Welcome Back Log In Create Account

Vand Rasnita Hedone Honne (2020) cu cutite SSP Red Speed

Rasnita revine la vanzare dupa schimbarea cutitelor cu un set nou SSP red speed si a unei servisari in decembrie 2023 in urma caruia s-au rezolvat complet problemele cu blocajul/alunecarea curelei in cazul utilizarii unor cafele prajite omniroast. 
Cutitele mai necesita ceva rodaj (estimez ca au trecut doar 2-3 kg cafea prin ea de atunci).
Un lucru interesant esta ca acum rasnesc cu 4-5 trepte mai mult pentru aceleasi cafele/doze si acelasi punct zero fata de ce era necesar cu setul original de cutite (cu cel vechi 3-4, cu cel nou 6-8, chiar 9 pentru unele cafele).
Prefer predare personala in Bucuresti/imprejurimi dar pot o pot trimite prin curier.
Pret 4500 (nu poate fi vanduta fara setul de cutite ssp red speed).
Detalii PM.

[Image: KAqfI5I.jpeg]
Strega. Elektra MCAL || Atom 75

Reply
Valabila 4400. Cuțite 1400 (detalii PM).
Zero blocaje în continuare.

Reply
Disponibila in continuare. 4000.
Ridicare / predare personala in București sau expediere.

Reply
Actualizări / istoricul râșniței - A fost cumpărată în noiembrie 2022 de la colegul de forum Vancea care a început să experimenteze blocaje cu omniroast de la mabo după 2 ani de utilizare (înainte utilizând cafea de la ei fără probleme). După o servisare / recalibrare am cumpărat-o eu și nu am experimentat blocaje până ce am incercat un omniroast de la același prajitor (o idee mai light decât de obicei). Nedorind să folosesc doar cafea prăjită medium-light sau medium am trimis-o de 3 ori în service pentru recalibrare și inclusiv schimbarea curelei fara a se rezolva problema (chiar a început să se blocheze și cu prăjeli medium roast). După ce am văzut postarea colegului sorinetta legat de aceiași problemă și soluția lui m-am hotărât să cumpăr cuțite SSP Red Speed direct de la producător. Problema cu blocajul s-a rezolvat complet - intr-o zi am zis sa incerc sa rasnesc la setarea 1 in loc de 6-8 pe care o utilizez in general și nu am avut probleme, a produs o măcinătură Turkish de mare calitate. Dar de asemenea s-a modificat profilul de gust - folosind cuțitele vechi notele individuale erau mai pronunțate (in special dulceața și gustul de ferment al procesărilor naturale sau anaerobe) dar și aciditatea era prea pronunțata in cazul anumitor soiuri. Cu SSP Red speed aciditatea este estompata dar și notele individuale se disting mai greu. Acum se asemăna mai mult cu profilul râșnițelor gândite pentru profil de espresso clasic. Asta este și motivul pentru o vând, îmi plăcea mai mult profilul de gust de dinainte. Daca cineva prefera un profil mai clasic (asemănător cu cel al râșnițelor eureka dar cu retenție mai mica) poate fi o alegere potrivită.
Daca nu o dorește nimeni, cred că voi incerca din nou schimbarea cuțitelor cu un set original nou (cimballi 68) sperând că problema veche cu blocajul nu va reapărea.

Reply
Update. Am comparat ieri profilul de gust al cuțitelor noi cu un set bine rodat al unui prieten și nu mi s-a părut că sunt diferențe considerabile. Doar că a lui râșnea aproape de punctul zero și părea să se descurce mai greu. Posibil sa mai fie nevoie de un rodaj de câteva kg în cazul setului meu.
Nu mai am espressor acasă, așa că anunțul este în continuare valabil.
4000 pentru o honne perfect funcțională.

Reply
Râșnița este disponibilă în continuare.

Reply
Rasnita este disponibila in continuare. O pot expedia si in tara.
Am mai rodat cutitele SSP, claritatea gustului s-a imbunatati fata de momentul cand le-am montat. 
Accept si schimb + diferenta cu alte rasnite (mai putin sculptor 078s).
Detalii prin PM.

Reply
Valabilă în continuare. Vând și SSP-urile Red Speed separat pentru 1000 lei. Râșnița cu cuțite originale noi se vinde pentru 3000 lei.

Reply
Râșnița se retrage de la vânzare.
Rămân disponibile cutitele SSP Red Speed espresso 68mm pentru 1000 de lei.

Reply

Forum Jump:

Browsing: 1 Guest(s)