Atentie cand va luati din astea, ca sunt doua sisteme... ieri am aflat si eu, investigand dupa surse de discuri ieftine.
Avem cu discuri de aliaj aluminiu, cum am eu, probabil si altii care au luat in perioada asta, si cu discuri de otel, care pot atrage magnetii.
Piatra se fixeaza cu un adeziv la cele de aliaj, sau magnetic la cele de otel.
Rezerva cu disc de aluminiu cost mai mult, in zona 25-30 lei, pentru ca platesti si discul, si inelul de cauciuc, practic degeaba, pentru ca le arunci, daca nu ai spirit practic sa indepartezi piatra veche uzata si sa adaptezi una noua.
Rezerva pentru disc de otel costa infim, pentru ca platesti doar abrazivul efectiv, piatra sau diamant, si o folie magnetica. Cum se vede in imaginea atasata.
Discul de otel cu inel de cauciuc ramane cel cumparat initial si nu se mai inlocuieste.
Rezervele magnetice pot fi maxim 15 lei bucata, dar am gasit si bundle-uri ultra chilipir, la 48 lei 6 bucati toate granulatiile, adica 8 lei bucata.
Inca stau la cugetat daca sa cumpar un astfel de pachet, si sa vad daca pot adapta un disc de otel pe actualul meu disc de aliaj...