Welcome Back Log In Create Account

eu + (recomandare) cafea

Salut!

In urma cu putin timp am decis ca mi-ar placea sa pot bea o cafea buna si acasa, nu doar in oras asa ca m-am inarmat cu prima mea punga cu boabe de specialitate(recomandata de barista-ul de la cafeneaua uzuala), rasnite fin dupa care m-am apropiat timid de gloaba, pardon, espressorul meu batran si capricios... restul povestii este evident:
un dezastru, 15bari presiune cu un portafiltru presurizat, grind mult prea fin si inca cateva probleme; ca o fi fost cafeaua buna nu contest dar nu in modul acela de preparare.

Dupa cateva saptamani, uite-ma aici, cu un V60(switch), cantar, rasnita Kinggrinder K6 si alte acareturi.

De ce V60 cand mie imi place espresso? Pai motivul real e ca imi place sa imi complic viata de pomana iar ala rational e ca mi-am dat seama ca inca nu stiu ce espressor mi se potriveste si nici nu imi permit sa cumpar 3 pana ajung la ce vreau de fapt. Asa ca, am zis macar sa invat un procedeu pana ajung la cel pe care il vreau de fapt chiar daca pana acum nu am baut nicioadata un V60 sau filtru conventional care sa imi placa mai mult decat espresso. Dar cine stie?

Partea mai puțin distractivă: am o sensibilitate destul de mare la cafeină, așa că din păcate trebuie să mă limitez la decaf in majoritatea timpului. Si da, cafeaua este bautura mea preferata, sunt un norocos ce sa zic.

Pentru viitor mă gândesc serios la un setup de espresso. Ma gandeam la un Gaggia E24 + GaggiaMate, dar momentan înclin mai mult spre un Cafelat Robot. Mai vedem pe viitor ce mai aflu si cum o sa se schimbe preferintele.

Dacă aveți recomandări de decaf-uri bune din România si Europa, va rog sa le impartasiti si cu mine :) vad că e un segment mai neglijat și pare ca e mai greu de găsit ceva cu adevărat de calitate(sper totusi sa gresesc). 
Și dacă aveți și câteva cafeinizate foarte bune de recomandat (si domnita mea apreciaza o cafea buna plus ca beau si eu totusi, doar ca mai rar), mi-ar plăcea sa incerc cateva varietati reprezentative.

Mulțumesc anticipat si bine v-am gasit

Reply
Referitor la sensibilitatea la cafeina, eu am descoperit la analize B12-le la nivel anemic si de cand l-am refacut duc pana la 4 espresso dublu fara probleme (ajutat si de suplimente cu magneziu).

Ca decaf sunt foarte multumit de Columbia El Vergel de la Dropshot.
WPM Primus | Flair 58 | Varia VS6 | Comandante | Kinu | Acaia | V60 | TWW. Ex: Eureka Manuale, Mignon ORO SD, Atom 75, DF64, Fellow ODE, J64V

Reply
Salut. Referitor la sortimente de decaf, ai sa dai foarte des peste acea Columbia El Vergel , atat in prajitorii locale cat si internationale. Mai deosebit, ( dar nu m-a dat neaparat pe spate) a fost un decaf de la Sprout , ceva infuzata cu mere.La filtru a mers ok, pe espresso nu am reusit nicicum sa amortesc acreala merelor.
D stands for decaf (austrieci) au o varietate mai mare daca vrei sa incerci.
Espresso:Stone Mine & Timemore Sculptor 078S/ Felicita Arc
Brew: 1zpresso zp6 special 

Reply
D stands for Decaf recomand si eu. Cam singura care mi-a placut. Am avut Powidl Sip de la ei
SBE BES875 // Timemore Sculptor 064s //
Hario V60 // 1Zpresso K-Max // Kingrinder K6

Reply

Forum Jump:

Browsing: 1 Guest(s)