Welcome Back Log In Create Account

niste kfea de pe hasbean

Nu, nu...ne vedem la cafenea la Ernest sa vedem ce poate :))
#Lelit Bianca V3 Black #EK43S + SSP & Titus carrier #Honne Slim #Kinu Titan #Barbro Tamper

Ma rog. La cafenea la Ernest. Scuze... nu stiam. Oricum ma anuntati. Ar fi o ocazie atunci de a gusta si ce am luat :-)
Expobar Office Leva + rasnita DIP DKS-65 + Vst 18gr + pitcher Motta + Hario Skerton Pro + Frenchpress Espro P5

OK, comanda a fost facuta. Cursul Raiffeisen de astazi la care a fost schimbata suma: 5,98. Total transport 11,96

1. Lyvyoo - 250 de Tanzania Mbeya Hope B Fully Washed + 250 de Colombia Finca Santuario Galpon Typica 2012 = 9,5+2,99 = 12,49 * 5,98 = 74,7
2. Radu - 250 Kicker Espresso Blend MK1 2012 + 250 Jailbreak Espresso Blend MK3 2012 = 11,5+2,99 = 14,49 * 5,98 = 86,65
3. okayo - 250 Colombia Finca Santuario Galpon Typica 2012 = 5+1,495 = 6,495 * 5,98 = 38,84

Va rog sa verificati si voi daca am facut calculele corect.
Nu e nevoie de ibanuri sau alte chestii. Cand veniti sa ridicati cafeaua, aduceti atunci banii.
Aeropress, V60, Kalita wave, Kinto 01, Hario Syphon, Gabi Master A, Comandante Nitro blade, Hario v1 scale, Acaia Pearl, Acaia Lunar,  Synesso, Mythos 1

Ultima oara cand am luat a iesit cam 35/punga. E clar ceva mai mult ca la noi. Acum e si contextul nefericit care a urcat cotatia. Si mai e si transportul care ridica pretul. Eu oricum mai vroiam sa mai gust cafeaua asta asa incat acum ca s-a ivit ocazia vom vedea fiecare cat merita.

Mi-am amintit ceva. Ca sapt viitoare sunt in concediu. Cum luni sau marti ajunge imi dau seama ca nu o sa pot fi prezent la degustare caci plec din Buc. Imi cam pare rau ca am mai fi schimbat impresii. Daca printr-un miracol ajunge vineri anuntati-ma si aman plecarea pentru sambata dupa-amiaza.
Expobar Office Leva + rasnita DIP DKS-65 + Vst 18gr + pitcher Motta + Hario Skerton Pro + Frenchpress Espro P5

Ce calcule mi-au iesit si mie la ora asta :))))))

Dai un semn pe topic la sosire!
#Lelit Bianca V3 Black #EK43S + SSP & Titus carrier #Honne Slim #Kinu Titan #Barbro Tamper

Astazi la 6 pm am primit mail cum ca a fost deja trimisa. Asteptam, dar ar fi chiar o performanta sa ajunga vineri.
Aeropress, V60, Kalita wave, Kinto 01, Hario Syphon, Gabi Master A, Comandante Nitro blade, Hario v1 scale, Acaia Pearl, Acaia Lunar,  Synesso, Mythos 1

Ei se misca exemplar. O trimit in aceeasi zi sau cel tarziu a doua zi (in functie de cum a fost plasata comanda). Insa eu am dubii ca ajunge vineri. E nevoie de cateva zile avand in vedere ca nu e posta rapida si cred ca cel putin o zi daca nu mai mult tine de posta romana. Cel mai rapid produs cumparat din Uk (Amazon) un netbook a sosit exact a doua zi de la comanda. Am ramas traznit. Pretul transportului fiind exact 7Lire ca la orice alt produs. Insa ei ca sa nu se trezeasca cu marfa furata de la posta romana au preferat curieratul rapid si sigur. Straini si englezi, in speta, cu al lor Royal Mail mi-au dat intotdeauna dovada de siguranta si seriozitate chiar daca am cumparat produse de 3Lire. Asta inseamna comert. Romanii nu au invatat lectia asta, din pacate, si mai rau de atat nu inteleg ca sunt clienti care nu mai cumpara din Romania din cauza pretului, proastei comunicari, a neseriozitatii. Am avut o situatie in care din colet lipsea un "nimic". Mi-a fost trimis fara niciun comentariu, fara taxe in plus..." pentru ca clientul sa fie pe deplin multumit". Dupa aceeasta lunga pleadoarie... concluzionez ca e cam scump totusi sa iei cafea la nivelul lirei de acum :-). Altfel sper sa avem cu toti ce degusta si minuna dupa. Am vazut ca Radu a luat din bledurile lor. Chiar sunt curios de impresii pentru ca nu am luat niciodata. Nu stiu daca ati vazut dar au si o chestie pe baza de abonament... tu platesti in avans un pret, ei trimit regulat cafeaua. Interesant, mai ales ca ideei pentru prajitorii de aici.

Dupa ce am incercat cam toate blend-urile de la Sarkis si dupa ce am inceput sa le combin am realizat ca preferinta mea se indreapta spre combinatiile de boabe din soiuri diferite .
Si acum sunt incantat de amestecul realizat impreuna , Sweet Sarkis , insa am ajuns in faza in care simt nevoia sa mai schimb . Am ramas la aceeasi optiune , cea a amestecurilor , deoarece m-am convins ca buchetul de arome si complexitatea gustului castiga mult cand punem boabele mai multor blend-uri impreuna .
Deasemenea sunt curios sa observ si ce anume cauta altii , in materie de grad de prajire , gust , nuante , corp etc . in momentul in care realizeaza aceste combinatii.
Vom avea ce castiga din aceasta in ceea ce priveste diversificarea paletei de optiuni , vom comenta aceste observatii si , de ce nu , poate impreuna cu Mihai de la Sarkis vom mai incerca si altceva in materie de combinatii ( prea ne-am oprit la Sweet si ziceam ca mai incercam si un Sour , Flower .... )
 BUGSTER; Honne S; EK43S; Buckeye BC2; Kinu M47; Cafflano
 (Ex: LM-GS3/AV; PL41TEM; Expobar-DB; VBM-2B; Hottop-2k+; Flair; MK-Vario; MK-K30; Macap M4D; Kinu M68)

Bineinteles ca vom incerca si altceva dar cum aceasta perioada este de concedii ati luat cu totii o pauza , astept sa reveniti mai ales ca am adus cafea din bolivia si honduras , cafele ce se preteaza amestecurilor pentru espresso
Prajitor Probat, Rasnite Mahlkonig si Bunn

okey baieti si fete. cafeaua a sosit !!!
va astept maine (sau cand puteti) sa veniti sa o ridicati (de preferabil intre 10'00 - 12'00)

Uraaaaaaaaaaaaaa!!!!!!!!!!!!!

Care e numele cafenelei si la ce adresa?

Salut. Eu sunt plecat din Buc. Posibil sa revin joi ca apoi sa plec spre mare. Poti lasa un nr de tel sa te sun cand sunt acolo. Multuumesc

Merci okayo pentru sfat! Extraordinara Columbia asta! Nu am mai baut in Romania asa ceva! Pur si simplu, fiecare picatura de espresso aduce pe papile o revarsare de senzatii, iar aciditatea dublata de dulceata este dementiala. Asa din departare, se apropie de Ethiopia lui Papajacques :)

Vad ca sunteti incantati de hasbean :) . Eventual lasati un feedback pentru fiecare tip de cafea in parte daca se poate, sa stim si noi "ceilalti" ce merita sa cumparam.

@Liviu ce tip de columbia ai cumparat: Galpon Typica 2012 sau Micay II Yellow Bourbon ?

Savurare placuta !
Gaggia Classic & Rancilio Silvia steam wand + Fiorenzato T80 + Latiera Motta + Tamper Motta + PID controller + VST 15gr

Colombia Finca Santuario Galpon Typica 2012

Ma bucur ca ti-a placut... Si pentru mine a fost de exceptie. Am zis sa o mai gust inca o data ca sa nu am surpriza ca se termina sau nu mai e ca "prima oara"

Multam Ernest pentru efort. Multumesc si pentru mostra de cafea... Nu stiu exact care e sortimentul. Ti-am lasat si eu ptr o cafea, poate doua din ce am comandat. Din pacate maine iar plec asa incat am sa le gust abia sapt viitoare. Sunt curios de impresiile lui Radu cu privire la amestecuri si evident cu privire la restul sorturilor comandate.

Iti multumesc si eu Ernest pentru implicarea ta in acest demers , precum si pentru mostra prajita de tine .
Inteleg nerabdarea colegilor de a afla impresiile legate de cele 2 amestecuri comandate de mine insa voi fi plecat o perioada asa ca am pus la congelator ,pana la intoarcere , cafeaua de la hasbean .
Voi reveni cu impresii .
 BUGSTER; Honne S; EK43S; Buckeye BC2; Kinu M47; Cafflano
 (Ex: LM-GS3/AV; PL41TEM; Expobar-DB; VBM-2B; Hottop-2k+; Flair; MK-Vario; MK-K30; Macap M4D; Kinu M68)

Intamplator am intrat pe Hasbean pentru un "cadou". S-au mai redus taxele postale... Short conclusion de la 4 pachete in sus, la un 5.5Lire/pachet la actualul curs pretul se stabilizeaza la 16RON/100gr.

Am uitat sa revin cu o parere despre Tanzania Mbeya Hope B Fully Washed, cel de-al doilea sortiment luat de mine. Prea multe lucruri nu am de spus, doar va atrag atentia ca este o cafea "banala", comparand desigur cu sortimentele de la prajitoriile autohtone. Se evidentiaza imediat aciditatea "chioara", neinsotita de un buchet de arome citrice sau florale.

Acea Columbia recomandata de okayo a fost muuuult peste!

Cum ziceam si "bilete necastigatoare" printre cele putine castigatoare. Cred ca e valabil mai peste tot intr-o anumita gama de pret.

Nu stiu cati dintre voi a-ti avut ocazia sa beti o cafea din Tanzania dar dpmv este cea mai buna cafea africana dupa cea din Rhodesia , indiferent de vorbe in denumire trebuie sa apara AA + ,daca nu apare este pacaleala
Prajitor Probat, Rasnite Mahlkonig si Bunn

Mihai ce inseamna AA+ (banuiesc ca e vorba de un standard de calitate). A propos de sortimentul "chocolat" pe care l-am gustat azi. Curgerea este intr-adevar remarcabila. Cremoasa, corpolenta. La capitolul gust nu ma bag la aprecieri insa pe masura ce gust din cele prajite mai bine comparand cu cele prajite normal tind sa-ti dau dreptate cu privire la gradul de prajire unde se identifica mai bine aromele. Din cauza asta cred ca si PJ si Hasbean merg pe acest grad mai light in prajire.

topic nou pls

Am facut eu - http://www.espressoman.ro/forum/showthread.php?tid=105

Forum Jump:

Browsing: 1 Guest(s)