Welcome Back Log In Create Account

cutite si alte taioase

Planuiesc sa comand un set de 600-1500 diamantate, cea de 3000 primita initial e practic creta, a sapat deja santuri in ea din 3 treceri.
Nu mai comand pietre pana nu am confirmare de la cineva ca a primit ce trebuie.
Poate ma risc cu una de 1000 care cica ar fi corindon, dar whetstone nu...

Reply
Eu acum am comandat 3000 Grit Polishing
Link aici
Am luat-o la  38 lei, acum vad ca are alt pret 

Comanda trecuta a venit cu curierul la locker, asta de acum o sa vina cu posta romana.
Te tin la curent cu calitatea pietrei.
Lelit PL41E, Macap MC4, PL100,  masina de paine si heatgun Dewalt D26414

Reply
Scump, banui ca include si transportul.
Ma raportez la Aliex, unde sunt 20-25 lei... de fapt iese la fel iei doar una, transportul ii dubleaza pretul
Dar acolo daca iei 2, si ajungi la 45 lei, prinzi free shipping over 45.
Pana am hotaresc, o sa pun smirghel pe aia zisa "de 3000"... a mea e alba.

Reply
A venit circul si la noi in sat...

https://www.emag.ro/ascutitoare-cutite/brand/n2l-store/

Reply
Aceasta pagina a fost mutata sau nu mai exista!
Now: Lelit MaraX | Timemore 078S | Timemore Black Mirror | Flair Signature | Skywalker Roaster | Kingrinder K2
Past: Lelit PL81T Grace | DF64 | Cafflano Kompresso | Staresso Mirage Pro

Reply
Link-ul e incomplet, nu stiu de ce s-a pierdut un c final... ar fi trebuit sa se termine cu /c .../n2l-store/c

Adica asa: https://www.emag.ro/ascutitoare-cutite/b...2l-store/c

Reply
Atentie cand va luati din astea, ca sunt doua sisteme... ieri am aflat si eu, investigand dupa surse de discuri ieftine.
Avem cu discuri de aliaj aluminiu, cum am eu, probabil si altii care au luat in perioada asta, si cu discuri de otel, care pot atrage magnetii.

Piatra se fixeaza cu un adeziv la cele de aliaj, sau magnetic la cele de otel.

Rezerva cu disc de aluminiu cost mai mult, in zona 25-30 lei, pentru ca platesti si discul, si inelul de cauciuc, practic degeaba, pentru ca le arunci, daca nu ai spirit practic sa indepartezi piatra veche uzata si sa adaptezi una noua.

Rezerva pentru disc de otel costa infim, pentru ca platesti doar abrazivul efectiv, piatra sau diamant, si o folie magnetica. Cum se vede in imaginea atasata.
Discul de otel cu inel de cauciuc ramane cel cumparat initial si nu se mai inlocuieste.
Rezervele magnetice pot fi maxim 15 lei bucata, dar am gasit si bundle-uri ultra chilipir, la 48 lei 6 bucati toate granulatiile, adica 8 lei bucata.

Inca stau la cugetat daca sa cumpar un astfel de pachet, si sa vad daca pot adapta un disc de otel pe actualul meu disc de aliaj... Lightbulb

Attached Files Thumbnail(s)

Reply
Gata, brici scrie pe mine... [emoji12]

https://www.iflscience.com/does-the-way-...avor-76565

Reply
Ajutor, nu mă pot hotărî. Am deja varianta gourmet, sunt mulțumit de formă, deci nu aș lua varianta full bolster, dar e atractiv prețul.
[Image: k8LEfzF.jpeg]
ECM Classika PID, DF64V, Kinu.

Reply
prima varianta e ieftina, dar ai sa te enervezi de cate ori il vezi. :) la mine adevarata alegere ar fi intre celelalte doua. eu as lua cel scump ca-i o lucratura frumoasa. dar tu stii in ce ritm castigi banii si daca se merita pt tine.
Expobar Leva DB pompa rotativa, Mühle M68, Mazzer Major, Huky 500
Home coffee roasting is as fun and easy, or as exacting and technical, as you want to make it.

Reply
Sunt și eu destul de convins că nu-mi place acel full bolster al primului (sau nu înțeleg la ce te-ai referit cu nervii). Mă gândeam să-l polizez, dar apoi poate-l stric. E frumos ultimul dar pare că-i adaugă greutate în spate. Ideal ar fi să le probez înainte.

Reply
Cand taiati prazu mai conteaza chichitze din astea, sau le luati sa le puneti in rama ? Confused

Eu am alte dureri... zisei sa imi calc si eu pe mandrie sa iau o lama japoneza... si dupa 6 luni de utilizare mai mult decat delicata, a devenit la fel de boanta ca un ernesto de 15 lei... diferenta este ca pe ultimul nu ma doare inima sa il ascut saptamanal, caz in care devine la fel de taios ca japoneza cand era noua... in timp ce de lama japoneza nu ma indur sa ma ating cand vad ce tais frumos ascutit are din fabrica, asa bont cum e el acum... si stiu ca nu il voi putea pastra la fel de neted asa daca ma infig in el cu ascutitoarea... dupa ce ma uit cu lupa la taisul cutitului ieftin si vad ce urme lasa ascutirea mea.

Asa ca ascutirea devine mai importanta decat lama, in ochii mei... care mai ezitati sa va bagati la din astea pretentioase, daca stiti ca nu veti avea resurse pentru o ascutire de acelasi nivel cu cutitul, fie efectuata personal, fie la un profesionist care sa stie ce face... mai bine uitati de achizitii din astea.

Reply
Corect punctul de vedere, nu comentez, ascuțirea este evident foarte importantă. Am avut inițial o variantă mai ieftină de WÜSTHOF care necesită ascuțire săptămânală / lunară la modul meu de folosire (salate, bucătărie normală, nimic profesional), practic pe el experimentez ascuțiri. Dar de aproape un an am varianta un pic mai scumpă WÜSTHOF Gourmet (Rockwell hardness 56 HRC) pe care încă nu l-am re-ascuțit, doar l-am stropuit un pic finuț pe piele și încă taie bine.
Variantele de care întreb au 58 HRC deci ar trebui să fie și mai rară ascuțirea. Nu mă bag la japoneze (momentan) că-s prea dure (peste 60?)...

Reply
A mea are tot 58 duritatea, intentionat nu e luata asa dura, ca m-am speriat cat de pretentioase sunt astea 60+
Acelasi sfat l-am primit si eu, sa o iau la strop daca taisul e intact si nu am nimic de reparat.
Mi s-a si oferit o super pasta de lustruit... acum sa vedem care va fi pielea...

Reply
Dacă nu ai chef de "umblet", poți cumpăra un strop cu două fețe de la Zephyr. Face treabă bună și are piele tăbăcită vegetal, de calitate.

Am cumpărat un strop de la el acum 3-4 ani și încă e ca nou deși trag cuțitele pe el în fiecare săptămână.

Îl găsești pe OLX.
Lelit PL41LEM + Ascaso, Bialetti Venus 6, Bialetti Preziosa, Kinu M47 Classic

Reply
o curea de piele veche lipita pe o scandurica.
Home coffee roasting is as fun and easy, or as exacting and technical, as you want to make it.

Reply
Am primit "ceva"... o piele si o pasta... dar nu percep nici o ascutire, ba din contra !!! My
Japoneza mea e acum mai boanta ca un ernesto de 15 lei... desi la lupa apare neschimbata, aparent stropul i-a rotunjit taisul...

Reply
pai stropul nu prea ascute, il folosesti doar la urma sa dai jos ata de la ascutire. cateva treceri, ca daca exagerezi si pasta e buna (adica are particule abrazive de calitate si in cantitate suficienta) rotunjeste botul taisului…

Reply
E drept că stropul nu ascute, deși cu pastă diamantată poți face și asta cu el. Dar este foarte bun pentru întreținut lama, din experiența mea semnificativ mai bun ca un masat (chiar și ceramic).

Mă mir, însă, cum ai tocit japonezul, Renato. Eu am niște cuțite de la Metro, brand propriu, pe care le folosește exclusiv soția (pe motiv că nu are deloc grijă de cuțitele mele - niște Zwilling-uri). Ei bine, ultima dată le-am dat pe piatră acum 2 ani, în ciuda faptului că nu are deloc grijă de ele. De atunci le trag exclusiv pe strop cu pastă abrazivă, și jur că taie hârtie subțire de n-au aer. Le-am ascuțit la unghi de 15 grade. Folosești cumva tocător din sticlă?

Că tot vorbeam despre strop, este foarte important să fie acoperit cu piele foarte tare. Dacă folosești piele moale, va rotunji cu certitudine tăișul (și se va comporta fix ca un cuțit tocit). Din experiență personală vorbesc.
Lelit PL41LEM + Ascaso, Bialetti Venus 6, Bialetti Preziosa, Kinu M47 Classic

Reply
dupa tamperu cu vibratii...

Reply
toate chestiile overengineered le gasesti tu…   Smile

eu sunt curios: dacii (cu flax-uri cu ultrasunete) vs samuraii, cine castiga?  Smile

Reply
Aduce a competitie... presurizata versus nepresurizata... greu de ales, ce sa zic...
Merge si asa... adica mai putin efort in ascutirea lamei versus incercat o gramada de rasnite (dispozitive de ascutire), kinu de pe lume cu prepararea pucului perfect... adica gasirea unghiului de ascutire...

Reply
(09-05-2017, 17:02)Levo Wrote: Sau poti incerca https://eufoniastore.ro/graf-cutit/

Reply
Cred ca de asta era atat jale in mioritza... ca nu avea ciobanu brisca potrivita pentru fluier...

Reply

Forum Jump:

Browsing: 2 Guest(s)