Hello There, Guest! Login Register


Vă salut !

#1
Vă salut  !  Și îmi cer iertare pentru întârzierea acestei prime postări !  Am tot amânat sperând să am odată timpul necesar unui astfel de exercițiu.  Restanțe am și în a mulțumi (pe aceasta cale) tuturor celor implicați în acordarea reducerilor aferente membrilor forumului !

     Am intrat prima oară printre paginile espressoman la finele anului trecut începând o călătorie care mi s-a părut și încă am certitudinea că este fără sfârșit.  Aveam la acea vreme un aparat cu capsule tchibo de la saeco,  de care nu mai eram deloc mulțumit, aparatul nu pățise nimic în privința funcționării, capsule luam cât mai recent ambalate cu putiință, au marcată data, la mine la cutiuță începuse să se producă ceva, încet, treptat dar ireversibil, odată cu un espresso băut în Brașov, la o cafenea lângă Poarta Șcheii,  în urmă cu câteva luni de la acel moment. Abia aceia era cafeaua despre care ulterior aveam să citesc aici.

     Lucrurile au evoluat destul de repede,  lectură pe cât mai multe planuri și topicuri de aici, foarte multe informații noi, notițe pe telefon, iar pe la mijlocul lui februarie eram aproape hotărât să încep cu un lelit pl41tem, comandasem deja Kinu phoenix prin intermediul formularului din forum.  La noi lecturi, noi gânduri însă și așa am aflat de Cafflano Kompresso, ce știe și ce poate să facă iar feedback-urile foarte bune ale câtorva colegi de forum m-au convins să îl iau.  
     Odată venit,  curios de experimente dar fără râșniță încă, chiar în acea zi, seara am oprit la market să iau o cafea măcinată pentru espresso, la cutie de tabla, zic, nu dau nume. Rezultatul - dezastruos, dar nici nu aveam așteptări,  aflasem totuși destule lucruri deja.  Cu prima ocazie am ajuns la una din puținele dacă nu poate singura locație din Brăila unde am găsit cafea boabe de origine, atelierul de cafea,  ceva franciza din câte am citit. Am luat Etiopia, râșnită pentru espresso.  Rezultatul complet îmbunătățit, cu ceva accente de aciditate (am bănuit granulația prea grosieră)  

      La începutul lunii martie țineam deja în mână bijuteria tehnică a cărei calitate și finisaj mi-au depășit așteptările,  vorbesc de kinu phoenix, iar de aici până la a comanda cafea de la prajitoriile de care deja citisem aici, multe salvate în bookmarks,  a fost cel mai scurt drum.  Am inceput cu Sarkis și la momentul actual am ajuns la a treia comandă la dl Mihai.
     
      Experimentele au început rapid cu grade de râșnire, timp de preinfuzie, temperatură, tampare.  Pentru eliminarea ultimei părți am confecționat un tamper din lemn, clasic să zic, cu mâner, cel de plastic de la kompresso, practic măsura aceia nu m-a convins.  Acum sunt la al doilea tamper, mult mai precis și rapid,  o combinație de lemn cu plastic, sper sa revin și cu poze.  S-a adăugat și un stand din lemn, de producție proprie, practic o copie după cel de la cafflano, care ușurează mult procesul de extracție. 

      Am ajuns aici de la o cafea băută pe lună, poate mai rar și aceea mai mult gustată, în urma cu un an și jumătate. 
Acum, dimineață mă trezesc cu cel puțin un sfert de oră mai devreme când trebuie să plec, ca să am timp suficient pentru toate "operațiile" necesare preparării acestei licori.  Nu m-aș fi gândit vreodată... Scratch


Toate cele bune !
Ionuț

[Image: ajsusyj.jpg][Image: 8k7osRH.jpg][Image: CXOYjVE.jpg][Image: zFpozTq.jpg][Image: buVbooS.jpg][Image: zcPze8t.jpg][Image: szV8921.jpg][Image: G5A6cZm.jpg][Image: a8YySmj.jpg]
Cafflano Kompresso cu suport homemade | Kinu Phoenix  ex: Gaggia Viva Prestige, naked PF
 
Reply
#2
Salutări și bine ai venit în lumea cafelei bune. Smile
Lelit PL41LEM + IMS + Ascaso, Bialetti Venus 6, Bialetti Preziosa, Kinu M47 Classic
 
Reply
#3
Salut si bine ai venit.
Am citit cu interes povestea ta despre debutul in lumea cafelei adevarate.
Bezzera Unica;  Kinu M47; accesorii Motta; French Press; V60; cold brew Mizudashi
 
Reply
#4
Tamperul de lemn si plastic arata super interesant. Era un coleg pe site care printa 3d, poate e interesant de un test. Noi l am putea promova catre oricine e interesat de Kompresso.
Espresso : Dalla Corte STUDIO / MINA, Compak F8, Kompresso
Brew : Cafflano Kompact, Espro Press, KINU
 
 
Reply
#5
Bine v-am găsit ! Și mulțumesc pentru primire și timpul pierdut pentru a-mi citi rândurile !

Referitor la tamper, inițial am făcut unul clasic cu mâner dar în foarte multe cazuri nu ieșea perfect paralelă suprafața pucului și tot căutând pe net soluții am dat de tamperul original de la kompresso, metalic bineînțeles, pe care l-am copiat cu materialele disponibile . Înălțimea părții de lemn 13 mm pentru 11 g cafea Folosesc și flanșa aceia cu alb inscripționată sub sită, făcută exact să umple diferența dintre cote, astfel încât la presare să nu se deplaseze sita port filtrului in exterior.
Cafflano Kompresso cu suport homemade | Kinu Phoenix  ex: Gaggia Viva Prestige, naked PF
 
Reply
#6
Bine ai venit! Mi se pare chiar interesant tamperul. Mai ales ca cel din plastic cu care vine Cafflano cam sucks big time...
Flair Signature Pro | Elektra MCAL | Cafflano Kompresso | Niche Zero | Kinu M47 Phoenix
 
Reply
#7
Mulțumesc  !
Tamperul este copie după cel original creat de Cafflano.  Din câte am văzut nu se prea găsește nicăieri.
[Image: iFeH0NI.jpg]
Cafflano Kompresso cu suport homemade | Kinu Phoenix  ex: Gaggia Viva Prestige, naked PF
 
Reply
  


Forum Jump:


Browsing: 1 Guest(s)