• Reducerile la cafea, espressoare, rasnite si accesorii se afla AICI
Hello There, Guest! Login Register


prima rasnita..primele dileme

#1
Salutare,
Si primul meu post aici.
Proaspat espressoman, de vreo cateva saptamani, dadacit bine de Lyvvyo am inceput sa inteleg incet incet, m-am lamurit si ca trebuie rasnita...ce sa mai, fac progrese Smile (in ceasca nu se vede mare lucru inca Tongue )
Multumesc Lyvyoo pentru rabdare, m-am decis sa imi fac cont aici si sa continui discutia public.

Asadar sunt pe cale sa cumpar prima rasnita. Am renuntat la manuale asa cum vroiam prima data asa ca voi sari direct unde trebuie - sper eu.

Evident pentru ca bugetul e in zona asta, dilema e intre Lelit si Ascaso.
Am inteles avantajele si dezavantajele fiecaruia, diferentele de pret etc...asa ca la prima vedere as inclina spre Lelit din doua motive: mai usor de lamurit "unde esti" cu rasnirea dar si pentru ca mi se pare mai robusta. Asa ca am pus pe lista MMI-ul cu evacuarea de inox insa, pe site-ul producatorului am observat si PL044MMT, care, din ce pricep eu, e un PL043MMI cu temporizator si careia nu i se mai vede roata zimtata.

http://espresso.lelit.com/modello/pl044mmt/

A vazut cineva rasnita asta? Importatorul o vinde? Imi place ca nu i se vad toate mecanismele si daca roata aia zimtata ar fi metalica... Dar nu-mi e clar daca ai repere la rasnire samd.

Acum, ca sa dau un pic inapoi, m-am uitat si la Ascaso iMini i2 (cutite plate), despre care am observat ca nu prea se discuta prea mult pe forum. Nu-mi e clar aici daca are mecanism metalic sau nu...si cat costa in plus.
Evident ma preocupa si robustetea...nu numai usurinta de utilizare.

Cam asta ar fi prima mea dilema, aici pe forum.
Ceado E5P, Gaggia Classic, La Marzocco 7 & 17 g, tamper Motta Bubinga
 
Reply
#2
Salut. I2 este cea care are cutite conice si interior din plastic. I1 este cea cu cutite plate si interior metalic...asta daca nu s-a schimbat ceva intre timp. Interiorul din plastic m-a indepartat si pe mine de ascaso si lelit, desi este foarte posibil sa nu ai nici o problema cu ele foarte mult timp...
Mazzer Major || LS Vivaldi
 
Reply
#3
Bun venit pe forum,

PL044MMT se aduce doar pe comanda din ce stiu, fiind prea putin cunoscuta. Dar la 1045 de lei cat ar costa cu tot cu reduceri, nu-i vad utilitatea prea mult, mai ales ca si-a pierdut tocmai elementul forte, rotita zimtata vizibila. Lipsa reglajului vizibil o face egala cu AScaso i-mini i2, care in varianta polish, mai "sexy", costa la importator 880 de lei. Faza cu interiorul de plastic pe Ascaso Imini i2 este un artificiu de reducere a costurilor. Dar pe gama entry level, alaturi de Lelit PL43MM, vorbim de cele mai bune optiuni pret/calitate.

Ascaso I-mini i1 (i2 foloseste conice, i1 plate) iarasi e scumpulita la 1080 de lei, iar la nivel international este destul de rara. Nu stiu exact de ce. Ce am putut observa pe youtube a fost un timp cam lung de rasnire, desi are motor de 250W, avand doar 700rpm la cutite plate de 54mm. E o viteza specifica mai mult conicelor. Dar vorba aia, la aproape 1100 de lei esti la 600 de lei de Vario si nu iti mai pui problema niciunui compromis pentru gama casnica Smile
Lelit Bianca, Hedone Honne Espressoman Slim Edition. Vacanta: Kinu M47 + Kompresso
Past: Expobar Brewtus IV, Mahlkonig Vario K30 (in vanzare)
 
Reply
#4
Hmm, corect rationamentul insa de multe ori nu putem sari praguri psihologice cu usurinta Smile In fond diferanta de la cel mai bun raport pret/calitate (700-800 lei) la cea mai buna rasnita casnica e de la simplu la dublu...chiar mai bine de atat.

Am mai adaugat in fisierul atasat ceva informatii (nu mai stiu pe unde l-am gasit pe forum); poate va fi de folos si altora...aflati prin faza asta de bajbaiala. In fond trebuie sa fie o decizie pragmatica!

Cert e ca eu m-am cam lamurit si de aici incolo pierd timpul in loc sa beau o cafea buna. O sa iau un Lelit ca mi se pare mai prietenos cu incepatorii, probabil ca MMI ca sa nu regret ca m-am zgarcit ulterior Big Grin
.xlsx   Comparatie_Rasnite.xlsx (Size: 8,79 KB / Downloads: 31)
Ceado E5P, Gaggia Classic, La Marzocco 7 & 17 g, tamper Motta Bubinga
 
Reply
  


Forum Jump:


Browsing: 1 Guest(s)