Welcome Back Log In Create Account

Vand Tamper

(30-09-2012, 16:59)radudani Wrote: offtopic, dar tot in zona accesorii barista: stie cineva un suport de tampare la un pret rezonabil; oferta online mi se pare nejustificat de scumpa, cat or fi acestea, articole...de lux!

Please, la probleme noi, deschide topicuri noi. Pentru masa de tampare este deja deschis unul aici.

@b400015 - Ar merge sa faci o optiune de manere de inox, cu un pret care sa acopere cheltuielile, de obicei mai mari ca cele cu lemnul :)
#Lelit Bianca V3 Black #EK43S + SSP & Titus carrier #Honne Slim #Kinu Titan #Barbro Tamper

(30-09-2012, 20:52)Lyvyoo Wrote: manere de inox..

100% de inox depaseste 500 grame. Se transforma intr-o mica gantera pt. sotie. :) Dublu rol.:P

Sunt ok dimensiunile?
Baza va fi 58,4 mm, nu 58.
(la VST este recomandata 58,3-58,4 mm).
In curand poze cu maner de lemn si inox...

Gaggia Classic, PID, OPV Mod, Rancilio Silvia Wand Mod

Perfecte
#Lelit Bianca V3 Black #EK43S + SSP & Titus carrier #Honne Slim #Kinu Titan #Barbro Tamper

•radudani are mesageria privata dezactivată. Nu poţi trimite mesaje private acestui utilizator.
Liviu pls help :)
PS: Nu s-ar putea sa nu mai bifam chestia asta cu mesageria privata? (e default?) Chiar mi se pare ciudat ca tot forumul o are dezactivata. Eventual dam un ignore la un anumit user daca chiar nu vrem mesaje private...

Majoritatea forumistilor o au activata. Cel putin cand s-a ajuns la 100 de useri asa era. Eu am zis sa fiu democratic sa las fiecaruia optiunea de a renunta la optiunea PM. Unii si-au debifat ei singurei mesageria inca de la inregistrare. By default, daca vrei acum sa-ti faci cont nou, optiunea este bifata.

Ma gandesc daca sa scot sau nu aceasta posibilitate de a-ti alege....

P.S. I-am dat email lui radudani sa ii cer acordul.

Ref la cererea mea de tampere cu maner de lemn sau inox, o mai aman, dat fiind ca mi-am luat deja unul (full inox);
facusem o precomanda si trebuia sa decid ;(
________________________________________________________________________________________
Strega_mod(esp32)/ MaraX_mod(esp32)/ Sette_270/ Macap_m7/ prajitor_fluid_bed_diy_(4Kg/luna)

(08-10-2012, 20:41)radudani Wrote: Ref la cererea mea de tampere cu maner de lemn sau inox, o mai aman, dat fiind ca mi-am luat deja unul (full inox);
facusem o precomanda si trebuia sa decid ;(

Nu e problema, oricum nu am primit inca noile tampere.

Maine, in premiera - poze cu noile tampere.

Asteptam cu interes atat pozele cat si pretul
Vario + Gaggia Classic "tunat" la 9 bar, PID si teava Rancilio + VST 18g

Cam asa arata, baza e perfecta. Pretul e acelasi, 69 lei.
Manerul nu a iesit chiar ca in poze, dar perseveram. Nu avem inca lemn, dar suntem in cautari. A fost in schimb slefuit si apoi lacuit. In plus, fiind facute manual, lacul pe unul din cele 3 are ceva asperitati. Pe acesta il opresc eu sa ma joc cu el.

Alex ai dat cu lac de lemn peste textolit? Arata bine. Si taltile arata mai bine acum decat cel cumparat de mine.
Izzo Alex Duetto 3,La Pavoni Europicola, Bentwood v63, Nuova Simonelli MDJ+SSP, Felicita Arc

Aoleu sorine, ne omori cu noile modele. Poate exista vre-o posibilitate sa ne facem upgrade :).

Detin si eu un tamper de la Sorin si sunt foarte multumit, este facut custom la dimensiune pt sita VST.
Gaggia Classic & Rancilio Silvia steam wand + Fiorenzato T80 + Latiera Motta + Tamper Motta + PID controller + VST 15gr

Partea de inox (talpa) este mult mai bine slefuita decat la un tamper de firma.
Expobar Brewtus IV, HONNE, Kinu M-47, pitcher + tamper Motta + tamper dinamometric Concept-Art, site VST + IMS
In trecut: Gaggia Pure, Lelit PL41 TEM, Lelit PL 043MM

Am incercat sa imbunatatim continuu modelul. Acum talpa mi se pare ideala, adica am tot schimbat tipul de slefuire (inclusiv mesterul). Deci la talpa nu mai am ce modifica. Totusi exista o parte mai putin buna la aceasta slefuire intensiva, adica se va zgaria mai repede decat una neslefuita. Cele 3 de azi nu mai sunt asa oglinda ca ultimele, dar mai slefuite ca cele vechi. E greu sa gasesti un compromis si sa multumesti pe toata lumea.
Eu va sfatuiesc sa va bucurati mai mult de cafea, decat de tamper :)

La maner voi mai insista sa fie din lemn (acum nu avem material, nici macar nu stiu exact ce lemn trebuie sa fie). Si poate sa fie mai finut, cu o forma de picatura. Desi diametrul la varf are 41-42 mm fata de schema unde apare 47. Cred ca manerul poate fi folosit la tampare la site de 7gr - o sa incerc eu diseara. Plus ca lacul poate fi aplicat mai uniform, are ceva bule de aer acum.
Sper sa nu-i supar pe cei care deja au facut achizitia, dar nu prea am cum sa fac upgrade. Eventual o sa intreb daca pot fi date inapoi pentru reslefuire.
Ar mai fi niste variante la manere: Sa aplic eu un lac sau vopsea. Insa cred ca doar vopsea de plastic prinde pe textolit.
Eu de exemplu folosesc la automodele asa ceva (sper sa nu fie reclama, nu e cu intentie)
http://shop.hpi-racing.ro/vopsele-c-26_28_45.html
Am dat o caroserie si cu vopsea auto (de metal) si a cazut in cateva luni.
Partea proasta este ca e cam scumpa.

(19-10-2012, 12:50)pcmarius Wrote: Aoleu sorine, ne omori cu noile modele. Poate exista vre-o posibilitate sa ne facem upgrade :).

Detin si eu un tamper de la Sorin si sunt foarte multumit, este facut custom la dimensiune pt sita VST.

Cred ca Alex, nu Sorin :)

(19-10-2012, 13:35)Lyvyoo Wrote:
(19-10-2012, 12:50)pcmarius Wrote: Aoleu sorine, ne omori cu noile modele. Poate exista vre-o posibilitate sa ne facem upgrade :).

Cred ca Alex, nu Sorin :)

Marius ma stie personal, in buletin e si Alex si Sorin :)

Intradevar este lustruit cum se observa si in poze. La tamperul Motta nu era lucios ,daca dadeam cu unghia pe talpa se simteau inele.

Legat de vopsire, as incerca cu un lac mai subtire si dat in 2-3 straturi. Pentru culoare se poate folosi "bait" sau mina de creion colorata ;) old school.

http://www.dyo-romania.ro/wp-content/the...colors.jpg
Gaggia Classic & Rancilio Silvia steam wand + Fiorenzato T80 + Latiera Motta + Tamper Motta + PID controller + VST 15gr

(01-10-2012, 09:18)astinga d='1403 Wrote:
(30-09-2012, 20:52)Lyvyoo Wrote: manere de inox..

100% de inox depaseste 500 grame. Se transforma intr-o mica gantera pt. sotie. :) Dublu rol.:P

Foarte bine executate. Eu le asteptam pe cele 100% inox.

Acesta din poze are triplu rol, 41 mm, 58 mm si 840 grame ( gantera pt. sotie). :D
[attachment=182][attachment=183][attachment=184]
Spor la vanzari.

Photo 
apropo de inele pe talpa:

IMO:
ce-i drept, chiar utile sunt bazele inalte, cu marcaje ineleare pe circumferinta - se verifica mai usor o distributie corecta, plana:

o greutate peste, sa zicem, 400g, devine contraproductiva pentru ca nu mai poate folosi la aprecierea densitatii macinaturii si a corectitudinii distributiei; nu mai vorbesc de riscul de a te trezi dimineata de-a binelea dupa ce-l scapi pe picior, de alunecos ce-i :)
apropo de aprecierea distributiei cu tamperul, o coada lunga ajuta, pentru a sta comod cu degetele pe baza tamperului si pe buza portafilter-ului (mai ales la cei cu maini mari...);
am verificat si eu ca adevarata - pentru mine - opinia raspandita ca tamparea, chiar si fitting-ul exact la dimensiune, nu sunt atat de critice in prepararea espresso, important e doar sa se lucreze la fel de fiecare data:
http://www.home-barista.com/tips/tamping...39-10.html
________________________________________________________________________________________
Strega_mod(esp32)/ MaraX_mod(esp32)/ Sette_270/ Macap_m7/ prajitor_fluid_bed_diy_(4Kg/luna)

Probabil ca o sa am si 1 buc 100% inox.
Tamperul VST arata incredibil, dar si costa pe masura.

...costa peste masura nu pe masura :)

Poate are si VST vreun mecanism dinamometric in interior, care tacane/clickaie cand apesi cu 13kgf??
http://www.youtube.com/watch?v=H4KvSMc1ViM

Momentan nu mai sunt tampere. Mai am 3 comenzi de onorat.
O sa pun poze cu noul lot cand soseste.

Nu uitați,va rog de amănuntele legate de manerul tamperului.
Scuzați-mă dacă sunt prea insistent.
CREAM ONE 2B R-LFPP | HONNE | VST | FELICITA ARC | KRIBLI-GRABLI

Deocamdata sper sa mai primesc altele. Persoana care le facea nu mai lucreaza acolo.
Fiecare are preferintele lui si e greu sa-i multumesti pe toti si la pret mic. O sa discut doleantele fiecaruia (am mai facut-o) sa vedem ce se poate face.
Dar, repet, cu bani putini e greu... Altfel, fiecare e liber sa isi achizitioneze de la producatori dedicati la pretul lor.

Din punctul meu de vedere, tamperele mele functioneaza mai bine ca motta din postul 28. Mai bine pentru ca are baza putin mai inalta si nu se clatina la tampare, cred ca si diametrul la motta e sub 58,4. Ultimele tampere au exact 58,4 - masurat cu subler electronic. Faptul ca nu reusesc (inca) sa fac manerul la fel e alta poveste.

Pana acum nu am avut plangeri, care ar fi fost facute public banuiesc. Si am vandut cateva. (zeci)

Motta al meu are exact 57,9 deci nici macar 58.
Iar sita VST are 58,46 mm
Expobar Brewtus IV, HONNE, Kinu M-47, pitcher + tamper Motta + tamper dinamometric Concept-Art, site VST + IMS
In trecut: Gaggia Pure, Lelit PL41 TEM, Lelit PL 043MM

Nu am urmarit foarte atent discutia de aici insa as dori sa achizitionez un tamper pentru sita VST de 7g. Nu stiu exact care e dimensiunea. Aveti un asemenea tamper? Stie cineva de unde l-as putea lua?
Multumesc.
HX Bezzera BZ10 | Vario | Kinu M47 |VST | Reneka | Gene Coffee CBR-101 | Hario V60 dripper

Haideti mai, suntem intre cafegii si vorbim cu "dvs."...

Nu e dvs. e plural :))

Chiar, folosesti sita de 7g?
HX Bezzera BZ10 | Vario | Kinu M47 |VST | Reneka | Gene Coffee CBR-101 | Hario V60 dripper

Forum Jump:

Browsing: 1 Guest(s)