Welcome Back Log In Create Account

pompa rotativa - alimentare din bidon

nu gasesc in cautare info (poate eu aiurea caut)

e posibil sa fie alimentat un espressor cu pompa rotativa de la bidon? daca are doar conectiune la retea, implicit? (nu are water tank)
<< echipament La Marzocco Linea (Slayer mod), La Pavoni Europiccola, Mazzer, Sette, filtrare apa pro Brita Purity >>

Reply
Eu asa imi alimentez Brewtusul.

Trebuie sa pui o supapa de sens. Si daca poti pune bidonul mai sus decit espressorul , si mai bine.
Expobar Brewtus IV DB - cu profilare de presiune,Baratza Sette 270W, OE Lido E,IMS Competition 10, 18 și 20 g, Shower Screen IMS Competition, Tamper dinamometric Concept Art.

Reply
@nicusors

poti pune te rog o poza cu instalatia, sa inteleg ce si cum?
<< echipament La Marzocco Linea (Slayer mod), La Pavoni Europiccola, Mazzer, Sette, filtrare apa pro Brita Purity >>

Reply
cum a zis si Liviu cu alt prilej: nicusors - tu ai alta pompa  Smile
Espresso: Vesuvius Evo Leva + Zerno Z1, Pullman BigStep 54.9mm (custom made), BooKoo Mini scale
Brew: Tsumabe/Orea/V60 porcelain + Zerno Z2 ULF, Bookoo Ultra scale, Timemore ProX kettle
Travel: Orea V3 MKII/Hario V01 Neo, Outin Nano + 1Zpresso Q/Kinu M47

Reply
S-a mai amintit solutia cu Flojet aici si aici. Este folosita curent in catering, in special in afara.
Ma intereseaza si pe mine solutia si de aceea am retinut denumirea produsului.
Spor!
Folosesc: Bezzera Strega | Mazzer Robur | IMS 14/20 | EP HQ 14/21+ | tamper Concept Art/[Joe Frex] dinamometric | Latiera Motta Europa 50 cl
Am folosit: Baratza Sette 270 | Expobar Brewtus IV | Mazzer Major | Mahlkoenig Vario Home

Reply
rotativa e externa, ar fi de dorit ea sa ramana :)

Reply
(24-11-2017, 14:57)vladdooo Wrote: cum a zis si Liviu cu alt prilej: nicusors - tu ai alta pompa  Smile

Si cu pompa originala am folosit bidon.
Expobar Brewtus IV DB - cu profilare de presiune,Baratza Sette 270W, OE Lido E,IMS Competition 10, 18 și 20 g, Shower Screen IMS Competition, Tamper dinamometric Concept Art.

Reply
inafara de supapa de sens - mai e necesar ceva? ce marime ar trebui sa caut?

Reply
Si eu folosesc pompa rotativa cu bidon, fara modificari. Incearca si cauti solutii dupa, daca ai pb.
Mazzer Major RPM variabil || San Marco Flexa cu DC brew boiler

Reply
(24-11-2017, 15:51)nickso Wrote: Si eu folosesc pompa rotativa cu bidon, fara modificari. Incearca si cauti solutii dupa, daca ai pb.

nu am inteles partea asta a mesajului.

Reply
Adica incearca sa tragi apa din bidon si, daca ai probleme, atunci poti apela la solutii gen valva unisens, dispozitive gen flojet si altele. In mod normal, daca espressorul este facut sa functioneze cu apa de la retea va avea o valva de sens integrata (este obligatorie...daca esti sigur ca espressorul nu o are atunci nu te apuca fara ea). Daca pompa nu trage din bidon cel mai probabil pompa este de vina si una noua rezolva problema. Atat fluidotech cat si procon sunt facute sa traga din surse fara presiune. So...incearca fara frica :)

Reply
pompa lucreaza 100%, ca e conectata acum la retea.
problema e ca espressorul nu poate ramane acolo - trebuie mutat, unde nu este acces la retea.

e vorba de un La Marzocco Linea 1EE, daca conteaza. are sau nu valva de sens integrata... nu pot spune.

Reply
Daca stau bine sa ma gindesc supapa de sens am pus-o cind am schimbat pompa, cu cea originala nu a fost necesara.

Reply
Pompele rotative se descurca bine cu alimentare de la bidon (frecvent in vending) dar este recomandata o supapa unisens.  Rotativele se pot dezamorsa usor, pentru protectie si constanta in debit se recomanda o supapa.

Reply
am cautat supape unisens la noi, dar am gasit doar din alea de alama (?) in care supapa de deshide foarte greu, nu cred ca presiunea dintrun bidon de 3-5L va avea puterea. asa si vanzatorul mi'a spus.
are cineva un link la o supapa pe care a folosit'o personal?

Reply
Supapa de sens se pune dupa pompa, nu inainte.

Reply
mm, sigur?

ca chiar in afara pe forumuri e pusa inainte de pompa.

[Image: 4WMm6xH.jpg]

Reply
Eu nu as pune-o inainte de pompa. Daca reusesti sa creezi o presiune negativa considerabila in spatele pompei se produce un fenomen denumit cavitatie, care se traduce prin aparitia de bule de aer pe palele pompei si rezulta in distrugerea acestora. Daca totusi o pui inaintea pompei, asigura-te ca nu opune deloc rezistenta pe sensul de curgere. Spor.

Reply
Nici eu nu as pune-o inainte de pompa. 

Roulul ei este de a nu da voie apei din boiler sa se intoarca in pompa. In timpul in care apa se incalzeste, in boiler presiunea creste si apa refuleaza prin pompa. OPV-ul nu apuca sa reactioneze.

Eu am patit-o , ca norocul pompa nu a patit nimic.

Reply
(27-11-2017, 10:04)nickso Wrote: ... se produce un fenomen denumit cavitatie, care se traduce prin aparitia de bule de aer pe palele pompei....

bule de abur. :)
Expobar Leva DB pompa rotativa, Mühle M68, Mazzer Major, Huky 500
Home coffee roasting is as fun and easy, or as exacting and technical, as you want to make it.

Reply
Sau asa [emoji14]

Reply
rusii asa folosesc bidoane cu apa si valva unisens cu rotativa:

Reply
cam ruseasca executia... si daca chestia de la capatul furtunului e supapa e posibil sa fi preferat sa o monteze acolo ca sa nu i se dezamorseze furtunul cand schimba bidonul.
Expobar Leva DB pompa rotativa, Mühle M68, Mazzer Major, Huky 500
Home coffee roasting is as fun and easy, or as exacting and technical, as you want to make it.

Reply
da, ei zic ca in asa caz dupa ce executi extractia, apa nu din furtun pana la pompa nu curge inapoi in bidon, astfel creandu-se aer in sistem. suna logic, nu?

Reply

Forum Jump:

Browsing: 2 Guest(s)