28-03-2020, 23:43
Acesta a fost un proiect de restaurare/imbunatatire la care am lucrat cu mare drag:
Rancilio Audrey (partile interne identice cu Rancilo Silvia, material grup /boiler alama, volum boiler 300ml):
- carcasa a fost sablata , grunduita dupa care vopsita
- toate piesele au fost desfacute si curatate pana la ultima saiba
- toate garniturile au fost inlocuite cu garnituri noi
- boilerul/grupul decalcefiat
- am renuntat la teava de aburi (APARATUL NU FROTEAZA), piesa este diponibila
- am renuntat la senzorul de nivel (ocupa spatiu)
- instalat 4 m de teava de Cu diam 6mm (serpentina) , volum suplimentar aprox 100ml
- boilerul / partea superioara a grupului este izolata
- instalat PID XMT7100 / instalat sonda K profesionala in partea superioara a boileruli ( a nu se confunda cu sondele de pe Ali)
- OPV ul este reglat la 8 bari
- instalat pulsor (este foarte silentios)
- schimbat suporti pompa vibratoare
- instalat sita grup IMS
- schimbat garnitura de grup
Aparatul este pregatit pentru un alt upgrade (de aici si piesele care au fost eliminate):
- instalare ceas presiune (din aceasta cauza PID nu a fost fixat)
- instalare circuit preinfuzie
Aici m-am oprit deoarece preferintele mele in materie de cafea se indreapta in alta directie. Pot oferi informatii celor care doresc sa continuie proiectul in directia propusa.
Aparatul vine insotit de urmatoarele accesorii:
- PF original
- PF naked
- sita 16g originala/sita 18g IMS/sita 24g/ sita blind
- inel dozare aluminiu
- tamper dinamometric Ascaso / baza IMS 58.4
- nivelator Bravo
- dispozitiv pentru omogenizarea macinaturii in portfiltru (copie Kribli-Grabli - 58mm )
Aparatul performeaza foarte bine in configuratia actuala, stabil termic (variatia de temp incepe la terminarea extractiei) drop-ul de temp pe PID este undeva la 3-4 grade care se recupereaza in max 1-2min. Necesita o incalzire initiala optima de 30 min, chiar daca temp ajunge la setarea potrivita mult mai rapid.
Mai multe detalii/poze in privat.
Pret pachet complet 2.300 ron
Rancilio Audrey (partile interne identice cu Rancilo Silvia, material grup /boiler alama, volum boiler 300ml):
- carcasa a fost sablata , grunduita dupa care vopsita
- toate piesele au fost desfacute si curatate pana la ultima saiba
- toate garniturile au fost inlocuite cu garnituri noi
- boilerul/grupul decalcefiat
- am renuntat la teava de aburi (APARATUL NU FROTEAZA), piesa este diponibila
- am renuntat la senzorul de nivel (ocupa spatiu)
- instalat 4 m de teava de Cu diam 6mm (serpentina) , volum suplimentar aprox 100ml
- boilerul / partea superioara a grupului este izolata
- instalat PID XMT7100 / instalat sonda K profesionala in partea superioara a boileruli ( a nu se confunda cu sondele de pe Ali)
- OPV ul este reglat la 8 bari
- instalat pulsor (este foarte silentios)
- schimbat suporti pompa vibratoare
- instalat sita grup IMS
- schimbat garnitura de grup
Aparatul este pregatit pentru un alt upgrade (de aici si piesele care au fost eliminate):
- instalare ceas presiune (din aceasta cauza PID nu a fost fixat)
- instalare circuit preinfuzie
Aici m-am oprit deoarece preferintele mele in materie de cafea se indreapta in alta directie. Pot oferi informatii celor care doresc sa continuie proiectul in directia propusa.
Aparatul vine insotit de urmatoarele accesorii:
- PF original
- PF naked
- sita 16g originala/sita 18g IMS/sita 24g/ sita blind
- inel dozare aluminiu
- tamper dinamometric Ascaso / baza IMS 58.4
- nivelator Bravo
- dispozitiv pentru omogenizarea macinaturii in portfiltru (copie Kribli-Grabli - 58mm )
Aparatul performeaza foarte bine in configuratia actuala, stabil termic (variatia de temp incepe la terminarea extractiei) drop-ul de temp pe PID este undeva la 3-4 grade care se recupereaza in max 1-2min. Necesita o incalzire initiala optima de 30 min, chiar daca temp ajunge la setarea potrivita mult mai rapid.
Mai multe detalii/poze in privat.
Pret pachet complet 2.300 ron
MK Brasilia ■ MK K22S SSP ■ MK K32SB & Aeropress