Hello There, Guest! Login Register


Victoria Arduino Eagle One Prima

#1


foarte frumos si interesant espressor. 
cica Hoffman si-a pus amprenta la crearea acestuia.
<< echipament La Marzocco Linea (Slayer mod), La Pavoni Europiccola, Mazzer, Sette, filtrare apa pro Brita Purity >>
 
Reply
#2
Nici un "cica"...
 
Quote:James Hoffmann,
Consultant of the development of the Eagle One

... desi, atata timp cat nu spune clar ce a consiliat pe acolo, mai curand poate fi vazut ca agent de marketing, dupa cum vorbeste pe site despre masina.

Iar masina in sine... daca punctul forte care este impins in fata este eficienta energetica... nu l-am prea intalnit in listele de criterii dupa care se uita lumea.
 
Reply
#3
pe mine unul ma preocupa si asta un pic: atat dpdv costuri, cat si consum resurse naturale: Bianca mea consuma 30-35 Kwh/luna undeva la 10-30% din consumul de curent (depinde de luna).
Vesuvius Evo Leva + Bentwood Vertical 63, Pullman BigStep Custom 54.9mm, Lunar 2021, V60/Orea/April Brewer, Pearl 2021, Cafflano Kompresso+Kinu M47
 
Reply
#4
Pai cred ca luati putin cam prea in serios partea cu 30-40 minute incalzire...  Confused

Directorul de la laboratorul de teste conformitate CE cel mare, de la Brasov mi-a fost student, si cand i-am spus de povestea asta mi-a zis ca un asemenea electrocasnic la ei nu ar trece certificarea.

Daca asta e un criteriu de baza, pai atunci ma intreb cum de nu ati aflat ca exista masini care cat timp rasnesc si prepar pucul, adica vreo 5 minute, sunt gata cu incalzirea a 4-600 g de apa. Si care nu pierd un grad cat timp extrag, ca nu au cum, grupul facand parte din boiler.
Si de ce nu se discuta de ele in favoarea hx, db, e61 si alte experimente impinse in fata, de marketingul lor... pe banii dv...
 
Reply
#5
vorbesti de open boiler?
<< echipament La Marzocco Linea (Slayer mod), La Pavoni Europiccola, Mazzer, Sette, filtrare apa pro Brita Purity >>
 
Reply
#6
6000 de euro un aparat făcut pentru espresso tradițional 1:2?

Poate într-un mediu comercial cu rulaj mic, de fițe și figuri, căci în mediu casnic decent espresso e navă spațială pe lângă "inovația" asta.
 
Reply
#7
Nici nu este marketat pentru home-use, ci pentru zona comerciala, inclusiv cel cu un singur grup. Asa a fost inca de anul trecut, de cand au lansat Eagle One. Acasa, daca il tot opresti si pornesti sau il tii doar 2-3 ore pornit, nu cred ca se cunoaste vreo economie semnificativa. Cand sta insa 10-12 ore pornit, e altceva, poate ca o buna izolatie se cunoaste cate de cat, plus acel sistem de recuperare apa fierbinte de la flushuri
La Marzocco GS3, Expobar Brewtus Flow Control, Mazzer Kony E, Mazer Major, Acaia scales, Bravo Tools, Duomo, Kribli
Brew/altele: Baratza Forte BG, Comandante C40 MK3, Kinu M47, Kruve, C. Kompresso, V60, Kalita, Aeropress, French Press
 
Reply
#8
(23-09-2020, 18:33)renatoa Wrote: Buna seara,
Am nevoie de putina consiliere, va rog din suflet... Pentru o micuta cafenea, un GS3 La Marzocco, Victoria Arduino eagle one, sau altceva? Ce ati recomanda?

Va multumesc frumos!


Pai cred ca luati putin cam prea in serios partea cu 30-40 minute incalzire...  Confused

Directorul de la laboratorul de teste conformitate CE cel mare, de la Brasov mi-a fost student, si cand i-am spus de povestea asta mi-a zis ca un asemenea electrocasnic la ei nu ar trece certificarea.

Daca asta e un criteriu de baza, pai atunci ma intreb cum de nu ati aflat ca exista masini care cat timp rasnesc si prepar pucul, adica vreo 5 minute, sunt gata cu incalzirea a 4-600 g de apa. Si care nu pierd un grad cat timp extrag, ca nu au cum, grupul facand parte din boiler.
Si de ce nu se discuta de ele in favoarea hx, db, e61 si alte experimente impinse in fata, de marketingul lor... pe banii dv...
 
Reply
#9
"VIS is exclusive Victoria Arduino technology that was developed to digitally estimate the right dose in the cup using an algorithm calculation. On the display, just set the desired weight in grams and VIS automatically monitors the flow to obtain the right dose in the cup."

Singurul mod in care eu pot sa inteleg asta e ca stie in cat timp are de extras cafeaua, vede cat a extras in timpul care a trecut deja si are grija sa atinga si targetul de greutate a bauturii si cel de timp. Cum poate face asta? Singurul mod in care eu vad ca ar fi posibil este sa varieze presiunea. Daca are de extras 30 de grame in 30 de secunde si dupa 10 secunde are deja 15 grame (ca barista a rasnit cam grosier), o lasa mai moale. Sau ma insel?

Daca se intampla asta, inseamna ca daca ai pus, sa zicem, 15 grame de cafea in portafiltru si ai obtinut 30 de grame in 30 de secunde asta nu se intampla pentru ca ti-ai ajustat tu cum trebuie macinatura ci pentru ca aparatul si-a adaptat presiunea in asa fel incat sa iasa.

E, cred, un fel de PID care nu are treaba cu presiunea, ci cu temperatura. Dar ma indoiesc ca nu afecteaza gustul, pentru ca daca nu ai avea un sistem de genul ai macina mai fin data viitoare si sigur ai obtine un alt profil de gust.

Pe de alta parte, daca variatiile sunt super fine, doar ca sa iasa 30 de grame fix in 30 de secunde in loc de 28.5 sau 31.5, probabil ca efectul in ceasca e cam greu de sesizat, caz in care trece la gaselnite de marketing.
Mignon Specialita | Lelit PL91T | Bialetti V6
 
Reply
#10
Vai de scoala ce se mai preda

Adica moduleaza temperatura sa schimbe un debit printr-un restrictor.

Impresionant.
 
Reply
#11
(22-11-2023, 01:33)CoffeePlease Wrote: E, cred, un fel de PID care nu are treaba cu presiunea, ci cu temperatura.

Ati vrut sa spuneti probabil "...un fel de PID care nu are treaba cu temperatura, ci cu presiunea. "
Adica ati inversat marimile... si de aici si reactia lui neaDorel.
 
Reply
#12
(22-11-2023, 13:00)renatoa Wrote:
(22-11-2023, 01:33)CoffeePlease Wrote: E, cred, un fel de PID care nu are treaba cu presiunea, ci cu temperatura.

Ati vrut sa spuneti probabil "...un fel de PID care nu are treaba cu temperatura, ci cu presiunea. "
Adica ati inversat marimile... si de aici si reactia lui neaDorel.
Evident. Multumesc pentru precizare. N-am sesizat reactia, nu-i stres. Intre timp am mai citit ceva remarci legate de masurarea volumului de cafea extrasa, ceea ce ma duce cu gandul mai degraba la un debitmetru pe undeva pe traseu, in cazul in care nu are cantar in partea unde pui cana (si nu cred ca are). Dar un debitmetru s-ar putea folosi si daca dupa un anumit timp nu a curs cantitatea asteptata de cafea se poate creste / scadea debitul (si implicit presiunea).
Mignon Specialita | Lelit PL91T | Bialetti V6
 
Reply
#13
Daca nu erai lenes, aveai ceva cultura.

Orice masina de cafea de fason are un debitmetru pe fiecare circuit hidraulic. Altfel cum sa stie sa dozeze volumetric.

(22-11-2023, 17:38)CoffeePlease Wrote:  creste / scadea debitul (si implicit presiunea).

Cum cresti presiunea pe un circuit ce nu e inchis?
 
Reply
#14
(22-11-2023, 17:53)neaDorel Wrote: Daca nu erai lenes, aveai ceva cultura.


Eu ti-as recomanda sa iti temperezi cuvintele scrise. Indiferent daca ai sau nu dreptate.
Aeropress, V60, Kalita wave, Kinto 01, Hario Syphon, Gabi Master A, Comandante Nitro blade, Hario v1 scale, Acaia Pearl, Acaia Lunar,  Synesso, Mythos 1
 
Reply
#15
Si nu are dreptate, chiar daca are cultura Tongue
Se poate doza volumetric fara sa ai debitmetru, cu un piston cu o cursa precis limitata, sau masurabila.

(22-11-2023, 17:53)neaDorel Wrote: Cum cresti presiunea pe un circuit ce nu e inchis?

Un PF nu poti spune ca e chiar inchis... si totusi multa lume pretinde ca face profilare de presiune Confused
Adica o creste, scade...
 
Reply
#16
(22-11-2023, 22:54)renatoa Wrote: Un PF nu poti spune ca e chiar inchis... si totusi multa lume pretinde ca face profilare de presiune Confused
Adica o creste, scade...
De la profilarea de presiune am pornit eu cu rationamentul. Cine o face, o face cu un scop (să modifice gustul).

Dar acolo tu pleci cu o anumită granulație și cu un scop. Macini într-un fel pentru ristretto, altfel pentru espresso și altfel pentru lungo. Ai măcinat prea mare și ai vrut espresso în ceașcă? Ghinion, o să vezi că a curs tot în 12 secunde (la un clasic) și că dacă stai 30 îți iese ceai. Cu variable flow (și implicit variable pressure la intrarea în puc) sistemul ce face? Încearcă o profilare de presiune (și debit) la extrem să-ti curgă ție targetul de volum în targetul de timp? Și cu gustul ce se întâmplă (dacă face așa ceva) când tu ai măcinătură de lungo și vrei espresso sau, mai rău, ristretto? Target hit, mission was a failure?
.
Are cineva aparatul? În afară de un barista care zicea că la el e totul configurat și că nu prea știe detalii (pe el degeaba îl întreb).

Mulțumesc. E pură curiozitate, nu vreau să schimb Victorița mea deocamdată.
Mignon Specialita | Lelit PL91T | Bialetti V6
 
Reply
#17
(23-11-2023, 10:06)CoffeePlease Wrote:
(22-11-2023, 22:54)renatoa Wrote: Un PF nu poti spune ca e chiar inchis... si totusi multa lume pretinde ca face profilare de presiune Confused
Adica o creste, scade...
De la profilarea de presiune am pornit eu cu rationamentul. Cine o face, o face cu un scop (să modifice gustul).

Dar acolo tu pleci cu o anumită granulație și cu un scop. Macini într-un fel pentru ristretto, altfel pentru espresso și altfel pentru lungo. Ai măcinat prea mare și ai vrut espresso în ceașcă? Ghinion, o să vezi că a curs tot în 12 secunde (la un clasic) și că dacă stai 30 îți iese ceai. Cu variable flow (și implicit variable pressure la intrarea în puc) sistemul ce face? Încearcă o profilare de presiune (și debit) la extrem să-ti curgă ție targetul de volum în targetul de timp? Și cu gustul ce se întâmplă (dacă face așa ceva) când tu ai măcinătură de lungo și vrei espresso sau, mai rău, ristretto? Target hit, mission was a failure?
.
Are cineva aparatul? În afară de un barista care zicea că la el e totul configurat și că nu prea știe detalii (pe el degeaba îl întreb).

Mulțumesc. E pură curiozitate, nu vreau să schimb Victorița mea deocamdată.

Eu am probat cam ce zici tu pe pavoni. Acolo când râșnița nu era reglată optim (prima cafea de ex) modificam forța cu care apăsam pe lever - presiunea - și astfel aduceam shotul către un timp decent - 25sec de exemplu. Asta nu făcea cafeaua să fie identică cu rețeta finală dar îmbunătățea rezultatul care altfel ar fi fost de ex 40 sau 15 secunde.

Deci, ca o concluzie, repari ceva dar nu 100%.
 
Reply
#18
Mulțumesc de lămurire. Aici mașina probabil înlocuiește absența unui barista. Merge și cu unul care nu e avizat. Încă un pas spre automatizare.
Mignon Specialita | Lelit PL91T | Bialetti V6
 
Reply
#19
(22-11-2023, 22:54)renatoa Wrote: Si nu are dreptate, chiar daca are cultura Tongue
Se poate doza volumetric fara sa ai debitmetru, cu un piston cu o cursa precis limitata, sau masurabila.

(22-11-2023, 17:53)neaDorel Wrote: Cum cresti presiunea pe un circuit ce nu e inchis?

Un PF nu poti spune ca e chiar inchis... si totusi multa lume pretinde ca face profilare de presiune Confused
Adica o creste, scade...

Vorbeam aici de aparat cu butoane, nu cu leviere, coarbe si manetoane.

Eu intrebasem cum creste presiunea luand in considerare o constanta cafea - granulometrie - umiditate. Pompa sa zicem ca e operationala pana la 16 bar.
 
Reply
#20
Afirmatia a fost ca nu s-ar putea doza volumetric fara un debitmetru.
Un piston cu o cursa/capacitate cunoscuta, actionat electric, adica de butoane, nu manual cu un levier, nu e dozare volumetrica ? Confused
Iar daca pe cursa pistonului ai 2-3 micro intrerupatoare care sa detecteze trecerea, poti face si dozari intermediare pentru diverse tipuri de cafele.
 
Reply
  


Forum Jump:


Browsing: 1 Guest(s)