sa le achizitionez/probez/experimentez Big Grin
 
Reply
#8
Update: de 1 an si ceva am achizitionat modelul nou de Gaggia Classic cumparat cu discount de aici de pe forum . Aparatul functioneaza bine cand nu este in service . Problemele avute cu el aici .
L-am folosit folosind doar cafea prajita gata macinata cumparata de la o prajitorie din oras folosind sita nepresurizata de La Marzocco si tamper de la Lelit avand rezultate bunisoare insa se poate mai bine fiindca nu am achizitionat inca o rasnita .
Acum caut o rasnita sh fiindca bugetul nu imi permite mai mult de 600-1000 lei si din ce am vazut cele de la macap ar fi mai bune .
 
Reply
  


Forum Jump:


Browsing: 1 Guest(s)