Welcome Back Log In Create Account

hario mini? sau mai bine altceva? aiutor! :D

unde gasesc anunt asta?

sau i a taa si vrei sa il vinzi?

Reply
Da. E al meu si il dau. Deja imi pare rau dupa el :(
La Marzocco GB5, La Marzocco Vulcano, Eureka Mythos, La Marzocco GS3, La Spaziale Mini Vivaldi II

Reply
Atunci il iau de la tine, ma asteptam sa dau mai putin bani dar asa il iau imediat, si ai chestile in plus, deja i ala pentru cappuccino de metal, etc etc...

eu sunt la bucuresti, cum facem cu livrare? i inclusa in pret, da?
[Image: fbbKx.gif]

Reply
Ai PM
La Marzocco GB5, La Marzocco Vulcano, Eureka Mythos, La Marzocco GS3, La Spaziale Mini Vivaldi II

Reply
Bravo! Desi tranzactiile se fac pe Bursa, bien ca ai rezolvat intr-un fel sau altul.
#Lelit Bianca V3 Black #EK43S + SSP & Titus carrier #Honne Slim #Kinu Titan #Barbro Tamper

Reply
Da, ne avem acordat in pm, sa am espressor marti, am sa fac poze la prime cafele

[Image: S9e14.png]

Reply
(09-01-2015, 23:17)Lyvyoo Wrote: Bravo! Desi tranzactiile se fac pe Bursa, bien ca ai rezolvat intr-un fel sau altul.

Tinand cont ca tranzactia s-a facut de catre initiatorul topicului mi se pare acceptabila "devierea". Pana la urma chiar poate fi o conduita de urmat pe viitor, e in avantajul tuturor partilor implicate.
Raul, consumator zilnic de cafea (si de vin rosu!)
Gaggia Classic, Home Vario Mahlkonig, tamper Concept-Art, Filtru Bezzera nepresurizat pt 2 cesti, 14g, 58mm

Reply
Ce sa intimpla de ieri nu raspunzi la pm si masina ca trebuiaa espediata luni si livrata azi nu a ajuns...

ultim pm te lam trimis o ora inainte iar ai fost online 15 minute inainte...

daca ai schimbat idea ok asta este dar macar sa imi spui

Reply
O treaba care se intampla cand cumperi de pe fotum si nu se intampla pe ebay, Ok___. Toc___, O__.ro; am oferit cumparatorului binus o sticla cu solutie de decalcifiere, o cutie cu tablete de curatat steam wandul si money back guarantee timp de 90 de zile indiferent de motivul returnarii.

Reply
Am primit acuma, dar doamne 70 ron la speditie (+5 lei sa ma tina a minte baiat de la fancurier si sa abia de grijia colete, asd), dar pentru ca i grea masina si i greu tot, si portafiltra sunt masive si ala pentru presat cafea i de metal si are doar el 616 grame, i bun daca iti intra un tigan in casa sa i spargi capul :D glumesc!

pare tot in regula, dar incerc mai tarziu, ca masina i rece de la aer de afara si risk probleme dacail bag direct in priza, astept sa se face si masina ca temperatura camerei.

Multumesc stefandinescu pentru "90 zile garantie" :D

[Image: Dg5eO.gif]

Reply
Sa fii sanatos si sa ai parte de cafea excelenta!

Reply
mhhh, cafea curge foarte foarte repede fara nicio spuma... :(

era mai mult spuma la via veneto de luze si curgea mai incet...

sa stricat reglatie in timpul trasportului?

poti sa imi lasi un numerul de telefon sa iti sun?

acuma am reuscit sa vina 2-4 ml de spuma dar cafea curge foarte foarte repede, nu ar trebuii sa respecte regula de 25 secunde? il face in 7/10 secunde, nu 25... HELP!

Reply
Iti las pe privat. Nu se strica reglajele la transport. Pe manometru iti indica 20vari adica 9+1 bar presiunea atmosferica? Daca da, rasneste mai fin, sau supradozeaza sau tampeaza mai tare. Oentru cremma iti trebyie cafea ptoaspat prajita. Foloseste un cantar de bijuterie si cantarestr 9gr pt single si 17-18 gr pt double. La Via Venetto aveai spuma nu crema pt ca erau portafiltre presurizate. Ce cafea folosesti, cu ce o rasnesti si ? Tamoeaza pe un cantar dev baie si vezi sa ai 10 kg. Apoi te poti juca. La inceput 10kg, 9gr cafea si rasnit pana curg 30ml in 30 secunde.

Reply
la inceput nu, era mai mic pe manometru, dupa 3-4 cafea sa asejat cum spui tu manometru... probabil din cauza trasport era aer in circuit si nu afost presiune ca lumea la inceput?

trebuie sa admit la prime 2/3 cafea am ramas masca, a venit apa colorata...

acuma am facut alte si am presat mai bine cafea si a venit crema/spuma, dar tot curge prea repede...

am sa incerc acuma sa reglez exsact cantitatea de cafea si sa fac forta inainte pe cantar sa vad exsact cum i 10kg

momentam am 2 fel de cafea, unu cu cafeina ca nu mai tin a minte ce a fost cred lavazza... altu fara ca a fost cafea hag decafeinat natural, pentru ca beau prea mult cappuccino si coca cola si chestile si nu pot sa beau cu cafeain tot timp ca imi sare inima :D

amandoua sunt deja praf. si deschisi de mult, cred ca si asta nu aiuta de loc, dar nu am locuit aic pe o perioda mare de timp si cafea a ramas in casa nefolosit.

oricum vine cu mai multa spuma cu ala decafeinat...

trebuie sa cumpar alt cafea nou si sa incerc de mai multe ori, ca nu este cum cu via veneto unde bagam cafea aiurea si tot cu spuma si greu iescea, acuma trebuie sa am grijia eu sa vina bine, mai incerc, daca nu reuscesc de loc iti sun, daca usor usor invat nu iti deranjes la telefon, multumesc oricum pentru disponibilitatea.

Reply
Din cafea rasnira asa va curgev mereu. Ai nevoie de afea proaspat prajita si de rasnita. Cafeaua fara cofeina este......
Nu ai vrea sa stii cum o decofeinizeaza. Cafeaua ara cofeina e ca berea fara alcool si dragostea cu prezervativ adica degeaba.

Reply
Cand vrei sa te culci cu mai multe femeie diferite merge si cu preservativ [Image: eCKKp.gif]

Rasnita ma mai ghindesc, acuma nu am bani pentru o rasnita ca lumea am deja exsagerat cu budget pentru 900 ron + trasport, dar a meritat...

Ar avea pentru hario mini, dar cine ma spus ca merge cine ma spus ca nu merge pentru espresor cafea macinata cu hario mini si sincer nu prea stiu ce sa fac despre hario mini, si pana nu stiu sigur nu il cumpar ca nu vreau sa risc sa arunc 150/170 ron.

Maine sa iau cafea mai decenta, si mai fac incercari.

Oricum ca coloare deja arata mai bine decat ala de via veneto cafea, si ca miros :D

Cafea hag spune ca scoate cafeaina prin anidrite carbonica, si spune ca i "natural", apoi nu stiu daca i adeverat sau nu si daca i metoda mai buna... oricum lam terminat cu testurile de azi :D

Reply
Nu da banii pe Hario. Pentru un espresso trebuie sa rasnesti 2:30 minute. Am testat eu. In plus trebuie "tunata" pentru consistenta rasnirii. Eu am o rasnita DK30 romaneasca, mare si zdravana. O gasesti la 600 lei sh dar o lasi mostenire. Un tanc. Sau cauta pe aici o rasnita SH. Cel putinbo Gaggia MDF. Eu am avut una si a facut treaba buna. Am dat-o aici pe forum cu 250 lei acum 5-6 luni.

Reply
Dar

[Image: mAbJnrC.jpg]

[Image: M7tj5JV.png]

[Image: VSMxGlr.jpg]

[Image: wDMUCzd.gif]

Reply
riccetto80, ar trebui sa ne mutam pe topicul Espresso ratat, caci aici am cam epuizat subiectul achizitiei. Gasesti acolo multe sfaturi legate de indreptarea greselilor. Oricum, fara rasnita, vei fi crunt dezamagit in continuare.
#Lelit Bianca V3 Black #EK43S + SSP & Titus carrier #Honne Slim #Kinu Titan #Barbro Tamper

Reply
Iti imprumut eu un Hario Mini Mill. Daca esti multumit de el, mi-l platesti cand ai banii. Daca nu esti multumit de el, mi-l dai inapoi cand iti iei rasnita electrica. Daca esti de acord, da-mi un PM cu numarul tau de telefon.
Prajesc cafea de specialitate din 2011, acum pe un Probatone 5 Typ 2 SSG2 (Baujahr 2014). 

Reply
@stefandinescu - cum ai folosit DK30 in espresso? Am vazut-o si la targ, e o rasnita solida, foarte foarte grea, construita ca un tanc, celebra prin UK si Australia, dar e adresata magazinelor si nu are un fine tuning pe espresso, forumistii din tarile respective spunand la fel, ca e greu sa lucrezi cu ea in espresso.

Reply
Eu am vazut-o intr-un coffeeshop in Melbourne langa un Nuova Simonelli parca si am spus ca daca e buna pentru ei, va fi buna si pentru mine. Cutite mari, viteza mare. Imi cantaresc boabele inainte cu un cantar de bijuterie, le vars in hopper, la iesire (chute) am pus un pahar de iaurt fara fund ca sa se potriveasca la diametrul portafiltrului si merge. Rasnita e stepless si poate fi oricand resetata la 0, butonul de reglaj al granulatiei este mare si usor de citit. Am carat-o in portbagajul masinii la o degustare de irish coffee in Bucuresti fara sa imi fac probleme ca va pati ceva. [Image: 907ccca0d82be2b04242643131beb65d.jpg]
Aici se vede in drepata imaginii.

Reply
Si la Guido au Mahlkoenig EKK 43, la Coffee Map Mahlkoenig VTA 6S, ambele rasnite de volum, pe care le folosesc in espresso. De studiat aceasta abordare...

Reply
OPERATIUNE RASNITA IMPOSSIBLE DK30 COMPLETATA CU SUCES!!!!

[Image: EmykqWr.jpg]
(capac de plastic i la spalat)

raznita arata foarte bine tenuta, de fapt i toata de metal, cutia exteriora pare de plastic din poze ca am vazut pe net, dar nu este plastic...

mam rupt sa il aduc pe 5 etaje fara lift, si lam pus in 2cutii mari blue de ikea, cu adeverat i 20kg...

cost total operatiune raznita:

300 ron zarnita
22 ron taxi

:D

Am incercat inainte sa il cumpar si schimband botoane sa schimba granulatie la cafea... si lam luat imediat, nu are de loc rugina, doar putin pulbere si murdar in capac de plastic :D

stefandinescu are dreptate, i foarte silentiosa, mam asteptat sa faca mult mai mult sgomot, si macina extrem de repede cafea...

2 zile inainte eram pe drum sa ma uit tot la model asta, dar mai batran ca avea capac de plastic ingalbenit de la varsta, si cand eram pe drum ma suna vanzator ca la vindut...

mai bine asa, ca ala ca am pierdut era la 400 ron, si mai vec cu putina rugina pe ea, asta i mai noua si i tinuta mult mai bine, si 100 ron mai ieftina :D

Reply
Sa stapanesti tancul sanatos! :)

Reply
Imi amintesc ca la ultimul târg Coffee Lovers, am cerut o astfel de rasnita de la standul DIP pentru a se juca mr. Mihailov pe un v60 la standul Espressoman si am cărat-o cu liza ca m-a rupt de spate :) Chiar ca e tanc.

Reply
Sunt in viata! :P

nu am avut timp, dar usor usor cafea ca fac vine din ce in ce mai bun... si capuccino de asemenea! Angel

Reply

Forum Jump:

Browsing: 1 Guest(s)