Welcome Back Log In Create Account

Vinuri

Lejer, de vara...
[Image: uKY7dR8.jpg]
Rancilio Silvia E 2016 Auber PID, IMS 200IM, Mignon XL, M47, VST 15g, Pullman Barista 58.55mm flat, BH Pitcher 400 ml

Reply
Pai... si nu zici si ceva de ele? O descriere, apreciere, ceva, eventual sursa, pret? Doar asa... poze?
Putem deschide un topic separat "Cum arata sticla ta de vin".  Wink
Expobar Leva | Gaggia Evo | Eureka Single Dose | Fiorenzato F5 | Kinu Phoenix | Aeropress | V60
Prev: Lelit 41TEM | Gaggia MDF

Reply
(06-08-2019, 23:41)adif Wrote: ...
Putem deschide un topic separat "Cum arata sticla ta de vin".  Wink
Dar nu exista nici topic corespondent pe cafea, care ar fi "Cum arata pachetul tau de cafea" :D :D :D
Bezzera Aria, PL41TEM, G-IotaVS, Eureka Mignon Specialita, M47 Phoenix, ibric, AeroPress, Kompresso... and V60/Hario Buono

Reply
Ok, putem sa-l denumim doar "Cum arata vinul tau de azi" (daca puteti face desene in vin). Cool
Expobar Leva | Gaggia Evo | Eureka Single Dose | Fiorenzato F5 | Kinu Phoenix | Aeropress | V60

Reply
(07-08-2019, 08:52)adif Wrote: Ok, putem sa-l denumim doar "Cum arata vinul tau de azi" (daca puteti face desene in vin). Cool
Tot cu lapte :D
ECM Synchronika / Eureka Mignon Specialita / Kinu M47S / Kribli-Grabli / Motta and Normcore tools & Gaggia Classic 2015 / MDF & V60 & Timemore Ice Dripper

Reply
Domn'e ce se intampla, mai tineam threadul alive fara a avea pretentii de somelier si nici pasiuni pentru monolog Smile
Dar daca tot am fost interpelat, in principiu sursele mele sunt aici si aici.

Cat despre subiecti, toti se incadreaza in categoria sec:
- Plainas: un lusitan alb lejer si foarte proaspat, cu o aciditate efervescenta as zice, intens citric, un vin de vara pentru toata ziua.
- Vermentino, un vin reprezentativ pentru Sardinia (alaturi de rosul Cannonau), cu note vegetale si florale, fie ca e frizzante sau nu, merge de minune pe inserat (eu il voi asocia mereu cu Capo Caccia vazut la asfintint dinspre Alghero).
- rose-urile de la Mirabeau, absolut senzationale. Desi Etoile Rose este plasat ceva mai sus, eu am ramas impresionat de Pure Rose (cupaj Grenache, Syrah) ale carui note intense de grapefruit rosu mi-au dat fiori la propriu. Cred ca sunt cele mai elegante rose-uri baute pana acum.
- Troublemaker Red Blend 11: fabulos cupaj Made in USA din cinci soiuri, literalmente o explozie olfactiva si gustativa de fructe de padure coapte secondate de condimente, extrem de complex. Alaturi de Poggio le Volpi - Roma Rosso (cupaj din "doar" trei soiuri) ocupa primul loc in topul personal de cupaje rosii.
- Theia Chardonnay de la Halewood - fara discutie un Chardonnay bun, aciditate si mineralitate fina, maturat in baric din stejar, insa "interpretarea" celor de la M1 Atelier cu al lor Leat 6500 The Origin Chardonnay ramane memorabila pentru mine: onctuozitate, note intense de vanilie si un post gust incredibil de creme brulee. Pentru pasionatii de Chardonnay, merita cu desavarsire incercat si un Chablis, pentru o alta fateta a acestui soi.
Si in final o recomandare pentru Sauvignon Blanc, neo-zeelandezii de la Sileni Estates.
Rancilio Silvia E 2016 Auber PID, IMS 200IM, Mignon XL, M47, VST 15g, Pullman Barista 58.55mm flat, BH Pitcher 400 ml

Reply
:D
Eu zic ca a meritat sa te starnim...  Tongue
Bezzera Aria, PL41TEM, G-IotaVS, Eureka Mignon Specialita, M47 Phoenix, ibric, AeroPress, Kompresso... and V60/Hario Buono

Reply
(07-08-2019, 13:15)Mihai L Wrote: Eu zic ca a meritat sa te starnim...  Tongue

+1  Smile

Reply
no biggie :D

Reply
Doar e sarbatoare, deci La multi ani! :D
PS. recomandat pentru iubitorii de Kenii acide  Cool

[Image: 7lDzYpN.jpg]

Reply
Inca un Vermentino pe inserat, dar din partea dreapta a "garlei" si nitel mai la nord  :D

[Image: fu4yj59.jpg]

Reply
[Image: 1accad9fa397b816528b8cb60628b969.jpg]

Vine toamna și desfacem sticlele de rosu.
Eu un vin cu o aciditate plăcută, slab în corp, gustos, și ușor de băut.
Sunt fan vinuri albe dar uneori, merge și un ROUGE
DC Studio, Bentwood Vertical 63, Bravo Tools, Acaia Pearl, brew stuff, apa RO Zepter

Reply
Ma bucur sa vad aici niste vinuri interesante.
Ma bucur ca am mai taiat un must try de pe bucket list.

Cred totusi ca astptarile au depasit rezultatele.
[Image: 5OtqAYp.jpg]
Filtroman infocat. 

V60 | Aeropress | Comandante Trailmaster X25 | Fellow Ode 2

Reply
(06-08-2019, 20:05)mmariusc Wrote: Lejer, de vara...
[Image: uKY7dR8.jpg]

Asta e descoperit de mine la Prowein in martie...:)

Sa bei si cele doua din gama superioara Casa Eulalia de la ei: avesso superior si alvarinho + trajadura.
Vinuri cu 90 p Parker la 44 lei. Super raport  pret calitate. Si tipul care le face, foarte ok si modest!

(29-09-2019, 20:28)slavic1983 Wrote: Ma bucur sa vad aici niste vinuri interesante.
Ma bucur ca am mai taiat un must try de pe bucket list.

Cred totusi ca astptarile au depasit rezultatele.

E greu sa gasesti Brunello sa te dea pe spate. Trebuie foarte multi bani, in general sunt vinuri overpriced cu mult hype din cauza pietei americane.
Col d'orcia e producator mare, mai de volum, dar calitatea este buna. Fata de Banfi care sunt varza..:))))

(29-09-2019, 20:21)Elian_CT Wrote: [Image: 1accad9fa397b816528b8cb60628b969.jpg]

Vine toamna și desfacem sticlele de rosu.
Eu un vin cu o aciditate plăcută, slab în corp, gustos, și ușor de băut.
Sunt fan vinuri albe dar uneori, merge și un ROUGE

M1 Atelier a "murit" cand a dat Murfatlar faliment si le-au ridicat antrepozitul fiscal. Acum mai lucreaza pe niste firme "satelit" si imbuteliau prin Tulcea ultima data. Vezi ce scrie pe spate.
Pacat, era un proiect frumos, cu Razvan Macici "repatriat" consultant din Africa de Sud si multi oameni ok care intre timp s-au risipit la altii.
Acum vinuri sunt average at best...baubile, dar nimic sa iti aduci aminte, vinuri de masa de pranz.

Reply
Chiar ma miram de ce nu le-am mai vazut la unvinpezi
Espresso: Vesuvius Evo Leva + Zerno Z1, Pullman BigStep 54.9mm (custom made), BooKoo Mini scale
Brew: Tsumabe/Orea/V60 porcelain + Zerno Z2 ULF, Bookoo Ultra scale, Timemore ProX kettle
Travel: Orea V3 MKII/Hario V01 Neo, Outin Nano + 1Zpresso Q/Kinu M47

Reply
(29-09-2019, 23:12)vladdooo Wrote: Chiar ma miram de ce nu le-am mai vazut la unvinpezi

Nu prea se mai gasesc pe "canale specializate"...acum sunt prin marele retail...Auchan sau Kaufland?
Nu mai stiu, le-am vazut pe undeva.
Dar calitatea a scazut mult fata de primele editii.

Reply
Sunt pe cale de a începe iar îmbuteliere în vechea crama Murfatlar, dar sub alta denumire. Nu cred ca va fi tot Macici faurul de rețete
În vremurile de glorie era fan 3 hectare chardonnay cat și feteasca neagră.

Le urez noilor proprietari nervi de otel și buzunare largi.

Vinul acesta l-am luat din Kaufland. Pe el scrie ca a fost îmbuteliat la Babadag. Am văzut locația respectiva când au început problemele lor și pot spune ca arata cam rău pentru un producător cu renume. Vinul, teoretic (cat și practic din ce îmi spuneau oenologii de acolo), era vinul care trebuie, conform "pretențiilor etichetei". Mai apăreau probleme datorita transportului și al furaciunilor pe parcursul mutatului din crama la secția de îmbuteliere, dar se corectau.
DC Studio, Bentwood Vertical 63, Bravo Tools, Acaia Pearl, brew stuff, apa RO Zepter

Reply
(30-09-2019, 00:04)Elian_CT Wrote: Sunt pe cale de a începe iar îmbuteliere în vechea crama Murfatlar, dar sub alta denumire. Nu cred ca va fi tot Macici faurul de rețete
În vremurile de glorie era fan 3 hectare chardonnay cat și feteasca neagră.

Le urez noilor proprietari nervi de otel și buzunare largi.

Vinul acesta l-am luat din Kaufland. Pe el scrie ca a fost îmbuteliat la Babadag. Am văzut locația respectiva când au început problemele lor și pot spune ca arata cam rău pentru un producător cu renume. Vinul, teoretic (cat și practic din ce îmi spuneau oenologii de acolo), era vinul care trebuie, conform "pretențiilor etichetei". Mai apăreau probleme datorita transportului și al furaciunilor pe parcursul mutatului din crama la secția de îmbuteliere, dar se corectau.
Da, am auzit si eu ca vor sa dea drumul iar, dar va fi complicat.
Crama mare de la Murfatlar e enorma si greu de operat. Era combinat practic...
Si cand erau pe val M1 aveau ceva probleme cu TCA pe dopuri Diam. Ceea ce in practica nu exista decat daca ai probleme in crama. Iar TCA in crama nu iese decat daca darami tot si reconstruiesti in alta parte...:)
Apoi sunt probleme cu viile, multe nelucrate cativa ani, un cosmar sa le aduci iar la norma.

Vinurile erau bune, corecte, comerciale. Problema erau preturile, destul de maricele, la un moment dat recunostea si Macici ca ce facea in SA erau dublu ca nivel de RPC (raport pret calitate).
Aveau si o Babeascu buna, un cupaj FA+FR pe Arezan plus un Chardonnay suprabaricat dar ok echilibrat.
Practic alegeau cele mai bune/vechi parcele din miile de ha de Maurfatlar si le vinificau separat. Era ok ca si proiect ca aveau de unde alege. Erau nici 1% din Murfatlar mare.
Acum din tot Murfatlar-ul au mai ramas doar cu astea...:)

Imbutelierea in alta crama e cosmar:pierzi calitate la transport, la miscarea vinului dintr-un recipient in altul, stai dupa altii, nu controlezi iginea acolo, etc.
Iar la genul asta de vinuri entry level asta se vede, ca nu ai multa calitate de unde sa pierzi...:)

Reply
Inca nu ma laud cu sticle de vin, dar ma pregatesc :))

[Image: j0GiHHa.jpg]
Lelit MaraX, Eureka Mignon Specialita, Kinu M47 Phoenix
Past: Lelit PL41TEM, Sette 270 WI

Reply

Imi place paharul, gulerul foarte potrivit si la bere :)
Filtroman infocat. 

Reply
(30-09-2019, 10:35)slavic1983 Wrote:

Imi place paharul, gulerul foarte potrivit si la bere Smile

Corect, acela este un pahar de degustare de bere, dar merge foarte bine si la vin.
E un foarte ok all rounder...

https://www.italesse.com/sp/en/prodotto/...fcatalog=y

Reply
@Danm79 - merci mult pentru recomandari! Alvarinho Trajadura chiar l-am incercat, bun intr-adevar! Am pus pe lista si Avesso Superior acum Smile
Si da, paharul este de bere, insa in caz de forta majora a mers bine si la vin! :D
Legat de M1 Atelier, mie mi-a placut foarte mult Leat 6500 The Origin Chardonnay 2014 - l-am cumparat pana s-a terminat stocul. Mai am o singura sticla, dar inca nu ma indur sa o deschid.

Reply
(30-09-2019, 15:22)mmariusc Wrote: @Danm79 - merci mult pentru recomandari! Alvarinho Trajadura chiar l-am incercat, bun intr-adevar! Am pus pe lista si Avesso Superior acum Smile
Si da, paharul este de bere, insa in caz de forta majora a mers bine si la vin! :D
Legat de M1 Atelier, mie mi-a placut foarte mult Leat 6500 The Origin Chardonnay 2014 - l-am cumparat pana s-a terminat stocul. Mai am o singura sticla, dar inca nu ma indur sa o deschid.

Ala e un Chardonnay ultrabaricat. Gasesti foarte multe in stilul ala in Australia si Chile.
Pe la noi Lapostolle Cuvee Alexandre din Chile e in stilul asta si e foarte bun, dar mai scump, in jur de 90 lei. Dar e mult peste Leat.
Bine, parerea mea..:)

Reply
Hai ca si cu Lapostolle m-ai nimerit, iar pe jumatate  :D 
Am incercat Lapostolle Grand Selection Chardonnay 2017 care ar fi cam in acelasi range de pret cu Leat, si mi-a placut, dar parca tot Leat 2014 a avut "edge"-ul. Acum Cuvee Alexandre poate fi alta poveste fara discutie.

Si daca tot ne-am avantat prin emisfera sudica, sa si degustam ceva zic  Cool
[Image: 6RsTXyI.jpg]

Reply
Tot de prin arealul Dobrogean.
Prima oara am degustat acest vin in crama, inainte de a fi imbuteliat.

Cred ca ideal ar fi sa bei un astfel de vin intr-o locatie cu miros specific de crama. Acasa, oricat de linistitor ar fi, parca nu are acelasi gust.

[Image: 2250c82bced7b681429382625eec08b0.jpg]

Reply
(30-09-2019, 20:51)mmariusc Wrote: Hai ca si cu Lapostolle m-ai nimerit, iar pe jumatate  :D 
Am incercat Lapostolle Grand Selection Chardonnay 2017 care ar fi cam in acelasi range de pret cu Leat, si mi-a placut, dar parca tot Leat 2014 a avut "edge"-ul. Acum Cuvee Alexandre poate fi alta poveste fara discutie.

Si daca tot ne-am avantat prin emisfera sudica, sa si degustam ceva zic  Cool

Lapostolle Grand Selection e foarte bun la banii, lui dar sunt clase diferite de vin. Leat e baric la greu si mult mai concentrat. Eu unul prefer stilul mai lejer si baubil. Leat avea si f mult alcool, spre 15%...
Sileni e o jucarie misto. SB de noua Zeelanda e un stil aparte.

(30-09-2019, 21:12)Elian_CT Wrote: Tot de prin arealul Dobrogean.
Prima oara am degustat acest vin in crama, inainte de a fi imbuteliat.

Cred ca ideal ar fi sa bei un astfel de vin intr-o locatie cu miros specific de crama. Acasa, oricat de linistitor ar fi, parca nu are acelasi gust.

[Image: 2250c82bced7b681429382625eec08b0.jpg]

Intotdeauna vinul la crama are gust mai bun....indiferent de vin sau de pret...
Alira face rosii din struguri supracopti, gemoase, cam fara prospetime. Nu sunt genul meu desi sunt vinuri bine facute dupa gusturile prietei.
Proprietarii au crama si in Bulgaria (Enira); daca le prinzi pe undeva sa le incerci, sunt bune.

Reply
(30-09-2019, 21:46)Danm79 Wrote:
(30-09-2019, 20:51)mmariusc Wrote:  

Proprietarii au crama si in Bulgaria (Enira); daca le prinzi pe undeva sa le incerci, sunt bune.

Am avut ocazia sa gust ceva Alira 2010 si 2011, din pacate nu am gasit corpolenta si fructe, poate se ascundeau  . . . dupa tanini  Cool
De la Enira insa o alta poveste, am gustat mai multe Syrah, Petit, Duo, ani diferiti. Preferatele mele (de la gem spre tanini): Reserva 2009 si 2010, Enira 2010 si 2011.

Poate nu am nimerit ce trebuie de la Alira, asa ca accept recomandari, chiar lincuri/ id-uri pe Vivino.
Filtroman infocat. 

Reply
(01-10-2019, 16:22)slavic1983 Wrote:
(30-09-2019, 20:51)mmariusc Wrote:  

Am avut ocazia sa gust ceva Alira 2010 si 2011, din pacate nu am gasit corpolenta si fructe, poate se ascundeau  . . . dupa tanini  Cool
De la Enira insa o alta poveste, am gustat mai multe Syrah, Petit, Duo, ani diferiti. Preferatele mele (de la gem spre tanini): Reserva 2009 si 2010, Enira 2010 si 2011.

Poate nu am nimerit ce trebuie de la Alira, asa ca accept recomandari, chiar lincuri/ id-uri pe Vivino.

Alira au viile tinere si nu au nici crama. Enira e altceva, e unul dintre producatorii de top din Bulgaria.
Sa incerci si Enira Grand Riserva, e scos de un an doi.
La Alira sa cauti Grand Vin, in special CS ...e cel mai ok.

Reply
(30-09-2019, 20:51)mmariusc Wrote: Si daca tot ne-am avantat prin emisfera sudica, sa si degustam ceva zic  Cool

Lapostolle Grand Selection e foarte bun la banii, lui dar sunt clase diferite de vin. Leat e baric la greu si mult mai concentrat. Eu unul prefer stilul mai lejer si baubil. Leat avea si f mult alcool, spre 15%...

Pe mine, Cloudy Bay SB m-a dat gata. Pana atunci, credeam ca Villa Maria e un vin bun. Pana cand le-am baut, unul dupa altul, in aceeasi seara.

Reply
(01-10-2019, 17:14)octi_b Wrote:
(30-09-2019, 20:51)mmariusc Wrote: Si daca tot ne-am avantat prin emisfera sudica, sa si degustam ceva zic  Cool

Pe mine, Cloudy Bay SB m-a dat gata. Pana atunci, credeam ca Villa Maria e un vin bun. Pana cand le-am baut, unul dupa altul, in aceeasi seara.

Cloudy Bay e top, a fost primul SB facut pe stilul asta. Acum sunt LVMH si e overpriced. Costa..platesti brand-ul, marketingul si distributia.
Si deja sunt multe SB-uri de NZ peste el, doar ca nu ajung la noi.

Reply

Forum Jump:

Browsing: 1 Guest(s)