Buna,
Am deja un Kingrinder K2 de vreo 2 ani dar nu stiu daca merita sa dau banii pe un ZP6. Personal mi se pare enorm pretul pt o rasnita. Pretul pe care l-as dori pe ZP6 e undeva la maxim 120 GBP / 140 EUR. Adica nu vad de ce o rasnita manuala ar costa peste 150 euro. Clar platesti mult marca...
As da banii pe un ZP6 la pretul actual daca:
Chiar se simte o diferenta la gust, in conditiile in care eu beau cafea doar pt aroma nu de necesitate, nu am nevoie de cafeina, pt ca nu functioneaza la mine decat temporar.
Cafeaua pe care o beau este de obicei prajita usor, gen Nestor Lasso Anaerobic (Yellow Papayo) sau unele Gesha (Maragesha) si folosesc V60 (Hario sticla cu switch si filtre Hario)
De obicei 12g/220ml la 87- 91 C
Si beau doar in weekend. (sambata/duminica) Poata odata in timpul saptamanii.
Am senzatia, insa nu cunosc, ca plusurile obtinute la o rasnita din ce in ce mai scumpa sunt de oridnul catorva sutimi. Ca la jocurile RPG unde dai pe un "item" nush ce pret si ai 1% mai mult decat aveai la vreo armura anteriora.
Am deja un Kingrinder K2 de vreo 2 ani dar nu stiu daca merita sa dau banii pe un ZP6. Personal mi se pare enorm pretul pt o rasnita. Pretul pe care l-as dori pe ZP6 e undeva la maxim 120 GBP / 140 EUR. Adica nu vad de ce o rasnita manuala ar costa peste 150 euro. Clar platesti mult marca...
As da banii pe un ZP6 la pretul actual daca:
Chiar se simte o diferenta la gust, in conditiile in care eu beau cafea doar pt aroma nu de necesitate, nu am nevoie de cafeina, pt ca nu functioneaza la mine decat temporar.
Cafeaua pe care o beau este de obicei prajita usor, gen Nestor Lasso Anaerobic (Yellow Papayo) sau unele Gesha (Maragesha) si folosesc V60 (Hario sticla cu switch si filtre Hario)
De obicei 12g/220ml la 87- 91 C
Si beau doar in weekend. (sambata/duminica) Poata odata in timpul saptamanii.
Am senzatia, insa nu cunosc, ca plusurile obtinute la o rasnita din ce in ce mai scumpa sunt de oridnul catorva sutimi. Ca la jocurile RPG unde dai pe un "item" nush ce pret si ai 1% mai mult decat aveai la vreo armura anteriora.

. Cred ca este un pret rezonabil pentru una dintre rasnitele considerate de top pentru V60 (conform parerilor utilizatorilor nu neaparat pentru ca e promovata de diversi influenceri). Tinand seama de cafelele care ai scris ca le utilizezi cred ca acele cafele merita o rasnita adecvata.
Folosesc in general cafele prajite light, preparate pour over manual pentru a evidentia buchetul de arome. Zilnic, cu limita din cauza efectelor negative ale excesului de cafeina.

Mi se pare ca genereaza fines-uri multe, poate mai mult chiar decat Kinu. Pe de alta parte, particulele dominante sunt de o uniformitate incredibila, parca sunt trase la xerox
. Ce imi displace in primul rand insa, e butucanoshenia corpului, dificil de tinut in mana.