(05-10-2017, 20:38)Vladislav Wrote: Tare sunt curios ce nu v-a plăcut la Q13 E; chiar mor de curiozitate
E o intrebare buna.
Pe scurt, lucrand single dose, prefer sa maximizez gustul si, daca stiu ca rasnita nu o folosesc astfel la capacitatea maxima (dupa mine, Q13 e optim folosita cu ceva coloana de boabe) - incerc sa o ofer cuiva care e ok cu o calitate a macinaturii putin peste Mazzer SJ (din review-uri) si care e ok cu a o folosi cu boabe in hopper sau care are o sesiune zilnica cu ceva mai multe extractii decat mine (eu am cate o extractie in doua sesiuni zilnice, cu Magica. Cu Pavoni extrageam cate doua duble per sesiune).
Nu stiu cum lucreaza altii cu ea, uite cum lucrez eu, repet din ce am scris in micul review din link-ul de mai sus, cu actualizari:
1. Single dose, rasnesc cam cu 2 grame mai mult decat vreau sa am in portfiltru si folosesc o pompita pentru cafeaua ramasa pe traseu. Merge si cu 1 gram, insa trebuie sa pompez ceva mai mult ca sa iasa toata cafeaua.
2. Cu 60, 70 de grame in "gatul rasnitei", peste care pun tamper-ul (care are cam 500 g).
Din observatiile mele, care pot sa nu fie corecte, gustul e mai "bogat" cand folosesc aceasta modalitate, cu boabe in gatul rasnitei, fata de utilizarea "single dose".
Insa, in acest fel, chiar daca scot cu o lingura cantitatea de boabe ramasa in rasnita la sfarsitul sesiunii, tot raman in gatul rasnitei cam 16 g de pe o zi pe alta sau pe care trebuie sa le rasnesc ca sa curat rasnita.
Deci, ar trebui sa fiu ok cu 16 grame sa ramana in rasnita de pe o zi pe alta si sa "purjez" cam 5 grame inainte de primul shot al zilei urmatoare. Stiu ca e o chestie subiectiva si, poate, irationala, dar imi vine greu sa stiu ca primul shot al zilei vine din gatul rasnitei si nu din Airscape.
Cu o braziliana mai merge sa pierd si 16 grame/zi sau chiar 16 g per sesiune, dar cand dau aprox 45 de lei pe o Etiopie...
Astfel am ajus sa fiu in cautarea unei rasnite electrice care sa rasneasca "optim" in single dose.
Bineinteles, mai exista si alte motive, tot subiective:
a) am lucrat ceva timp cu aceasta rasnita si sunt curios sa incerc si altceva si b) desi nu am buget foarte mare pentru hobby-uri, nu exclud o doza maricica de gear acquisition syndrome, in definitiv am trecut prin asta si cu bicicletele, si cu aparatura foto, in trecut...
Sper ca nu am raspuns prea detaliat, Vladislav, daca e ceva ce tu faci diferit sau daca ai alte pareri, si eu sunt curios sa le aud :)
O sa pun tablita anti-clumping la loc, de curiozitate, sa vad daca devine macinatura mai pufoasa. Da, face ceva bulgarasi, semnificativ mai putini acum, cand rasnesc pentru Magica mai grosier decat rasneam pentru Pavoni.