d2florin Wrote:Din câte am înțeles, persoanele invectate din Italia nu au avut legătură cu China? Și de ce tocmai Italia...?
sigur, ca asta e mai mult o problema politica decat una... stiintifica medicala...
desi toate zonele respective din italia sunt cu universitati cu
plenty of chinese students care s-au dus acasa de anul nou si au de-venit incubatoare
insfarsit, nu cred ca au dat drumu' la virusu' asta ca sa justifice reactiile anti-xenofobe ale unor comunitati de chinezi care exista mai peste tot! ca reactii xenofobe sunt deja destule; in Italia, ca de asta vorbim...
aljazeera: Coronavirus prompts 'hysterical, shameful' Sinophobia in Italy by Yuebai Liu
sau, mai extremist, fost-frumoasa alessandra mussolini:
http://www.ziare.com/diaspora/diaspora-r...lia-682085
acum, ca sa nu ne gandim numai la morti (sorry,
micrenda, e off-topic...):
"Si eu stiu un caz in care cineva a murit pe trecerea de pietoni, si totusi continuam sa le folosim, pentru ca este mult mai mare pericolul cand traversezi prin locuri nepermise..."
parca nu gandesc asa... adica pe trecerile de pietoni te stresezi destul cu varia nesimtiti care
nu te respecta (deci, nu pun problema... regulamentelor si legilor... sunt nopti pustii in care, oprit la o trecere de pietoni, vine o masina in tromba - poate fi si B, sau chiar si un taxi! - si se opreste 'invitandu-ne' sa trecem...) ziua-n amiaza mare! am strans tare multe cazuri din astea, cu masini maturandu-mi hainele la niste zeci de cm, pe trecere (!) - chiar urland/clacsonand pe urma! sa fi fost toate venetice? nu cred!
asa ca statistic, consider trecerile prin locuri nepermise mult mai sigure: esti mult mai atent si treci numai in pauze - eu am in grija si cainele! in plus, stiu in Bv cel putin 3 treceri de pietoni oribil gandite (una ar fi la intersectia Toamnei cu Bucurestiului - pe o portiune din ea, pietonii au in continuare verde, in timp ce masinile au... tot verde, cu galben, ok!)!
apropo de treceri prin locuri nepermise, undeva mai jos de fosta gara din Bartolomeu, eram cu 2 verisoare din State... la un moment dat, brusc, una din ele a luat-o spre partea cealalta unde era un autobus dorit, prin traficul turbat al orei! ceea ce se face in NY, dar nu si in Bv! acolo contezi pe raspunsul politicos al celorlalti, intr-un caz de nevoie! da, a scapat cu bine... de, tineretea :)
drept pentru care, mai practic trecerile 'de buna voie' unde esti cu ochii-n patru si inghiti in sec la eventualele injuraturi/clacsoane (de obicei venite din partea unor soferi isterici, care oricum conduc 'nepermis', cu viteza prea mare etc.!)
intr-o noapte, cu traficul chiar adormit pe bvd-ul Garii in Brasov, am traversat printr-un loc 'nepermis' (trecerea ce era acolo - absolut necesara functional - au desfiintat-o dupa ce a fost omorata o femeie pe ea!); veneam de la plimbare cu animalul si ne-a oprit o masina a politiei care facea ordine pe-acolo! cu greu am scapat de amenda: 2 batrani pensionari plus un caine, gata sa fie amendati in pustietatea noptii, pe la ora 2, trecand printr-un loc nepermis! ha! acelasi bulevard pe care aud in fiecare noapte scartaitul troacelor de lux cu beizadele facand drift-uri pe la giratorii!
sa mai continui? nu!
e vorba de vaccinuri
sau... vac cine?
(p.s. cele de mai sus nu sunt pentru anarhie, nu! dar sunt impotriva 'civilizatiei' oportuniste si a incompetentei institutionalizate - nici acum nu inteleg regulile de circulatie in giratoriu la romani! ideea ar fi ca pana si eu ar trebui sa le pot intelege :) )
________________________________________________________________________________________
Strega_mod(esp32)/ MaraX_mod(esp32)/ Sette_270/ Macap_m7/ prajitor_fluid_bed_diy_(4Kg/luna)