buna
am si eu urmatoarea problema la un [font]expresor philips hd8841,imi apare picatura de apa taiata de o liniuta pe display,ce inseamna ca nu are apa in tanc,lam desfacut si curatat manual ,verificat furtunul daca este infundat pina la pompa de apa,nu stiu cu ce sa incep sa verific ce este defect,daca puteti sa ma ajutati cu vre-o sugestie as ramane recunoscator.
multam[/font]
In tancul de apa exista un senzor plutitor, care daca nu se ridica sa pluteasca in lacasul lui, genereaza semnalul de tanc gol. Verifica plutitorul, poate este blocat la fundul locasului sau.
04-05-2019, 20:25 (Edited 04-05-2019, 21:00 by jeanpierre.)
mersi,o sa verific,revin cu coment
nu am asa ceva la modelul asta tancul de apa (rezervorul) este detasabil,apa trece pina la pompa si senzorul de nivel este aplicat pe capacul lateral
04-05-2019, 23:18 (Edited 04-05-2019, 23:44 by mirceat.)
In tancul de apa detasabil există un plutitor cu rol de a sesiza nivelul apei din tanc. Este o piesa de plastic cu magnet ca in imaginea de aici https://www.kaffeemaschinendoctor.de/ima.../381_0.jpg.
Plutitorul nu se mai ridica de la fund, poate s-a umplut cu apa sau este blocat din alta cauza.
LE - vad ca m-am cam repetat in cuvinte, din pacate. Problema poate fi si la placuta din poza ta, dar incepe cu tancul si identifica plutitorul acela, vezi daca pluteste sau nu, atunci cand este apa suficienta in tanc.
Am vorbit mai mult din amintiri, dar uitându-mă in manualul lui HD8841, se pare ca nu mai exista plutitor. Probabil doar placuta senzor simte lipsa apei din tanc si o fi defecta in cazul acesta.
Asa imi trebuie daca ma bag la automate. :) Forumul acesta se ocupa cu aparate care produc espresso, in principal. HD8841 este un automat de cafea care nu produce espresso, chiar daca vanzatorii spun altceva.
Nu trebuie sa spuna vanzatorul, important e sa ii placa clientului... :) poate sa ii zica oricum
Nu mai aburiti lumea cu definitii de care nu suntem siguri nici noi... acum mai nou aud ca daca nu ai o anume preinfuzie, nici ala nu mai e espresso... nu mai ajung bari, secunde, grade...
(05-05-2019, 09:54)renatoa Wrote: Nu trebuie sa spuna vanzatorul, important e sa ii placa clientului... :) poate sa ii zica oricum
Nu mai aburiti lumea cu definitii de care nu suntem siguri nici noi... acum mai nou aud ca daca nu ai o anume preinfuzie, nici ala nu mai e espresso... nu mai ajung bari, secunde, grade...
Definitia espresso este discutabila, dar daca extrasul de cafea nu are crema adevarata si consistenta ridicata, sunt sigur ca nu putem vorbi de espresso.