27-12-2017, 17:26
Salutare,
si Sarbatori fericite!
Va urmaresc de ceva timp dar, pentru ca nu am gasit nimic strict referitor la problema mea am decis sa-mi fac un cont si sa va cer parerea.
Recent (de blackfriday) mi-am achizitionat un gaggia classic de la flanco. Cutia arata de parca a cazut din avion insa, produsul era intact, fara urme de folosinta.
Nu am rasnita de cafea, asa ca am inceput cu cafele din comert ( illy, lavazza) impreuna cu filtrul presurizat.
Din pacate imi iese foarte putina spuma, care disparea imediat dupa ce mesteci zaharul cu lingurita. (am incercat si cu tamper si fara, acelasi rezultat)
Ei, dupa asta am intrat pe forum si am citit ca majoritatea folosesc site nepresurizate si cafea proaspat macinata.
Zis si facut, mi-am luat site nepresurizate si am fugit la o prajitorie unde mi-au macinat cafeaua.
Tipul de acolo foarte amabil, mi-a explicat de ce a redus (finetea cu care macina), pentru ca ei folosec intre 2 si 3 jumate si pentru ca masinile lor au suficienta presiune iar daca mi-ar face si mie la fel de fina, probabil s-ar infunda.
Foarte increzator, dau fuga acasa sa incerc noile "achizitii". Pun cafeaua (in sita nepresurizata) tampez bine si dau drumu. A inceput sa curga cafeaua insa foarte putin (semn ca, cafeaua e prea fina totusi si nu trebuia sa tampez atat de tare). Total dezamagit, acelasi nivel de spuma. Incerc iar fara sa mai tampez cu atata forta si mai fac o cafea - curgea mai bine dar spuma la fel.
Eu m-am uitat pe youtube la toti care fac cafea cu gaggia classic iar cafelele lor arata foarte cremoase cu spuma multa.
Unde gresesc? Ma gandesc serios sa o returnez. Sa fi avut eu ghinionul sa primesc un expresor defect?
Ai mei au un philips poemia iar spuma pe care o face expresorul lor e cu mult peste aparatul meu care a costat dublu fata de al lor.
Astept cu nerabdare parerea voastra.
Multumesc anticipat!
Iulian
si Sarbatori fericite!
Va urmaresc de ceva timp dar, pentru ca nu am gasit nimic strict referitor la problema mea am decis sa-mi fac un cont si sa va cer parerea.
Recent (de blackfriday) mi-am achizitionat un gaggia classic de la flanco. Cutia arata de parca a cazut din avion insa, produsul era intact, fara urme de folosinta.
Nu am rasnita de cafea, asa ca am inceput cu cafele din comert ( illy, lavazza) impreuna cu filtrul presurizat.
Din pacate imi iese foarte putina spuma, care disparea imediat dupa ce mesteci zaharul cu lingurita. (am incercat si cu tamper si fara, acelasi rezultat)
Ei, dupa asta am intrat pe forum si am citit ca majoritatea folosesc site nepresurizate si cafea proaspat macinata.
Zis si facut, mi-am luat site nepresurizate si am fugit la o prajitorie unde mi-au macinat cafeaua.
Tipul de acolo foarte amabil, mi-a explicat de ce a redus (finetea cu care macina), pentru ca ei folosec intre 2 si 3 jumate si pentru ca masinile lor au suficienta presiune iar daca mi-ar face si mie la fel de fina, probabil s-ar infunda.
Foarte increzator, dau fuga acasa sa incerc noile "achizitii". Pun cafeaua (in sita nepresurizata) tampez bine si dau drumu. A inceput sa curga cafeaua insa foarte putin (semn ca, cafeaua e prea fina totusi si nu trebuia sa tampez atat de tare). Total dezamagit, acelasi nivel de spuma. Incerc iar fara sa mai tampez cu atata forta si mai fac o cafea - curgea mai bine dar spuma la fel.
Eu m-am uitat pe youtube la toti care fac cafea cu gaggia classic iar cafelele lor arata foarte cremoase cu spuma multa.
Unde gresesc? Ma gandesc serios sa o returnez. Sa fi avut eu ghinionul sa primesc un expresor defect?
Ai mei au un philips poemia iar spuma pe care o face expresorul lor e cu mult peste aparatul meu care a costat dublu fata de al lor.
Astept cu nerabdare parerea voastra.
Multumesc anticipat!
Iulian