09-03-2021, 00:00
Da, asta ar putea fi o explicatie... dar si intr-un boiler inchis, dupa ce s-a racit aburul, nu poti spune ca nu ai aer umed...
|
boiler inox vs cupru vs alama vs aluminiu
|
(09-03-2021, 22:08)lucimunteanu Wrote: La o decalcifiere pe un lelit pl41Tem a ieșit o apa verde străveziu/turcoaz. Nu știu ce era și dacă ajungea în apa în mod normal, dar nu mi-a plăcut deloc cum arata.
(10-03-2021, 13:39)lisimah Wrote: ...
este normal pt că acizi in reacție cu ...
(10-03-2021, 16:32)Cip Wrote:(10-03-2021, 13:39)lisimah Wrote: ...
este normal pt că acizi in reacție cu ...
Normal, o fi, dar sănătos?
(11-03-2021, 20:46)DanCo Wrote: @Dan_R si cazanul de tuica oxidează si inca tare. Primii 200-300 ml care ies din cazan au pe suprafata lichidului un precipitat care este oxid de cupru este verzui si se arunca acea cantitate. Cu siguranță ca si in restul țuicii iasa dar nu se mai vede asa de tare si concentrația este mult mai mica. Este adevărat ca la prima distilare nu se vede decat la a doua si doar la început când alcoolul are undeva la 90 grade. Am făcut multe cisterne de tuica cu instalatii artizanale care se folosesc la tara decand lumea.
(11-03-2021, 12:23)renatoa Wrote: Si daca apare in apa statuta peste noapte in boiler ?
(12-03-2021, 14:22)Neuzeitlich Wrote: Eu știam că "fruntea" nu e aptă pentru consum din motiv de alcool metilic, supertoxic (provoacă orbire, comă, deces), colorația fiind doar partea FUN a chestiunii. Alcoolul metilic sau metanolul are un alt punct de fierbere, vizibil pe termometru, care stagnează oleacă până se evaporă otrava.
Dar nici cu compușii cu cupru nu mi-e rușine, iar când este plumb și staniu pe acolo e și mai interesant.
Inoxul este mai de încredere, cu condiția să fie food grade, fără nichel, cadmiu, molibden și alte chestii direct cancerigene.
(12-03-2021, 14:55)renatoa Wrote: Doar plumbul este "interesant", staniul este cel mai safe si ciudat de ignorat metal de catre fabricantii de boilere... desi in ibrice se foloseste inca si azi, din timpuri stravechi.
Boilerul masini mele din ani 70 este bronz stanat si arata impecabil si azi, cu o intretinere minimala.
(13-03-2021, 23:18)distrugatorul Wrote: Din ce spune nenea asta rezulta ca nici boilerele din inox nu sunt indestructibile dupa cum se spune uneori..uneori mai si ruginesc...
exact ce spuneam de concentrația de nichel și crom
Se mai intampla si la case mari ca ECM
https://www.youtube.com/watch?v=-fqfScnDeys

(14-03-2021, 11:35)dijon Wrote: Pai spune ce vrei sa spui de la bun inceput si nu mai trunchia informatia in asa fel incat sa se inteleaga cu totul altceva. Defectul respectiv poate aparea la orice tip de boiler, indiferent de materialul din care este fabricat, cat timp imbinarile sunt imperfecte si sunt realizate cu materiale asupra carora apa poate avea efect coroziv.
(14-03-2021, 11:37)renatoa Wrote: Am avut un bialetti Venus, incredibila masinaria aia cum au putut modela inox-ul sa se imbine de perfect ...
(14-03-2021, 11:27)distrugatorul Wrote: ceea ce voiam sa spun de fapt si nu cred ca mi-a iesit este ca un boiler din inox nu e 100% inox ci mai sunt si puncte de sudura...deci nimic nu este perfect
Sunt convins ca la ecm controlul calitatii e foarte bun mult peste alte branduri