Hello There, Guest! Login Register


Instrumente pentru WDT

#61
Cam cât de groase sunt acele?
rocket giotto timer evoluzione r ,rasnita eureka atom 75s, staresso mirage, tamper panthera gear powered by suncoffee , kinu M 47, WDT tool by panthera&dijon, hario v60, ibric, nivelator mota, BWT filter.

 
 
Reply
#62
Vom face un topic separat cu proiectul lui kamasi pe aria de achizitii de grup
#Lelit Bianca V3 Black #EK43S + SSP & Titus carrier #Honne Slim #Kinu Titan
 
 
Reply
#63
Abia mi-a venit scula de la Bariera Space și sunt mulțumit, am făcut două shot-uri și extracția a fost perfect centrata de fiecare data, dacă nu fac WDT sigur curge descentrat, râșniță e un Super Jolly cu doser.

O idee, cei drept greu de implementat, ar fi o unealtă ca Duomo dar fiecare ac sa se rotească in sens invers fata de acele vecine in schimb asta înseamnă un mecanism cu roți dințate și cred că ar fi cam costisitor.

Și pentru că m-a întrebat cineva, menționeaz că l-am luat de pe www.cascaracoffee.ro (dacă este împotriva regulilor forumului rog moderatorul să șteargă mesajul)
 
Reply
#64
Din ce material e facut? Softice
La concurenta e 176 lei.. Sad
Pe barista e 40 USD
rocket giotto timer evoluzione r ,rasnita eureka atom 75s, staresso mirage, tamper panthera gear powered by suncoffee , kinu M 47, WDT tool by panthera&dijon, hario v60, ibric, nivelator mota, BWT filter.

 
 
Reply
#65
E din aluminiu, e construit bine, crezi că e fane? Îmi pare identic cu ce e pe site-ul baristaspace.
De ce spui concurenta, as crede că e doar un distribuitor baristaspace.
 
Reply
#66
ma adresam catre kamasi , pretul lui trebuie sa fie mai mic ca la concurenta.
rocket giotto timer evoluzione r ,rasnita eureka atom 75s, staresso mirage, tamper panthera gear powered by suncoffee , kinu M 47, WDT tool by panthera&dijon, hario v60, ibric, nivelator mota, BWT filter.

 
 
Reply
#67
Pentru kamasi am favut un topic nou, in secțiunea Propuneri achizitii de grup
#Lelit Bianca V3 Black #EK43S + SSP & Titus carrier #Honne Slim #Kinu Titan
 
 
Reply
#68
Excelent Kribli.
Din punctul meu de vedere nici nu mai e nevoie de nivelator pe urma.
Pucul arata mult mai bine, e compact si nu se sparge.

La mine in sita ims de 58 pt lelit acele sunt la inaltimea perfecta. Nu stiu daca e reglabila sau nu inaltimea acelor, poate daca desfaci surubul hexagonal de sus exista ceva reglaj. Vine cu ace de rezerva.
Echipament actual:Lelit PL92T, Niche Zero
Echipamentul vechi: Lelit PL81T, Gaggia Baby, Saeco Poemia cu PF naked facut la strung, Kinu M47, Lelit PL043MMI, Hario Skerton 
 
Reply
#69
Nu sunt reglabile acele. Le poti taia pe cele de rezerva pentru alta sita.
 
Reply
#70
Tot testez de vreo 10 zile clasicul ac de wdt vs Kribli vs kamasi wdt...

Cum spuneam in topic, am plecat de la premisa ca Duomo facea magie, iar eu cu acul nu aveam aceeasi constanta in vraji si nici nu faceam macinatura atat de fluffy. @radudani avea o teorie ok pana la un anumit punct, ca nu ar trebui sa influentam noi neaparat distributia unor rasnite profesionale cu tot felul de improvizatii. Doar ca suntem fortati de imprejurari pentru ca majoritatea folosim rasnitele in single dose si atunci tot efortul ingineresc al producatorilor se duce naibii, particulele iesind din rasnita destul de haotic. Acest lucru se observa mai cu seama la cafel mai light, cu 2-3 saptamani de la pajire. 

Cum vorbeam si cu alti espressomani la festivalul recent de cafea, acul (cu toate varietatile sale) ramane ieftin si sfant. E greu sa aduci dovezi solide pe masa ca altceva decat un ac va face o distributie de n ori mai buna. Ce nu cred ca face acul este sa ofere o constanta a acestei distributii, lucru care in mediu de profilare sau lever cred ca adauga inca o variabila celor 100 deja existente. Totusi rapiditatea este clara, in cazul meu, caci pun un inel Tidaka peste portafiltru, rasnesc, ameste cu acul, scot inelul, nivelez cu Bravo, tampez si gata. Daca as cumpara un distribuitor as face-o pentru usurarea acestui timing nu pentru lungirea sa.
Ca o precizare, dupa ce scot portafiltrul de sub rasnita, cu macinatura si inel deasupra, il lovesc cu fundul de chiuveta pt a se mai compacta cafeaua spre centru, acoperind partial gaura din mijloc (doar in cazul Honne), si a nu da pe afara la scoaterea inelului.

Asta a facut Duomo, a usurat rutina, pt ca dupa rasnire scot inelul, pun distribuitorul, invart de 3 ori, macinatura e perfecta, nivelez, tampez.

[Image: vOzKLYa.jpg]
[Image: 3JGaAZS.jpg]

Si am testat...

kamasi tool, cum scriam si pe topicul lui, inca nu e ce trebuie pentru ca lasa o multime de cafea in jur, iar curgerea nu este chiar uniforma pe un portafiltru fara fund. Aici ar mai fi de experimentat si cate rotatii sa invartim de robinet pt ca si Duomo strica macinatura daca dai mai mult de 3 rotatii. Sper la o varianta kamasi 2.0 si la corectii in sensul celor precizate in acel topic.

[Image: isS8Em0.jpg]

Kribli... nu e Duomo, asta cu siguranta, dar lasa mai putina mizerie decat kamasi tool si pare sa faca treaba ok. Mi-as dori mai putina cafea imprastiata si o concentrare mai mare spre centru a macinaturii. Nu poate fi reglat pe inaltime si nu se plaza ermetic pe sita portafiltrului (de unde si mizeria), iar gaura din mijloc a lui Honne se observa in continuare insa foarte putin, fara consecinte de channeling pe mijloc. Cum ziceam, aplica si acea trantire de chiuveta a portafiltrului, inainte de a face distributia.
Folosind cafele bien degazate, prajite light sa zicem generic, eu am avut parte de experiente frumoase zilele acestea cu Kribli, insa nu pot spune ca a fost egalul lui Duomo. Curgerile multumitoare, cam in stilul celor in care am folosit acul, (micro)channeling spre zero. Ce imi placea la Duomo si nu regasesc la Kribli este faptul ca dupa numai 3 rotatii macinatura se umfla si ramanea ca un bloc pufos uniform bine delimitat de marginile sitei, fara a trece dincolo. Kribli inca nu face asta dar lasa totusi o distributie suficient de buna si repetabila

[Image: 7DeEN7y.jpg]
#Lelit Bianca V3 Black #EK43S + SSP & Titus carrier #Honne Slim #Kinu Titan
 
 
Reply
#71
Merci Lyvyoo, eu procedam ca la cutremur, scuturam lateral portafiltrul, înainte de lovitura Q-Veta și nu aveam suprafața chiar plană. Se încercuiește și se abordează ulterior.
Izzo Alex Duetto III|La Pavoni Pro|Cafflano® Kompresso|Aero Press|Honne|Anfim Lusso|Kinu M47|MYY47 Aerolite|Sözen Değirmen|Aillio R1 Bullet|.
 
Reply
#72
Cate ace are Duomo? Poate Kribli are prea multe.

Am incercat Kribli in multe feluri, la mine nu functioneaza batutul portfiltrului in blat si distribuire dupa, e mult mai ok fara acea compactare prin lovire.
ACS Minima, Timemore Sculptor 078s
 
Reply
#73
(16-05-2019, 15:22)tecsi78 Wrote: Cate ace are Duomo? 


[Image: Si3thPg.jpg]
#Lelit Bianca V3 Black #EK43S + SSP & Titus carrier #Honne Slim #Kinu Titan
 
 
Reply
#74
Din experienta mea, cu Pavoni, metoda "cutremurului" este cea mai sigura calea pt channeling. Cand m-am oprit, am avut rezultate mult mai bune.
La Pavoni Europiccola, Kinu M47
(Romanian is not my native language, sorry for my mistakes)
 
Reply
#75
(16-05-2019, 15:50)micrenda Wrote: Din experienta mea, cu Pavoni, metoda "cutremurului" este cea mai sigura calea pt channeling. Cand m-am oprit, am avut rezultate mult mai bune.

+1
Zguduitul portafiltrului de masa si aplicatul de karate pe lateral are darul de a compacta macinatura imperfect distribuita.
Si eu am renuntat la astfel de manevre,mai ales pe EK unde trebuie sa rasnesc foarte fin.Compactatul unei macinaturi foarte fine transforma distributia optima in misiune imposibila.

Folosesc Duomo de la inceputul lui ianuarie din nevoia de a distribui cat mai bine macinatura provenita de pe EK. Cu SSP Red Speed noi macinatura era puternic electrizata(ulterior situatia s-a mai imbunatatit dar nici acum nu cred ca sunt fully broken in).

Intr-un schimb de mail-uri cu Jeff de la Coffeez am primit recomandarea aceasta:

Brista should decide the turning how many times depends on ground size of your bean, weather and electric statics on the day.
We will develope more and more so you can change the niddle when we update one easilliy

Cu Robur care are viteza de rotatie mica am observat ca imi sunt necesare 2 rotatii la viteza moderata.
Cu EK de cele mai multe ori 3 rotatii sunt suficinte. Eu folosesc cafele usor prajite care nu se electrizeaza excesiv.
Atunci cand aplic prea multe rotatii generez bulgarasi.Cand rotesc prea repede imi ridica macinatura pe margini.

[Image: Om6Hfei.jpg][Image: zN5tRNT.jpg]
 
Reply
#76
Duomo vad ca are si o buza interna care intra in sita. Cred ca din cauza asta nu face mizerie.
Brewtus IV | Niche Zero
 
Reply
#77
Cred ca da, si acesta e secretul pentru a nu se imprastia macinatura cand scoti distribuitorul din lacasul sau.
#Lelit Bianca V3 Black #EK43S + SSP & Titus carrier #Honne Slim #Kinu Titan
 
 
Reply
#78
(17-05-2019, 11:00)Mesmer Wrote: Duomo vad ca are si o buza interna care intra in sita. Cred ca din cauza asta nu face mizerie.
prelucrarile mecanice pot face pereti subtiri, eu nu reusesc, minimum 1 mm grosime
Isomac Tea II, Sette 30, Kinu Phoenix, OCD Lelit
 
Reply
#79
as dori sa imprumut si eu un Kribli 58 mm in Bucuresti pt cateva zile. multumesc  Smile
Vesuvius Evo Leva + Bentwood Vertical 63, Pullman BigStep Custom 54.9mm, Lunar 2021, V60/Orea/April Brewer, Pearl 2021, Cafflano Kompresso+Kinu M47
 
Reply
#80
Se rezolva, sun un prieten Smile
#Lelit Bianca V3 Black #EK43S + SSP & Titus carrier #Honne Slim #Kinu Titan
 
 
Reply
#81
Am luat si eu un Kribli. Referitor la mizerie pot sa spun ca la mine nu e deloc cafea in afara sitei (nici macar pe buza). @Lyvyoo, nu stiu cum de s-a comportat asa la tine sa fi fost o cafea mai dezvoltata?

Am adus Kribli si la evenimentul Raducanu / F190, nu a fost problema cu imprastierea cafelei.

Cat de util este? Cred ca fiecare trebuie sa se gandeasca bine la ce ii trebuie. Din experienta mea macinatura are nevoie de doua procesari in functie de rasnita: amestecarea macinaturii si/sau spargerea clumpurilor. Evident ca uneltele din acest thread stau prost la capitolul amestecare.
Brewtus IV | Niche Zero
 
Reply
#82
Si eu folosesc Kribli.
Pentru mine este cel mai performant dispozitiv pe care l-am folosit pana in prezent. 
La finalul utilizarii lui, obtin o distribuire foarte uniforma, fara gauri, fara aderente pe ace, care livreaza o curgere constanta, aceeasi la fiecare preparare.
La una dintre site dispozitivul era cam fix si se bloca. Am pilit putin marginile sitei si problema s-a remediat.
Foarte usor de utilizat, nu face nici o urma de mizerie (mai sus, in pozele lui @Lyvyoo cantitatea de cafea mi se pare prea mare pentru sita folosita).
Macinatura de la K30 urmata de distribuirea cu Kribli arata asa (de la Honne rezulta mai multi bulgari si forma de covrig, dar rezultatul dupa distribuire este acelasi):

[Image: 62gbQNj.jpg][Image: 4bFSuPG.jpg]
 BUGSTER; Honne S; EK43S; Buckeye BC2; Kinu M47; Cafflano
 (Ex: LM-GS3/AV; PL41TEM; Expobar-DB; VBM-2B; Hottop-2k+; Flair; MK-Vario; MK-K30; Macap M4D; Kinu M68)
 
 
 
Reply
#83
Este setata rasnita pentru espresso? Din poze pare foarte grosier rasnit.

Comparand pozele de mai sus cu alte tale, la tine macinatura pare mai bolovanoasa, poate asa rasneste k30.
 
Reply
#84
Parca nu as lua in calcul pilirea unei site ca sa incapa accesoriile...
Cu siguranta si sita mea VST cred ca e de 17 sau cat e la ei, iar cu 18g da pe afara putin dupa distributie. Voi incerca si cu IMS. 
Insa tu pe K30 pornesti de la o macinatura in forma de con. Eu pornesc de la un covrig. Poate testezi si pe Honne, cu aceeasi sita. 
Revin cu impresii folosind sita mai mare.
#Lelit Bianca V3 Black #EK43S + SSP & Titus carrier #Honne Slim #Kinu Titan
 
 
Reply
#85
Revin cu pozele macinaturilor distribuite cu Kribli. 
Manopera, doar rotire fara alte operatii suplimentare.

Dupa utilizare dispozitivul arata asa:

[Image: 3UeXEFD.jpg]

1- sita de 20 de grame, cu 18 grame de macinatura Honne:

[Image: TRQBY0R.jpg][Image: EKLwYqC.jpg]

2- sita de 20 de grame, cu 18 grame de macinatura K30

[Image: DiLsF6s.jpg][Image: SNweYNs.jpg]
 BUGSTER; Honne S; EK43S; Buckeye BC2; Kinu M47; Cafflano
 (Ex: LM-GS3/AV; PL41TEM; Expobar-DB; VBM-2B; Hottop-2k+; Flair; MK-Vario; MK-K30; Macap M4D; Kinu M68)
 
 
 
Reply
#86
Pentru Honne e suficient kribli pentru curgere buna?
LMLM (slayer mod) + Bentwood | Hario V60/Nel Drip+Aergrind
(ex: Brewtus IV, Lelit PL41EM, Gaggia Gran Style, Honne, Kinu M47, Sette 270Wi, Porlex)
 
Reply
#87
(28-05-2019, 08:31)flipu2k Wrote: Pentru Honne e suficient kribli pentru curgere buna?

Cu reteta aleasa, am curgeri constant bune, in parametrii doriti de mine, cu gust al lichidului extras usor de modificat si apoi de reprodus, dupa preferinte.
Pentru espresso folosesc doar K30, iar pentru combinatii cu lapte Honne. Chestiune de finete, balans, in nuantele aromelor si gusturilor.
Pe langa Kribli eu folosesc si nivelatorul Bravo. Tampare dinamometrica tot cu Bravo.
 BUGSTER; Honne S; EK43S; Buckeye BC2; Kinu M47; Cafflano
 (Ex: LM-GS3/AV; PL41TEM; Expobar-DB; VBM-2B; Hottop-2k+; Flair; MK-Vario; MK-K30; Macap M4D; Kinu M68)
 
 
 
Reply
#88
Voi cam câte rotații faceți cu gribli? Eu am un portafiltru de 57, și nu arata deloc ca în poza. Am gauri și apare tasata cafeaua. Sita e ascaso și pun cam 18,5/ 19 g.
Lelit Marax (CS flow control) /Eureka Atom 75e ; past: Lelit 41 TEM/Macap M2M Stepless
 
Reply
#89
Kribli-Grabli 

https://www.youtube.com/watch?v=X0k7ZP2D9M8

PS: steroids for KINU
MK Brasilia ■ MK K22S SSP ■ MK K32SB & Aeropress 
 
Reply
#90
Nu stiam clipul; imi confirma ca procedez corect.
Invart si in sens orar si in sens anti orar, fara sa numar
Se vede in poze ca arata cam la fel cafeaua distribuita de mine, cu cea din clip - la mine apare mai pufoasa deorece nu lovesc portfiltrul de blat-.
 BUGSTER; Honne S; EK43S; Buckeye BC2; Kinu M47; Cafflano
 (Ex: LM-GS3/AV; PL41TEM; Expobar-DB; VBM-2B; Hottop-2k+; Flair; MK-Vario; MK-K30; Macap M4D; Kinu M68)
 
 
 
Reply
  


Forum Jump:


Browsing: 1 Guest(s)