Welcome Back Log In Create Account

am trecut de la automat la mara x

salutare.  Am deținut un an un delonghi primadonna soul cumpărat sh. am fost multumit de el. adică dimineața il foloseam la un double espresso iar punctul lui forte erau băuturile cu lapce. Când veneau prietenii la mine era o plăcere să le fac un capuccino,  latte machiato, etc. Însă tot nu eram eu împăcat cu espresso băut acasă.  aveam eu ceva pitici pe creier. Mai beam prin italia un espresso... la cateva cafenele din Cluj si erau altceva.  Curcubeu pe cerul gurii. Apoi am pus de vânzare acel delonghi. Am avut un episod cu starea de sănătate. Am vrut să elimin cafeaua. Am rezistat vreo 2 luni apoi am trecut inapoi la cafea.  neavând acasă espresor am folosit Moka. Imi amintesc că delonghi l-am vândut foarte repede tot la același preț cu cât il luasem.. 
Acum venise momentul să cumpăr espressor.  m-am inrolat pe acest site apoi dăi si caută.  cu cît știai mai mult cu atât era mai greu să cumperi ceva. Tot Lelit , tot Ana, tot pl82, pl 42, pl91 etc. tot rașnițe pl043, pl072, ceva entry level. Apoi tot mă uitam pe youtube la review=uri. Apoi olx, forum espressoman marketplace. Nu aveam bani de nou. Initial mă gandeam la un 4000 de lei buget. Apoi nemulțumit de ce gaseam tot mă uitam in curtea vecinului. Tot dual boiler , tot pavoni cellini,  tot HX-uri. eu tot timpul vreau să cumpăr ceva nou, printre ultimele modele ceva cu multe funcții,  cu multe review=uri pozitive. Am dat de Mara X. găseam doar primul model v1 . apoi am mai căutat până am dat de mara x v2. Am dat pe el 4500 cu tot cu transport.  râșnița e un eureka mignon xl luată cu 1800 cu tot cu transport. Oricum cred că acest setup e unul corect din punctul meu de vedere. Nici cel mai low cost dar nici cel mai scump.  
Am inceput să reduc presiunea la espresor la 9 bari. Mi-am luat cântar,  tamper, nivelator, wdt tool, etc. o listă cu accesoriile necesare. Mi-am luat o priză inteligentă Tapo. Boilerul ; cum ii zice sotia , are nevoie de cateva minute  bune să ajungă la temperatura optimă.  mai imi trebuie un termometru de grup si poate un kit de profilare si un kit de lemn. dar când o să prind oferte.
Cafeaua o cumpăr de la yume, mai nou am luat si de la papajaques. urmează Maison du cafe si apoi Dropshot. 
Si chiar imi place dimineața să fac un double espresso.  imi place si să le fac espresso si prietenilor ce vin la mine. Stăm toți lângă boiler si se miră ce bine iasă si ce gustoasa.  cam asta e deocamdată. Aaaa si să nu uit că acum la mine acasă espresso e curcubeu pe cerul gurii
lelit mara x v2 si eureka mignon xl 

Reply
felicitari pentru reusita si spor la cafele cat mai bune! (la cum decurgea povestirea credeam ca la final o sa zici: era mai buna cafeaua la delonghi :)) )
Now: Lelit MaraX | Timemore 078S | Timemore Black Mirror | Flair Signature | Skywalker Roaster | Kingrinder K2
Past: Lelit PL81T Grace | DF64 | Cafflano Kompresso | Staresso Mirage Pro

Reply
(03-10-2024, 20:38)RazvaNNN Wrote: felicitari pentru reusita si spor la cafele cat mai bune! (la cum decurgea povestirea credeam ca la final o sa zici: era mai buna cafeaua la delonghi :)) )

n-are cum. acum simt acreală, dulceață etc. acum mă învăț cu gusturile. acum când imi oferă cineva o cafea mă uit mai atent ce aparat are. Și mulți , foarte mulți au full automate. Și deseori refuz. După ce te obișnuiești cu gustul de un espresso adevărat e mai greu să bei cafea cu apă. Eu sunt tehnician electrocasnice si toată ziua sunt pe la clienți pe acasă si tot timpul mi se oferă cafea.

Reply
Nu te duci bine. Nu deveni un snob arogant. Încearcă cafelele din toate casele unde ți se oferă. Mi se pare ceva tare fain ce incerc, fie că e el pinguin, fie că e la ibric (de la persoanele în vârstă la ibric sunt cele mai faine) vin la pachet cu o experiență și o poveste mai complexă sau nu după caz. 

Când mai faci postări lungi încearcă să le faci confortabil de citit. Eu unul am trecut prin tot mesajul pentru că ți-am înțeles entuziasmul, sunt și eu acolo și abia aștept când o să ne scrii că nu îți mai ajunge Mara :).

Spor la cafea
Home kit: Lelit Bianca V2, Eureka SD.
​​​​​​Remote kit: Staresso Mirage Pro, kinu m47 classic.

Reply
Salutare. Să le folosești sănătos și să ai parte de extracții reușite. Vei avea și nereușite, dar fac parte din experiență. La fel și cafelele băute din alte părți, indiferent de aparatură (bineînțeles dacă mai este loc de cafeină :-)). Inevitabil te uiți ce folosesc alții, defect profesional :-)) dar cum zice Entertainer, nu deveni coffee snob :-))
Să o iei easy, cafeina cu multă informație de pe forumuri/discord/YouTube te face să decolezi și să îți vină tot felul de idei, am văzut că te interesezi de SSP-uri.. învață să îți cunoști aparatura înainte de a sări la upgrade-uri.
Spor!
Modbar AV, Mahlkonig E65 GBW, Crem One Profiler, Timemore Sculptor 078S, Fellow Ode gen2, Orea V3, Kinu Classic

Reply
N-as insista totusi pe cafele baute oriunde. Cand iti muta nasul mireasma de cafea proasta… Mie nu-mi mai trebuie. Un ceai e preferabil, e mai cinstit.
Bezzera Aria, PL41TEM, G-IotaVS, Eureka Mignon Specialita, M47 Phoenix, ibric, AeroPress, Kompresso... and V60/Hario Buono

Reply
(04-10-2024, 09:00)Entertainer Wrote: Nu te duci bine. Nu deveni un snob arogant. Încearcă cafelele din toate casele unde ți se oferă. Mi se pare ceva tare fain ce incerc, fie că e el pinguin, fie că e la ibric (de la persoanele în vârstă la ibric sunt cele mai faine) vin la pachet cu o experiență și o poveste mai complexă sau nu după caz. 

Când mai faci postări lungi încearcă să le faci confortabil de citit. Eu unul am trecut prin tot mesajul pentru că ți-am înțeles entuziasmul, sunt și eu acolo și abia aștept când o să ne scrii că nu îți mai ajunge Mara :).

Spor la cafea

legat de postare , cu greu am așezat cuvintele in propoziții,  fraze. Aveam multe cuvinte in cap si multe idei de scris.
nu cred si nu vreau să devin snob. adică cum zici tu dacă incepi o discuție cu o persoana in vârstă trebuie doar să o asculți.  ăsta e cel mai mare ajutor pe care il poți iferi

Reply
Nu este vorba despre snobism, pur si simplu cafeaua proasta nu poate fi bauta decat daca pui in ea alte lucruri care acopera gusturile nasoale (lapte, zahar, siropuri), caz in care nu mai bei cafea ci o bautura pe baza de cafea.

Eu pana sa descopar cafeaua de la prajitorii nu am baut deloc cafea, imi displacea totul, gustul mirosul tot pentru ca nu intalnisem decat cafea de supermarket si asta la vremea cand nu exista in magazinele obisnuite si cafea mai rasarita.

Reply

Forum Jump:

Browsing: 1 Guest(s)