Daca aspiratorul este corect proiectat si construit, nu are nicio relevanta ca scade putin puterea de aspirare cand se umple sacul, atat timp cand volumul de aer antrenat este inca suficient pentru a aspira orice, de pe orice suprafata. Este de preferat intotdeauna un aspirator cu sac mare (cca 5 litri) in locul oricarui alt model fara sac, in primul rand dpdv al igienei. Dintre cele fara sac, doar Dyson cred ca merita luat in seama, fiind cam singurii ce au incercat sa atenueze cat de cat efectele negative ale designului fara sac (filtrare putin mai buna, golire cat de cat mai facila).
Atentie a nu va lasa pacaliti de hotia de marketing cu presiunea creata. Degeaba iti arata vanzatorul ca se lipeste de gresie in magazin, iar acasa aspira doar in mijlocul periei, aspirand doar o dara de 3-4cm, iar la extremitatile periei ramane 50% din mizerie, fiind nevoit sa treci de multe ori din aproape in aproape. Nu presiunea este importanta, ci volumul de aer aspirat coroborat cu designul periei, care sa permita aspirarea corecta sub toata suprafata ei.
Eu am Miele C3 si Rowenta 582201 pentru interior si Karcher WD3 pentru garaj. Poate paradoxal, dar in realitate (nu mai tin minte specificatiile declarate, le gasiti oricum pe net) Rowenta 582201 il bate pe Miele C3 cam tare, din toate punctele de vedere, aspira mai bine orice suprafata fara a schimba peria, este mai silentios, incredibil de silentios, zici ca este o aeroterma langa care poti vorbi linistit fara a ridica deloc tonul, etc. Din pacate, francezii (al meu este made in France) nu cred ca mai produc modelul, eu il am de vreo 8 ani, dar destul de probabil au modele noi, poate imbunatatite.
Oricum, nu uitati sa luati in considerare in primul rand volumul de aer antrenat / aspirat, nu presiunea (si volumul sacului cat mai mare). Pacaleala cu presiunea mare, este exact ca si cu cei 15 bari la espressoare.
La Marzocco GS3, Expobar Brewtus Flow Control, Mazzer Kony E, Mazer Major, Acaia scales, Bravo Tools, Duomo, Kribli
Brew/altele: Baratza Forte BG, Comandante C40 MK3, Kinu M47, Kruve, C. Kompresso, V60, Kalita, Aeropress, French Press