Welcome Back Log In Create Account

ZP6 vs Kingrinder K2

Exclamation 
Buna,

Am deja un Kingrinder K2 de vreo 2 ani dar nu stiu daca merita sa dau banii pe un ZP6. Personal mi se pare enorm pretul pt o rasnita. Pretul pe care l-as dori pe ZP6 e undeva la maxim 120 GBP / 140 EUR. Adica nu vad de ce o rasnita manuala ar costa peste 150 euro. Clar platesti mult marca...
As da banii pe un ZP6 la pretul actual daca:

Chiar se simte o diferenta la gust, in conditiile in care eu beau cafea doar pt aroma nu de necesitate, nu am nevoie de cafeina, pt ca nu functioneaza la mine decat temporar.

Cafeaua pe care o beau este de obicei prajita usor, gen Nestor Lasso Anaerobic (Yellow Papayo) sau unele Gesha (Maragesha) si folosesc V60 (Hario sticla cu switch si filtre Hario)
De obicei 12g/220ml la 87- 91 C

Si beau doar in weekend. (sambata/duminica) Poata odata in timpul saptamanii.

Am senzatia, insa nu cunosc, ca plusurile obtinute la o rasnita din ce in ce mai scumpa sunt de oridnul catorva sutimi. Ca la jocurile RPG unde dai pe un "item" nush ce pret si ai 1% mai mult decat aveai la vreo armura anteriora.

Reply
Intrebarea ptr noi este daca merita banii o rasnita scumpa ? Si eu ma intreb uneori. Ce reprosezi la K2 ?
K2 este o rasnita ieftina si buna.
Daca vrei mai buna doar tu poti sti si din pacate sigur te va costa mai mult.
Degeaba ne spui cat ai vrea tu sa dai pe o rasnita buna ca nu functioneaza asa lumea. Cumperi la ce pret gasesti nu la ce pret vrei tu. Cafeaua pe care o cumperi nu ti se pare scumpa ? Din pacate asta este lumea incare traim. Cafeaua este considerata un lux.
Eu am folosit K2 cu cafea mai ieftina si am fost multumit.
colegul @Darsidius are K2 utilizata ptr brew si nu este foarte multumit de ea. Pentru el rasnita suprema ptr brew este Kinu PO.
Te poti hotara doar daca incerci cele doua rasnite in paralel. Ai 15 zile timp sa te decizi
ptr ca esti cetatean european.
Sau urmareste bursa poate apare ceva ieftin.
DeLonghi ECP 35.31 / AVX CG301 / Arco / Skywalker Alpha roaster + Roast Assistant

Reply
Daca bei cafeaua doar pentru gust si nu pentru beneficiile ei atunci alegerea devine si mai grea, iar nivelul de subiectivitate creste.
Gustul este o chestiune subiectiva. Poti da 3-4000 euro pe o rasnita si sa nu iti placa ce iese sau poti fi mai multumit cu o rasnita de 200 euro.

Ideea este sa nu cumperi
fara sa incerci. Daca te multumeste rasnita la 100 euro norocul tau

Oricum de-a lungul timpului le vei schimba pentru ca gustul se schimba, ne plictisim de un anume profil indiferent cat de mult ne-a placut initial

Reply
Cum spunea și colegul mai sus, cel mai ușor ar fi sa comanzi râșnița sa faci un test in paralel cu aceeași cafea și să decizi daca ți se pare o diferență și dacă este suficient de mare pentru tine.
Am avut Comandate , am schimbat-o cu Kinu și nu mi-a plăcut deloc. Am vândut o pentru un ZP6 și am rămas și cu bani și mi-am găsit și râșnița manuala preferata. Dar nu pot sa spun că la fel va fi și pentru tine pentru că cu siguranță nu împărțim fix aceleași preferinte.
Cât despre preț, nu pot spune că este unul exorbitant de mare având în vedere că acele cafele menționate de tine nu sunt nici ele ieftine.
Atât timp cât ești mulțumit cu adevărat de rezultatele K2 nu are sens să cauți alta râșniță.
Espresso:Stone Mine & Timemore Sculptor 078S/ Felicita Arc
Brew: 1zpresso zp6 special 

Reply
Ai putea incerca una din cele doua hidden gems de care nu se discuta de loc pe aici:
Una ar fi Mavo Phantox Pro, care iti ajunge la 735 lei, de care am scris recent, cauta in postarile mele.
Cealalta ar fi Femobook A2, de care nu s-a scris chiar nimic, care la 139$ iti aduce si motorizare si portabilitate.
Plus probabil cea mai lenta rasnire care o poti avea pe piata, la 57 rpm, pentru care unii fac proiecte diy ca sa aiba asa ceva.

Consider ca aduc mai multa "valoare" decat produsele unor asa zise firme, gen 1Z, facute in laborator peste noapte.
Multumirile pentru pretul in plus platit pentru aceste 2 litere se pot trimite, daca ar avea o adresa, mecanismului sublim dupa care functioneaza internetul, foarte inspirat descris de grupul Divertis ca "zvoneru si raspandacu"

Reply
Acum vad ca la Barshaker ZP6 e 1000 si ceva lei, cu reducerea de forum va fi ceva peste 900. Zici ca e BF  Wink . Cred ca este un pret rezonabil pentru una dintre rasnitele considerate de top pentru V60 (conform parerilor utilizatorilor nu neaparat pentru ca e promovata de diversi influenceri). Tinand seama de cafelele care ai scris ca le utilizezi cred ca acele cafele merita o rasnita adecvata. 
Sunt de asemenea in situatia descrisa, nu ma intereseaza cafeina, as prefera sa nu existe  Smile Folosesc in general cafele prajite light, preparate pour over manual pentru a evidentia buchetul de arome. Zilnic, cu limita din cauza efectelor negative ale excesului de cafeina.

Cu ZP6 am obtinut de cele mai multe ori rezultate foarte bune in sensul dorit de mine, dar au fost si cafele care nu s-au potrivit deloc cu rasnita ZP6. Despre cealalta rasnita din topic nu pot spune nimic, nu am avut, nu am si foarte putin probabil sa cumpar una in viitor.  Cool

Dintre celelalte rasnite propuse, Mavo Phantox Pro pentru mine este o alegere care cade din start. Pentru curatare trebuie unealta, desfacut suruburi, puse la loc (cat trebuie strans sa nu se deregleze calibrarea ?). De fapt dintre criteriile personale eliminatorii daca nu este indeplinit, este sa se poata ajunge la cutite pentru curatare fara a fi necesara vreo unealta.

Reply
Nici nu mai stiu de cand nu am curatat niciuna din cele 3 manuale din semnatura... de ce as face-o cand stiu ca nu gasesc nimic ramas pe traseu ? Confused Huh

Cat despre ZP6, fiindca m-ati facut curios, am aruncat si eu o privire si zau daca mai pricep ceva din modul cum evaluati tot ce e legat de cafea... ce mi-e clar este ca nimeni nu isi pune intrebari... alea elementare care le-ar pune orice copil inca neintrat in sistemul de "educatie". De ce? Cum?...
Ce e claritatea de care tot vorbiti atat ? si care pare a fi principalul atribut al lui zp6.
De ce este legata de fines ?
De unde ideea creatza ca cutitul lui zp6 ar fi optimizat pentru fines reduse? cand nici macar nu e un cutit de macinat, ci unul de zdrobit, design scoala secolul trecut.
Repet concluzia la care am ajuns de mult... in realitate lumea nici nu vrea sa stie cum este o cafea avand fines cu adevarat reduse, sub 10% fractia de sub 400 microni, nu 30% cum am vazut ca are ZP6 in topicul dedicat.
Pentru ca gustul rezultat nu e chiar ce isi doresc multi... care s-au obisnuit cu putin corp.

Va puteti singuri lamuri despre acest adevar indiferent ce rasnita ati avea acum... faceti un efortul minimal sa luati din talcioc o sita de faina de 10 lei, care de regula vin cu ochiuri de 500 microni, am povestit aici cum verificati asta, macinati pe setarea obisnuita de PO, si cerneti fractia sub 500 microni cu sita de faina.
Daca a trecut prin sita mai mult de 20%, eu as repeta experimentul pentru ca rasnita este setata prea fin, parerea mea.
Normalul, pentru o rasnita din clasa Kinu, ar fi sa treaca o cantitate undeva in zona 14-18%.
Faceti o cafea din restul ramas in sita si mai vorbim daca mai doriti rasnita cu fines reduse.

Daca ar vrea asta, pai toata lumea ar fi pe ghost burrs, si nici nu am mai discuta de conice pentru PO.
Sau plate... chiar asa, de ce nimeni nu are curaj macar sa pomeneasca de unica rasnita manuala cu plate, cand la electrice platele domina piata ? Nu mai zic ca e si ieftina...
https://barshaker.ro/rasnita-manuala-caf...s-titanium
Asteptati review-uri care sa va confirme sau ce ? Nu o sa vina... daea, ca asa merge lumea...
O am eu, ce vreti sa stiti despre ea ?

Reply
(24-05-2026, 15:35)renatoa Wrote: ........
Sau plate... chiar asa, de ce nimeni nu are curaj macar sa pomeneasca de unica rasnita manuala cu plate, cand la electrice platele domina piata ? Nu mai zic ca e si ieftina...
Asteptati review-uri care sa va confirme sau ce ? Nu o sa vina... daea, ca asa merge lumea...

Nu este unica, exista alta care e top of the top  Tongue
https://pietrogrinders.com/shop/en/produ...ml#wrapper   
bineinteles cu cutitele "probrewing".  Angel

Reply
Mea culpa... dar oricum iesea din buget.

PS: nu stiam de noile cutite... interesant ca si la acestea inca este mintinut acolo un pic de caracter multimodal, nu au curaj sa le faca full MP, fara spargere deloc.
Ce ziceam mai sus... sa fie fines cat mai putine, dar sa fie acolo un pic...

Reply
(24-05-2026, 15:35)renatoa Wrote: Daca ar vrea asta, pai toata lumea ar fi pe ghost burrs, si nici nu am mai discuta de conice pentru PO.
........

Am Potu Ghost Burrs, cumparata dupa ce ai fost influencer pe acest forum  Smile  Tongue.
Este rasnita pe care inca nu am reusit sa o "invat".  Shy   Mi se pare ca genereaza fines-uri multe, poate mai mult chiar decat Kinu. Pe de alta parte, particulele dominante sunt de o uniformitate incredibila, parca sunt trase la xerox Lightbulb . Ce imi displace in primul rand insa, e butucanoshenia corpului, dificil de tinut in mana.

Reply
(24-05-2026, 09:17)alin1970 Wrote: Da. Am scris in BOLD intrebarea.

Legat de retur, pe siteul lor din TAIWAN scrie ca ai drept de retur doar in 7 zile. Peste 7 zile iei inapoi doar 80% din valoarea ei. 

Din UK, unde locuiesc, am 15 zile sau chiar si 30 zile insa iti zic ca trebuie sa fie nefolosita. De curatat o pot curata sa para nefolsita, insa am impresia ca are cutia foliata.

Intrebarea ptr noi este daca merita banii o rasnita scumpa ? Si eu ma intreb uneori. Ce reprosezi la K2 ?
K2 este o rasnita ieftina si buna.
Daca vrei mai buna doar tu poti sti si din pacate sigur te va costa mai mult.
Degeaba ne spui cat ai vrea tu sa dai pe o rasnita buna ca nu functioneaza asa lumea. Cumperi la ce pret gasesti nu la ce pret vrei tu. Cafeaua pe care o cumperi nu ti se pare scumpa ? Din pacate asta este lumea incare traim. Cafeaua este considerata un lux.
Eu am folosit K2 cu cafea mai ieftina si am fost multumit.
colegul @Darsidius are K2 utilizata ptr brew si nu este foarte multumit de ea. Pentru el rasnita suprema ptr brew este Kinu PO.
Te poti hotara doar daca incerci cele doua rasnite in paralel. Ai 15 zile timp sa te decizi
ptr ca esti cetatean european.
Sau urmareste bursa poate apare ceva ieftin.

(24-05-2026, 15:35)renatoa Wrote: Nici nu mai stiu de cand nu am curatat niciuna din cele 3 manuale din semnatura... de ce as face-o cand stiu ca nu gasesc nimic ramas pe traseu ? Confused Huh

Cat despre ZP6, fiindca m-ati facut curios, am aruncat si eu o privire si zau daca mai pricep ceva din modul cum evaluati tot ce e legat de cafea... ce mi-e clar este ca nimeni nu isi pune intrebari... alea elementare care le-ar pune orice copil inca neintrat in sistemul de "educatie". De ce? Cum?...
Ce e claritatea de care tot vorbiti atat ? si care pare a fi principalul atribut al lui zp6.
De unde ideea creatza ca cutitul lui zp6 ar fi optimizat pentru fines reduse? cand nici macar nu e un cutit de macinat, ci unul de zdrobit, design scoala secolul trecut.
Repet concluzia la care am ajuns de mult... in realitate lumea nici nu vrea sa stie cum este o cafea avand fines cu adevarat reduse, sub 10% fractia de sub 400 microni, nu 30% cum am vazut ca are ZP6 in topicul dedicat.
Pentru ca gustul rezultat nu e chiar ce isi doresc multi... care s-au obisnuit cu putin corp.

Va puteti singuri lamuri despre acest adevar indiferent ce rasnita ati avea acum... faceti un efortul minimal sa luati din talcioc o sita de faina de 10 lei, care de regula vin cu ochiuri de 500 microni, am povestit aici cum verificati asta, macinati pe setarea obisnuita de PO, si cerneti fractia sub 500 microni cu sita de faina.
Daca a trecut prin sita mai mult de 20%, eu as repeta experimentul pentru ca rasnita este setata prea fin, parerea mea.
Normalul, pentru o rasnita din clasa Kinu, ar fi sa treaca o cantitate undeva in zona 14-18%.
Faceti o cafea din restul ramas in sita si mai vorbim daca mai doriti rasnita cu fines reduse.

Daca ar vrea asta, pai toata lumea ar fi pe ghost burrs, si nici nu am mai discuta de conice pentru PO.

Raspunsul tau pare cel mai intrigant. Nu ma pricep la multe.

M-am uitat un pic peste ghost burrs, flat si conical.
La chestia cu sita ma gandeam si eu, ca fapt divers, daca cineva ar vrea sa aiba uniformitate sa firaba cafea cu ea cernuta.
Insa nu am inteles ce ai vrut sa spui prin: 
Quote:"Faceti o cafea din restul ramas in sita si mai vorbim daca mai doriti rasnita cu fines reduse."

Adica nu ar mai fi la fel de buna?

Apoi, cele cu plate sunt mai OK la uniformitate?

Quote:"O am eu, ce vreti sa stiti despre ea ?"  Ce anume ai?

Reply
(24-05-2026, 15:35)renatoa Wrote: Nici nu mai stiu de cand nu am curatat niciuna din cele 3 manuale din semnatura... de ce as face-o cand stiu ca nu gasesc nimic ramas pe traseu ? Confused Huh

Am luat-o si eu, merci. O am de cateva luni si sunt multumit de ea. Am renuntat la K6 si K2.

Aveai dreptate legat de conical vs flat.

Am reusit sa iau si un Hario Alpha Dripper. Totul e OK acum pt un set-up domestic.

Reply
Scuze ca nu am vazut la momentul respectiv intrebarile tale si nu am apucat sa raspund... mai are rost acum ?

Site-ul asta nu prea isi face treaba asa de bine sa sa iti semnaleze cand o postare de-a ta e citata, chiar daca am bifata casuta respectiva, asta ar fi motivul principal.

Si ar mai fi al doilea motiv, nu suport citarile in exces... am dezvoltat un mecanism de "aparare" la asa ceva... pun ochelarii de cal :(
Cand vad o citare a unei postari anterioare mai lunga decat ecranul, sar peste postarea respectiva, nu ma mai intereseaza ce s-a scris acolo.

(25-05-2026, 00:03)BabaLulu Wrote: ...
M-am uitat un pic peste ghost burrs, flat si conical.
La chestia cu sita ma gandeam si eu, ca fapt divers, daca cineva ar vrea sa aiba uniformitate sa firaba cafea cu ea cernuta.
Insa nu am inteles ce ai vrut sa spui prin: 
Quote:"Faceti o cafea din restul ramas in sita si mai vorbim daca mai doriti rasnita cu fines reduse."

Adica nu ar mai fi la fel de buna?

Apoi, cele cu plate sunt mai OK la uniformitate?

Quote:"O am eu, ce vreti sa stiti despre ea ?"  Ce anume ai?

Reply

Forum Jump:

Browsing: 1 Guest(s)