Hello There, Guest! Login Register

Vand Niche Zero/OdeV2/Atom75SSP/Tamper Normcore Titan

1. Niche Zero cumpărat de la @tecsi78, avea un an de folosință, iar la mine este de 8 luni (jumătate din timp a stat degeaba în bibliotecă, ca și bibelou pentru că nu aveam espressor). Se prezintă în stare excelentă; cred că am apucat să râșnesc 2 kg de cafea. https://www.espressoman.ro/forum/Thread-...niche+zero. Prețul este de 2500 lei.

2. Eureka Atom 75 + cuțite SSP cumpărată de la @alexmihai00, la mine a stat în jur de 5 luni; vine la pachet cu hopper mare, hopper mic și cuțitele stoc. https://www.espressoman.ro/forum/Thread-...ureka+atom. Prețul este de 4200 lei.

3. Ode V2 cumpărată de la barshaker are în jur de 1 an și s-au râșnit 3-4 kg de cafea. Prețul este de 1500 lei.

4. Tamper Normcore negru cu bază din titan de 58,5 mm, 200 lei.

Pentru cei interesați, pot lăsa și o mică comparație între Atom și Niche. Atom cu cuțitele stock seamănă foarte mult la gust cu Niche, nu prea vedeam mari diferențe; poate pe ici-colo Atom-ul mai avea un gust fructat. Cel mai mare impact a fost când am pus SSP pe Atom, am câștigat în cească foarte multă claritate, dar am pierdut corpolența; notele se deosebesc ușor și chiar se simte diferența față de Niche, unde gustul este în mare ciocolățiu. Atomul îl văd doar cu cuțitele SSP montate, mi se pare că doar așa este pus în valoare. Un mare dezavantaj pentru mine este să țin boabe în hopper pentru că de o bună bucată de timp consum un espresso pe zi, m-ar avantaja mai mult o râșniță single dose. Niche este foarte versatil, am reușit să scot și cafele pe filtru bunicele. Râșnitele nu au apucat să fie folosite mult timp, chiar au luni bune de nefuncționare, deoarece, având mai multe, le-am folosit pe rând. Motivul vânzării ar fi că doresc să trec la următorul nivel: poate Bentwood, dar mă atrage și Ek43S. Iar alt motiv ar fi că simt nevoia să aerisesc puțin blatul și să câștig mai mult loc. Râșnitele se pot testa la mine acasă în Constanța, dar dacă se găsesc mai mulți colegi interesați, pot asigura transportul în județ, chiar și în București (dacă se vând toate). Râșnitele sunt foarte bune, chiar am băut câteva cafele memorabile, dar sunt curios și de altceva. Legat de Ode motivul vanzarii este ca m-am mutat cu chirie, a ramas acasa si sta de pomana, iar acum am in teste Zp6, sunt mari diferente. Ode are corp,dulceata, pe când Zp6 foarte multa claritate, cafele sunt mai ceiuț dacă pot să zic asa, e ceva nou, dar imi place.

[Image: ILE4LJ7.jpeg][Image: PMSxP5N.jpeg][Image: rWr6ajQ.jpeg][Image: a5NLeiC.jpeg][Image: RYm3bKg.jpeg]
Profitec700Drive|BezzeraUnica+CS|DF83|BentwoodVertical63|KinuM47|Acaia|OreaV4&Cafec|ForceTamper|PullmanBasket
Ex: Bellona EurekaSd Comandante NicheZero OdeV2 Atom75 DF64 Zp6

Reply
Salut, sunt eu intersat de tamper, ai PM
[b]Shop[/b]: Slayer Espresso / Mahlkonig E65S gbW / Mahlkönig Guatemala / Varia Aku / Felicita Square / Moccamaster KBG 741 Select
[b]Home:[/b] Wilfa Uniform / Moccamaster Cup-One / ChemeX / Fellow Stagg / AeroPress / Felicita Arc / Origami Dripper

Reply
Niche este rezervata pentru mine.
Acasa: Lelit PL41TEM/Mazzer SJ//--//Expobar Brewtus IV/Niche Zero
Deplasare: Kinu M47/Flair Signature PRO

Reply
Niche a plecat către Kum
Profitec700Drive|BezzeraUnica+CS|DF83|BentwoodVertical63|KinuM47|Acaia|OreaV4&Cafec|ForceTamper|PullmanBasket

Reply
Niche a ajuns la kum, extracții reușite! S-a vândut la prețul cerut.

Reply
Confirm: rasnita a ajuns la mine si deja am baut o cafea. Foarte multumit de um a decurs totul.

P.S. Detin exact acelasi model, dar asta am luat-o pentru junior. Va inlocui tancul de Mazzer SJ, ca e prea mare si greu.
Acasa: Lelit PL41TEM/Mazzer SJ//--//Expobar Brewtus IV/Niche Zero
Deplasare: Kinu M47/Flair Signature PRO

Reply
Ode rezervat de către colegul @AndreiUngureanu

Reply
Salut. Care variantă de cuțite ssp sunt montate pe râșnița?
Acs Evo leva - bentwood v63 - kinu m47 classic+brew burr - V60

Reply
[Image: F5BqqYc.jpeg][Image: 04ENrz2.jpeg][Image: oiYJWhI.jpeg]

Salut, @adiszep, corect am omis câteva poze

Reply
Între timp am luat un bentwood. După câteva zeci de teste. Am ajuns la concluzia ca îmi place mai mult atom. Am o cafea de la friedhats prăjită pt espresso. Efectiv pe bw se simte gustul de prăjeală. În schimb atom are note își păstrează gustul ăla de espresso classic. Las și o poză cu aceeași cafea extrasă pe atom și bw în același parametrii (stanga bw, dreapta atom). Între timp am făcut și o cafea de filtru pe bw gen 18 in 44 out 23 sec, espresso are gust funky, hipstereală. Pot face un filtru și să mă bucur de notele astea. Retrag momentan atom de la vânzare, măcar până mă decid cu ce rămân. [Image: BwbMmze.jpeg]

Reply
Salut,

Sfat: daca poti, returneaza benwood ul si ia-ti Mahlkonig EK Omnia, si cutitele de Turkish separat (vine doar cu cele de brew din fabrica). Eu am negociat ceva la pret la Artisan coffee, mare diferenta nu cred ca va fi fata de Bentwood. Then thank me later ;)
Mahlkoenig EK Omnia, Anfim Skody II, Anfim Cody I, ACS Vostok 2 group
Home kit: Kinu Titan, Flair 58 Electric
Ex: G-Iota DF64, ACS Minima, Profitec Pro 800

Reply
Salut! Mulțumesc pentru sfat doar ca am prins Bw cu 10.000 lei de la Barshaker. Omnia depășește cu mult bugetul meu, dar nu ma las învins…cred ca o sa fac asezonarea cuțitelor.

Reply
Tamper Normcore in continuare valabil, 200 lei transport inclus.

Reply
Tamperul s-a dat in afara forumului la pretul cerut.

Reply
Ode a ajuns la @AndreiUngureanu. Extracții reușite!

Reply
Am să împărtășesc aici toată experiența mea, poate pe viitor va ajuta pe cei noi să știe spre ce să se îndrepte. Este fix experiența mea după ce am testat mai multe râșnițe, atât pentru filtru, cât și pentru espresso.

Atom cu SSP pentru mine înseamnă high-end din mai multe motive:

1. Workflow rapid: Efectiv, ca să fac un espresso cu Atom durează 30 de secunde, cu tot cu extracție, râșnit și tampat. Pe Bw scot o cafea în aproximativ 2:30 (Cântărit cafeaua, RDT, blow-up, transferat din recipient SD în portafiltru, WDT, nivelare,tampare, eventual și o cruce, pentru că dacă nu prepari cum trebuie puck-ul, ai parte de un channeling de toată frumusețea).
2. Gustul: Atom cu SSP te lovește; se simt note puternice, claritate, față de Bw care e mai „cuminte”, vin notele pe rând, pe măsură ce se răcește.
3. Corp: Aici câștigă pentru mine Bw; are ceva mai mult corp decât Atom (nu ai cum să le ai pe toate), dar dacă tragi un ristretto 1:1, te poți bucura de corp pe ambele râșnițe.
4. Viteza de râșnire: Atom, undeva la 3,5-4,5 secunde pentru 18g, iar Bw are nevoie de 12-14 secunde.
5. Dezavantaje: Am încercat să râșnesc pentru filtru cu Atom, dar are prea mult fineness. Hopperul, pentru mine, este un dezavantaj, pentru că am început să consum mai mult filtru decât espresso, așa că un single dose îmi este în avantaj.

O mică comparație între Bw și ZP6:

ZP6 expune foarte bine notele, corp inexistent, claritate mare. Aici intervine Bw, găsesc în mare aceleași note de pe ZP6, dar câștig ceva corp. ZP6 își face treaba; costă, dacă nu mă înșel, de 14-15 ori mai puțin decât Bw, dar prefer cafele corpolente. Nu ma omor cu rasnitul manual, poate ca am ramas cu sechele de la kinu atunci cand aveam invitati trebuia sa rasnesc de 5-6 ori consecutiv, vara se cam incingeau lucrurile :))))

Cel mai mare avantaj pentru mine este că am reușit să renunț la toate râșnițele și am pe blat un „all-in-one”. Trecerea de la filtru la espresso este foarte ușoară, cu blow-up-ul făcut de @dijon am ajuns la retenție zero pe Bw.

Atomul pleacă spre @AndreiUngureanu; mi-a oferit la schimb un DF + diferență [link: https://www.espressoman.ro/forum/Thread-...light=Df64], de care eram foarte curios. Mă gândeam să mai fac încă un set-up secundar, să am și când merg la părinți, în plus, eram tare curios de ce știe DF să facă. Poate că îi voi pune SSP-uri, poate că o voi vinde, încă nu știu.
Toate produsele s-au dat la pretul cerut, momentan inchidem aici. Multumesc pt gazduire!

Reply
Salut, mai e valabila rasnita Eureka Atom la vanzare?

Daca da, as fi interesat.

Mersi!

Am editat, acum am citit si ultima postare...
Macap MC42 Stepless, Kinu M47, Magica, VST 18, IMS Competizione 22.

Reply

Forum Jump:

Browsing: 1 Guest(s)